Taas kymppi rikki!

3.11.2013

Jalmari Lekander oli yksi sunnuntai-illan ahnaimmista maalareista. © Toni Tukiainen
Jalmari Lekander oli yksi sunnuntai-illan ahnaimmista maalareista. © Toni Tukiainen
© Toni Tukiainen
© Toni Tukiainen
© Toni Tukiainen
© Toni Tukiainen
© Toni Tukiainen
© Toni Tukiainen
© Toni Tukiainen
© Toni Tukiainen
© Toni Tukiainen
© Toni Tukiainen
© Toni Tukiainen
© Toni Tukiainen
© Toni Tukiainen
© Toni Tukiainen
© Toni Tukiainen
© Toni Tukiainen
© Toni Tukiainen
© Toni Tukiainen
© Toni Tukiainen
© Toni Tukiainen
© Toni Tukiainen
© Toni Tukiainen

Titaanit Akatemia jatkoi kotihallissaan siitä mihin se lauantaina Inkeroisissa jäi. Sarjajumbo Ketterä/SiU:lle ei nopean avausmaalin jälkeen jäänyt juuri mitään mahdollisuuksia vierasvoiton ottamiseen, sillä sen verran ylivoimaisia punanutut pienoisesta puolivaloilla pelaamisesta huolimatta olivat. Kotkalaisten yhdeksäs perättäinen voitto saatiin sen myötä kirjata aikakirjoihin 10-4 (4-1, 3-2, 3-1) –lopputuloksella.

Titaanit Akatemia – Ketterä/SiU 10-4 (4-1, 3-2, 3-1)

00:28 0-1 Jesse Nykänen (Sami Helander, Antti Marjakoski)
03:53 1-1 Jyri Seppinen (Paavo Viinikainen, Aapo Lampinen)
04:03 2-1 Jyri Seppinen (Aapo Lampinen, Tomi Inkinen)
07:44 3-1 Jalmari Lekander (Henri Littman, Marko Puhakka)
09:21 4-1 Marko Puhakka (Miro Mänttäri, Ville Valli) YV
20:37 5-1 Aapo Lampinen (Tomi Inkinen, Jyri Seppinen) VoM

20:49 5-2 Matti Tikka (Antti Marjakoski, Tomi Anttonen)
32:22 6-2 Aapo Lampinen (Jyri Seppinen)
33:10 7-2 Jalmari Lekander (Jani Vilkas, Ville Valli)

37:43 7-3 Marko Sinkkonen (Matti Tikka, Tomi Anttonen) YV
45:05 8-3 Jyri Seppinen (Tomi Inkinen, Aapo Lampinen) YV
46:34 8-4 Matti Tikka (Marko Sinkkonen, Tomi Anttonen)
51:06 9-4 Aapo Lampinen (Jyri Seppinen)
58:57 10-4 Jani Vilkas (Joonas Tiainen) YV


Maalivahdit:

Titaanit Akatemia – Janne Sulin 5+5+10= 20 torjuntaa
Ketterä/SiU – Ville Kenttämaa 27+23+22= 72 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit Akatemia 3 x 2min= 6min
Ketterä/SiU 8 x 2min= 16min

Eilinen AaKoo-höykytys ei ollut saanut punanutuilta maalinälkää sammutettua ja vaikkei joukkue sunnuntaina kauden parastaan 258 katsojaa käsittäneen kotiyleisönsä edessä esittänytkään, jäivät sarjapisteet siitä huolimatta kotkalaisten haltuun varsin suvereenin näytöksen päätteeksi.

Ketterä/SiU:n ilon aiheet illan ottelussa olivat käytännössä maalivahti Ville Kenttämaan huikea esitys 72 torjunnan kera vieraiden rysällä sekä vajaat kolme ja puoli minuuttia kestänyt johtoasema taiston alussa.

Muuten taisto olikin sitten selkeästi titaanimerkkinen, aivan muutamaa kauneusvirhettä lukuun ottamatta.

– Eipä se pelinä kovin kummoinen ollut. Meiltä puuttui tänään vauhti ja ihan se viimeisin terävyys, mutta tärkein asia voiton lisäksi oli se, että kaikki pelaajamme säilyivät kutakuinkin ehjinä, kommentoi Titaanit Akatemian valmentaja Toni Lahti.

Niin… aivan täysin ehjänä punanutturyhmä ei säilynyt, sillä ottelun lopussa isäntien Henri Littman sai maalineduskahinassa mitä ilmeisimmin mailan kipeästi leukaperiinsä. Samalla osumaa ottanut Littmanin nenä aukaisi hanat, jonka seurauksena jäätä putsattiin verestä hyvä tovi ennen kuin peli pääsi jatkumaan.

Titaaniluotsi Lahdella oli kuitenkin huojentavia uutisia kerrottavaan luottosoturinsa terveydentilasta.

– ”Litti” on myös kunnossa, vaikka mies ottelun lopussa verta joukkueen puolesta luovuttikin. Leukaan tuli pieni vekki ja nenä aukesi, mutta tuollaiset pienet raapaisuthan vain komistavat pärstävärkkiä, Lahti jerrytteli.

Seppinen, Lampinen ja Lekander maalirohmuina

Jesse Nykäsen vain 28 sekunnin pelaamisen jälkeen titaanivahti Janne Sulinin ohi ampuma vieraiden johtomaali oli omiaan antamaan hieman puolivillaisesti esiintyneelle kotijoukkueelle riittävän energiapiikin pelin kääntämiseen.

Sen Titaanit tekikin tyylillä ja todella nopeasti, kun Jyri Seppinen niittasi 10 sekunnissa kiekon kahdesti Ville Kenttämaan vartioimaan imatralaisuuniin. Punanuttujen saatua ”pää auki” alkoi kiekkoja lennähdellä tasaiseen tahtiin maalitolppien väliin.

Kotiyleisö saikin nautiskella laiskavauhtisesta pelistä huolimatta kauniilla osumilla, joita tekivät kaksi osumaa värkännyt Jalmari Lekander, yhden kihauksen taituroinut Marko Puhakka sekä hattutemput taituroineet Aapo Lampinen ja maalilinko-Seppinen.

Taiston viimeisessä maalissa oli vuorossa jälleen uusi nimi Titaanien maalintekohistoriassa, kun aiemmin päivällä A-nuortenkin ottelussa tolppien väliin osunut Jani Vilkas suupaisi pakkopelin päätteeksi rystyltä telkän pönttöön Ketterä/SiU-häkkäri Kenttämaan puikoista.

10-4-lukemiin päättynyt ottelu ei kirvoittanut Akatemia-valmentaja Toni Lahdelta sen enempää kommentteja, vaan mies käänsi katseensa mieluummin jo tulevan viikon paikalliskoitokseen.

– Uskon, että ensi perjantaina saamme aikaan jälleen kunnon ottelun, kun KY tulee vierailulle Kotkaan, Lahti aprikoi lähettäen samalla Niko Niemen johtamalle haminalaisjoukkueelle terveisiä pilke silmäkulmassa:

– ”Masa” Niemeltä odotan vahvaa panosta, sillä viimeksi hän jäi vähän jyrän alle, joten on mielenkiintoista nähdä miten mies tällä kertaa vastaa huutoon.

Titaanit Akatemia paketoi Kymi-Saimaan alueen III-divisioonan alkusarjan kauniiseen pakettiin ensi viikon perjantaina (8.11.) todellisella kärkikamppailulla, kun paikallisvastus Kiekkoympyrät saapuu punanuttujen vieraaksi Kotkaan.

Ottelu alkaa Ilona Areenalla kello 19:00 ja liput maksavat 5 sekä 3 euroa – TERVETULOA!