Akatemia varmisti alkusarjan voiton!

2.11.2013

Edustusuran avausottelu ja heti tehot 1+1. Säntillisesti puolustaneen Max Torstenssonin iltapuhde ei olisi voinut paljon onnistuneempi olla.
Edustusuran avausottelu ja heti tehot 1+1. Säntillisesti puolustaneen Max Torstenssonin iltapuhde ei olisi voinut paljon onnistuneempi olla.

Titaanit Akatemia kävi pyhäinpäivän kunniaksi pyörittämässä AaKoota välillä jopa vanhanliiton punakoneen malliin. Kolme erää kestäneen kotkalaismyllytyksen päätteeksi Inkeroisten jäähallin valotaululla seisoivat vieraiden paljon puhuvat voittolukemat 2-13 (0-4, 1-6, 1-3), jotka merkitsivät samalla sitä, että punanutut kuittasivat itselleen Kymi-Saimaan alueen III-divisioonan alkusarjan voiton.

AaKoo – Titaanit Akatemia 2-13 (0-4, 1-6, 1-3)

07:06 0-1 Jyri Seppinen (Antti Kutvonen, Tomi Inkinen)
10:12 0-2 Ville Valli (Joni Jokila, Paavo Viinikainen) YV
11:09 0-3 Paavo Viinikainen (Aapo Lampinen, Jyri Seppinen) VoM
13:09 0-4 Aapo Lampinen (Jyri Seppinen, Tomi Inkinen)
21:06 0-5 Ville Valli (Joni Jokila, Marko Puhakka) YV
22:18 0-6 Aapo Lampinen (Tomi Inkinen)
27:19 0-7 Aapo Lampinen (Tomi Inkinen, Paavo Viinikainen)
27:53 0-8 Jalmari Lekander (Marko Puhakka)

28:26 1-8 Juha-Pekka Mäenpää (Jaakko Lääti, Anssi Lehtonen)
33:36 1-9 Jarno Laakso (Marko Puhakka, Joni Jokila)
36:01 1-10 Max Torstensson (Antti Kutvonen, Joni Jokila) YV
41:44 1-11 Jyri Seppinen (Max Torstensson, Aapo Lampinen) YV
49:22 1-12 Marko Puhakka (Jalmari Lekander)

50:53 2-12 Jaakko Lääti (Risto Räikkönen, Anssi Lehtonen)
55:28 2-13 Ville Valli (Joni Jokila, Jarno Laakso)

Maalivahdit:

AaKoo – Marko Tähti 17+6+0= 23 torjuntaa (vaihto 27:19 / 0-7)
AaKoo – Jyrki Tallgren 0+16+29= 45 torjuntaa
Titaanit Akatemia – Eero Vilkas 9+8+15= 32 torjuntaa

Jäähyt:

AaKoo 11 x 2min + 1 x 10min= 32min
Titaanit Akatemia 1 x 2min= 2min

Varsin kapealla ryhmällä Ankkalinnaan pyhäinpäivän kunniaksi operoimaan lähtenyt Akatemia oli saanut jälleen täydennystä seuran A- ja B-nuorista, kun puolustajan paikalla debytoinut Max Torstensson sekä hyökkääjinä esiintyneet Jarno Laakso ja Ville Tura pukivat ensikerran urallaan edustusmiehistön peliasun ylleen.

Nuorista selkeästi lisää virtaa imenyt ja muutenkin todella hauskalla fiiliksellä matkassa ollut punanuttumiehistö näytti heti taiston avauserässä miksi se killuu sarjataulukon ylä- ja AaKoo taas vastavuoroisesti alapäässä.

Akatemia pisti kiekon totutusti tekemään töitä ja kun jokaisen pelaajan kintutkin liikkuivat vielä todella ripeään tahtiin, ei isäntien maalia vartioinut Marko Tähti voinut muuta kuin alkaa poimia kiekkoja verkosta.

Hurjassa maalivireessä oleva Jyri Seppinen avasi pellit reilun seitsemän peliminuutin jälkeen, josta innostuneena Ville Valli, Paavo Viinikainen ja Aapo Lampinen lisäsivät tasaiseen tahtiin kotkalaisten johtoa ennen taukosummerin soimista.

Kun vielä Valli ja Lampinen nakuttivat heti toisen erän alkuun Akatemian jo kuuden maalin karkumatkalle, alkoi maalillaan täysin yksin jäänyt Tähti olla kypsä vaihtopenkin puolelle.

Vapauttava ”isku” tulikin lopulta ajassa 27:19, kun kotiinpaluujuhlansa kunniaksi hattutempun täräyttänyt Lampinen taiteili anjalankoskelaisten kannalta masentavalta näyttäneen 0-7-osuman saaden samalla Tähden vaihtumaan AaKoon maalitolppien välissä Jyrki Tallgreniksi.

– Kyllähän se meidän pelaaminen pääosin hyvältä näytti. Materiaalimme oli AaKoolle etenkin kärjen osalta aivan liian kova ja terävä, myönsi Titaanit Akatemiaa lauantaina luotsannut Toni Lahti.

Kis, kis – älä lähre shinne!

Ottelun ratkettua Akatemian peli-ilme muuttui entistä iloisemmaksi ja samalla myös leikkisämmäksi. Titaanipelaajat esittelivät 157 katsojaa käsittäneelle yleisölle ison kasan toinen toistaan näyttävämpiä kikkoja sekä syöttöralleja, jonka myötä suurin terävyys pelaamisesta katosi ja myös AaKoo alkoi saada edes jonkinlaisia yrityksiä kohti titaanimaalia vartioinutta Eero Vilkasta.

– Pelaaminen tuppaa vain yleensä aina menemään suuren tasoeron seurauksena vähän sellaiseksi leikkimiseksi ja sovituista asioista laistamiseksi, mutta se on tietyllä tapaa ymmärrettävää tällaisissa otteluissa, kommentoi Lahti.

Jalmari Lekanderin saatua myös nimensä maalintekijöiden kirjoihin entisessä kotihallissaan oli vuorossa kotijoukkueen ensimmäinen osuma, kun hurjan härdellin päätteeksi Juha-Pekka Mäenpää survoi kumimuikun lähietäisyydeltä Vilkkaan selän taakse.

1-8-maalin jälkeen illan valokeilaan astuivat punanuttujen B-nuoret, sillä niin Jarno Laakso kuin Max Torstenssonkin kävivät pöllyttämässä AaKoon maaliverkkoa.

Anjalankoskelaisveskari Tallgren ei voinut kummankaan tarkan ja tulisen kudin edessä yhtikäs mitään ja näin ollen punanuttuperhe sai taas kaksi uutta maalintekijää edustusmiehistön tilastokirjoihin.

– Teimme tänään tukun todella kauniita maaleja ja en kyllä etsimälläkään löydä heikkoa lenkkiä tämäniltaisesta miehistöstä, herkutteli titaanikäskijä Lahti tyytyväisenä.

Kamppailun päätöserässä maaliverkot heiluivat molemmissa päissä, mutta osumista ehdottomasti maininnan arvoisin oli ehdottomasti Marko Puhakan sooloilema häkki, joka muutti maalilukemat muotoon 1-12.

Tilanteessa titaanipuolustaja porhalsi kiekko lavassaan täydellä vauhdilla sisään hyökkäysalueelle, heitti matkalla täydellisen spin-o-raman (l. 360 asteen pyörähdyksen) päättäen tylytyksensä komeaan rystynostoon, joka lennätti kumilimpun sille samalla ylähyllylle, jossa äiti säilyttää keksipurkkiaan.

Pientä lohtua AaKoolle toi Jaakko Läätin kavennusmaali, mutta lopullisesti isännät masensi hattutemppunsa täydentänyt Ville Valli sekä aivan taiston lopussa Jani Koposen rangaistuslaukauksen nollannut titaaniveskari Eero Vilkas.

Summerin päättäessä ottelun tiesivät Akatemian 2-13-voittolukemat sitä, että punanutut kuittasivat nimiinsä Kymi-Saimaan alueen III-divisioonan alkusarjan voiton, vaikka joukkueella on vielä kaksi koitosta jäljellä.

Taiston jälkeen hannujortikkamaisen rehvakkain elkein voittoa muhevoinut titaanipiiskuri Toni Lahti jakoi erityiskiitokset vahvat sisääntulot edustustason kiekkoiluun mukaan tehneille Max Torstenssonille ja Jarno Laaksolle.

– Se lämmitti erityisesti mieltä, että meillä oli jälleen pari uutta B-junioria matkassa mukana ja he molemmat pääsivät hyvin peliin kiinni sekä tekivät vieläpä maalit mieheen, kehaisi Lahti.

– Max ja Jarno suoriutuivat urakastaan todella hienosti, varsinkin kun molemmilla oli jo yksi peli alla tälle päivälle.

Myös Titaanit Akatemiaa sekä koti- että vierasotteluissa uskollisesti tukemassa käyvät kannattajat saivat oman osansa kotkalaisvalmentajan kehuista.

– Pakko antaa iso käsi kannattajillemme. Heidän niin koti- kuin vieraspeleissäkin antamansa tuki joukkueelle on korvaamaton voimavara, Lahti kiitteli punanuttuja jälleen äänekkäästi tukeneita kannatusjoukkoja.

Maukkaan voiton vastapainoksi Lahti käänsi kuitenkin jo katseitaan huomiseen kotiotteluun, jossa vastaan luistelee sarjajumbo Ketterä/SiU.

– Viimeksi meillä oli hieman hankala alku Ketterä/SiU:ta vastaan käydyssä ottelussa, joten koetamme nyt saada huolellisen palautumisen ja hyvän tankkaamisen avulla akut huomiselle mahdollisimman täyteen, jotta olemme heti avausvaihdosta lähtien valmiita iskemään täydellä teholla vastapuolen kimppuun!

Titaanit Akatemian taistelu Kymi-Saimaan alueen III-divisioonan alkusarjassa jatkuu heti huomenna sunnuntaina (3.11.), kun Ketterä/SiU saapuu punanuttujen vieraaksi Kotkaan.

Ottelu alkaa Ilona Areenalla kello 17:30 ja liput maksavat 5 sekä 3 euroaTERVETULOA!