Piranha's polvistui jälleen Akatemian edessä

16.10.2013

Kolme osumaa värkännyt Jyri Seppinen (etualalla) ja muu punanuttumiehistö saivat jälleen tuulettaa Piranha'sin kustannuksella.
Kolme osumaa värkännyt Jyri Seppinen (etualalla) ja muu punanuttumiehistö saivat jälleen tuulettaa Piranha'sin kustannuksella.

Kuluvan kauden toinen Kotkan sisäinen herruustaisto oli edeltäjäänsä selkeästi löysävauhtisempi ja sen myötä myös tasaisempi. Titaanit Akatemia otti siitä huolimatta ”omansa” pois, eikä antanut Piranha'sin taaskaan yllättää itseään. Lopussa hieman kipinääkin ottanut paikalliskamppailu kirjattiin lopulta punanuttujen nimiin maalein 3-7 (0-3, 2-1, 1-3).

Piranha’s – Titaanit Akatemia 3-7 (0-3, 2-1, 1-3)

08:54 0-1 Aapo Lampinen (Jyri Seppinen, Tomi Salovaara) YV
14:49 0-2 Jyri Seppinen (Joonas Tiainen)
16:28 0-3 Jyri Seppinen (Paavo Viinikainen) AV

28:24 1-3 Simo Rouvinen
31:11 1-4 Ville Valli VoM
32:16 2-4 Harri Niemi (Johannes Isomaa) YV
43:02 2-5 Aapo Lampinen (Joonas Tiainen)
46:37 2-6 Ville Valli (Joni Jokila)
47:49 2-7 Jyri Seppinen (Aapo Lampinen, Tomi Salovaara)

53:18 3-7 Pauli Piippo (Harri Niemi, Janne Valerius) YV

Maalivahdit:

Piranha’s – Paavo Mäkelä 10+14+13= 37 torjuntaa (vaihto 59:56 / 3-7)
Piranha’s – Jasu Raja 0+0+0= 0 torjuntaa
Titaanit Akatemia – Eero Vilkas 14+9+14= 37 torjuntaa 

Jäähyt:

Piranha’s 5 x 2min + 1 x 25min= 35min
Titaanit Akatemia 6 x 2min= 12min

Titaanit Akatemian kannalta lähtökohdat kauden toiseen Kotkan paikallistaistoon olivat kaikkea muuta kuin otolliset. Punanutut menettivät ottelun aattona pari miestä kuumeen takia petiin, jonka myötä ketjut menivät uusiksi ja se oli omalta osaltaan varmasti yksi syy joukkueen vaisuun alkuun.

Toinen vielä painavampi ja naamat peruslukemille vetänyt asia oli ennen taiston alkua maanantain vastaisena yönä äkillisesti menehtyneen ex-titaanitoimija Jari Vihavaisen muistolle pidetty minuutin mittainen hiljainen hetki, jolla molemmat joukkueet sekä katsojat osoittivat tukensa surevalle perheelle.

– Odotetun vaikea pelihän se taas oli. Emme oikeastaan missään vaiheessa saaneet omaa peliämme rullaamaan haluamallamme tavalla, totesi Titaanit Akatemian päävalmentaja Marko Oksanen.

Ja oikeassahan Oksanen oli, sillä etenkin ottelun alku oli erittäin vahvasti Piranha’s-merkkinen, punanuttujen tyytyessä lähinnä seuraamaan sivusta mitä kaukalossa kulloinkin tapahtuu.

Jos oli muu titaanimiehistö hieman kohmeessa, niin sitä vastoin kauden avauspelinsä joukkueen maalilla torjunut Eero Vilkas näytti, että aletaan nyt pojat oikeasti pelata, liimaamalla piraijaparven tulittamat kiekot varmasti suojiensa turvaan.

Akatemian alkukankeus helpotti oikeastaan vasta Aapo Lampisen ajassa 8:54 laukomaan avausmaaliin, jonka seurauksena pelin hallinta siirtyi Titaaneille ja painopiste Paavo Mäkelän vartioiman Piranha’s-rysän läheisyyteen.

Jyri Seppisen hetkeä myöhemmin naulaaman 0-2-maalin jälkeen nähtiin puolestaan kotijoukkueen vaihtopenkkiä ja pelaajistoa kuohuttanut tilanne, kun Piranha’sin pelatessa ylivoimalla kiekko lauottiin Vilkkaan olkapään yli poikkirautaan ja siitä ulos.

Piranha’s-leirin mielestä kiekko kävi takaraudassa, mutta tuomaripari Jarkko MänttäriMarko Räsänen levitti kätensä ja antoi pelin jatkua normaalisti. Piranha’sin pelaajat lopettivat siitä huolimatta pelaamisen ja keskittyivät kovaäänisesti protestoimaan tuomarien suuntaan kyseistä tilannetta.

Vanha hokiviisaushan sanoo, että pelaa aina siihen asti, kunnes pilli soi. Akatemia toteutti tätä ohjenuoraa ja isäntien ihmetellessä kävi Jyri Seppinen ampumassa vieraat jo kolmen maalin karkumatkan turvin ensimmäiselle erätauolle, kumimuikun luiskahdettua hieman onnekkaasti Paavo Mäkelän kainalosta verkon perukoille.

Kuntokiekkoa ja nenähommia

0-3-johtoasemasta toiseen erään lähtenyt titaanimiehistö unohti mitä ilmeisimmin tauon aikana joukkueen vahvuuden eli liikkeen kopin puolelle tuudittautuen samalla varmaan voittoon. Sen myötä ottelun vauhti alkoi lähennellä kuntokiekkosarjan tasoa, joten Ilona Areenalle vaivautuneet 273 katsojaa tuskin kovinkaan paljon pitivät näkemästään.

Piranha’s sitä vastoin kiitti Akatemiaa tästä lahjuksesta ja pelitempon pudottua kokenutta kalaparvea miellyttävälle tasolle alkoi Eero Vilkkaan edessä jälleen tapahtua. Lopulta isännät saivat palkintonsa, kun kokenut kehäkettu Simo Rouvinen pyöritti koko punanuttupaletin sekaisin ja päätti soolonsa tarkkaan b-pisteiden välistä lähteneeseen kutiin.

Kavennusmaalin myötä Piranha’s sai lisäpuhtia ja uskoa omaan tekemiseensä, kun taas Akatemia ei vastavuoroisesti ottanut neuvosta vaaria, vaan jatkoi samanlaisella surffausvaihteella pelaamista.

Tokihan Ville Valli kävi pienoisella hillomunkilla ampumassa kiekon neljännen kerran Piranha’s-veskari Mäkelän selän taa, mutta Harri Niemi kuittasi tämän lapsuksen välittömästi tekemällään 2-4-ylivoimaosumalla.

Akatemian pääpiiskuri Marko Oksanen olikin syystä pettynyt omiensa toisen erän pelaamiseen.

– Lähdimme varsinkin toisen erän aikana aivan liian helposti vastustajan seisoskeluun sekä pelivauhtiin mukaan, emmekä liikuttaneet jalkoja tarpeeksi rivakasti, Oksanen kommentoi.

– Piranha’silla on pelitaitoa todella paljon, joten aiheutimme kyseisellä pelityylillä ja ihmettelyllä itsellemme vaikeuksia yllin kyllin. Meidän ryhmässämme on kuitenkin luisteluvoimaa niin paljon enemmän kuin vastustajalla, että siitä pitäisi saada paljon enemmän hyötyä irti koko 60 minuutin ajan.

Toisella erätauolla titaanivalmennus kertasikin peliteesit joukkueelleen ja kas kummaa, päätöserässä kaukalossa esiintyi lähes täysin nahkansa luonut vierailija.

– Toisen erän esitys oli meiltä todella heikko, mutta onneksi löysimme kolmanteen erään lisää suoraviivaisuutta ja vastapuolen väsyessä myös onnistumisia, Oksanen kertasi.

Akatemian laitettua jälleen kiekon tekemään töitä ja jalat liikkeelle, ei Piranha’sista ollut enää vastaanpanijaksi. Aapo Lampisen 2-5- ja Ville Vallin 2-6-maalien jälkeen oli vuorossa Jyri Seppinen, joka täydensi hattutemppunsa siirtämällä punanutut jo turvallisen tuntuiselle viiden maalin karkumatkalle digitaalien näyttäessä Ilona Areenalla aikaa 47:49.

Pelin ratkettua myös punanuttujen suurin kiima vaimeni ja ottelun loppu menikin jälleen aikamoisesti läpsyttelyksi. Piranha’s sai vielä yhden lohdutusosuman tehtyä, kun Pauli Piippo käytti titaanipuolustajan epäonnistuneen avaussyötön hyväkseen laukomalla ottelun viimeiseksi jääneellä maalilla lukemat 3-7:ään.

Kaikkea ei kuitenkaan oltu vielä nähty, sillä vain neljä sekuntia ennen päätössummerin soimista alkoi Piranha’s-maalilla pienimuotoiset painit, joissa isäntien Tomi Pylväläinen ja punanuttujen Aapo Lampinen ottivat jäässä toisistaan mittaa.

Koko härdellin kruunasi mitä ilmeisimmin Lampisen ronskista maalille ajosta suivaantunut petokalavahti Paavo Mäkelä, joka kopautti hässäkän keskellä titaanihyökkääjä kilvellä päähän saaden tempustaan täysin ansaitun ottelurangaistuksen.

Hienoisesti lämmenneistä tunteista huolimatta jäljelle jääneiden sekuntien aikana ei tapahtunut enää mitään mainittavaa ja näin olleen kauden toinen Kotkan herruustaisto kirjattiin Titaanit Akatemian nimiin maalein 3-7.

Kuudennesta perättäisestä voitosta huolimatta Akatemia-luotsi Marko Oksanen ei kovinkaan tyytyväinen ollut.

– Eihän se todellakaan silmiä hivelevän kaunista lätkää ollut, mutta toisaalta voisi hyvin olettaa, että kaikki nämä pelit ovat samanlaisia – vastustajat tekevät sen minkä pystyvät ja me taas se mikä juuri ja juuri riittää voittoon.

Viiteen päivään kolme peliä huhkinut punanuttumiehistö pääsee nyt ansaitulle minilomalle, sillä Akatemia pelaa seuraavan kerran vasta ensi viikon perjantaina. Oksasella olikin varsin selkeä näkemys siitä miten kyseinen tauko käytetään täydellisesti hyödyksi.

– Tässä otetaan nyt muutama päivä ihan levon kannalta ja sitten taas aletaan harjoitella, titaanipiiskuri suunnitteli.

– Seuraavassa pelissä on kuitenkin StU vastassa, joten meidän pitää olla selkeästi pelivalmiimpia siihen koitokseen kuin mitä tänään olimme ja myös liikkeen pitää olla täysin eri tasolla heti alusta alkaen.

Titaanit Akatemian taistelu Kymi-Saimaan alueen III-divisioonan alkusarjassa jatkuu reilun viikon päästä perjantaina (25.10.), kun punanuttujen pelivireen saapuu testaamaan Savitaipaleen ylpeys – StU.

Ottelu alkaa Ilona Areenalla kello 19:00 ja liput maksavat 5 sekä 3 euroaTERVETULOA!