Akatemia tanssi kaksinumeroiset AaKoon kustannuksella

4.10.2013

Ei kautta ilman maalia – Joonas Tiainen oli yksi punanuttujen alkutahtien lyöjistä AaKoon kurituksessa.
Ei kautta ilman maalia – Joonas Tiainen oli yksi punanuttujen alkutahtien lyöjistä AaKoon kurituksessa.

Titaanit Akatemian vahva meno Kymi-Saimaan alueen III-divisioonan alkusarjassa jatkuu! Tällä kertaa punanuttujen kovuuden sai kokea AaKoo, joka joutui aikamoisen pyörityksen jälkeen poistumaan Ilona Areenalta kotimatkalle 13-3 (6-2, 4-1, 3-0) –tappio niskassaan.

Titaanit Akatemia – AaKoo 13-3 (6-2, 4-1, 3-0)

05:42 1-0 Aapo Lampinen (Antti Jormakka, Joonas Tiainen)
06:57 1-1 Samu Vottonen
07:39 2-1 Joonas Tiainen (Aapo Lampinen, Antti Jormakka)
08:27 2-2 Juha-Pekka Mäenpää (Jaakko Lääti)
09:08 3-2 Tomi Inkinen (Aapo Lampinen)
10:25 4-2 Ville Myyryläinen (Andrei Anikeev) VoM
14:23 5-2 Ville Valli (Joni Jokila)
19:27 6-2 Joni Jokila (Kalle Kolehmainen, Ville Valli)
21:46 7-2 Ville Valli (Andrei Anikeev, Miro Mänttäri)
23:01 8-2 Henri Littman
33:28 9-2 Henri Littman (Ville Myyryläinen, Marko Puhakka)

34:20 9-3 Jani Koponen (Juha-Pekka Mäenpää)
39:59 10-3 Joni Jokila (Jani Vilkas)
47:00 11-3 Ville Myyryläinen (Henri Littman, Marko Puhakka)
50:57 12-3 Tomi Inkinen (Antti Jormakka, Jyri Seppinen)
56:55 13-3 Tomi Inkinen (Aapo Lampinen, Antti Jormakka)


Maalivahdit:

Titaanit Akatemia – Valentin Varis 5+5+7= 17 torjuntaa
AaKoo – Miikka Lavi 19+24+22= 65 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit Akatemia 1 x 2min= 2min
AaKoo 0 x 2min= 0min

Akatemia oli perjantai-iltana todella tyly isäntä Kymijoen yläjuoksulta Kotkaan matkanneelle AaKoolle. Kamppailun alun vuorotahtia tapahtuneen maalaamisen jälkeen punanutut ottivat tahtipuikon haltuunsa, eivätkä vieraat voineet muuta kuin seurata sivusta hurjaa punanuttu-merkkistä ilotulitusta.

Kotkalaismiehistön pääpiiskuri Marko Oksanen löysi selkeän syyn sille, miksi Titaanit Akatemia oli ottelussa 10 maalin verran anjalankoskelaisia edellä.

– Edellisen pelin kehnon valmistautumisen ja sitä seuranneen heikon aloituksen jälkeen pelaajat päättivät, että nyt hoidetaan valmistautuminen peliin jämptisti sekä pelataan tosissaan – se näkyi tulostaululla, paljasti Oksanen joukkueessa ennen kotitaistoa vallalla olleet tuntemukset.

Paluun kaukaloon tehneen Tomi Inkisen johdolla Akatemia alkoi kääntää peliä nimiinsä avauserän puolivälistä lähtien, eikä AaKoo-vahti Miikka Lavi voinut muuta kuin yrittää sinnitellä tolppien välissä sekä torjua hurjaa sarjatulta ampuneen kotijoukkueen maalintekoyrityksiä.

– Kyllähän Inkinen toi todella paljon niin henkistä kuin pelillistäkin johtajuutta joukkueen pelaamiseen. Toki sitten kamppailun edetessä Tomin otteista näkyi pelaamattomuus ja jalka alkoi painaa, mutta se oli täysin normaalia, titaaniluotsi Oksanen kommentoi.

Ottelua paikan päällä seuranneet 174 katsojaa tiesivät varmasti jok’ikinen 6-2-lukemiin päättyneen ensimmäisen erän jälkeen, ettei pelin voittajasta ole enää mitään epäselvyyttä, sillä niin paljon liikkuvampia ja parempia punanutut vieraihin nähden kaukalossa olivat.

Maalilukemien kaunistelua

Pelitempo luonnollisesti hieman lässähti ensimmäisen kaksikymppisen jälkeen, mutta sen verran paljon maalinälkää isänniltä löytyi, että kotiyleisö sai herkutella kahden jälkimmäisen erän aikana toinen toistaan komeammilla täysosumilla.

Suurin himo maalien tekemiseen tuntui olevan juurikin ykkössentteri-Inkisellä, joka sai lopulta kovan yrittämisen seurauksena hattutempun täyteen ennen täyttä aikaa.

Inkisen lisäksi maaleilla herkuttelivat Ville Valli, Ville Myyryläinen, Henri Littman ja Joni Jokila, jotka kukin pussittivat kaksi kiekkoa AaKoon maalilla taistelleen sekä peräti 65 torjuntaa merkkauttaneen Miikka Lavin selän taakse.

Yksi ottelun erikoisuuksista ja samalla sen luonteesta kertonut seikka oli tuomaripari Henri Huuhilon ja Pasi Rasalahden jakama yksi ainoa rangaistus, joka merkittiin kotijoukkueen Miro Mänttärille. Kotkassa miteltiin siis todella siisti 60-minuuttinen, mikä on perin harvinaista III-divisioonatasolle.

13-3-lukemiin päättyneen taiston seurauksena Titaanit Akatemia pomppasi jälleen alkusarjan kärkipaikalle ja tämä tietää sitä, että ensi lauantaina (12.10.) Haminan jäähallissa miteltävä KY-paikallistaisto tulee olemaan todellinen spektaakkeli.

– Näillä näkyminhän se olisi sitten Haminassa edessä sarjan kärkikamppailu – varmasti todella mielenkiintoinen ottelu tulossa, herkutteli myös titaanivalmentaja Marko Oksanen.

Vahvassa vireessä oleva kotkalaisnippu tullee aivan varmasti iskemään haminalaisten kimppuun hurjalla raivolla, sillä AaKoo-taiston missanneet Paavo Viinikainen, Antti Kutvonen ja Jalmari Lekander palaavat ensi viikon aikana takaisin harjoitusvahvuuteen.

– Edelleen tietenkin toivon, että saisimme parhaan mahdollisen kokoonpanon jalkeille, sillä odotusarvo on se, että homma paranee vielä entisestään nyt nähdystä, tokaisi Oksanen perjantai-illan loppukaneetiksi.

Titaanit Akatemian taistelu Kymi-Saimaan alueen III-divisioonan alkusarjassa jatkuu reilun viikon päästä lauantaina (12.10.), kun punanutut matkaavat Kiekkoympyröiden vieraaksi Haminan jäähallissa kello 16:30 alkavaan otteluun.