StU laittoi Akatemian ahtaalle

29.9.2013

35 torjunnalla ottelun parhaan pelaajan palkinnon pokannut Janne Sulin oli sunnuntai-illan kirkkain titaanitähti.

Titaanit Akatemian toinen perättäinen voitto Kymi-Saimaan alueen III-divisioonan alkusarjassa ei irronnut helpoimmalla mahdollisella tavalla. Kotijoukkue StU pisti punanutut todella ahtaalle polvistuen lopulta vasta päätöserässä vieraiden tahtoon 1-4 (0-1, 1-1, 0-2) –lukemiin päättyneessä kamppailussa.

StU – Titaanit Akatemia 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)

15:04 0-1 Marko Puhakka (Jani Vilkas)
21:38 1-1 Ville Mankki (Riku Vattukumpu, Aki Nutikka)
38:35 1-2 Alexander Efimochkin (Andrei Anikeev, Jalmari Lekander) VoM
52:47 1-3 Ville Myyryläinen (Andrei Anikeev) AV
56:06 1-4 Ville Valli (Aapo Lampinen, Joonas Tiainen)

Maalivahdit:

StU – Niko Pöntinen 18+13+15= 46 torjuntaa
Titaanit Akatemia – Janne Sulin 7+15+13= 35 torjuntaa

Jäähyt:

StU 5 x 2min= 10min
Titaanit Akatemia 5 x 2min= 10min

Maistuvan Piranha’s-voiton siivittämänä Savitaipaleelle matkannut Titaanit Akatemia ei varmasti odottanut joutuvansa paikallisen StU:n vieraana niin koville, kuin mitä se lopulta joutui.

Vahvan avauserän jälkeen hyvänolontunteeseen tuudittautunut kotkalaismiehistö sai toisen erän totaalinotkahduksen seurauksena tehdä täyden päivätyön, jotta se onnistui päätöserässä vääntämään kovassa kotikiimassa päälle hönkineen vastustaja kanveesiin.

Ottelun kiperyyden tunnusti rehdisti myös punanuttujen päävalmentaja Marko Oksanen.

– Olipahan vaikea peli, Oksanen huokaisi ja jatkoi:

– Veimme alkua selvästi ja vaikka emme saaneetkaan maaleja aikaiseksi, niin siitä huolimatta ilmeisesti tuudittauduimme jollain tapaa siihen, että homma hoituu helpommin kuin osasimme odottaa.

Mitä ilmeisimmin Marko Puhakan ottelun ensimmäisen erän viimeisen neljänneksen alkajaisiksi laukoma 0-1-maali toi Akatemialle luulon siitä, että jalan voi ottaa kaasulta pois ja loppupeli hoituu pelkällä rallattelulla.

Näin ei kuitenkaan käynyt ja kun StU onnistui heti toisen erän alkajaisiksi yllättämään debyyttiotteluaan titaanimaalilla pelanneen Janne Sulinin, pääsi ”helvetti valloilleen” Savitaipaleen sunnuntai-illassa.

1-1-tasoituksen hurjan lisäpiristysruiskeen saanut kotijoukkue alkoi vyöryttää hyökkäyksiä kohti kotkalaisten kenttäpäätyä ja vain huippuvireessä olleen Sulinin torjunnat pitivät maalilukemat muuttumattomina.

StU painosti lähes koko toisen erän herkeämättä titaanimiehistöä, mutta ei millään onnistunut toimittamaan vulkaanista kuminpalasta toista kertaa punanuttuhäkkäri Sulinin selän taakse.

– Ottelun toinen erä oli meiltä todella huonoa pelaamista ja kääntäen taas StU pelasi hyvin – olimme aivan purjeessa, myönsi titaaniluotsi Oksanen.

Sulinin torjunnat voiton takeena

Akatemian ”kipsi” alkoi murtua vasta Alexander Efimochkinin ajassa 38:35 iskemän 1-2-johtomaalin myötä ja kolmas erä olikin taas jo aivan kelvollisen näköistä titaanikiekkoa.

Punanutut kaivoivat tekemiseensä jälleen oikeanlaisen asenteen ja työnteon kautta StU lopulta putosi vieraiden kelkasta.

StU:n kannalta lopun alkua alkoi olla Ville Myyryläisen alivoimalla taituroima 1-3-osuma, jossa Andrei Anikeevin pystysyötön seurauksena läpiajoon syöksähtäneen titaanihyökkääjän esittämä paveldatšjukmainen harhautus oli liikaa isäntien maalivahti Niko Pöntiselle.

Viimeisen voitelun savitaipalelaisille tarjoili puolestaan Ville Valli, joka sai napauttaa Aapo Lampisen sekä Joonas Tiaisen tarjoilusta ottelun päätöslukemiksi 1-4.

Arvokkaasta vierasvoitosta huolimatta Titaanit Akatemian päävalmentaja Marko Oksanen penää omiltaan jatkossa todella paljon enemmän nöyryyttä ihan kaikkeen tekemiseen.

– Kolmanteen erään löysimme onneksi ryhtiä ja ammattiylpeyttä sen verran, että saimme pelin kääntymään meille, mutta jatkossa nöyryyttä pitää tekemiseen löytyä kyllä todella paljon enemmän, Oksanen kommentoi.

– Kyllä tässä sarjassa muutkin joukkueet osaavat sekä haluavat pelata, joten pelkkä otteluihin paikalle saapuminen ei meiltäkään riitä.

Yksi illan suurimmista onnistujista oli eittämättä ensimmäisen miesten ottelunsa kasvattiseuransa maalilla torjunut ja yhteensä 35 kutia sekä parhaan pelaajan palkinnon räpyläänsä kopannut maalivahti Janne Sulin.

– Sulin oli selkeästi meidän parhaimmistoamme tänään ja hänet myös palkittiin ottelun parhaana pelaajana. Janne pelasi todella hyvin ja piti joukkuetta pystyssä vaikeilla hetkillä, kehaisi Oksanen.

Titaaniluotsi haluaisi jatkossa saada entistä enemmän nyt poissaolleita pelaajia käyttöönsä. Samalla myös koko joukkueen harjoittelu- sekä työntekomentaliteetin pitää nousta korkeammalle tasolle.

– Toivottavasti saisimme tuleviin otteluihimme parhaan mahdollisen miehityksen mukaan. Tänäänkin meiltä puuttui tärkeitä pelaajia loukkaantumisten ja muiden poissaolojen takia rivistä, heitti Oksanen toiveensa ”rouva Fortunan” suuntaan.

– Meidän pitää vain saada harjoittelua ja työntekoa entistä kovemmaksi – tavoitteemme ovat vasta keväässä, mutta askel askeleelta tässä kuitenkin mennään kokoajan eteenpäin.

Titaanit Akatemian taistelu Kymi-Saimaan alueen III-divisioonan alkusarjassa jatkuu vajaan viikon päästä perjantaina (4.10.), kun punanutut isännöivät Kymijoen alajuoksulle vieraaksi saapuvaa AaKoota.

Ottelu alkaa Kotkan jäähallissa kello 19:00 ja liput maksavat 5 sekä 3 euroaTERVETULOA!