Akatemian voittotili auki – Piranha’s nurin maalirikkaassa taistossa!

25.9.2013

Titaanit Akatemia sai keskiviikkoiltana juhlia Piranha'sin kustannuksella peräti yhdeksän maalin verran.
Titaanit Akatemia sai keskiviikkoiltana juhlia Piranha'sin kustannuksella peräti yhdeksän maalin verran.

Titaanit Akatemia avasi Kymi-Saimaan alueen III-divisioonan alkusarjaurakkansa räväkällä tavalla, nuijimalla paikallisvastus Piranha’sin kumoon peräti 15 täysosumaa sisältäneessä ottelussa. Punanuttujen voittolukemat kirjattiin vauhtia ja vaarallisia tilanteita sisältäneessä taistossa muotoon 9-6 (2-1, 4-2, 3-3).

Titaanit Akatemia – Piranha’s 9-6 (2-1, 4-2, 3-3)

03:12 0-1 Antti Kallioinen (Johannes Isomaa) SR
07:37 1-1 Jyri Seppinen
13:20 2-1 Miika Vihavainen (Henri Littman)

21:56 2-2 Janne Rouvinen (Simo Seppä, Topi Paappanen)
23:59 3-2 Antti Jormakka (Miika Vihavainen, Miro Mänttäri)
29:32 3-3 Harri Niemi (Simo Seppä)
31:09 4-3 Jyri Seppinen (Joonas Tiainen) YV
38:00 5-3 Marko Puhakka (Jalmari Lekander, Henri Littman)
39:03 6-3 Miika Vihavainen (Kalle Kolehmainen, Henri Saarenmaa)

42:03 6-4 Markus Renlund YV
42:35 7-4 Antti Jormakka (Miro Mänttäri, Miika Vihavainen) VoM
42:43 7-5 Antti Kallioinen (Toni Olli)
46:37 8-5 Andrei Anikeev (Jyri Seppinen)
49:29 9-5 Ville Valli (Joonas Tiainen, Andrei Anikeev)

57:20 9-6 Janne Valerius (Simo Rouvinen, Mikko Lehtinen) YV 

Maalivahdit:

Titaanit Akatemia – Henri Saarenmaa 6+5+6= 17 torjuntaa
Piranha’s – Jasu Raja 7+6+5= 18 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit Akatemia 7 x 2min= 14min
Piranha’s 6 x 2min= 12min

Titaanit Akatemian historian ensimmäinen virallinen sarjaottelu ei todellakaan ollut mitään jääkiekkoilullista riemujuhlaa, mutta viihdyttävä se varmasti oli.

Paikallisvastus Piranha’sin avulla peräti 427 katsojaa Kotkan jäähallin lehtereille houkutellut kamppailu sisälsi nähtävää koko rahan edestä, vaikkei se kaikilta osin punanuttujen päävalmentaja Marko Oksasen mieleen ollutkaan.

– Aika kamalaltahan se peli näin valmentajan silmiin näytti, mutta tärkeintä on, että saimme ”pään auki” ja voitto lämmittää aina mieltä, Oksanen purki tuntojaan taiston tauottua.

Varsinkin ottelun alkupuolella kotijoukkueen taholta näkyi selvästi vastapuolen hienoinen kunnioitus, sillä olihan Akatemialla vastassa lukuisilla entisillä titaanipelaajilla marinoitu kokenut kalaparvi.

– Paikallispelit ovat aina vaikeita. Vastassa on tuttuja kavereita, joiden kanssa on aiempina vuosina pelattu samassa joukkueessa, joten suurelle osalle ainakin meidän pelaajistamme tämä oli aika outo tilanne, kommentoi titaaniluotsi Oksanen.

– Vaikka meillä oli tässä alla muutama harjoitusottelu, ei kukaan siitä huolimatta oikein tiennyt mitä tältä illalta odottaa.

Suurimman jännityksen titaanileiristä laukaisi lopulta Piranha’sin reilun kolmen peliminuutin jälkeen tekemä avausmaali, jonka seurauksena punanutut ottivatkin taiston haltuunsa ja alkoivat viedä peliä nimiinsä selkeästi rivakamman luisteluvauhtinsa turvin.

Lopullisesti ujostelu loppui Jyri Seppisen napauttamaan 1-1-tasoitusmaaliin ja hetkeä myöhemmin kotiyleisö sai jälleen testata äänijänteitään, kun Miika Vihavainen porhalsi Piranha’s-viisikon läpi maalintekoon.

– Kyllähän se alussa näkyi, että tämä on meille ensimmäinen tosipeli – mailan puristamista oli havaittavissa, myönsi myös päävalmentaja Oksanen.

Yleisöön menevää lätkää

Piranha’s pysyi yllättävänkin hyvin isäntien vauhdissa aina ottelun jälkimmäisen puolikkaan alkuun asti, mutta sitten Akatemia runttasi ison vaihteen silmään ja alkoi mennä kirjaimellisesti menojaan.

Punanutut sytyttelivät toinen toistaan näyttävämpien kuvioiden jälkeen punavaloa Piranha’s-veskari Jasu Rajan selän takana aivan kuin näyttäen kalaparvelle kuka tässä kaupungissa jääkiekkoilun saralla määrää kaapin paikan.

Akatemia hurautti yhdessä hujauksessa kolmen maalin karkumatkalle Antti Jormakan, Jyri Seppisen, Marko Puhakan ja Miika Vihavaisen osumilla, joten Piranha’sille jäi näin ollen päätöserään 6-3-tilanteessa melkoisesti kurottavaa.

Vieraat eivät kuitenkaan halunneet myydä suomujaan liian helpolla ja täten myös kolmannesta erästä muodostui aikamoinen maalikarkelo.

Niin Titaanit Akatemian maalissa torjunut Henri Saarenmaa kuin vastapäädyn virkaveli Raja saivat poimia selkänsä takaa kolme kiekkoa, joten veskareiden näkövinkkelistä katsottuna ilta ei varmasti ollut mikään helpoin mahdollinen.

Punanuttujen päätöserän maaliseppoina häärivät illan suurimman pistesaldon (2+2) rohmunnut Miika Vihavainen, todella näyttävästi riman kautta munkin pussiin lyönyt Andrei Anikeev sekä ruoskamaisella rannekudillaan kumilimpun ylävillaan paiskannut Ville Valli.

Päätössummerin soidessa Kotkan jäähallin valotaululla välkkyneet 9-6-päätösluvut tiesivät sitä, että Titaanit Akatemia onnistui avaamaan voitto- ja pistetilinsä heti ensimmäisessä virallisessa ottelussaan.

– Vaikka puristusta olikin ilmassa, niin onneksi joukkueen pelaamisesta löytyi myös niitä asioita mitä pitikin löytyä – liike ja aktiivisuus ratkaisivat pelin meille, totesi Akatemian päävalmentaja Marko Oksanen löytäen näin myös hyviä asioita joukkueensa esityksestä.

Kauden ensimmäinen paikallistaisto oli tapahtumiltaan vuoren varmasti myös yleisön mieleen – ryskyiväthän laidat ja maaliverkot kuin wanhaan hywään aikaan konsanaan.

– Uskoisin, että yleisö ainakin tykkäsi näkemästään. Peli säilyi tasaisena varsin pitkään, ottelussa nähtiin taklauksia ja maaleja tuli paljon molempiin päihin, Oksanen naurahti.

– Jossain ennakossa taisi olla, että luvassa on vauhtia ja vaarallisia tilanteita – niitä totisesti riitti!

Titaanit Akatemia – Piranha’s-ottelun kuvakavalkadi katsottavissa Pekka Vainion pelikuvat-sivustolta.

Titaanit Akatemian taistelu Kymi-Saimaan alueen III-divisioonan alkusarjassa jatkuu kuluvan viikon sunnuntaina (29.9.), kun punanutut matkaavat StU:n vieraaksi Savitaipaleen jäähallissa kello 15:00 alkavaan otteluun.