AaKoo jäi Akatemian jalkoihin

18.9.2013

Titaanit Akatemia oli selvästi AaKoota edellä keskiviikkoillan harjoitusottelussa.
Titaanit Akatemia oli selvästi AaKoota edellä keskiviikkoillan harjoitusottelussa.

Titaanit Akatemia päätti harjoitusottelunsa voitokkaissa merkeissä, kun Kotkassa vieraisilla käynyt AaKoo jäi punanuttujen jalkoihin maalein 9-3 (4-1, 3-1, 2-1) päättyneessä kamppailussa.

Titaanit Akatemia – AaKoo 9-3 (4-1, 3-1, 2-1)

02:10 1-0 Eppu Oksanen (Juuso Löppönen, Juho Paavola)
07:57 2-0 Jalmari Lekander (Miika Vihavainen)

08:49 2-1 Tuomas-Petteri Leinonen
12:50 3-1 Juho Paavola (Juuso Löppönen)
17:51 4-1 Antti Jormakka (Ville Myyryläinen) YV VoM
27:04 5-1 Ville Myyryläinen (Marko Puhakka)

28:00 5-2 Juha-Pekka Mäenpää (Antti Petäjä)
36:20 6-2 Aapo Lampinen (Ville Valli, Jani Vilkas)
38:16 7-2 Ville Valli (Jyri Seppinen, Jani Vilkas)

48:20 7-3 Ari Huusko (Jyrki Mäntylä)
51:05 8-3 Henri Littman (Markus Salminen)
52:02 9-3 Juuso Löppönen (Eppu Oksanen)


Maalivahdit:

Titaanit Akatemia – Valentin Varis 8+8+8= 24 torjuntaa
AaKoo – Marko Tähti 20+20+18= 58 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit Akatemia 2 x 2min= 4min
AaKoo 5 x 2min= 10min

Kuluvan kiekkokauden 2013–2014 ensiesiintymisensä kotiyleisön edessä tehnyt Titaanit Akatemia ei keskiviikkoiltana yltynyt mihinkään kovin hurjaan hurlumheihin, mutta sen verran selkeästi punanutut vieraitaan kuitenkin edellä olivat, ettei AaKoolle jäänyt ottelussa juuri muuta kuin kakkosviulun soittajan rooli.

Se on kuitenkin myönnettävä, ettei AaKoo taaskaan helpolla nahkaansa myynyt ja jälleen joukkueen maalivahdista leivottiin yksi taiston onnistujista. Anjalankoskelaisrysällä teutaroinut Marko Tähti kirjautti nimittäin tilastoihinsa peräti 58 koppia ollen yksi suurimmista syistä sille, etteivät punanutut tanssineet kotihallinsa valotaululle kaksinumeroisia voittolukemia.

– Parempaan päin tässä kokoajan mennään, mutta kyllähän meidän pelaamisemme vielä vähän keskeneräistä on, myönsi Titaanit Akatemian päävalmentaja Marko Oksanen taiston tauottua.

– Puhuimme ennen peliä joukkueen kanssa 60 minuutin tekemisestä, mutta aivan siihen emme vielä kyenneet.

Vaikkei Akatemian tekeminen yltänyt aivan jokaisessa vaihdossa valmennuksen haluamalle tasolle, oli kaukalossa siitä huolimatta selkeä marssijärjestys kutakuinkin kokoajan vallalla.

Kotkalaiset hallitsivat peliä ja pitivät kiekkoa sekä tulittivat tasaista rumputulta kohti Tähden vartioimaa AaKoo-maalia, kun taas vieraat pyrkivät lähinnä terävillä vastaiskuilla horjuttamaan titaanimaalilla esiintyneen Valentin Variksen mielenrauhaa.

Eppu Oksasen muutaman peliminuutin jälkeen taisteleman avausosuman ja Jalmari Lekanderin komeasti läheltä sivaltaman 2-0-maalin jälkeen varmasti moni Kotkan jäähallin lehtereille peliä seuraamaan tulleista vajaasta 200 silmäparista ehti jo mielessään luulla pelin ratkenneen, mutta Tuomas-Petteri Leinosen nopea kavennus toi peliin jälleen uutta kipinää.

Lopulta kuitenkin ensimmäiselle erätauolle poistuttiin kotijoukkueen kolmen maalin johtoasemassa, kun Juho Paavola ja Antti Jormakka onnistuivat ohittamaan kovassa kiekkosateessa olleen vierasveskari Marko Tähden tarkoilla laukauksillaan.

”Päästimme vastustajan tavallaan liian helpolla”

Leveällä kokoonpanolla kotiotteluunsa lähtenyt Akatemia ei joutunut oikeastaan missään vaiheessa pistämään täyttä pökköä pesään, joka omalta osaltaan johti siihen, että pelin tempo putosi AaKoon haluamalle varsin verkkaiselle tasolle.

Myös maalien mätkiminen hieman hidastui, mutta sen verran terävänä kotijoukkue kuitenkin oli, että Tähti joutui kaivamaan selkänsä takaa kahdessa jälkimmäisessä erässä vielä viisi kiekkoa. Maalinteossa onnistuivat vuorotellen Ville Myyryläinen, Aapo Lampinen, Ville Valli, Henri Littman sekä Juuso Löppönen.

Tokihan AaKoollekin suotiin muutama lohdutusosuma, joista varsinkin Ari Huuskon nollakulmasta vippaama 7-3-maali oli yksi illan erikoisimmista.

Summerin päättäessä niin Titaanit Akatemian kuin AaKoonkin harjoituskauden viimeisen koitoksen, kimmelsi Kotkan jäähallin valotaululla kotijoukkueen selkeät voittolukemat 9-3.

Punanuttujen pääpiiskuri Marko Oksasen mielestä kotkalaiset antoivat ottelussa hieman liikaa siimaa vierailleen.

– Meillä oli jalkeilla neljä kentällistä ja energia olisi aivan varmasti riittänyt kovempaankin menoon, mutta lähdimme vähän liikaa AaKoon ylläpitämään vauhtiin mukaan – päästimme vastustajan tavallaan liian helpolla, Oksanen sanaili.

– Toisaalta taas hallitsimme peliä, mutta siihenhän se sitten helposti menee kun panoksia ei vielä ole, että pelataan vain peli alta pois.

Voitto on kuitenkin aina voitto ja kahden perättäisvoiton siivittämänä onkin varsin mukava lähteä lataamaan akkuja ja valmistautumaan ensi viikon keskiviikkona kotihallissa miteltävää sarja-avausta varten.

– Olemme kuitenkin juuri sillä tiellä millä meidän pitääkin olla ja nyt kun miehistö alkaa pikkuhiljaa olla kokonaan kasassa, niin en näe liiemmin huolenhäivää edessä siintäviä sarjapelejä silmällä pitäen, titaaniluotsi tokaisi itsevarmana.

Titaanit Akatemia – AaKoo -ottelun kuvakavalkadi katsottavissa Pekka Vainion pelikuvat-sivustolta.

Titaanit Akatemian taistelu Kymi-Saimaan alueen III-divisioonan alkusarjassa tärähtää käyntiin tasan viikon päästä keskiviikkona (25.9.), kun punanuttujen pelivireen Kotkan sisäisessä ”herruustaistossa” testaa Piranha’s.

Ottelu alkaa Kotkan jäähallissa kello 19:00 ja liput kamppailuun maksavat 5 sekä 3 euroaTERVETULOA!