Akatemia aloitti murskavoitolla

4.9.2013

Ville Myyryläinen ja muu titaanimiehistö luisteli AaKoolta jalat alta.
Ville Myyryläinen ja muu titaanimiehistö luisteli AaKoolta jalat alta.

Titaanit Akatemian historian ensimmäinen esiintyminen jäisellä taistelutantereella jätti tilastoihin lopulta komeaakin komeamman lopputuloksen.

Kymi-Saimaan alueen III-divisioonan viime kauden mestari AaKoo pyristeli aikansa punanuttujen mukana, mutta joutui lopulta tunnustamaan kotkalaiset selvästi paremmakseen 1-8 (0-2, 1-3, 0-3) –lukemiin päättyneessä kamppailussa.

AaKoo – Titaanit Akatemia 1-8 (0-2, 1-3, 0-3)

00:48 0-1 Antti Jormakka (Jalmari Lekander)
07:47 0-2 Alexander Efimochkin (Miika Vihavainen) VoM
24:28 0-3 Antti Kutvonen (Aapo Lampinen) YV
29:01 0-4 Ville Myyryläinen AV

30:45 1-4 Ville Härkönen RL
33:40 1-5 Jyri Seppinen (Miika Vihavainen, Jani Vilkas)
49:39 1-6 Tomi Salovaara (Jyri Seppinen, Aapo Lampinen) YV
52:27 1-7 Jyri Seppinen (Aapo Lampinen, Jani Vilkas) YV
57:59 1-8 Antti Jormakka (Jalmari Lekander, Ville Myyryläinen)


Maalivahdit:

AaKoo – Miikka Lavi 13+33+10= 56 torjuntaa
Titaanit Akatemia – Eero Vilkas 7+2+8= 17 torjuntaa

Jäähyt:

AaKoo 8 x 2min= 16min
Titaanit Akatemia 7 x 2min= 14min

Kesän aikana velloneista kuolinhuhuista ja muusta epämääräisestä suunpaukutuksesta huolimatta kotkalainen edustuskiekkoilu on edelleen voimissaan ja porskuttaa mukavassa kurssissa eteenpäin.

Tästä saatiin keskiviikkoiltana Inkeroisten jäähallissa vahva osoitus, kun päävalmentaja Marko Oksasen luotsaama punanuttupumppu kävi näyttämässä pelaamisen mallia paikalliselle AaKoolle maalein 1-8 päättyneessä kamppailussa.

Rökälenumeroista huolimatta kokenut titaanipiiskuri ei lähtenyt ”laukalle” kommentoidessaan joukkueensa peliesitystä.

– Eihän se vielä kauhean hyvältä näyttänyt ja kun ei oikein tiennyt mitä odottaa, niin tulos oli siihen nähden mieluinen, Oksanen totesi.

Kotkalaiskäskyttäjän mieltä lämmitti erityisesti titaanimiehistön esittämä aktiivisuuteen ja liikkumiseen perustunut pelaaminen, johon AaKoo ei löytänyt millään lääkkeitä koko 60-minuuttisen aikana.

– Kunhan saimme homman kunnolla käyntiin, löytyi joukkueen tekemistä todella paljon hyviäkin asioita.

Punanutut iskivät välittömästi luun isäntien kurkkuun

Vieraitaan heti ottelun avausvaihdoista lähtien selkeästi liikkeessä jäljessä ollut kotijoukkue kyllä yritti kamppailla urhoollisesti sekä iskeä kapuloita parhaansa mukaan kotkalaisten rattaisiin, mutta Antti Jormakan Titaanit Akatemialle vain 48 sekunnin jälkeen värkkäämä nopea avausmaali vei välittömästi pohjan pois yllätyksen mahdollisuudelta.

Sen jälkeen AaKoo pysyikin pelissä mukana lähinnä ylivoimiensa ansiosta, mutta tasakentällisin pelattaessa ei ollut mitään epäselvyyttä siitä kumpi osapuoli kaukalossa määrää kaapin paikan.

Isäntien synkän iltapuhteen ainoa valopilkku olikin loistavasti maalillaan torjuneen ja peräti 56 kiekkoa pysäyttäneen Miikka Lavin lisäksi ajassa 30:45 titaanikassari Eero Vilkkaan nollapelin rangaistuslaukauksesta syntyneellä 1-4-kavennuksella rikkomaan pystynyt Ville Härkönen.

Kotkalaisten menoa kyseinen ”kauneusvirhe” ei liiemmin hillinnyt ja sen seurauksena ei ollutkaan kovin suuri ihme, että myös AaKoo-pelaajat alkoivat löytää tietään jäähyboxin puolelle.

Pakkopelien aikana etenkin punanuttujen kokenut osasto näytti osaamistaan värkkäämällä Jyri Seppisen johdolla muutaman todella kauniin täysosuman.

Viimeisen naulan ja samalla myös ottelun 1-8-päätöslukemat naulasi sama duo, kuin maalikarkelot aloittikin – Jalmari Lekander passasi ja Antti Jormakka tulitti kumimuikun ylävillaan ohi voimattoman AaKoo-veskari Lavin.

– Vaikka kausi onkin vielä aivan alkuvaiheessa, niin huomasimme silti, että nyt nähdynlaisella energialla ja liikkeellä ei sarjapeleissäkään pitäisi tulla olemaan mitään kauhean isoja ongelmia, tuumi taiston tauottua Titaanit Akatemian päävalmentaja Marko Oksanen.

Komean aloituksen myötä kotkalaisleirissä tunnelma olikin varsin korkealla ja meno mitä luultavimmin entisestään parantuu, kunhan Oksanen saanee jatkossa käyttöönsä koko jalkeilla olevan orkesterin.

– Toivottavasti alamme pikkuhiljaa saada kaikki rosteriin kuuluvat ukot mukaan, jotta pääsemme harjoitusten ja muutaman lisäharjoituspelin kautta hiomaan tekemistämme entisestään parempaan suuntaan, titaaniluotsi päätti tarinointinsa.