Treenipelit käyntiin Porvoon perjantai-illassa!

24.8.2023

Mikäpä olisikaan sen parempi paikka pistää treenimatsit ”tulille”, kuin Porvoon elokuinen perjantai-ilta?
Mikäpä olisikaan sen parempi paikka pistää treenimatsit ”tulille”, kuin Porvoon elokuinen perjantai-ilta?

Elokuinen Porvoo ja perjantai-ilta – eipä paljon parempaa komboa voisi edes keksiä harjoituspelirupeaman avaukselle. Kun vielä vastaan asettuu rakas ”paikallisvastustaja” ja Suomi-sarjan kestomenestyjä Hunters, pääsee nelisen viikkoa tähän mennessä jäällä viettänyt Titaanit hyppäämään välittömästi niin sanottuun syvään päähän.

Kevään ja kesän aikana muutoksia eritoten valmennukseen kuin myös osittain pelaajistoonsakin tehnyt Titaanit on päässyt varsin seesteisissä tunnelmissa kokoamaan palapeliään kohti edessä siintävää sekä syyskuun puolenvälin tietämillä oikein toden teolla käyntiin polkaistavaa suomisarjakautta 2023–2024.

Punanutut hyppäsivät uuden päävalmentajansa Max Waltherin johdolla ensimmäisen kerran jäälle kuluvan kuun alussa sekä ovat siitä lähtien sovitelleet yhteisiä askelmerkkejään haluttuihin asentoihin, jotta niin valmennus kuin pelaajistokin olisi valmiina suorittamaan hyvällä tasolla heti ensimmäisestä treenimatsista lähtien.

Vaasan Koulunäkki Areenan laattaremontti on toki asettanut omat haasteensa Titaanien valmistautumiseen ja osittain sen takiakin punanutut joutuivat perumaan SaPKoa vastaan sopimansa koitokset sekä varttumaan lopulta lähestulkoon kuukauden päivät ennen tositoimiin pääsyä.

Vaikkei Titaanit ole vielä ensimmäistäkään harjoitusottelua pelannut, on pääpiiskuri Walther kyennyt käyttämään miehistönsä yhdessä jääharjoituksissa viettämän ajan mainiosti hyväkseen.

– Kyllähän tässä on alla olevan hyvän sekä tiiviin harjoitusjakson myötä päässyt joka päivä aina vain enemmän ja enemmän sinuiksi sekä joukkueen että yksittäisten pelaajienkin kanssa, ”Mäkkäri” kommentoi.

– Olen pyrkinyt paljon keskustelemaan pelaajien kanssa niin kahden kesken kuin myös ryhmässäkin, jonka myötä itselläni alkaa olla varsin hyvä mielikuva jätkistä treeni- ja ihmistasolla.

Tutustuminen ja yhteisten suuntaviivojen, sääntöjen sekä tavoitteiden luominen on aina hyvän pohjatyön perusta, jonka päälle on luonnollisesti oivallista lähteä rakentamaan toimivaa kokonaisuutta.

Samaa mieltä on punanuttuluotsi Waltherkin, joka ei ole pistänyt ollenkaan pahakseen sitä, että hän on päässyt rauhassa tekemään sinun kauppoja valmennettaviensa kanssa sekä keskustelemaan muustakin, kuin pelkästään joukkueeseen ja sen pelaamiseen liittyvistä asioista.

– Mielestäni oli vain hyvä, ettemme suurin piirtein heti jäälle hypättyämme rynnänneet pelaamaan, sillä pitkän tauon jälkeen ja ennen kunnollisen tuntuman saamista riski loukkaantua on selkeästi suurempi, Walther toteaa.

– Näissä elokuun peleissä kun on perinteisesti aina enemmän intoa kuin järkeä, eli niistä ei välttämättä pelillisesti ikinä hirveästi jää käteen, mutta toisaalta taas saamme itse pelitapahtumasta kokemusta, joka on eittämättä hyvä asia.

”Menemme oma tekeminen edellä”

SaPKo-kamppailuiden peruunnuttua Titaanit sai nopealla tahdilla sovittua tilalle kohtaamisen naapurikaupungin ylpeyden Haminan Kiekkoympyröiden kanssa, jonka myötä punanutut pelaavat yhteensä viisi täysimittaista harjoitusottelua ennen Suomi-sarjan runkosarjan alkua.

Kyseinen treenipelimäärä on titaanipiiskuri Max Waltherin mukaan varsin passeli, sillä pitkän sarjakauden aikana ehtii kyllä hikoilemaan ja makustelemaan tosipelien tunnelmaa aivan varmasti taas kerran ihan riittämiin.

Vaikkei sarjakauteen valmistavissa kahinoissa pisteitä joukkueille vielä jaetakkaan, ei se silti tarkoita sitä, että kaukaloon mentäisiin vain tuttuja moikkaamaan sekä kuulumisia vaihtamaan.

– Voittamaan totta kai lähdemme jokaista otteluamme, mutta tärkein anti itselleni näissä tulevissa harjoituspeleissä on kuitenkin se, että näen pelaajani harjoituksiin verrattuna vähän erilaisissa tilanteissa kaukalossa sekä sen miten he niihin reagoivat, punanuttukäskyttäjä summaa.

– Kaikkinensa harjoitusottelut ovat hyvä aika oppia, rakentaa ja kokeilla kaikenlaisia juttuja sekä testata harjoituksissa yhteisesti työstämiämme asioita sekä saada niitä sitten pikkuhiljaa toistojen kautta näkymään myös pelaamisessamme.

Aiemmin edustustasolla Keuruulla ja KeuPa HT:ssa kannuksia hankkineelle Waltherille on varsin selvää pässinlihaa, mitkä seikat nousevat tärkeysjärjestyksessä kärkeen, kun treenipelien antia lähdetään pilkkomaan pienempiin osiin.

– Tarkoitus on tulevien harjoituspelien aikana löytää hyökkääjistä toimivia duoja ja yhteen sopivia vitjoja – sama koskee luonnollisesti myös puolustajaparejammekin, ”Mäkkäri” selventää.

– Pääsemme niin ikään harjoittelemaan jääkiekko-otteluiden voittamisessa suurta roolia näytteleviä erikoistilanteita, jotka tulevatkin meillä olemaan todella tarkan luupin sekä ison työmäärän alla koko kauden ajan.

Vastaansa treenipeliavauksessaan Titaanit saa jo entuudestaan tutun sekä rakkaan ”paikallisvastustajansa” Porvoon Huntersin, joka päävalmentajansa Pekka Siikalan johdolla on parin viime kauden aikana käytännössä sementoinut paikkansa Suomi-sarjan kestomenestyjien joukossa.

Kun vielä tiikeripaitojen riveissä kiekkoilee tukku punanutussakin nähtyjä pelimiehiä Kim Nordströmin ja Vertti Vuoksialan johdolla, on Hunters-taistoista odotettavissa taas kerran varsin värikkäitä kanssakäymisiä.

– Hunters on tunnetusti kova kotijoukkue ja muutenkin jälleen erittäin laadukas nippu tähän sarjaan, Walther sanailee.

– He ovat tainneet tässä jokusen harjoitusottelun jo ehtiä pelatakin, joten varmasti siinä mielessä Huntersilla on pienimuotoinen etulyöntiasema perjantai-illan koitoksessa, muttemme aio kiinnittää siihen kuitenkaan sen suuremmin huomiota.

– Menemme oma tekeminen edellä ja keskitymme siihen sekä pyrimme kehittämään omaa juttuamme – se mitä muut joukkueet tässä sarjassa tekevät, on meille toissijainen asia, titaaniluotsi alleviivaa.

Huntersin ja Titaanien välillä Porvoossa miteltävä harjoitusottelu polkaistaan Kokonniemen jäähallissa perjantaina (25.8.) käyntiin kello 18:30 alkaen – liput peliin maksavat 10, 5 & 3 euroa.