”Tästä on suunta vain ja ainoastaan ylöspäin”

25.8.2023

Porvoon perjantai-iltaisesta harjoituskamppailusta muodostui lopulta aikamoinen Huntersin erikoistilannemaalikarkelo.
Porvoon perjantai-iltaisesta harjoituskamppailusta muodostui lopulta aikamoinen Huntersin erikoistilannemaalikarkelo.

Titaanit polkaisi perjantaina Porvoossa harjoituspelinsä käyntiin hivenen mollivoittoisissa tunnelmissa. Kokonniemen jäähallissa taistoa isännöinyt Hunters nimittäin näytti punanutuille, että vielä on paljon tehtävää ennen Suomi-sarjan runkosarjan alkua ja tinttasi vieraansa lopulta erittäin tylysti kanveesiin maalein 9-2 (0-0, 6-2, 3-0).

Hunters – Titaanit 9-2 (0-0, 6-2, 3-0)

26:41 1-0 Eduard Slessarevski (Oka Riissanen, Jere Ylikärppä) YV
27:25 1-1 Eetu Vanhamaa (Eetu Haarala, Aleksi Kettunen)
28:36 2-1 Jani Könönen (Jesse Poussu, Kim Nordström) AV
33:27 2-2 Wilho Korpela (Simo Kauppinen, Erkka Huttunen) YV
36:16 3-2 Eetu Aakko (Leevi Hyypiä, Jesse Poussu) VoM
37:03 4-2 Jere Ylikärppä (Oka Riissanen, Jesse Poussu)
38:13 5-2 Jere Ylikärppä (Aleksi Laitinen, Leevi Hyypiä) SR
39:46 6-2 Jere Ylikärppä (Elmo Aarnimetsä, Eduard Slessarevski) YV
42:53 7-2 Aleksi Laitinen (Kim Nordström, Elmo Aarnimetsä) YV
51:48 8-2 Alex Jaakkola (Olli Österman)
56:09 9-2 Eduard Slessarevski (Oka Riissanen) YV

Maalivahdit:

Hunters – Riku Törnqvist 8+8+8= 24 torjuntaa
Titaanit – Niko Tammi 8+13+13= 34 torjuntaa

Jäähyt:

Hunters 6 x 2min= 12min
Titaanit 7 x 2min + 1 x 5min + 1 x 10min + 2 x 20min= 69min

Elokuun alusta saakka jääharjoittelun saloihin paneutunut Titaanit pääsi vihdoin ja viimein avaamaan myös treenipelirupeamansa kuluvan kiekkokauden osalta, kun punanutut maaseutumatkailivat viikon päätteeksi Porvooseen ottamaan erää ”rakkaan” kilpakumppaninsa Huntersin kanssa.

Ottelun ensimmäinen puolikas olikin todella tasaista vääntämistä puolin sekä toisin, mutta mitä pidemmälle toisen erän loppua mentiin, sitä selvemmin hallintakapula siirtyi isäntien käsiin.

Kun Titaanit vielä sopivasti avitti lukuisten rangaistusten muodossa porvoolaisten iltapuhdetta, kirjattiin Kokonniemen jäähallin valotaululle 60 minuutin kisailun jälkeen paljon puhuvat 9-2-loppulukemat, jotka eivät liiemmin selittelyille sijaa jättäneet.

– Heti ensimmäiseksi meidän pitää muistaa, että tässä on vasta valmistautumisjakso meneillään, joskin lukemat olivat tänään eittämättä todella tylyt, kommentoi Titaanien päävalmentaja Max Walther.

– Saimme suurinumeroisesta tappiosta huolimatta erittäin hyvää oppia ja näimme samalla, missä oikein tässä kohtaa valmistautumisjaksoa pelillisesti menemme.

Muutaman treenimatsin jo ennen Titaanien kohtaamista pelaamaan ehtinyt Hunters näytti punanutuille kylmänviileästi sen faktan todeksi, ettei rangaistujen penkiltä pelejä edelleenkään voiteta.

Tähän kun lisäsi vielä sen, että porvoolaisilla olivat askelmerkit sekä pelikuviot muutenkin selkeästi vieraidensa vastaavia edellä, oli Pekka Siikalan johtamien joukkojen tililleen nappaama voitto täysin ansaittu.

– Hunters oli meitä lajitaidollisesti huikean paljon edellä, mutta meillä on onneksi tässä aikaa vielä hioa oma pelaamisemme sellaiseen kuosiin, että se kestää vertailun ihan keneen vain vastustajaamme, Walther tuumasi.

Vaikkei Titaanit lopulta kyennytkään Huntersia horjuttamaan, kuin oikeastaan pelin avauspuolikkaan aikana, löysi debyyttinsä punanuttujen vaihtopenkin takana tehnyt ”Mäkkäri” hyviäkin asioita omiensa tekemisestä.

– Peliin lähtö oli meiltä todella hyvä – olimme valmiina sekä halusimme hyvän lähdön peliin ja sen me myös saimme, titaaniluotsi totesi tyytyväisenä.

Muutenkin ennemmin posin kuin negan kautta ajatusmaailmansa perustan muodostava Walther halusi valaa uskoa omiinsa ja muistuttaa kirvelevän tappionkin hetkellä työn teon merkitystä sekä siitä vuorenvarmasti seuraavasta palkinnosta.

– Ensimmäinen peli on nyt pelattu alta pois – tästä on suunta vain ja ainoastaan ylöspäin, punanuttuluotsi summasi.

– Teemme joka päivä töitä sen eteen, että olisimme parempia ja uskomme käynnissä olevan prosessimme maksavan kyllä meille vielä isosti takaisin, kunhan vain pääsemme viemään sitä vakaalla tahdilla eteenpäin.

Petraustarvetta jokaisella pelin osa-alueella

Kuten todettua, pystyi Titaanit pistämään ajoittain varsin mainiostikin kampoihin Suomi-sarjan kestomenestyjäksi viime vuosien aikana nousseelle Huntersille Porvoon perjantai-illassa käydyssä harjoituskoitoksessa.

Maalittoman ja erittäin tasaisen avauserän jälkeen, hanat saatiin oikein kunnolla auki keskimmäisen kaksikymppisen aikana, jonka kotijoukkue vei lopulta nimiinsä peräti 6-2-lukemin.

Titaanien Eetu Vanhamaan sekä Wilho Korpelan iskemät 1-1- ja 2-2-tasoitusmaalit jäivät kuitenkin varsin laihoiksi lohduiksi punanutuille, sillä Hunters meni vahvan erikoistilanneosaamisensa myötä menojaan, niin että porvoolaisten perävalot vain vilkkuivat pölypilven keskelle jääneiden punanuttujen silmissä.

– Otimme aivan liian paljon rangaistuksia, joista Hunters rokotti todella kovalla, mietiskeli Titaanien päävalmentaja Max Walther kaikkinensa 69 jäähyminuuttia tilastoihin nakuttaneen miehistönsä otteista.

Suurin osa punanuttujen penalteista merkittiin toki toisen erän lopulla 5-2-maalin jälkeen tulistuneelle ja sopimatonta käytöstä ensiksi kaukalossa sekä tovia myöhemmin pukukoppikäytävällä tuomaristolle osoittaneelle Nico Vuorijärvelle, mutta siitä huolimatta vierasjoukkueen rangaistusaition ovi kävi aivan liian taajaan tahtiin kamppailun tuoksinassa.

– Alivoimaa saimme kyllä hinkata ihan riittämiin ja ensi viikolla pääsemmekin sen myötä sitten videoiden avulla porukassa katsomaan, mikä toimi ja mikä taas ei toiminut sekä tarvitsee jatkossa parannusta, Walther sanaili.

Jo aiemmin erikoistilanteiden merkitystä nykylätkässä ja erityisesti otteluiden voittamisessa puheissaan korostanut titaanipiiskuri kertoikin punanuttujen panostavan jatkossa enenevissä määrin voimavaroja niin yli- ja alivoima kuin tasavajaallakin pelaamisen opetteluun.

– Olemme harjoituksissa ehtineet käydä vasta pelaamisen perusperiaatteita läpi, emmekä näin ollen ole vielä erikoistilanteisiin liiemmin paneutuneet, ”Mäkkäri” selvensi.

– Niihin [l. erikoistilanteisiin] tulemme kyllä jatkossa keskittämään energiaa ja aikaa, jotta saamme ne päivä päivältä paremmin toimiviksi kokonaisuuksiksi.

Jos ovat pakkopelaaminen, rangaistusten tappaminen ynnä muut tarkeat pelilliset asiat vielä hieman hakusessa, tarvitsevat myös muut pelaamiseen liittyvät osa-alueet selkeää petrausta ennen kuin pisteistä aletaan tosissaan syyskuun puolenvälin (15.9.) tietämillä taistella.

– Erikoistilanteet eivät todellakaan ole ainoat parannusta tarvitsevat asiat pelaamisessamme, vaan meidän on petrattava ihan jokaista pelin eri osa-aluetta, jotta olemme muutaman viikon päästä valmiita Suomi-sarjan runkosarjan tarjoamiin haasteisiin, alleviivasi titaanikäskyttäjä Walther.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanit jatkaa harjoitusotteluitaan ensi viikon keskiviikkona (30.8.), kun punanutut matkustavat naapuripitäjä Haminaan ja iskevät Kiekkoympyröiden kanssa yhteen Haminan jäähallissa kello 18:00 alkavassa koitoksessa – liput kamppailuun maksavat 5 euroa.