”Oma koira” puri jatkoajalla

6.9.2023

Titaanien avausmaalin Haminan keskiviikkoillassa sivaltanut Eetu Laurinantti oli yksi Hunters-harjoitusottelun näkyvimmistä punanutuista.
Titaanien avausmaalin Haminan keskiviikkoillassa sivaltanut Eetu Laurinantti oli yksi Hunters-harjoitusottelun näkyvimmistä punanutuista.

Titaanit parantaa tekemistään, mitä lähemmäs Suomi-sarjan runkosarjan alkua mennään. Viimeisin osoitus petraamisesta saatiin Haminassa väännetyssä keskiviikkoillan harjoitustaistossa, jossa punanutut pistivät vierasjoukkueena esiintyneen Porvoon Huntersin todella kovaan prässiin, kaatuen lopulta vasta jatkoajalla ”oman koiransa” eli ex-titaani Vertti Vuoksialan puraisuun maalein 2-3 (2-1, 0-1, 0-0, 0-1).

Titaanit – Hunters 2-3 ja (2-1, 0-1, 0-0, 0-1)

09:49 0-1 Tony Mollberg (Olli Österman, Alex Jaakkola)
12:08 1-1 Eetu Laurinantti (Jaami Jokinen)
17:21 2-1 Veeti Kaplas (Vili Kolsi, Eetu Vanhamaa)

25:39 2-2 Alex Jaakkola (Tony Mollberg, Oka Riissanen)
61:42 2-3 Vertti Vuoksiala (Roope Markula) VoM

Maalivahdit:

Titaanit – Niko Tammi 15+18+8+0= 41 torjuntaa
Hunters – Mikael Petro 9+13+22+2= 46 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 3 x 2min= 6min
Hunters 4 x 2min= 8min

Keskiviikkoilta ja Haminan jäähalli. Vastakkain Suomi-sarjan harjoitusottelussa toisilleen niin tutut sekä rakkaat vihulaiset Titaanit ja Hunters.

Punanutuilla kalavelkoja reilun parin viikon takaa takaisin maksettavana porvoolaisille, joten lähtökohdat viihdyttävälle kamppailulle olivat lähes käsin kosketeltavissa.

Juuri mainitunkaltainen taisto lopulta nähtiinkin, sillä niin punapaitainen koti- kuin valkopaitainen vierasjoukkuekin pyrki pistämään parastaan tiskiin ja näyttämään vastapuolelle niin sanotusti ”pitkää nenää” sekä ottamaan henkisen yliotteen edessä siintäviä sarjakohtaamisia silmällä pitäen.

Kyseinen mentaalipuolen etu löpsähti loppujen lopuksi hieman harmittavallakin tavalla Huntersin laariin, sillä Titaanit tötöili aina jatkoajalle edenneen kahinan viimeiseksi jääneessä vaihdossa oikein huolella ja päästi entisen punanuttupuolustajan sekä nykyisen porvoolaismiehistön kärkipakin Vertti Vuoksialan ratkaisemaan pelin ajassa 61:42 laukomallaan 2-3-äkkikuolemaosumalla.

Vaikka kotkalaiset kärsivät näin ollen kolmannen perättäisen harjoitusmatsitappionsa saman sarjatason vastustajalle, oli joukkueen päävalmentaja Max Walther siitä huolimatta todella tyytyväinen omiensa kokonaisvaltaiseen esiintymiseen Haminan kapeassa kaukalossa.

– Homma rakentuu pala palalta – tämä oli ehdottomasti meidän käynnissä olevan valmistautumisjakson paras ja ehyin pelimme, Walther suitsutti.

– Toki itseäni harmittaa meidän jatkoajalla tapahtunut hölmöilymme, sillä pojat olisivat ehdottomasti ansainneet voiton tämäniltaisen esityksensä perusteella.

Titaanipiiskurin mieltä lämmitti erityisesti se, että punanuttujen pelaamisessa toistuivat juurikin ne yhteisesti opetellut ja sovitut jutut, joihin niin valmennus kuin pelaajistokin on käyttänyt rutkasti aikaa jääharjoituksissa.

– Saimme tänään näkymään kaukalossa paljon niitä pelillisiä asioita, joita olemme harjoitelleet ja siitä olen erittäin tyytyväinen, ”Mäkkäri” tuumasi.

Niin ikään Titaanien oli onnistunut poistamaan pelaamisestaan edeltävissä otteluissa vaivanneet lukuista ja varsin räikeätkin virheet, joiden ansiosta kotkalaisjoukkueen oma maaliverkko ei enää heilunutkaan kuin ne kuuluisat saluunan ovet.

– Onnistuimme karsimaan isoimmat virheet pois tekemisestämme, jonka seurauksena puolustuspelaamisemme sekä oman maalin varjelumme parani välittömästi aiemmista koitoksista, Walther sanaili.

– Vaikka nyt onnistuimmekin parantamaan peliämme lähes jokaisella mahdollisella osa-alueella, on meidän silti jatkossakin vain jatkettava työntekoa eritoten puolustuspelaamisemme suhteen ja rakentaa palettimme entistä tiiviimmäksi kokonaisuudeksi.

”Paremmuus oli jälleen erittäin pienistä marginaaleista kiinni”

Kuten todettua, oli Titaanit ja Huntersin välinen kuluvan kiekkokauden toinen kohtaaminen tiukkaa kilvoittelua aina alusta sen hamaan loppuun saakka.

Nyt punanutut eivät kuitenkaan pudonneet liukkaasti liikkuneiden porvoolaisten kelkasta kamppailun puolivälissä saati sortuneet jäähyilyyn ja sen myötä myös tulos valotaululla säilyi kokoajan tasaisena.

– Meidän ja Huntersin välinen paremmuus oli tänään erittäin pienistä marginaaleista kiinni, totesi Titaanien päävalmentaja Max Walther.

Kovan, mutta rehdin kamppailun sekä vääntämisen tuoksinassa joukkueet onnistuivat myös ajoittain toimittamaan kiekkoja vahvasti torjuneiden, Titaanien maalivahti Niko Tammen ja Huntersin virkaveli Mikael Petron selkien taakse.

Porvoolaisten avattua hanat näyttävän kuvion päätteeksi avauserän puolivälissä, onnistuivat punanutut kuittaamaan korkojen kera takaisin, kun ensiksi Eetu Laurinantti sooloili 1-1-tasoituksen ja hetkeä myöhemmin Veeti Kaplas pääsi täräyttämään komean vastahyökkäyksen päätteeksi taukolukemiksi Titaanien 2-1-johdon.

Vieraiden tultua toisessa erässä tasalukemiin hivenen onneekkaasti ylärimasta suoraan porvoolaispelaajan lapaan kimmahtaneen kiekon ja siitä suoritetun hallitun jatkokudin seurauksena, siirtyi ratkaisun hakemin pelin kolmanteen kaksikymppiseen.

Sen aikana Titaanit ottikin niin sanotusti isännän otteet käyttöön kaukalossa ja Hunters joutui aika selkeästikin täydelliselle puolustuskannalle.

Kun vielä ottelun päätuomarina toiminut Mikko Räisänenkin löysi pillinsä sopivasti esille ja alkoi komentaa porvoolaisia rangaistujen penkille, avautui punanutuille mitä mainioimpia paikkoja pistää munkki ratkaisevalla tavalla Huntersin pussiin.

Titaanit sai hinkata pakkopeliään välillä kahdenkin miehen edun turvin, mutta niin vain porvoolaishäkkäri Petro ja edessä kulloinkin teutaroinut kenttäpelaajakonklaavi onnistuivat pitämään kotkalaisten tehot nollissa, joten peräti kolmesti jäähyllä kolmannen erän aikana istunut Vertti Vuoksiala sai huokailla syvään helpotuksesta.

– Meillä oli etenkin kolmannessa erässä sen verran paljon ylivoima-aikaa ja tekopaikkoja, että homma olisi pitänyt pistää pakettiin, muttemme siinä kuitenkaan onnistuneet, mietiskeli titaaniluotsi Walther.

Koska Titaaneille ei pelin ratkaiseminen tuntunut hyvistäkään saumoista huolimatta millään maistumaan, oli jopa oikeastaan odotettua sekä draaman kaarelle sopivaa, että viimeisen naurun sai hörähdyttää ilmoille hetken aikaa antisankarin viittaa harteillaan tiukasti pitänyt Vuoksiala, joka pääsi jatkoajalla liukumaan kaikessa rauhassa sektoriin ja tälläämään Roope Markulan namipassista telkän pönttöön kotkalaisvahti Tammen kainalosta.

– Olen tappiosta huolimatta todella iloinen siitä, että pystyimme Huntersin tasoista kovaa vastustajaa vastaan pelaamaan ehjän 60-minuuttisen, ”Mäkkäri” summasi.

Lähelle voiton makeaa mammonaa jo päässyt Titaanit saa vielä yhden sauman suomisarjalaisen kaatamiseen, ennen runkosarjakahinoiden alkua, sillä Haminassa mitellään myös perjantaina raju kapina, kun Haukat liihottelee Järvenpäästä kummankin joukkueen valmistautumisjakson päättävään harjoituskoitokseen.

Punanutuilla on kyseiseen kohtaamiseen pääpiiskuri Waltherin mukaan pläkkiselvä suunnitelma, jota kotkalaisrevohka lähtee nälkäisenä toteuttamaan.

– Perjantaina on edessä kuluvan syksyn viimeinen harjoituspeli ja haluamme sen ehdottomasti voittaa, jotta pääsisimme lähtemään hyvillä mielin Suomi-sarjan runkosarjaan, Walther naulasi painokkaasti ”pikkulauantain” viimeiseksi teesikseen.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa SchalesPhoto-sivustolta.

Titaanit paketoi harjoitusottelurupeamansa kuluvan viikon perjantaina (8.9.), kun punanuttujen vieraaksi Haminaan saapuu Järvenpään Haukat.

Ottelu alkaa Haminan jäähallissa kello 19:00 – liput kamppailuun maksavat 5 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT ”KOTIVOITTOON”!