Harjoitusottelut on mukavaa päättää voittoon

8.9.2023

Haukkoja kolmen osuman edestä kurittanut Eetu Vanhamaa oli yksi punanuttujen perjantai-illan ”kotivoiton” takuumiehistä.
Haukkoja kolmen osuman edestä kurittanut Eetu Vanhamaa oli yksi punanuttujen perjantai-illan ”kotivoiton” takuumiehistä.

Tulihan se sieltä! Ai mikä? No ensimmäinen voitto tälle kaudelle oman sarjatason vihulaisesta. Kun kyseinen temppu onnistui vieläpä syksyn viimeisessä harjoitusottelussa, niin ei ollut ihme, että Haminan jäähallissa oli perjantai-iltaisen taiston tauottua useita hymyileviä punanuttuja. Titaanit nimittäin onnistui jatkamaan nousujohteisia esityksiään myös Haukkojen isäntänä, kampittaen lopulta järvenpääläisvieraansa aina voittolaukauksille saakka venyneessä kamppailussa maalein 6-5 vl (3-0, 1-3, 1-2, 0-0).

Titaanit – Haukat 6-5 vl (3-0, 1-3, 1-2, 0-0)

00:54 1-0 Eetu Vanhamaa (Vili Kolsi, Veeti Kaplas)
17:26 2-0 Eetu Vanhamaa (Vili Kolsi, Leevi Laine) YV
17:54 3-0 Eppu Oksanen (Simo Kauppinen, Santeri Salminen) YV

27:06 3-1 Valtteri Peltonen (Lari-Henrik Posti, Vikke Terho) YV
28:23 3-2 Lenni Kämäräinen (Jussi-Pekka Jokinen, Leevi Leipijärvi)
33:22 3-3 Leevi Leipijärvi (Matti Rask)
38:37 4-3 Simo Kauppinen (Eppu Oksanen, Jaami Jokinen)
48:32 4-4 Niko Lottanen (Lari-Henrik Posti, Joonas Eerola)
51:29 5-4 Eetu Vanhamaa (Leevi Laine)
57:35 5-5 Tuomas Tilli (Joonas Eerola, Lari-Henrik Posti) YV IM
65:00 6-5 Simo Kauppinen VL VoM

Maalivahdit:

Titaanit – Niko Tammi 3+15+11+2= 31 torjuntaa
Haukat – Samu Mäkinen 12+15+7+6= 40 torjuntaa (poissa 57:16-57:35)

Jäähyt:

Titaanit 3 x 2min= 6min
Haukat 4 x 2min= 8min

Viimeisen harjoitusottelunsa ennen ensi viikolla käynnistyvää Suomi-sarjan runkosarjaa aiempien ”kotipeliensä” tapaan evakossa Haminan jäähallissa pelannut Titaanit onnistui päättämään syksyisen valmistautumisjaksonsa voitokkaissa tunnelmissa.

Helpolla kuluvan kauden ensimmäinen päänahka samalla sarjatasolla pelaavasta vastustajasta ei tosin irronnut, sillä punanuttujen vieraaksi saapunut Haukat venytti ratkaisun kolmannen erän lopulla ylivoimalla ja ilman maalivahtia pelaten iskemänsä 5-5-tasoitusosuman myötä aina jatkoajalle sekä voittolaukauskilpailuun saakka.

Titaanit pääsi lopulta piinasta ainoana ”kolikonheittäjä” onnistunut Simo Kauppinen, jonka sivaltama rysä jäi näin ollen perjantai-illan viimeiseksi tilastomerkinnäksi 6-5-lukemiin päättyneessä kamppailussa.

– Totta kai voitto saman sarjatason vastustajasta tuntuu hyvältä, vaikkei pisteitä vielä jaettukaan – keskiviikkona olimme jo todella lähellä [voittaa] ja se jäi ikävällä tavalla kaivelemaan, joten siksi oli hyvä, että saimme tällä tavoin pyyhittyä asian pois mielistämme, totesi helpottuneen oloinen titaanipiiskuri Max Walther.

Waltherin ja samalla koko kotkalaismiehistön hyvän sekä samalla huojentuneen fiiliksen ymmärtää erittäin hyvin, sillä se on selvä homma, että sarjapeleihin on ihan jo oman pääkopan sekä itseluottamuksenkin kannalta huomattavasti mukavampaa lähteä, pelkkien tappioiden sijaan, voitto alla.

Haukoista napatun revanssin ohella Titaanien päävalmentajan mieltä lämmitti oman joukkueen vahva ja tehokas hyökkääminen, kun taas puolustuspelaamisessa sekä oman maalin varjelussa on edelleen paljon töitä tehtävänä.

– Hyökkäyspelaamisessamme oli ripaus juuri sen kaltaista suoraviivaisuutta, mitä olemme hakeneet, ”Mäkkäri” totesi ykskantaan.

– Vastavuoroisesti taas omissa kolisi aivan liian monta kertaa – meidän pitää vain pyrkiä harjoitusten kautta parantamaan puolustamista ja sitä me nimenomaan tulemme vastaisuudessa oikein huolella jumppaamaan.

Kuten todettua, piti Titaanien treenipelirupeama sisällään viisi ottelua, joista neljässä vastaan asettui Suomi-sarjassa käynnissä olevalla kiekkokaudella kotkalaismiehistön tapaan kilvoitteleva vastustaja.

Porvoossa elokuun 25. päivä kärsimänsä 9-2-kylvetyksen jälkeen punanutut onnistuivat pienin, mutta sitäkin vakaammin askelin parantamaan tekemistään ja pelaamistaan, kuin se kuuluisa sika juoksuaan ja vaikkei vielä olla edes kunnolla päästy vauhtiin, on kehityksen suunta täysin oikea.

– Valmistautumisjaksomme oli kaikkinensa nousujohteinen ja siihen olen erittäin tyytyväinen, titaaniluotsi Walther kommentoi.

– Kaikki viisi pelaamaamme harjoituspeliä olivat jokainen aika erilaisia tapahtumia – vaatimustaso eritoten suomisarjalaisia vastaan oli todella kova.

Oman joukkueensa oppimishalua ja etukäteen sovittujen pelillisten asioiden toteuttamista ei Waltherin mukaan tarvitse liiemmin millään porkkanoilla sun muilla motivointikeinoilla erikseen ruokkia.

– Pelaajille on kokoajan tullut sekä tulee myös jatkossa paljon uusia asioita opiskeltavaksi ja vaikka ajammekin samalla pelisysteemiämme sisään, on niitä yhteisesti sovittuja juttuja alkanut näkyä pelaamisessamme enenevissä määrin, kotkalaiskäskyttäjä kiitteli.

– Työthän on tosin vasta aloitettu ja mikään ei todellakaan vielä ole valmista – kunhan pystymme samaan nousujohteiseen tapaan menoamme jatkamaan, niin hyvä tästä vielä tulee.

”Joukkueessa on oikein hyvä ja sopivalla tavalla odottavan nälkäinen ilmapiiri”

Titaanien perjantai-iltanen ”kotiottelu” tarjosi Haminan jäähalliin hokiherkkua maistelemaan, aistimaan ja katselemaan saapuneille reilulle 100 silmäparille aikamoisen tunteiden värisuoran.

Punanutut nimittäin yllättivät vieraansa lähestulkoon klassisesti housut nilkoissa ja veivät ensimmäisen kaksikymppisen nimiinsä näytöstyyliin maalein 3-0.

Haukkarysää kahdesti pöllyttänyt Eetu Vanhamaa sekä vajaan seitsemän vuoden tauon jälkeen titaanipaidassa tolppien väliin osunut Eppu Oksanen vauhdittivat omiensa karkumatkaa, joka sai varmasti osan katsojista jo uskomaan pelin olevan taputeltu.

– Saimme peliin hyvän lähdön ja avauserän meillä totisesti oli työhaalarit päällä, jonka seurauksena saimme erätauolle mentäessä karattua ansaitusti kolmen maalin johtoasemaan, Titaanien päävalmentaja Max Walther sanaili.

Noh... eihän sen asianlaita tosiaankaan niin ollut, sillä toisessa erässä voimasuhteet kaukalossa heittivät klassisesti häränpyllyä ja kun nyt puolestaan punanutut tyytyivät katselemaan mitä Haukat teki, olivat lukemat Haminan jäähallin valotaululla varsin nopeaan tahtiin tasoissa 3-3.

– Kolmen maalin johtoasemassa ajatuksemme alkoi kuitenkin karkailla ja ensimmäisen erän aikana työmäärän kautta päälle saatu flow-tila ei enää kantanutkaan, Walther mietiskeli.

– Työntekomme sakkasi ja sorruimme vääriin kiekollisiin ratkaisuihin sekä käytännössä päästimme Haukat täysin turhaan peliin mukaan.

Titaanit toki hankkiutui vielä toisen erän lopulla uudelleen johtoon, kun Simo Kauppinen täräytti vihaisessa rannekudilla verkot tötterölle.

Vieraat kuitenkin kuittasivat ajassa 48:32 homman jälleen tasoihin ja vaikka Vanhamaa täydensi muutamaa vaihtoa myöhemmin kypärätemppunsa, vieden 5-4-kihauksellaan punanutut kolmannen kerran edelle, ei peli edelleenkään ollut valmis paketoitavaksi.

– Heikon toisen erän jälkeen pelillisen kurssin korjaaminen oli totutusti erittäin vaikeaa, emmekä oikeastaan enää sitten päässeetkään koko loppumatsin aikana takaisin sille avauserässä nähdylle tasolle, ”Mäkkäri” summasi.

Haukoille tarjoutuikin kolme minuuttia ennen täyttä aikaa oiva tilaisuus maalintekoon, punanuttupelaajan otettua tyhmän rangaistuksen hyökkäysalueella. Järvenpääläiset juonivat kuvionsa aikalisällään kuntoon, vetivät maalivahti Roope Koskisen pois tolppien välistä ja hakivat rohkeasti kahden miehen ylivoimalla onnistumista.

Kyseinen myötäkäyminen näkikin lopulta päivänvalonsa vain 19 sekuntia titaanijäähyn alkamisesta, kun Tuomas Tilli piiskasi kovan maskin takaa telkän ylänurkkaan, siivittäen värikkään kamppailun samalla jatkoajalle.

Jos oli tapahtumia normaalilla peliajalla ihan riittämiin, niin sama tahti jatkui myös viiden minuutin lisäajalla.

Haukoille tarjoutuikin oiva mahdollisuus pelin voittamiseen heti jatkoajan alussa, kun titaanihyökkääjä Kauppinen törmäsi vahingossa jäähän pudonneeseen mailaan, joka kimposi törmäyksen voimasta kohti kiekkoa kuljettanutta järvenpääläispelaajaa.

Päätuomari Samu Suurnäkki vihelsi pelin samantien poikki ja risti kätensä päänsä yllä rangaistuslaukauksen merkiksi. Ampumaan asettunut Lenni Kämäräinen ei kuitenkaan saanut ohitettu punanuttuhäkkäri Niko Tammea, joka veti näin ollen pidemmän korren kermaisen räpylätorjunnan kera.

Titaanit sai puolestaan kokeilla oman voittosaumansa sinetöintiä ylivoimalla, mutta kuviot eivät ottaneet luonnistuakseen ja Haukat selvittikin miesvajauksensa varsin vaivattomasti, selviytyen näin ollen varsinaisena ”kolikon heittona” tunnettuun voittolaukauskilpailuun.

Kyseisessä mies-vastaan-mies –kilvoittelussa näkyvimmiksi hahmoiksi kohosivat ainoana maaliverkkoa yhdeksästä yrittäjästä heiluttanut titaanihyökkääjä Kauppinen sekä jatkoajan tapaan Haukkojen haaveet voitosta täydellisesti nollannut punanuttukumiukko Tammi.

Titaanit sai näin ollen sen, mitä se oli etukäteen hamunnut eli voiton oman sarjatason vastustajasta, jonka ansiosta punanuttumiehistön on huomattavasti mukavampi lähteä kasvattamaan kiimaa sekä nälkää viikon päästä Vaasan Koulunäkki Areenalla SaPKoa vastaan miteltävään runkosarja-avaukseen.

– Joukkueessa on oikein hyvä ja sopivalla tavalla odottavan nälkäinen ilmapiiri päällänsä, johon varmasti saimme tarvitsemaamme lisäfiilistä Haukkojen kaatamisesta, titaaniluotsi Walther perkasi ajatuksiaan.

– Pääsemme nyt viikonlopun ajan itse kukin vetämään hieman happea, jotta olemme kaikki sitten maanantaina taas valmiita aloittamaan tiukan valmistautumisen runkosarjan avausviikonloppuun.

Punanuttujen vieraaksi kuluvan kauden ensimmäiseen tosipeliin saapuva SaPKo on varmasti kaikille jääkiekkoilua seuraaville tahoille erittäinkin tuttu joukkue, sillä onhan legendaarinen savonlinnalaisseura perustettu jo vuonna 1929.

Vaikkeivät pässipaidat viime kaudella kilpasarjoissa aiemman taustayhtiönsä konkurssin ja siitä seuranneen Mestis-lisenssin menetyksen myötä pelanneetkaan, ei Titaanit voi tosiaankaan tuudittautua siihen, että vastaan liukuisi mikään helppo pala purtavaksi.

– Sarja-avaus kotiaskissa ja kannattajien siellä meille tarjoama äänekäs tuki – emme varmasti paljon herkullisemmista lähtökohdista pääse iskemään SaPKon kimppuun, Walther hekumoi tulevaa.

– Toivottavasti mahdollisimman moni titaanikannattaja ja suomisarjalätkän ystävä löytää perjantai-iltana tiensä hallille, sillä silloin todellakin mennään, eikä vain meinata!

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa SchalesPhoto-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa alkaa tasan viikon päästä perjantaina (15.9.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu legendaarinen Savonlinnan Pallokerho.

Ottelu alkaa Vaasan Koulunäkki Areenalla kello 18:30 – liput peliin maksavat 12 ja 8 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!