Töitä, töitä ja vielä kerran töitä – Titaanit 2023–2024

14.9.2023

Titaanit päräyttää Suomi-sarjan runkosarjan oikein kunnolla ”tulille”, kohtaamalla avauskierrosten aikana sarjan kärkihaminoihin etukäteisveikkailuissa povatut SaPKon sekä LeKin.
Titaanit päräyttää Suomi-sarjan runkosarjan oikein kunnolla ”tulille”, kohtaamalla avauskierrosten aikana sarjan kärkihaminoihin etukäteisveikkailuissa povatut SaPKon sekä LeKin.

Valmennuksen ja osittain myös pelaajistonsakin osalta uusiutunut Titaanit lähtee perjantaina käyntiin pyörähtävässä Suomi-sarjan runkosarjassa tavoittelemaan paikkaa ylemmästä jatkosarjasta. Resepti kyseisen päämäärän saavuttamiseen on punanuttuleirissä pläkkiselvä – töitä, töitä ja vielä kerran töitä.

Viime keväänä täpärästi karsintoihin oikeuttavilta sijoilta pelastautunut Titaanit uusi kesän ja alkusyksyn aikana niin valmennuksensa kuin myös osan pelaajistostaan.

Punanuttujen peräsimeen kesäkuun alussa tarttunut Max Walther sai jääharjoitusten alettua tiimiinsä mukaan pitkän linjan titaanihahmot Mika Torvisen sekä Joni Jokilan, joten ainoa jatkaja edeltävän kauden valmennusryhmästä oli lopulta fysiikkapuolesta vastaava Janne Petäjistö.

Kun myös pelaajaosastolla oli liikehdintään niin sisään kuin ulospäinkin, on pääpiiskuri Walther saanut heti ensikättelyistä lähtien paiskia pitkiä päiviä saadaakseen taottua miehistönsä selkäytimiin haluamansa pelitavan sekä nivoakseen samalla joukkueestaan mahdollisimman yhtenäisen ja työntekoa pelkäämättömän kokonaisuuden.

Vaikkei Titaanien harjoitusottelurupeaman kulkenutkaan, kuin riemumarssi Pariisiin konsanaan, ei se ole saanut 26-vuotiasta kotkalaiskäskyttäjää hermoilemaan saati menettämään uskoaan omiin tahi pelaajistonsa kykyihin.

– Meillä oli elokuun alussa tiedossa tietty taso, josta lähdimme liikkeelle ja mielestäni pystyimmekin sitä jatkuvasti nostamaan, mitä lähemmäs Suomi-sarjan runkosarjan alkua kuljimme, Walther kommentoi.

– Tason nostaminen näkyi etenkin aina vain laadukkaamissa merkeissä sujuneissa harjoituksissa ja pelisuorituksissa – olemme pala palalta kulkeneet yhteisessä projektissamme kokoajan eteenpäin.

Paljon on kuitenkin vielä tehtävää, jotta punakone jauhaisi illasta toiseen titaanivalmennuksen ja –pelaajiston haluamalla sulosoinnulla.

– Tässä kohtaa kautta ei yhdelläkään joukkueella tekeminen ole vielä valmista, eikä pidäkkään olla – haluamme pystyä tietyllä tapaa kokoajan kiristämään ruuvia ja pitämään toimintamme nousujohteisena sekä olemaan joka päivä vain entistä parempia, ”Mäkkäri” alleviivaa.

Jos meni valmennus kokolailla uusiksi, niin on sitä uutta, uusvanhaa sekä ei-niin-uutta kasvoa myös pelaajakatraankin puolella. Merkittävimmät poistujat viime kauden rosterista olivat Huntersiin siirtynyt puolustaja Kim Nordström ja pelihommat juniorivalmentamiseen vaihtanut hyökkääjä Jesse Espo.

Edellä mainittu kaksikko on punanuttujen taholta korvattu muun muassa kokeneilla ja monissa liemissä marinoiduilla paluumuuttajasenttereillä Eppu Oksasella sekä Santeri Salmisella. Sen lisäksi aiemmin korkeimmillaan 2. divisioonatasolla kiekkoillut Eetu Vanhamaa on väläytellyt lupaavasti hyökkäyspotentiaaliaan valmistautumisjakson kamppailuissa.

Titaaniluotsi Walther myhäilee käsissään olevan varsin mukavahko arsenaali erityisesti maalivahti- ja hyökkäyskaluston osalta, kun taas pakistoon voisi ihan jo särkymävaran vuoksi vielä muutaman nimen lisätä.

– Kasassa on erittäin monipuolinen ja paljon erilaisia persoonia sisällään pitävä kokonaisuus, Walther sanailee.

Heinolassa ja Vierumäellä alkutahdit valmentajauralleen ottaneen punanuttupiiskurin mukaan kaikki titaanimiehistön jäsenet puhaltavat tällä hetkellä juuri siihen yhteen ja samaan hiileen sekä paiskivat illasta toiseen hommia toistensa eteen niska limassa, jonka ansiosta Walther sisäänajamat teesit ovat uponneet pelaajistoon, kuin se kuuluisa lämmin veitsi voihin.

– Meillä on alusta lähtien ollut hyvä fiilis toimia keskenämme – haluamme olla työteliäs, sitoutunut ja aina loppuun asti yrittävä sekä kaikkensa antava joukkue, ”Mäkkäri” toteaa ykskantaan.

– Emme välttämättä ole lähtökohtaisesti Suomi-sarjan kaikkein taitavin tai jalalla nopein ryhmä, mutta työnteossa emme halua hävitä yhtikäs kenellekään, vaan pikemmin ajaa sillä konstilla muita eroja kiinni.

Millainen Titaanit tullaan siis perjantaina käynnistyvässä Suomi-sarjassa oikein näkemään?

– Olemme koko valmistautumisjakson ajan ajaneet omia pelitavallisia juttujamme sisään joukkueen arkeen, kotkalaiskäskyttäjä selventää.

– Meillä on olemassa selkeät raamit sille, miten pelaamme – täytyy kuitenkin muistaa, että jääkiekko on edelleen pelaajien peli, joten myös vapauksia eritoten hyökkäyspelaamisen suhteen kyllä sallitaan.

– Pyrimme pelaamaan paineistuksen kautta ja se taas vaatii kovaa työmäärää, joka haluamallemme tasolle saatuamme mahdollistaa kaikkien muiden pelillisten asioiden toteuttamisen, Walther summaa.

Entäpä mikä on punanuttujen tavoite alkavalla kaudella 2023–2024?

– Olemme joukkueen kanssa yhteisesti tehneet erilaisia välitavoitteita sun muita, mutta se kirkkain päämäärä on olla 3. päivä helmikuuta seitsemän parhaan joukossa, kun Suomi-sarjan runkosarja päättyy, Walther painottaa.

”Aiomme nojata tiukasti omaan pelitapaamme ja luottaa vahvuuksiimme”

Kuten todettua, pyörähtää Suomi-sarjan runkosarja kuluvan viikon perjantaina (15.9.) oikein toden teolla käyntiin, kiekon pudotessa jäähän kaiken kaikkiaan viidellä eri paikkakunnalla.

Kotkassa ja tarkemmin ottaen Vaasan Koulunäkki Areenalla pelinsä avaava Titaanit saa välittömästi vastaansa yhden ennakkoon sarjan kovimmista joukkueista, kun kesällä paikan Suomen kolmanneksi korkeimmalta sarjatasolta Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunnan taholta saanut legendaarinen Savonlinnan Pallokerho saapuu vieraisille punanuttujen lämmittämään perjantaisaunaan.

Titaanileirissä SaPKon isännöintiä odotetaan vesi kielellä, sillä onhan kyseessä samalla kotkalaisjoukkueen ensimmäinen ottelu kuluvan kauden osalta omalla kotiareenallaan, kiitos venyneen ja vanuneen laattaremontin.

– Hienoa, että pääsemme vihdoinkin oikeaan kotikaukaloomme ja siihen päälle pelaamaan vieläpä pisteistä, sillä se on eittämättä tämän koko homman suola, hymyilee Titaanien vaihtopenkin takana ensimmäisen virallisen ottelunsa SaPKoa vastaan valmentava Max Walther.

– Kausi lähtee nyt toden teolla liikkeelle ja jatkossa jokaisella yksittäisellä ottelussa sekä jaossa olevalla pisteellä on todella suuri merkitys.

Mestiksestä vuosi takaperin kesällä lähtöpassit taustayhtiönsä talousvaikeuksien ja lopulta konkurssin vuoksi saanut SaPKo saapuu Kymenlaakson helmeen varsin nuorekkaalla, mutta sitäkin iskukykyisemmällä joukkueella.

Italiasta takaisin Oopperakaupunkiin palannut ja SaPKon peräsimeen palannut Juho Nykänen on yhdessä managerivelho Pekka Lindénin kanssa saanut kasattua nuorekkaan ja odotettavasti nälkäisen pässilauman, josta löytyy sopivalla tavalla vielä Mestis-marinointia hyökkääjä Kasper Piitulaisen, puolustaja Jere Kuiviston sekä maalivahti Juho Ahopellon johdolla.

– SaPKo on erittäin perinteikäs seura ja se jäi itselleni jo Mestis-aikana mieleen erittäin viheliäisenä vastustajana, Walther tuumaa.

– Uskon, että saamme suomisarja-avauksessa vastaamme todella aktiiviseen pelitapaan pelaamisensa perustavan pässilauman.

Ei olisikaan siis kovin suuri ihme, mikäli Kotkassa nähtäisiin perjantaina todella paljon taistelua ja tapahtumia sisällään pitävä kiekkonäytös, jota luonnollisesti kumpikaan osapuoli ei ehdoin tahdoin suostu häviämään.

– SaPKo tulee olemaan meille todella kova vastus, joka tarkoittaa yksinkertaisuudessaan sitä, että meidän pitää perjantaina oikeasti onnistua niissä asioissa, joiden varaan oman pelaamisemme rakennamme, mikäli aiomme savonlinnalaiset tyhjin käsin takaisin kotiinsa lähettää, ”Mäkkäri” evästää omiaan.

Onkin mielenkiintoista nähdä, miten hyvin paikallinen lätkänseuraajaosasto ja miksei myös jokunen savonlinnalainenkin paikalle saapuva katsoja täyttää Vaasan Koulunäkki Areenan lehterit, sillä onhan kyseessä kuitenkin Titaaneille ensimmäinen kilpailullinen ottelu sitten viime maaliskuun alun.

– Toivottavasti mahdollsimman moni löytäisi heti jo sarjan alussa tiensä kotihallimme lehtereille ja tulisi katsomaan uudistuneen joukkueemme pelaamista sekä tietysti kannustamaan meitä sydämensä kyllyydestä, heittää Walther toivetta punanuttukannattajien suuntaan.

Jos joutuu Titaanit todelliseen puntariin Suomi-sarjan avauskierroksen, niin eipä kotkalaisten toisen ottelukierroksen vastus juuri edeltävästä kalpene.

Punanutut kun maaseutumatkailevat lauantain ratoksi Pirkanmaalle ja tarkemmin ottaen Lempäälään, jossa joukkuetta odottaa Kiekkobussi Areenan lämminhenkinen tunnelma sekä Mikko Sulosen täyteen taisteluvalmiuteen vuorenvarmasti virittämä kotijoukkue LeKi.

Viime kaudella ainakin osan suomisarjaseuraajista yllättänyt sekä lopulta vain yhden voiton päähän finaaleista jäänyt lempääläisrevohka on tauon aikana muuttunut entistä urheilullisempaan suuntaan ja vaikka kokemusta onkin saukkopaitojen riveistä poistunut, ei LeKi ole siitä huolimatta materiaalinsa puolesta heikentynyt, vaan pikemminkin päin vastoin vahvistunut entisestään.

– LeKiin en niin hirveästi ole vielä ehtinyt perehtyä, mutta kyllähän heidän harjoituskauden tulokset puhuvat puolestaan, titaanipiiskuri Walther mietiskelee.

– Uskon heidän pystyvän jopa parantamaan viime kauden suorituksestaan ja muutenkin, kun Pirkamaan alueelta tulee joukkue vastaan, on se yleensä aina ennemmin kärki- kuin alakastia sarjataulukossa.

Ex-titaanisentteri Jesse Hurmeen kipparoima LeKi tuskin tulee mikään mukava isäntä punanutuille olemaan, joten kotkalaiset pääsevätkin ottamaan oikein railakkaan lähdön Suomi-sarjan runkosarjaan, ”painimalla” perättäisinä iltoina kahden kärkikastiin povatun vihulaisyhdistelmän kanssa.

– Pelin vaade tullee myös Lempäälän lauantaissa olemaan äärimmäisen kova eli meidän on sielläkin kyettävä pistämään paras mahdollinen peliesityksemme pöytään, mikäli haluamme voitosta ja pisteistä kamppailla, ”Mäkkäri” summaa.

Vaikka Titaanit onkin LeKin vieraana haastaja ja altavastaaja, ei Max Waltherin luotsaama miehistö aio liiemmin nöyristellä tai lähteä jo etukäteen pyytelemään anteeksi paikalle tuloaan.

Sama pätee punanuttujen pelaamiseen ja pelitavan noudattamiseen, jotka eivät lähtökohtaisesti tule KeuPa HT:n ja Mestiksen kesällä Titaaneihin sekä Suomi-sarjaan vaihtaneen Waltherin mukaan muuttumaan vastustajien saati pelipaikkojen mukaan.

– Kyllä me tulemme aiomme illasta ja ottelusta toiseen nojata tiukasti omaan pelitapaamme ja luottaa vahvuuksiimme, kotkalaisluotsi paaluttaa.

– Totta kai pelien sisällä pyrimme reagoimaan asioihin ja iskemään havaitsemiimme mahdollisiin vastapuolen heikkouksiin, mutta loppuviimeksi luotamme kuitenkin meidän omaan tekemiseemme.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa starttaa kuluvan viikon perjantaina (15.9.), kun punanutut isännöivät Kotkaan vieraaksi saapuvaa Savonlinnan Pallokerhoa Vaasan Koulunäkki Areenalla kello 18:30 käynnistyvässä avauskoitoksessa.

Liput kamppailuun maksavat 12 ja 8 euroa – alle 7-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

Lauantaina (16.9.) Titaanit puolestaan maaseutumatkailee LeKin vieraaksi Lempäälään, jossa Kiekkobussi Areenalla miteltävässä sarjapelissä kiekko putoaa ensikerran jäähän kello 17:00 alkaen.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN TITAANIT KOTI- & VIERASVOITTOIHIN!