Punanutut puolustivat pässipaidat persuksilleen

15.9.2023 klo 23:59

Suomi-sarjan runkosarjan avauskamppailu päättyi Titaanien kannalta voittoisissa tunnelmissa.
Suomi-sarjan runkosarjan avauskamppailu päättyi Titaanien kannalta voittoisissa tunnelmissa.

Sehän meni juuri niin, kuten pitikin – Titaanit onnistui nimittäin avaamaan Suomi-sarjan runkosarjakahinansa perjantai-iltana voitokkaissa merkeissä, kun pitkästä aikaa Kotkassa vieraillut SaPKo sai todeta tasaisen taiston päätteeksi punanutut paremmikseen maalein 2-0 (0-0, 2-0, 0-0).

Titaanit – SaPKo 2-0 (0-0, 2-0, 0-0)

30:07 1-0 Eppu Oksanen (Simo Kauppinen, Aleksi Kettunen) YV VoM
30:23 2-0 Eetu Vanhamaa


Maalivahdit:

Titaanit – Niko Tammi 13+9+6= 28 torjuntaa
SaPKo – Juho Ahopelto 4+10+5= 19 torjuntaa (poissa 58:58-60:00)

Jäähyt:

Titaanit 4 x 2min= 8min
SaPKo 4 x 2min= 8min

Perjantai-ilta ja Vaasan Koulunäkki Areena. Siinä kerrassaan loistava kombo Suomi-sarjan runkosarjan avaukselle, jossa vastakkain asettuivat ”vanhat kiistakumppanit” eli kotijoukkue Titaanit ja edeltävän kerran keväällä 2009 Kotkassa vieraisilla käynyt SaPKo.

Kun vielä hallin lehtereille oli jalkautunut rapiat 300 katsojaa, jotka löivät heti alusta lähtien lisää vettä tunnelmamyllyyn, kehkeytyi kamppailusta lopulta odotetun tasainen ja jännittävä näytelmä.

Punanuttujen kannalta katsottuna kyseinen tarina sai halutunlaisen sekä samalla makoisan päätöksen, sillä kotkalaisjoukkue onnistui punnertamaan savolaisvieraansa väellä ja voimalla kumoon riemastuttavasti 2-0-voittolukemin.

– Kieltämättä nyt on erittäin hyvä fiilis päällänsä – varsinkin, kun pelaamisemme oli noinkin hyvällä tasolla, iloitsi ensimmäisen virallisen ottelunsa Titaanien pelaamista päävalmentajan ominaisuudessa johtanut ja niin ikään ensimmäisen voittonsa sarjapelissä punanuttujen peräsimessä tililleen kirjauttanut Max Walther.

– Kotiavaus, voitto ja kolme pistettä sekä nollapeli eli kaikkinensa siis oikein onnistunut startti sarjaan.

Toki oli lukenut läksynsä kuluneen viikon aikana erittäin hyvin ja pistänyt vielä harjoitusmatseissa hieman rempallaan olleita pelillisiä asioitaan kuosiin.

Näkyvin parannus kimmelsi niin oman kuin vastapuolenkin maalien eduspelaamisessa, jossa Titaanit ei SaPKolle liiemmin armopaloja tarjoillut, vaan puolusti jämptisti pässipaidat pois veräjänsä edustalta sekä vastavuoroisesti ronkki voittoon tarvitut osumat juurikin parhaalta sektorilta verkon perukoille.

– Iso teemamme oli tänään olla kovia kummankin maalin edustalla sekä tukkia erityisesti oman puolustusalueemme keskusta, Walther kertasi.

– Toki mukaan mahtui muutamia nukahduksia, mutta kokonaisuudessaan ihan kelpo suoritus tähän kohtaan kautta.

Titaanit esitti totisesti yllättävänkin fressiä ja yritteliästä sekä työteliästä jääkiekkoa, joka saikin kotiyleisön syttymään kannustamaan raivoisasti omiaan. Varsinkin kolmannessa erässä näkyi ja tuntui se, että punanutut olivat ansainneet omalla tekemisellään kannattajiensa äänekkään tuen, imien siitä tarvittavat lisäenergiat SaPKon täydelliseen nollaamiseen.

– Yleisön tarjoaman tuen kyllä näki ja kuuli kyllä todella hyvin vaihtopenkille – siitä iso kiitos paikalle saapuneille kannattajillemme, ”Mäkkäri” kiitteli.

Tillilihamainen sitkeys toi ansaitun palkinnon

Ottelu oli kaikkinensa juuri niin tasainen, kuin sen tilastotkin näyttävät ja siihen päälle vielä varsin perinteinen sarja-avaus, jossa vielä aivan kaikki askelmerkit sekä ajoitukset eivät olleet mintissä ja jännitys väreili ilmassa molemmissa leireissä.

Sen myötä tunnustelumaisen ensimmäisen erän jälkeen soppa alkoi saeta keskimmäisen kaksikymppisen aikana ja mikä parasta, pääkokkeina kattilaa hämmentämässä olivat punanutut.

Titaanit oli ensimmäisellä erätauolla saanut siirrettyä liiallisen puristamisen pois otteistaan ja se tuotti myös ansaittua tulosta, kun kotkalaisten uusi maalibiisi sai ensi-iltansa Vaasan Koulunäkki Areenan digitaalien pysähtyessä aikaan 30:07.

Kuparisen rikkoi juurikin niin oikea pelimies, kuin vain odottaa saattoi, sillä 1-0-maali kirjailtiin aikakirjoihin paluun punanuttuun tehneen Eppu Oksasen nimiin.

Oksasen taituroima täysosuma syntyi ylivoimalla aivan SaPKo-vahti Juho Ahopellon silmikon edestä, josta kokenut titaanisentteri sai rystyllä lapikoitua Simo Kauppisen tarjoilun häkkiin ja nostaa sen jälkeen kädet kohti kotihallin kattoa.

Kotiyleisö ei ollut ehtinyt kunnolla vielä rauhoittua Oksasen kihauksesta, kun jälleen venyi verkko pässipaitojen maalissa.

Nyt puolestaan kumimuikun onnistui uittamaan nuottaan Eetu Vanhamaa, joka meni oikeaoppisesti kiekon perässä maalille, onnistui estämään savonlinnalaishäkkäri Ahopellon purun ja lyömään sen päätteeksi pelivälineen täysin tyhjänä ammottaneeseen SaPKo-uuniin.

Titaanit oli siis näin ollen siirtynyt vain 16 sekunnin sisällä syntyneiden osumien myötä kahden maalin karkumatkalle, joka selkeästi lamaannutti vieraat koko loppuerän ajaksi aivan täysin.

– Tasaisen avauserän jälkeen kykenimme puristamaan lisää kierroksia koneeseemme, jonka myötä saimme myös tehoja aikaan hyökkäyspäässä, myhäili Titaanien päävalmentaja Max Walther.

Oli jopa suorastaan odotettavaa, että kahinan kolmannesta erästä tulisi todellinen trilleri, jossa ei liiemmin armoa aneltaisi saati annettaisi.

Kun vielä ottelun päätuomarina vislaillut Henri Planting löysi pillin taskustaan ja alkoi passittamaan kummankin joukkueen pelaajia rangaistujen penkille, pääsivät katsojat seuraamaan vuoronperään niin punanuttujen kuin pässipaitojen ylivoimamahdollisuuksia.

Titaaneille tarjoutui loistava tilaisuus pistää SaPKo halki, poikki sekä pinoon pelin 49. minuutilla, kun savonlinnalaiset hölmöilivät samasta tilanteesta kaksi jäähyä ja päästivät näin isäntänsä kokeilemaan kahden miehen ylivoimalla maalintekoa.

Noh, eihän kyseisestä kokeilusta tullut lopulta kuin lisää kokemusta punanuttujen plakkariin, sillä touhu meni liialliseksi hieromiseksi ja vedot jäivät järjestään piippuun.

– Meillä oli omilla ylivoimilla ja etenkin siinä viiskolmosessa paikat pistää peli pakettiin, mutta emme siinä kuitenkaan onnistuneet, Walther harmitteli.

– Jatkossa pitää vain treenata enenevissä määrin miesylivoimalla pelaamista, jotta saisimme siihen lisää juonikkuutta ja suoraviivaisuutta.

Kerta kotkalaisille ei maistunut oma saumansa vieraidensa lopulliseen masentamiseen, suotiin myös SaPKolle paikka tulla vielä pelin lopussa oikein kunnolla mukaan voittotaisteluun.

– Jänteemme ei aivan vielä tässä vaiheessa syksyä kestänyt täyttä 60 minuuttia – sorruimme lopussa hieman liiaksi hölmöihin virheisiin ja otimme tyhmiä rangaistuksia, ”Mäkkäri” puki näkemyksiään sanoiksi.

Erkka Huttunen poimi nimittäin tililleen kolme pikkukakkosta ”pelimiesten kympin” aikana, mutta titaanipuolustajan onneksi muu punanuttumiehistö maalivahtinsa Niko Tammen johdolla oli päättänyt, ettei tänään soi laulu Savonmaan, jäädyttäen kerta toisensa jälkeen pässipaitojen kuviot lähes alkutekijöihinsä.

Vaikka SaPKo ottikin vielä toiseksi viimeisellä peliminuutilla aikalisän sekä veti veskarinsa Ahopellon pois maaliltaan, ei Titaanit suostunut antamaan edes pienen pientä armopalaa vierailleen, puolustaen tillilihamaisella sitkeydellä aina viimeiseen summerin törähdykseen asti omaa maaliaan.

– Pystyimme sinnikkäästi puolustamaan SaPKon koko ottelun sekä erityisesti kolmannen erän alivoimien ajan pois parhailta maalipaikoilta ja ihan jo sen myötä mielestäni ansaitsimme aivan täysin jaossa olleet kolme pistettä, titaaniluotsi Walther myhäili tyytyväisenä.

– Tottahan toki se auttaa aina voittotaistelussa, mikäli saat pidettyä alivoimaprosentin sadassa – toivottavasti se onnistuu meiltä jatkossakin.

Punanutut onnistuivat näin ollen avaamaan suomisarjakautensa tosipelit makealla 2-0-voitolla SaPKosta sekä saamaan heti täytettä pistepussukkaansa.

Lisää samanlaista nannaa on jaossa myös lauantaina, kun LeKi isännöi kotkalaisia Lempäälän odotettavasti erittäin kuumissa ”kiekkolöylyissä”.

Sen myötä Titaanien onkin käännettävä katseensa ja keskittymisensä varsin nopeaan tahtiin kohti uutta koitosta, sillä kiekon pudotessa Kiekkobussi Areenalla jäähän, ei perjantainen voitokas suoritus merkitse enää yhtikäs mitään.

– Meillä on aikalailla jo suunnitelmat huomiselle selvillä ja tarkennamme niitä vielä hieman bussimatkan aikana, mutta pelkistettynä... aikomuksemme on jatkaa siitä, mihin tänään jäimme, Walther tokaisi.

– Pyrimme Lempäälässä olemaan taas hivenen parempia, kuin mitä tänään SaPKoa vastaan ja uskomme yhteisen prosessimme kantavan meitä nousujohteisesti kokoajan eteenpäin.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa SchalesPhoto-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna lauantaina (16.9.), kun punanutut matkustavat Lempäälään, jossa majaansa pitävä LeKi isännöi Kiekkobussi Areenalla kello 17:00 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Leijonat.tv-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.