LeKi nollasi Titaanit

16.9.2023

Lauantai-iltaisen suomisarjataiston koko kuva taltioituna yhteen ainoaan ruutuun. @ Jarno Hietanen – https://www.instagram.com/jarnokh/
Lauantai-iltaisen suomisarjataiston koko kuva taltioituna yhteen ainoaan ruutuun. @ Jarno Hietanen – https://www.instagram.com/jarnokh/

Jos eilen Titaanit piti vastapuolen vailla tehtyä maalia, saivat punanutut nyt maistaa samaa lääkettä Lempäälän lauantaisaunassa. Nollalla tehdyllä täysosumalla pelejä harvemmin voittaa, eikä sitä ihmettä nähty tälläkään kertaa, sillä Kiekkobussi Areenalla miteltyä Suomi-sarjan runkosarjataistoa isännöinyt LeKi piti lopulta tylysti kaikki pisteet itsellään lukemin 5-0 (2-0, 2-0, 1-0).

LeKi – Titaanit 5-0 (2-0, 2-0, 1-0)

01:49 1-0 Tomi-Pekka Kaihua RL VoM
03:46 2-0 Mikael Ojanen (Tomi-Pekka Kaihua, Niklas Saha)
32:07 3-0 Niklas Saha (Tomi-Pekka Kaihua, Riku Väkiparta) AV
34:10 4-0 Väinö Österlund (Verneri Metsänen, Aku Kinnari)
50:38 5-0 Miska Autio (Juho Painilainen, Juuso Papinsaari) AV

Maalivahdit:

LeKi – Valtteri Kyllinen 9+9+9= 27 torjuntaa
Titaanit – Niko Tammi 16+10+10= 36 torjuntaa

Jäähyt:

LeKi 6 x 2min + 1 x 10min= 22min
Titaanit 8 x 2min= 16min

Ottelut eivät todellakaan ole veljiä keskenään. Sen sai edeltävänä iltana kotikaukalossaan voittotilinsä Suomi-sarjassa avannut Titaanit totisesti huomata Lempäälän lauantaisaunassa, jossa löylyä läiminyt isäntä LeKi onnistui nollaamaan vieraisilla käyneet punanutut lopulta tyylipuhtain 5-0-lukemin.

Jos perjantaina kotkalaiset hallitsivat tapahtumia kaukalossa fyysisyydellään ja intensiteetillään, oli nyt vuorostaan sarjan kärkeen ennakolta povatun lempääläismiehistön vuoro näyttää Titaaneille ne kuuluisat närhen pelivärkit.

– Ei mitään selityksiä... LeKi oli pelin jokaisella mahdollisella osa-alueella meitä tänään parempi – näimme varsin osuvasti, missä tämän sarjan terävin kärki tällä hetkellä menee, tuumasi Titaanien päävalmentaja Max Walther taiston tauottua.

Kotiavauksessaan heti ensivaihdoista lähtien täynnä tulta sekä tappuraa sekä näyttämisen halua ollut titaanimiehistö ei jostain syystä onnistunut pumppaamaan itseään back-to-back –tyyliin pelatun viikonlopun jälkimmäiseen koitokseen samanlaiseen latinkiin ja se ikävä kyllä näkyi varsin nopeaan tahtiin Kiekkobussi Areenan valotaululla.

LeKi kun onnistui uittamaan kumimuikun vajaan neljän minuutin tahkoamisen aikana kahdesti punanuttupussari Niko Tammen selän taakse ja hillitsemään entisestään vieraidensa haluja sekä aikomuksia kamppailun voittamiseen, lyöden samalla selkeät alkutahdit sille, miten koko loppuilta tulisi kotkalaisten kannalta lopulta sujumaan.

– Meillä on ollut hyvä lähtö jokaiseen tähän mennessä pelaamaamme otteluun ja olen sitä kehunutkin, mutta joskus vain tulee sellaisia päivä, kun et ole riittävän valmis, Walther tokaisi.

– Emme jostain syystä päässeet tänään niin sanotusti ytimeen, emmekä myöskään saaneet neljän kentän rakennettamme missään vaiheessa kunnolla käyntiin.

Lempääläisten antama alkukäsittely sekä siitä punanutuille toivon mukaan mieliin jäävä muistijälki on varmasti omiaan saamaan jatkossa jälleen aiemmista otteluista tutuksi tulleen ”raivon” ja pelivalmiuden päälle heti ensimmäisestä aloituksesta lähtien.

– Meidän täytyy vain löytää siihen keinot, että olemme taas seuraavassa pelissä valmiita heti alusta asti lyömään kroppaa likoon, kamppailemaan ja tekemään töitä, ”Mäkkäri” kommentoi rauhalliseen tyyliinsä.

”Yksittäisen pelin tulos ei saa horjuttaa laivaa suuntaan tai toiseen”

Titaanit ei oikein missään vaiheessa lauantai-iltaista kamppailua saanut koneitaan kunnolla käyntiin. Syitä siihen oli varmasti monia, mutta LeKiä vieraiden vaisuhko esiintyminen kaukalossa ei tuntunut kiinnostavan tipan tippaa.

Saukkopaidat viihdyttivätkin vajaan 150 hengen kotiyleisöään tasaisen tappavalla peli- ja luistelutempolla, joiden mukana pysymisessä punanutuilla oli välillä varsin suuriakin vaikeuksia.

Selkeimmin kotkalaisten klassinen ohi peli-iltapuhde näkyi joukkueen kiekollisessa pelaamisessa ja hyökkäysten rakentelussa, jotka tyssäsivät järjestään joko heikkoon syöttöön tai suoranaiseen ajatuskatkoon kulloinkin pelivälinettä hallussaan pitäneen pelaajan taholta.

– Jouduimme tänään läpi pelin puolustamaan todella paljon, joten ihan jo sitä kautta hyökkäyspelaamisemme jäi aika lailla piippuun, myönsi Titaanien päävalmentaja Max Walther.

– Työmäärämme ei riittänyt riistoihin omissa ja nopeaan pelin kääntämiseen, jotka taas olisivat luonnollisesti auttaneet huomattavasti hyökkäämistämme, maalipaikkojen luontia sekä viimeistelyä.

Titaanien tuskaillessa omaa saamattomuuttaan ja ajoittaista haluttomuuttaan, sai LeKi puolestaan hääriä niin sanotusti kukkona tunkiolla sekä iskeä laattaa maalillaan parhaansa tehneen titaanivahti Niko Tammen selän taakse.

Lopullisesti punanuttujen haaveet edes yhden vieraspisteen mukaan anastamisesta sammuivat toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla, kun lempääläiset onnistuivat kahden kiekonriiston ja nopean pelin kääntämisen jälkeen lyömään maalilukemiksi jo 4-0.

Etenkin illan kolmas LeKi-rysä kirpaisi oikein kunnolla punanuttujen aivopoimuja, sillä se syntyi alivoimalla varsin kauniin hyökkäyskuvion sekä syöttösommitelman päätteeksi.

Kun vielä ottelun viideskin täysosuma näki päivänvalonsa kolmannessa erässä legendaarisen ”pelimiesten kympin” aluksi ja myös siihen kirjattiin perään AV-merkintä, oli ottelu valmis paketoitaviksi aikakirjoihin LeKin selkeänä sekä täysin ansaittuna kotivoittona.

– Kaksi päästettyä alivoimamaalia kertoo todella hyvin siitä, etteivät pääkoppamme olleet tänään riittävän hyvin pelissä mukana – huolimattomuutemme maksoi meille takaiskuja erittäin karulla tavalla, Walther tokaisi.

Vaikka kauden avaustappio luonnollisesti söikin miestä ja aiheutti yleistä harmitusta punanuttuleirissä, löytyi siitä myös positiivisiakin asioita.

– Alivoimaprosenttimme sarjassa on tämänkin illan jälkeen edelleen täydet 100 pinnaa – se jos mikä on hyvä asia, ”Mäkkäri” sanaili.

Titaanien avausviikonloppun Suomi-sarjassa tuotti siis kahdesta kahinasta kolme pistettä plakkariin. Tästä lienee siis jopa varsin oivallistakin lähteä jatkamaan kohti tulevia taistoja, vai miten on pääpiiskuri Walther?

– Matkamme on edelleen alusta, joten yksittäisen pelin tulos ei saa horjuttaa laivaa suuntaan tai toiseen, kotkalaiskäskyttäjä totesi ykskantaan, hönkäisten vielä samaan hengenvetoon loppukaneettinsa ilmoille:

– Otamme tästä illasta videosulkeisten kautta opin mukaamme ja tiistain jääharjoituksista lähtien alamme taas parantaa aivan kaikkea tekemistämme sekä valmistautumaan JHT:n kohtaamiseen kotiaskissamme!

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu tasan viikon päästä lauantaina (23.9.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu JHT Kalajoki.

Ottelu alkaa Vaasan Koulunäkki Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 12 ja 8 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!