”JHT on Suomen kolmanneksi korkeimman sarjatason kestomenestyjä”

22.9.2023

Vaasan Koulunäkki Areenalla on jälleen luvassa aimo annos räiskettä ja rytinää, kun Suomi-sarjan kestomenestyjä JHT saapuu lauantai-iltana mittaamaan nälkäisen punanutturevohkan pelillisen vireystilan!
Vaasan Koulunäkki Areenalla on jälleen luvassa aimo annos räiskettä ja rytinää, kun Suomi-sarjan kestomenestyjä JHT saapuu lauantai-iltana mittaamaan nälkäisen punanutturevohkan pelillisen vireystilan!

Viime viikonloppuna myrskyvaroituksen Vaasan Koulunäkki Areenalla vierailleen tarjoillut Titaanit lähtee tulevana lauantaina jatkamaan siitä, mihin se SaPKon isäntänä jäi sekä samalla entisestään parantamaan omaa peliesitystään. Se lieneekin erittäin tarpeellista, sillä Kotkaan vieraaksi saapuva kalajokispumppu JHT on jälleen yksi suurimmista Suomi-sarjan mestarisuosikeista ja sen myötä vaikeimmin voitettavista vastustajista.

Titaanit sai männäviikonloppuna oikein hyvän esituntuman siitä, mitä menestyminen kuluvan kauden Suomi-sarjassa tulee loppuviimeksi kotkalaisjoukkueelta vaatimaan.

Punanuttujen on ennen kaikkea pystyttävä repimään ilta toisensa perään itsestään irti paras mahdollinen pelisuoritus, jotta voittoja löpsähtelisi tilille tappioita tiheämpään tahtiin.

– Kotiavaus oli meiltä kaikkinensa oikein hyvä esitys – olimme energisiä ja pysyimme kokoajan sovituissa asioissa kiinni sekä saimme siitä sitten lopulta ansaitun palkinnon, kertaa Titaanien päävalmentaja Max Walther edellisviikonlopun antia.

– Lempäälässä taas olimme jokaisella mahdollisella pelin eri osa-alueella kaveria potkun verran perässä, emmekä oikein missään kohtaa saaneet koneitamme kunnolla käyntiin.

Titaanien pelaamisen taso ei siis vielä pysynyt riittävän korkeana kahtena perättäisenä iltana ja siihen tullaan pääpiiskuri Waltherin mukaan kiinnittämään jatkossa entistä enemmän huomiota.

– LeKin tarjoilema kylvetys oli meille oikein erinomainen opin paikka, että miten back-to-back –peleihin ja eritoten jälkimmäisen päivän otteluun pitää valmistautua sekä miten varsinkin vieraissa sarjan kärkijengejä vastaan pelata, mikäli mielimme voitoista myös jatkossa taistella, ”Mäkkäri” alleviivaa.

Selkein keino sarja-avauksessa nähdynlaisen esityksen toistamiseen ja siitä vielä hivenen petraamiseen Walther näkee olevan peliin valmistautumisen tärkeydessä.

– Meidän on, pelaamme sitten kotona tai vieraissa, löydettävä illasta toiseen oikeanlainen lataus tekemiseemme, oli vastassa sitten kulloinkin ihan mikä jengi tahansa, titaaniluotsi kommentoi.

– Kun peliin valmistautumisemme osuu kohdilleen, pystymme kovan työntekomme ja -moraalimme ansiosta taistelemaan aivan varmasti tasapäin jokaisen tämän sarjan vihulaisen kanssa ja ne myös voittamaan.

Titaanit – Suomi-sarjan veemäisin kotijoukkue?

Jos tuottivat perättäisten päivien ottelut Titaaneille Suomi-sarjan avauskierroksilla vielä harmaita hiuksia, ei sama ongelma ole nyt kotkalaisten harmina.

Punanutut nimittäin pelaavat vain yhden pelin tulevana viikonloppuna ja pääsevät näin ollen lyömään kaikki paukkunsa pöytään, ilman sen suurempaa säästelyn tarvetta.

– Pelaat sitten yhden tai vaikkapa kolme peliä viikossa, pitää sinun pystyä lataamaan itsesi sellaiseen mielentilaan, että olet valmis kamppailemaan ja antamaan kaikkesi logon eteen, toteaa Titaanien päävalmentaja Max Walther.

– Tokihan nyt, kun tulevalle viikonlopulle ohjelmaan on osunut vain yksi ottelu, meidän ei tarvitse liiemmin kuormitusta miettiä, vaan pystymme lyömään tiskin aivan kaiken, mitä suinkin saamme revittyä koneistamme irti.

Panosten onkin syytä olla varsin kovaa luokkaa, sillä Vaasan Koulunäkki Areenalle lauantai-iltana vieraaksi saapuva Kalajoen ylpeys JHT on tuskin millään ”luokkaretki”-asenteella liikenteessä.

– JHT on Suomen kolmanneksi korkeimman sarjatason kestomenestyjä ja saanut taas kerran kasattua erittäin laadukkaan joukkueen, josta löytyy tukku sarjan kärkipään yksilöitä sekä laajalti ratkaisuvoimaa, kehaisee Walther kollegansa Mirko Frimanin käskyttämää junkkarimiehistöä.

Edelliskausien aikana kutakuinkin tehtaan takuuna Suomi-sarjan finaaleihin ja Mestis-karsintoihin itsensä pelanneet kalajokiset ovat tulleet tunnetuiksi siitä, että joukkueen materiaali tehotykki Jarno Palolan johdolla on pystynyt tuottamaan tulosta lähestulkoon pelistä toiseen tasaisen tappavalla tahdilla.

– Uskon JHT:n pystyvän rullaamaan vahvalla neljän kentän rytmillä omaa peliään, joka onkin varmasti yksin heidän suurimmista vahvuuksistaan, ”Mäkkäri” sanailee.

– Ihan jo sen seurauksena pelin vaade noussee jälleen pykälän verran aiemmista, joten meidän on oltava niin yksilöinä kuin joukkueenakin kokoajan läsnä, noudatettava omaa pelisysteemiämme sekä paiskittava töitä aina ottelun alusta sen hamaan loppuun saakka heidät kaataakseemme.

Se on lienee varmasti kalajokisillekin selvää, että ilman verta, hikeä ja kyyneleitä, ei Kotkasta tulla hakemaan kotiinviemisiksi yhtikäs mitään muuta kuin pelkkää kokemusta.

Titaanit aikookin tehdä Vaasan Koulunäkki Areenastaan yhdessä kannattajiensa kanssa sellaisen ”helvetin esikartanon” siellä vieraileville vastustajilleen, ettei sinne ole kivaa tulla saati pelata edes yhtä vaivaista sekuntia.

– Tavoitteemme on olla Suomi-sarjan veemäisin kotijoukkue, jolta ei pisteitä niin vain vasurilla tai vihellellen pois haeta.

– Ihan jo siitäkin syystä meidän on kotiyleisömme edessä osoitettava työteliäisyytemme ja loppuun asti tilanteessa kuin tilanteessa taisteleva asenteemme, jotta myös he yltyvät siivittämään meitä kannustuksellaan aina vain kovempaan lentoon.

Titaanien ja JHT:n välinen Suomi-sarjataisto polkaistaan Vaasan Koulunäkki Areenalla lauantaina (23.9.) käyntiin kello 17:00 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 12 ja 8 euroa – alle 7-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN TITAANIT KOTIVOITTOON!