Nousujohteinen peliesitys toi ansaitun palkinnon

23.9.2023

Titaanit pääsi Vaasan Koulunäkki Areenan lauantai-iltaisessa suomisarjataistossa tuulettamaan kainaloitaan lopulta ansaitusti muutaman kerran useammin, kuin mitä vieraisilla Kotkassa käynyt Kalajoen JHT.
Titaanit pääsi Vaasan Koulunäkki Areenan lauantai-iltaisessa suomisarjataistossa tuulettamaan kainaloitaan lopulta ansaitusti muutaman kerran useammin, kuin mitä vieraisilla Kotkassa käynyt Kalajoen JHT.

Kyllähän se niin vain on, että voittaminen tuppaa olemaan keskimäärin kivempaa, kuin häviäminen. Titaanit jatkoi lauantai-iltana vahvoja peliesityksiään kotoisalla Vaasan Koulunäkki Areenallaan ja kampesi lopulta syksyiseen Kymenlaaksoon vierailulle tulleen JHT:n tylysti kanveesiin kolmannen erän onnistumisiensa siivittämänä maalein 3-1 (1-0, 0-1, 2-0).

Titaanit – JHT 3-1 (1-0, 0-1, 2-0)

03:53 1-0 Leevi Laine (Veeti Kaplas, Eetu Vanhamaa)
30:53 1-1 Jarno Palola (Niklas Murto)
46:14 2-1 Eppu Oksanen (Simo Kauppinen) VoM
54:27 3-1 Santeri Salminen YV


Maalivahdit:

Titaanit – Niko Tammi 8+10+11= 29 torjuntaa
JHT – Eetu Uotinen 16+10+5= 31 torjuntaa (poissa 58:04-59:10)

Jäähyt:

Titaanit 6 x 2min= 12min
JHT 9 x 2min= 18min

LeKiltä edellisessä kamppailussaan saadun tukkapöllyn siivittämänä täynnä tulta ja tappuraa kotiaskinsa uumeniin lauantai-iltana porhaltanut Titaanit onnistui jälleen tarjoilemaan reilulle kolmesataapäiselle kiekkoyleisölle jännitettävää koko rahan edestä sekä lopulta myös sen voiton mukanaan aina tuoman ilon tunteen.

Punanutut nimittäin kykenivät taltuttamaan tiiviillä puolustuspelaamisellaan ja vahvasti nousujohteisella peliesityksellään Vaasan Koulunäkki Areenalle vieraaksi saapuneen viime suomisarjakauden hopeajoukkueen Kalajoen JHT:n ja pitämään näin ollen kaikki jaossa olleet sarjapisteet itsellään 3-1-lopputuloksen turvin.

– Peliesityksemme oli ennen kaikkea erittäin nousujohteinen ja siitä olen tietysti voiton ohella todella tyytyväinen, myhäili Titaanien päävalmentaja Max Walther.

– Se pitää kuitenkin muistaa, että vaikka nyt JHT:n voitimmekin, tekemisemme laatu saati työmäärämme eivät saa jatkossakaan pudota tipan tippaa – matkamme on edelleen aivan alkutekijöissään ja meidän on vain päivä kerrallaan mentävä eteenpäin, kuitenkin tiedostaen samalla, ettei yksittäisen pelin tulos saa keikuttaa laivaamme suuntaan tahi toiseen.

Tasan kolmella kentällisellä Kotkaan matkaillut JHT ei pelaajistonsa vähyydestä johtuen joutunut antamaan Titaaneille kovinkaan paljon eteen, sillä myös kotkalaisilla oli erinäisten poissaolojen ja sairasteluiden vuoksi jalkeilla vajaa kokoonpano.

Hyvin pitkälti varmasti juuri siitä syystä kummankin osapuolen pelaaminen oli taiston avauserässä aikamoista tunnustelua sekä vihulaisen tekemisen kyttäilyä, titaanipuolustaja Leevi Laineen ajassa 3:53 läpiajosta sivaltamasta 1-0-täysosumasta huolimatta.

– Olimme alussa ehkä vähän liian varovaisia, joskin JHT tuli kyllä hyvin valmistautuneena sisään otteluun ja pakotti meidät olemaan varuillamme, kotkalaiskäskyttäjä Walther mietiskeli.

Ensimmäisen erän varovaisuuden sekä toisen erän hivenen heikohkomman tekemisen vastapainoksi Titaanit näytti luonnettaan kamppailun kolmannessa erässä hyydyttämällä kalajokisten menohalut aivan täydellisesti sekä napauttamalla voittoon tarvitut täysosumat Eppu Oksasen ja Santeri Salmisen toimesta.

– Kolmas erä oli meiltä selkeästi paras kaksikymppisemme ja se nimenomaan kertoo siitä aiemmin mainostamastani nousujohteisuudesta, ”Mäkkäri” kommentoi.

– Saimme työmäärän kasvatettua takaisin haluamallemme tasolle, rupesimme taas luistelemaan ja paiskimaan hommia sekä saimme tarvitun yksinkertaisuuden jälleen mukaan pelaamisemme, jonka avulla lopulta homman nimiimme väänsimmekin.

”Sanoin jätkille, että meidän pitää heittäytyä enemmän pelille

Yhden maalin johdossa pelin puolivälin krouviin saakka viipottanut Titaanit sai vähän yllättäenkin ämpärillisen kylmää vettä niskaansa ajassa 30:53, kun kokenut kehäkettu Jarno Palola heitti ovelan ajokoiran kohti kotkalaismaalia, eikä punanuttukassari Niko Tammen mailakatko onnistunut, vaan kiekko ohjautui lopulta miehen puikoista verkon perukoille.

JHT:n 1-1-tasoitusmaali oli toisaalta varsin ansaittu, sillä se oli jo ehtinyt hetken aikaa roikkua ilmassa, Titaanien tyydyttyä lähinnä seurailemaan mitä vastapuoli tekee ja antauduttua kalajokisten verkkaisen peli- ja luistelutempon vietäväksi ilman sen suurempaa vastaanpanemista.

Tästä syystä ei ollutkaan kovin suuri ihme, jotta titaanivalmennus pyrki toisella erätauolla reagoimaan omiensa tekemiseen sekä kääntämään pelin suunnan pienimuotoisen keskustelutuokion avulla.

– Kävimme joukkueen kanssa läpi asenteen ja työmäärän merkitystä, jonka lisäksi sanoin jätkille, että meidän pitää heittäytyä enemmän pelille, sillä varsinkin toisessa erässä menimme vähän liiaksi mukaan JHT:n selkeästi haluamaan alhaiseen tempoon, emmekä myöskään olleet riittävän rohkeita kiekollisina, Titaanien päävalmentaja Max Walther paljasti toisen erätauon aikana käydyn neuvonpidon sisällöstä.

Punanutut onnistuivatkin muuttamaan puheet konkretiaksi, omilla teoillaan vääntämään lopulta JHT:n siltaan sekä iskemään niin tasakentällisin kuin ylivoimallakin limpun uuniin ja marssimaan näin ollen täysin oikeutetusti toiseen perättäiseen kotivoittoon tuttuun tapaansa maanmainiosti torjuneen maalivahtinsa Tammen johdolla.

Kotkalaiskäskyttäjä Walther suitsuttikin ansaitusti sekä 29 kertaa kiekon tielle taiston aikana ehtinyttä häkkäriään että hyvin kumiukkonsa edessä omaa maalinedustaansa suojannutta kenttäpelaajistoaan.

– Ensimmäistä erää sekä muutamia nukahduksia lukuunottamatta pystyimme varsin kivuttomasti puolustamaan JHT:n pois pahimmilta maalintekosektoreilta ja se näkyy suoraan ottelun lopputuloksessa, Walther tiivisti.

Yhtenä voittotaistelunsa kulmakivenä Titaanit käytti jälleen kerran kryptoniittiaan eli vastustajien pakkopelimaaliaikeisiin negaviitivisella tavalla vaikuttavaa alivoimapelaamistaan, joka tyrehdyttikin lauantai-illan aikana kerta toisensa jälkeen JHT:n lähentelyt sekä haaveilut lisäosumien teosta.

– Alivoimapelaamisemme oli jälleen timanttista – se on hieno juttu, että olemme nyt pelanneet jo 180 minuuttia putkeen päästämättä maaliakaan omiin miesvajauksella taistellessamme, ”Mäkkäri” hehkutti naama näkkärillä.

– Tottahan toki meidän pitää edelleen myös parantaa alivoimaamme, sillä sielläkin on vielä paljon kehitettäviä yksityiskohtia.

Jos oli alivoima toimivaa, niin myös aiemmissa runkosarjakamppailuissa harmaita hiuksia tuottanut ylivoimapelikin otti 60 minuutin tahkoamisen aikana lupaavanoloisia steppejä kohti parempaa, tuottaen lopulta myös yhden onnistumisen.

– Pikkuhiljaa ylivoimammekin alkaa saada aikaan aina vain parempia ja parempia sommitelmia sekä tekopaikkoja, mutta sitäkin pitää vielä jumpata, jotta hommat alkaisivat luistaa ”rasvatun koneen lailla” ja teot tulisivat pelaajilta lähestulkoon suoraan selkäytimistä, punanuttupiiskuri summasi.

Kotivoitto JHT:sta tiesi Titaaneille sitä, että sijoitus sarjataulukossa kohosi muutamia pykäliä ylempään jatkosarjaan oikeuttavan viivan päälle, helpottaen samalla selkeästi valmistautumisen aloittamista tulevan viikon todella haastavaan ”vierastuplaan”, jossa perättäisinä päivinä vastaan asettuvat sekä Porvoon Hunters että Nokian Pyry.

– Saimme tästä voitosta valtavan määrän lisää energiaa ja uskoa omaan tekemiseemme – meidän on jääharjoituksissamme punottava juonet valmiiksi, joiden avulla löytäisimme sitten oikeanlaiset reseptit riittävän tylyihin vieraspeliesityksiin niin Huntersia kuin Pyryäkin vastaan, Walther alleviivasi ja jatkoi samaan hengenvetoon:

– Todella kovat otteluthan ovat ensi viikolla eittämättä odotettavissa, joten yksinkertaistettuna meidän on vain kaivettava omasta tekemisestämme esiin ne voittavat asiat ja paiskittava taas täysillä hommia, mikäli tahdomme pisteistä sekä voitoista kummassakin pelissä taistella.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa SchalesPhoto-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu ensi viikon perjantaina (29.9.), kun punanutut matkustavat Porvooseen, jossa majaansa pitävä Hunters isännöi Kokonniemen jäähallissa kello 18:30 alkavaa Seiskatien herruustaistoa.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Leijonat.tv-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.