Titaanit – Seiskatien herra!

29.9.2023

Titaanit kävi perjantaina Porvoossa näyttämässä Huntersille kaapin paikan ja iskemässä luun syvälle ”rakkaan paikallisvastustajansa” kurkkuun 2-4-lopputuloksen siivittämänä. @ Janne Penttinen – https://leevili.kuvat.fi/kuvat/
Titaanit kävi perjantaina Porvoossa näyttämässä Huntersille kaapin paikan ja iskemässä luun syvälle ”rakkaan paikallisvastustajansa” kurkkuun 2-4-lopputuloksen siivittämänä. @ Janne Penttinen – https://leevili.kuvat.fi/kuvat/

Kun kulkee, niin kulkee... Titaanien ryöstöretki syksyiseen Porvooseen sujui täysin kotkalaismiehistön etukäteissuunnitelmien mukaan. Kotijoukkueena Kokonniemen jäähallissa mitellyssä Suomi-sarjan runkosarjaottelussa esiintynyt Hunters nimittäin polvistui punanuttujen edessä lopulta hurjan taistelun jälkeen maalein 2-4 (2-1, 0-2, 0-1).

Hunters – Titaanit 2-4 (2-1, 0-2, 0-1)

04:04 1-0 Miika Runsala (Roope Markula, Aleksi Laitinen)
10:47 1-1 Erkka Huttunen (Eetu Vanhamaa, Aleksi Kettunen)
13:25 2-1 Olli Österman (Jesse Poussu, Tony Mollberg)
34:03 2-2 Santeri Salminen (Simo Kauppinen, Jaami Jokinen) SR
38:33 2-3 Santeri Salminen (Miika Herrala, Leevi Laine) YV VoM
47:57 2-4 Simo Kauppinen AV


Maalivahdit:

Hunters – Mikael Petro 6+9+7= 22 torjuntaa (poissa 56:44-60:00)
Titaanit – Niko Tammi 11+3+11= 25 torjuntaa

Jäähyt:

Hunters 9 x 2min= 18min
Titaanit 6 x 2min= 12min

Voitto alla kohti kuluvan suomisarjakauden ensimmäistä Seiskatien herruustaistoa lähtenyt Titaanit onnistui ensimmäisen erän takeltelun jälkeen iskemään luun syvälle ”rakkaan paikallisvihulaisensa” Huntersin kurkkuun.

Punanutut nimittäin hiljensivät lähes täydellisesti, omia kannattajiaan lukuunottamatta, Kokonniemen jäähalliin kamppailua seuraamaan saapuneen yleisön ja vei lopulta kaikki jaossa olleet kolme sarjapistettä mukanaan Kotkaan 2-4-vierasvoiton siivittämänä.

– Otteluiden alut ovat olleet meille viimeisissä otteluissamme hivenen vaikeita ja sama kaava toistui myös tänään, totesi Titaanien päävalmentaja Max Walther porvoolaisten 2-1-johtolukemiin päättyneestä ensimmäisestä kaksikymppisestä.

– Vaikeudet eivät tosin rajoittuneet vain ensimmäiseen vitoseen, vaan nyt olimme koko avauserän aikalailla telineissä – työmäärämme oli vajavaista ja sovitut asiat loistivat poissaolollaan tekemisessämme.

Siinä missä Titaanit tyytyi lähinnä katselemaan mitä kotijoukkue Hunters keksii, ottivat porvoolaisisännät ronskisti pelin hallintaansa ja vyöryttivät jatkuvalla syötöllä hyökkäyksiä kohti Niko Tammen vartioimaa kotkalaisveräjää.

Punanutut taasen eivät kovin kaksisia sommitelmia kyenneet luomaan kiekolla pelatessaan ja vaikka Erkka Huttunen onnistuikin ajassa 10:47 tasoittamaan maalilukemat 1-1:een, oli Hunters aivan selkeä herra ja hidalgo kotikaukalossaan koko avauserän ajan.

– Kävimme ensimmäisellä erätauolla joukkueen kanssa läpi, mikä on pelin vaade ja millä keinoilla pääsemme peliin kunnolla kiinni, Walther tuumasi.

Titaanivalmennuksen puheet sekä ohjeet upposivatkin lopulta titaanipelaajien aivopoimuihin, kuin se kuuluisa lämmin veitsi voihin ja yhtäkkiä taiston suuntaus heitti lähes täydellisesti häränpyllyä.

Kotkalaiset olivat nyt aloitteen tekijöitä sekä selkeästi työteliäämpiä porvoolaisiin verrattuna, eikä aikaakaan kunnes punanuttujen paiskima duuni näkyi paljonpuhuvasti Kokonniemen jäähallin valotaululla.

Titaanien onnistui erittäin vahvan toisen eränsä aikana iskeä kiekko kahdesti Hunters-nuottaan ohi porvoolaishäkkäri Mikael Petron ja kummankin erikoistilanteen aikana syntyneen täysosuman tekijäksi merkittiin vahvasti läpi kamppailun esiintynyt Santeri Salminen.

Kun vielä punanutut pystyivät viimeisessä, eli kolmannessa, erässä hyydyttämään Huntersin menohalut orjallisella puolustamisellaan ja muutenkin erittäin fiksulla pelaamisellaan, oli jopa oikeus sekä kohtuus, että pelin viimeinen punavalon polttaminen lankesi Titaanien tehtäväksi.

Simo Kauppisen alivoimalla reilut 12 minuuttia ennen päätössummerin soimista väkisin röyhimä alivoimamaali oli oikeastaan koko perjantaisen paikallisväännön kuva pienoiskoossa – Hunters luuli voittavansa pelin saapumalla pelkästään paikalle, kun taas Titaanit halusi voittaa pelin ja oli valmis tekemään sen eteen vastapuolta selkeästi enemmän hommia.

– Iso kiitos pelaajille loistavasta tasonnostosta toiseen ja kolmanteen erään – he totisesti vastasivat huutoon, myhäili titaaniluotsi Walther tyytyväisenä.

– Pystyimme maalien tekemisen ohella myös puolustamaan sitkeästi omaa nuottaamme pelin loppuun asti ja olenkin sen myötä todella ylpeä ihan jokaisesta titaanipaidan tänään päälleen vetäneestä kaverista.

”Pakkohan tässä on iloinen olla”

Kuten Titaanien päävalmentaja Max Walther totesi ja ottelun tilastoistakin on jälkikäteen havaittavissa, pystyivät punanutut vääntämään Huntersin siltaan erityisesti erikoistilannepelaamisen saralla.

Siinä missä porvoolaiset tyytyivät lähinnä pyörittelemään kiekkoa mieheltä toiselle ja yrittämään vähän jopa liiankin optimistisia ratkaisuita miesylivoimalla, oli Titaaneilla puolestaan selkeät sävelet sille, millä keinoilla kumimuikku olisi mahdollista toimittaa Mikael Petron vartioimaan Hunters-uuniin.

Ei siis ollutkaan kovin suuri ihme, että kotkalaiskäskyttäjä Walther hymyili pelin jälkeen, kuin se kuuluisa Naantalin aurinko, kun herralta uteli kommentteja omiensa erikoistilannepelaamiseen.

– Erikoistilanteiden merkitys on meillä todella hyvin tiedossa, ”Mäkkäri” tokaisi ja jatkoi samaan hengenvetoon:

– Pakkohan tässä on iloinen olla, sillä pystyimme tänään tekemään maalin niin yli- kuin alivoimallakin sekä siirretyn rangaistuksen aikana, jonka ohella oma alivoimapelaamisemme oli jälleen aivan täydellistä.

Huntersista nappaamansa 2-4-vierasvoiton myötä Titaanit kohenteli asemiaan äärimmäisen tasaisessa suomisarjataulukossa, kipuamalla peräti 4. sijalle tasapisteisiin lauantaina vieraissa kohdattavan Pyryn kanssa.

Punanutut petasivat näin ollen Seiskatien herruustaiston voitollaan varsin mielenkiintoiset lähtökohdat Kattokeskus Areenan ”lauantailöylyihin”, joissa kotkalaiset pääsevät mittaamaan omat kykynsä viime keväänä mestaruuspyttyä nostelemaan päässeen nokialaisrevohkan kanssa.

– Nautitaan nyt ansaitusti hetki voitosta, mutta huomisaamuna kun hallille suuntaamme, on katseet viimeistään käännettävä jo kohti Pyry-kamppailua, titaaniluotsi Walther sanaili.

– Saamme Nokialla vastaamme sarjan hallitsevan mestarin, joka tullee lyömään todelliseen puntariin.

Vaikka Titaanit hakikin Porvoosta kolme pistettä mukaansa, on pelaamisen tason noustava vielä pykälän tai jopa parin verran, jotta saman tempun uusiminen onnistuisi myös Nokialta.

– Se mitä tänään teimme ja miten pelasimme, ei tule alkuunkaan riittämään Pyryä vastaan, Walther alleviivasi.

– Viimeksi back-to-back –pelien jälkimmäinen osa ei sujunut meiltä Lempäälässä haluamallamme tavalla, mutta nyt on edessä taas täysin uusi mahdollisuus.

Se lienee joka tapauksessa selvää, että kaikki Suomi-sarjaa seuraavat tahot odottavat kotijoukkueen selkeää voittoa, sillä onhan Pyry etukäteisveikkailuissa isketty taas kerran mestarisuosikkien harvalukuiseen kastiin, ihan jo nokialaismiehistön nimilistaa katseltaessa.

– Altavastaajana eittämättä peliin lähdemme, mutta siitä huolimatta aikomuksemme on lyödä isosti kapuloita isäntien rattaisiin ja raapia kaikki mahdollinen itsestämme irti, ”Mäkkäri” naulasi itsevarmasti.

– Mitään hävittävää meillä ei tosiaankaan ole – kaikki paineet ovat Pyryn niskassa!

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Janne Penttisen valokuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna lauantaina (30.9.), kun punanutut matkustavat Nokialle, jossa Kattokeskus Areenalla majaansa pitävä Pyry Hockey isännöi kello 17:00 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Leijonat.tv-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.