Leppänen ja Haarala jatkavat Titaaneissa

11.10.2023

Onnistuneen try-outin vetänyt puolustaja Markus Leppänen pukeutuu myös loppukauden 2023–2024 ajan Titaanien sotisopaan.
Onnistuneen try-outin vetänyt puolustaja Markus Leppänen pukeutuu myös loppukauden 2023–2024 ajan Titaanien sotisopaan.

Suomi-sarjan runkosarjan vahvasti aloittanut Titaanit on solminut kuluvan kauden 2023–2024 kattavat pelaajasopimukset try-outilla olleiden Markus Leppäsen sekä Eetu Haaralan kanssa.

Tähän mennessä pelaamistaan seitsemästä Suomi-sarjan runkosarjakoitoksestaan neljä voittanut ja sen myötä 4. sijalla sarjataulukossa majaileva Titaanit on kiinnittänyt kotkalaisseurassa syksyn aikana try-outilla olleet puolustajan Markus Leppäsen ja hyökkääjä Eetu Haaralan koko kuluvan kiekkokauden 2023–2024 kattaviin pelaajasopimuksiin.

– Leppänen ja Haarala ovat tulleet hyvällä sekä ennen kaikkea nöyrällä asenteella sisään joukkueen arkeen ja osoittaneet omalla tekemisellään olevansa meille sopimuksen arvoisia pelaajia, toteaa Titaanien päävalmentaja Max Walther.

Vaikkeivät Leppänen, 20, saati Haarala, 21, vielä olekaan päässeet kirjauttamaan nimiään tehopistetilastoihin tahkoamiensa suomisarjataistojen tiimellyksessä, näkee kotkalaiskäskyttäjä Walther nuorukaisilla olevan selkeää potentiaalia suurempien pelillisten tonttien nappaamiseen titaanimiehistössä.

– Totta kai niin Markuksella kuin myös Eetulla on vielä rutkasti opeteltavaa ja totuteltavaa erityisesti suomisarjaotteluissa vallalla olevan kamppailupelaamisen sekä pelinopeuden vaateen saralla, ”Mäkkäri” sanailee.

– Kavereilla on kuitenkin nöyrää ja pyyteetöntä työntekoa jatkamalla selkeä mahdollisuus napata itselleen vakioroolit pelaavasta kokoonpanostamme – aihiot siihen ovat nimittäin molemmilla eittämättä olemassa.

Testihyökkääjä ”ison meren takaa”

Solmittujen pelaajasopimusten ohella Titaanit leventää entisestään suomisarjamiehistönsä kilpailutilannetta, sillä viimeiset viisi kautta Yhdysvalloissa kiekkoillut hyökkääjä Pekka Halonen saapuu punanuttujen testattavaksi.

– Halonen otti itse meihin yhteyttä ja ilmaisi halunsa tulla näyttämään taitonsa, joten pääsimme lopulta varsin nopeasti keskustelujemme pohjalta yhteisymmärykseen marraskuun alkuun saakka kestävästä try-outista, sanailee titaanipiiskuri Max Walther.

Sipoon Wolfissa kiekko-oppinsa saanut 21-vuotias Halonen on ”koronakauden 2020–2021” lyhyttä kotimaapiipahdustaan lukuun ottamatta pelannut edeltävät vuoden Yhdysvaltojen eri juniorisarjoissa, joista viimeisin oli edeltävän sesongin Eastern Hockey League (EHL), joukkueenaan Connecticut RoughRiders.

Karkeiden Ratsastajien sotisovassa Halonen kiekkoili kaikkinensa 41 runkosarja- ja pudotuspelikoitosta, joissa työteliään hyökkääjän tilille merkittiin tehot 2+6.

– Halusimme ilman muuta antaa Pekalle mahdollisuuden pelaajasopimuksen lunastamiseen ja samalla saamme jälleen lisättyä leveyttä sekä kilpailutilannetta joukkueessamme, Walther kommentoi.

– Halonen ei entuudestaan ollut minulle saati muillekaan organisaatiomme toimijoille tuttu pelimies, mutta nyt saamme myös hyvän kuvan siitä, minkälainen kaveri hän ihmisenä ja pelaajana loppuviimeksi oikein on.