Riemukas ryöstöretki!

15.10.2023

Titaanit onnistui Jyväskylän sunnuntaikamppailussa palaamaan takaisin voittojen viitoittamalle tielle, kiitos vankan työntekonsa siivittämänä tapahtuneen maalihanojen aukeamisen!
Titaanit onnistui Jyväskylän sunnuntaikamppailussa palaamaan takaisin voittojen viitoittamalle tielle, kiitos vankan työntekonsa siivittämänä tapahtuneen maalihanojen aukeamisen!

Kun jaksaa yrittää, niin se kyllä jossain kohtaa kantaa aivan varmasti hedelmää. Juuri näin kävi sunnuntaina Jyväskylässä mitellyssä Suomi-sarjan runkosarjaottelussa, jonka aikana jälleen työteliäästi esiintynyt Titaanit niputti LähiTapiola Areenalla majaansa pitävän Liikunnan Riemun lopulta selkein 1-5 (1-1, 0-1, 0-3) –lukemin.

Riemu – Titaanit 1-5 (1-1, 0-1, 0-3)

06:10 0-1 Toni-Pekka Hämäläinen (Tuomas Lyytikäinen, Leevi Laine)
08:56 1-1 Arttu Flinck (Matias Rauvola, Kristian Pylvänäinen) YV
39:26 1-2 Erkka Huttunen (Pekka Halonen, Veeti Kaplas) VoM
48:25 1-3 Pekka Halonen (Eppu Oksanen, Erkka Huttunen)
54:28 1-4 Santeri Salminen (Aleksi Kettunen, Leevi Laine) YV
58:53 1-5 Santeri Salminen (Erkka Huttunen, Vili Kolsi) TM


Maalivahdit:

Riemu – Juuso Laukkanen 10+13+6= 29 torjuntaa (poissa 55:39-55:43 & 55:53-58:53)
Titaanit – Niko Tammi 11+15+14= 40 torjuntaa

Jäähyt:

Riemu 3 x 2min= 6min
Titaanit 5 x 2min= 10min

Lauantaina Seinäjoella karusti pettymään joutunut Titaanit lähti kaksipäiväisen vierasturneensa jälkimmäiselle etapille päämääränään niin kolhiintuneen kilpensä kuin myös ilmeensäkin kirkastaminen, Riemua vastaan Jyväskylän LähiTapiola Areenalla mitellyn Suomi-sarjan runkosarjaottelun avustuksella.

Kyseisessä tempussa ilman flunssaista päävalmentajaansa Max Waltheria operoineet punanutut myös lopulta komeasti onnistuivat, sillä nyt pikkumusta upposi kotkalaisten käskystä selkeästi rajumpaan tahtiin taiston tiimellyksessä vastapuolen reppuun, kuin mitä edeltävänä iltana.

Tämän seurauksena kolmannen erän päättymisen merkiksi törähtäneen summerin soimisen jälkeen tilastoissa komeilivat Titaanien selkeääkin selkeämmät 1-5-voittolukemat, joiden ansiosta punanutut pääsivät lähtemään hymyssä suin kotimatkalle kolmen tuikitärkeän sarjapisteen kera.

– Kieltämättä olo on henkilökohtaisesti aika kevyt tällä hetkellä, sillä saimme kahmittua mukaamme sen vähimmäisvaatimuksenamme olleen tuloksen kuluneelta viikonlopulta, hymyili omiensa suorituksesta silmin nähden ylpeänä ollut kotkalaisluotsi Mika Torvinen.

S-Kiekko vastaan rutkasti maalipaikkoja luoneet, mutta kutakuinkin kerta toisensa jälkeen ne myös tuhrineet punanutut pääsivät Riemun kustannuksella herkuttelemaan oikein huolella, sillä nyt titaanipelaajien laukauksissa oli selvästi tarkempi sihti, joka ei jättänyt liiemmin jossiteltavaa isäntien maalilla parhaansa mukaan teutaroineelle Juuso Laukkasellekaan.

– Olimme tekopaikoissa aivan selkeästi eilistä terävämpinä – onnella ei mielestäni ollut tällä kertaa oikeastaan yhtikäs mitään tekemistä maalien syntymisen kanssa, totesi Torvinen tomerasti.

– Työmoraalimme oli yhtä korkealla tasolla, mitä Seinäjoen pelissäkin, mutta nyt kykenimme lyömään kiekot niistä paikoista sisään, joista ne pitikin lyödä.

”Tämänhetkinen tilanteemme on erittäin hyvä”

Niin ikään edeltävänä iltana käkättimeensä sarjakärki-Pyryltä ottanut Riemu olisi varmasti halunnut tarjoilla reilulle satapäiselle katsojakunnalleen hieman erilaisen ”sunnuntailounaan”, kuin mihin se lopulta pystyi.

Kotijoukkueen harmiksi Titaaneilla oli tähän kuitenkin selkeästi eriävä mielipiteensä sanottavanaan ja se kävikin harvinaisen selväksi, mitä pidemmälle kamppailu kaukalon puolella eteni.

Ajoittain varsin ronskiakin peliä esitellyt Riemu onnistui pitämään vieraansa aisoissa lähes kahden erän ajan ja roikkumaan tuloksessa kiinni, kiitos Titaanien Toni-Pekka Hämäläisen tekaiseman 0-1-avausmaalin vain hetkeä myöhemmin ylivoimatasoituksellaan kuitanneen Arttu Flinckin.

Punanutut olivat kuitenkin yksissä tuumin päättäneet, että tänään ei anneta missään kohtaa tuumaakaan periksi ja näin ollen kotkalaiset pääsivätkin suunnistamaan toiselle erätauolle 1-2-johtoasemassa, kun Erkka Huttunen viimeisteli Pekka Halosen ovelasta esityöstä todellisen pukukoppimaalin vain 34 sekuntia ennen summerin soimista.

– Kiekollisesti ja pelillisesti hallitsimme tapahtumia kaukalossa, mutta väännöissä jäimme kyllä kakkosiksi – Riemulla on isokokoinen ja vahvanoloinen porukka kyllä kasassa, jonka kanssa ei ole kivaa painia, kommentoi Titaanien valmentaja Mika Torvinen.

Huttusen iskemän vastaiskurysän myötä uudemman kerran johtoasemaan päässeet kotkalaiset eivät enää kolmannessa erässä suostuneet jyväskyläläisille antautumaan ja kun Niko Tammi hoiteli maalitolppiensa välissä oman leiviskänsä totuttuun tapaansa kylmänviileällä varmuudella, oli vain ajankysymys, koska Titaanit menee menojaan.

Kyseinen hetki koitti lopulta digitaalien pysähtyessä aikaan 48:25, kun puolittaiseen läpiajoon kirmannut Halonen iski toisessa perättäisessä ottelussa kumimuikun nuottaan ja punanutut jo 1-3-johtoon.

Lisää seurasi reilut viisi minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Riemu-maalari Flinck nappasi itselleen kampituskakkosen ja päästi Titaanit hieromaan ylivoimaansa. Hierominen kesti kuitenkin vain yhdeksän sekuntia, kunnes Santeri Salminen pääsi tälläämään kauniin kuvion päätteeksi pelivälineen voimalla ohi voimattoman jyväskyläläishäkkäri Juuso Laukkasen.

Sama mies oli asialla vielä toistamiseen Riemun hakiessa kavennusta ilman maalivahtia pelaten ja näin ollen limpun tyhjään uuniin keskialueelta heittänyt Salminen pääsi yhdessä muiden joukkuetovereidensa kanssa tuulettamaan ansaittua ja ennen kaikkea erittäin arvokasta 1-5-vierasvoittoa, joka nosti kotkalaisrevohkan suomisarjataulukossa peräti 3. sijalle.

Näin korkealla Titaanit ei ole tainnut tässä kohtaa kautta olla vielä kertaakaan aikaisemmin käynnissä olevan suomisarjastinttinsä (l. syksystä 2016 alkaen) aikana, joten ei ollutkaan kovin suuri ihme, että punanuttuleirissä kyseisestä uroteosta osattiinkin ottaa juurikin oikeanlaisella tavalla ilo irti.

– Palaset tuntuvat loksahtelevan koko ajan aina vain paremmin ja paremmin kohdilleen, joten siinä mielessä tämänhetkinen tilanteemme on erittäin hyvä, myhäili Torvinen.

– Emmeköhän me saa myös heti alkuviikosta Maxin [Walther] ja muutaman muun reissusta sivussa olleen pelimiehen takaisin riveihimme, jonka ansiosta tästä onkin oikein hyvä lähteä valmistautumaan kohti tulevaa Muik Hockey-kotiottelua!

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu vajaan viikon päästä lauantaina (21.10.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu Uudenkaarlepyyn ylpeys – Muik Hockey.

Ottelu alkaa Vaasan Koulunäkki Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 12 ja 8 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!