”Emme hirveämmin sarjataulukkoa saati sijoituksia katsele”

19.10.2023

Lauantaina on luvassa vääntöä ja väriä ihan koko rahan edestä, kun Titaanit ja Kotkaan vieraaksi saapuva Muik Hockey iskevät yhteen Suomi-sarjan kärkikamppailun merkeissä!
Lauantaina on luvassa vääntöä ja väriä ihan koko rahan edestä, kun Titaanit ja Kotkaan vieraaksi saapuva Muik Hockey iskevät yhteen Suomi-sarjan kärkikamppailun merkeissä!

Kotkassa ja tarkemmin ottaen Vaasan Koulunäkki Areenalla mitellään tulevana lauantaina todella herkullinen kiekkokoitos. Kyseessä on nimittäin ehta Suomi-sarjan kärkikamppailu, jossa sarjassa 3. sijalla majaileva kotijoukkue Titaanit saa vieraakseen pykälää ylempänä taulukossa päivystävän uusikaarlepyyläispumppu Muik Hockeyn.

Kun Suomi-sarjan runkosarjaa on ehditty pelata kutakuinkin kolmannes, voidaan näin titaaninäkökulmasta katsottuna rehdisti todeta pullien olevan varsin hyvin uunissa.

Kotkalaisjoukkue miehittää tällä haavaa sarjataulukon 3. sijaa, kerättyään yhdeksästä pelaamastaan ottelussa 15 pistettä, joiden ansiosta punanutut ovat kuluvaan vuodenaikaan nähden
korkeammalla, kuin mitä koskaan aiemmin uusimman suomisarjataipaleensa (alkaen syksystä 2016) aikana.

Vahvaan vireeseen miehistönsä käskyttäneen Max Waltherin mukaan Titaaneissa vallalla juurikin oikeanlainen ilmapiiri, joka samalla kannustaa että myös potkii yhteen hiileen puhaltavia pelaajia kokoajan aina vain parempiin suorituksiin.

– Meillä on hyvä pöhinä ja halutunlainen rentous ollut joukkueen keskuudessa päällä oikeastaan jo elokuusta lähtien – hommia on paiskittu ja paiskitaan jatkossakin tosissaan, muttei kuitenkaan vakavissaan, Walther tokaisee.

Viime viikonlopun kahinat flunssan vuoksi väliin jättäneen, mutta kuluvalla viikolla taas täydessä työn tohinassa joukkueensa kanssa ollut Walther näkee yhdeksi suurimmista syistä punanuttujen vahvaan syysvireeseen arjessa tapahtuvan toiminnan, josta oikein huokuu pelaajien sitoutuneisuus ja halu menestyä.

– Arjen tekeminen sekä erityisesti sen taso on kantanut meitä nyt syksyllä ja tekee sitä myös jatkossa, Walther alleviivaa.

– Meille on harjoituksissa sekä peleissä tullut todella vähän niin sanottuja ohipäiviä, joka johtuu hyvin pitkälti pelaajien halusta tehdä hommia ja sitoutuneisuuden korkeasta tasosta.

– Pelaajat ovat valmiita lyömään itsensä likoon ja kilpailemaan peliajasta, joka taas helpottaa huomattavissa määrin yhteisen prosessimme eteenpäin menemistä, titaaniluotsi hymyilee tyytyväisenä.

Kuten todettua, on Titaanit ennakko-odotusten vastaisesti pystynyt syksyn aikana näyttämään pitkää nenää epäilijöilleen ja ponkaissut Suomi-sarjan ”alkukiihdytyksen” tuoksinassa mukaan suorista pudotuspelipaikoista tosissaan kilvoittelevien ryhmien joukkoon.

Se, että sarjasijoitus on juuri nyt TOP3:seen oikeuttava, ei punanuttumiehistöä liiemmin hetkauta saati saa aikaan ylimääräisiä riemunkiljahduksia, sillä fokus on edelleen arjen ahertamisessa, jonka avulla asetelmat pyritään pelaamaan niin hyvin järjestykseen, että keväällä ovat sitten edessä ne oikeasti kovat kahinat.

– Olemme aikataulussa tavoitteidemme suhteen, mutta tokihan hommia on vielä rutkasti tehtävänä, emmekä muutenkaan tässä vaiheessa syksyä hirveämmin sarjataulukkoa saati sijoituksia halua katsella taikka niillä sen suuremmin spekuloida, ”Mäkkäri” toteaa ykskantaan.

– Kunhan vain jaksamme jatkossakin olla riittävän kärsivällisiä, tehdä yhdessä töitä ja pyrkiä olemaan joka päivä parempia, kuin mitä edeltävänä päivänä, niin uskon tästä tulevan meille vielä oikeinkin hyvän yhteisen matkan.

Lauantaisaunan kiuas hehkuu jo tulikuumana...

Titaanit päättää lauantai-iltana kahden viikon mittaisen kotiottelutaukonsa, kun punanutut saavat Vaasan Koulunäkki Areenalleen vieraakseen Muik Hockeyn.

Uusikaarlepyyläiset ovat kotkalaisisäntiensä tavoin pelanneet alkukauden aikana paljon ennakko-odotuksia tuloksekkaammin, jonka myötä valmennusvastuun viime keväänä Muik Hockeyn peräsimessä ottaneen Jani Tuomivirran joukot ovat kivunneet sarjassa tällä haavaa 2. sijalle.

Titaanileirissä on pistetty merkille ”rantaruotsalaisten minkkifarmarien” todella vahva meno, jonka myötä kotkalaisluotsi Max Walther näkeekin miehistönsä lähtevän sarjasijoituksia mukaillen hienoisena altavastaajana lauantaiseen voimainkoitokseen.

– Kyllähän me altavastaajia lauantaina lähtökohtaisesti olemme, vaikka kotikaukalossamme pääsemmekin Muik Hockeyn kohtaamaan, Walther sanailee.

– Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olisimme lähdössä nöyristelemään ja ojentamaan uusikaarlepyyläisvieraillemme hopeatarjottimella jaossa olevia sarjapisteitä.

Helpolla ne pisteet tosin eivät tule myöskään Titaanien haltuun jäämään, kiitos Kotkaan matkailevan vierailijan, joka on ehtinyt jo tähän mennessä pelaamissaan peleissään näyttää, että kyseessä on todella visainen kanto kaskettavaksi ihan jokaiselle Suomi-sarjaan osallistuvalle kilpakumppanille.

– Saamme vastaamme todella kamppailuvoimaisen ja fyysisen vastustajan, jolta löytyy arsenaalistaan myös taitoa sekä rutiinia ihan riittämiin, summaa kotkalaiskäskyttäjä Walther.

– Uskonkin, että erityisesti kamppailuvaade tulee lauantain pelissä olemaan meidän kohdallamme tähän mennessä kovin mahdollinen, johon olemme kuluvan syksyn aikana Suomi-sarjassa törmänneet.

Vaikka kyseessä onkin vain yksittäinen runkosarjapeli, nostaa sen arvoa joka tapauksessa se fakta, että kyseinen koitos pääsee ”kantamaan harteillaan” Suomi-sarjan ehdan kärkikamppailun arvonimeä sekä antamaan näin ollen vielä pienen lisälämmityksen jo ennakkoon tulikuumana hehkuvaan Vaasan Koulunäkki Areenan lauantaisaunan kiukaaseen.

– Onhan kyseessä eittämättä iso peli ja hieno mahdollisuus kummallekin osapuolelle, vaikkei jaossa olekaan enempää saati vähempää, kuin kolme sarjapistettä, ”Mäkkäri” makustelee.

Kärkikamppailu-statuksen ohella Titaanien on ammennettava omaa taistelutahtoaan ja näyttöhaluaan kotiyleisöstään, joka on tähän mennessä punanuttumiehistön kanssa onnistunut masentamaan jok’ikisen Kymenlaakson helmenä tunnetusta Kotkassa vieraisilla käyneen vastustajan.

– Meidän on eittämättä pyrittävä ammentamaan paljon lisävirtaa kintereisiimme siitä, että pääsemme pelaamaan kotonamme sekä saamme taas taaksemme loistavat kannattajamme, jotka tulevat totuttuun tapaansa tarjoamaan omalla elämöinnillään meille hyvän selkänojan, johon tukeutua varsinkin vaikeilla hetkillä, Walther paaluttaa.

– Lisäksi meidän on totta kai päästävä juuri senkaltaisen pelin päälle, jota haluamme kotiaskissamme pelata ja jonka avulla olemme tähän mennessä jokaisen Kotkassa vierailleen vastustajan lähettäneet tyhjin käsin kotimatkalle.

Kotkassa pelataan kuluvan viikonlopun ja eritoten lauantain aikana toinen toistaan mielenkiintoisempia otteluita, joissa liikkuvat niin jääkiekko, jalka- kuin koripallokin, joten lienee oikeutettua esittää titaanimiehistön pääpiiskurina toimivalle Waltherille suora kysymys:

Miksi urheilun seuraajien kannattaa jalkautua nimenomaan Vaasan Koulunäkki Areenalle ja saapua katsomaan Titaanien sekä Muik Hockeyn välistä Suomi-sarjan runkosarjan kärkikamppailua?

– Olemme onnistuneet luomaan kotihallistamme vieraille todella pahan paikan pelata sitkeytemme, asenteemme, työmoraalimme sekä kivikovan taisteluilmeemme ansiosta, punanuttukäskyttäjä selventää.

– Haluamme luonnollisesti luoda jatkumoa edellä mainitsemilleni asioille ja uskonkin, että jokainen paikan päälle peliä seuraamaan saapuva katsoja tulee sen myötä samaan vuorenvarmasti vastinetta pelipiljettiin uhraamille rahoilleen!

Titaanien ja Muik Hockeyn välinen Suomi-sarjan kärkitaisto polkaistaan Vaasan Koulunäkki Areenalla lauantaina (21.10.) käyntiin kello 17:00 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 12 ja 8 euroa – alle 7-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN TITAANIT KOTIVOITTOON!