Michael Pereira lainalle Titaaneihin

26.10.2023

Suomi-sarjaa aiemmin muun muassa HCIK:n riveissä pelannut nikkarihyökkääjä Michael Pereira saapuu lainalle titaanipaitaan.
Suomi-sarjaa aiemmin muun muassa HCIK:n riveissä pelannut nikkarihyökkääjä Michael Pereira saapuu lainalle titaanipaitaan.

Tulevan viikonlopun vierasturneeseensa Suomi-sarjan runkosarjassa valmistautuva Titaanit on vahvistanut rivejään Viikingeistä lainalle saapuvalla kanadalaishyökkääjällä Michael Pereiralla.

Edessä olevana viikonlopun (28.–29.10.) aikana sekä Raahessa että Kalajoella suomisarjapisteistä taisteleva Titaanit on lainannut riveihinsä alkukaudella Vuosaaren Viikinkien 2. divisioonamiehistössä tehokkaasti hyökänneen Michael Pereiran.

Suomi-sarja on punanuttuun 4. marraskuuta saakka kestävälle lainapestille saapuvalle kanadalaishyökkääjälle jo entuudestaan tuttu juttu, Pereiran kiekkoiltua kahdella edeltävällä kiekkosesongilla Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla niin HC Indians Kaarinan kuin myös uusikaarlepyyläisen Muik Hockeyn sotisovissa.

– Pereira oli jo kesän lopulla seuraamme yhteyksissä pelipaikan suhteen, mutta silloin meillä oli jo sen verran paljon hyökkääjiä sopimuksen alla sekä neuvotteluita vielä kesken, jotta jouduimme toteamaan siinä kohtaa, ettei tilaa saati tarvetta ei valitettavasti ole, kommentoi Titaanien päävalmentaja Max Walther.

– Tilanteet kuitenkin tuppaavat muuttumaan ja nyt kun meille tuli hieman yllättäenkin yhden hyökkääjän mentävä aukko rosteriin, palasimme ”Mikeyn” kanssa uudelleen asiaan, jonka seurauksena hommat etenivät varsin nopeasti siihen pisteeseen, että saimme hänet riveihimme neljän pelin mittaiselle lainalle ja siitä niin ikään iso kiitos Viikinkien päävalmentajan Mika Strömbergin sekä muun seuraorganisaation suuntaan.

Kuluva syksy Pereiralla on sujunut todella tehokkaasti ”Rautaliigassa”, sillä miehen tilille on ehditty tähän mennessä merkitä viiteen pelattuun otteluun peräti 16 (7+9) tehopistettä. Suomi-sarjassa nikkarihyökkääjän vyölle on kertynyt puolestaan 40 peliä tehoin 12+17.

– Pereira on jo edeltävillä kausilla osoittanut pystyvänsä hoitelemaan tulosyksikköpelaajan tehtäviä Suomi-sarjassa, jonka ohella hän tuo koppiimme avoimen ja helposti lähestyttävän persoonansa myötä vähän lisää väriä sekä samalla pakottaa myös pelaajamme puhumaan lontoon kieltäkin, Walther myhäilee tyytyväisenä.

– Pystymme lainajakson aikana puolin ja toisin katsomaan miten asiat lähtevät sujumaan – lisäksi ”Mikey” pääsee omakohtaisesti näkemään miten arki meillä toimii sekä kuinka hän taas itse pystyy siihen yhdistämään opiskelukiireensä ja muut siviilipuolen hommansa.

Korpela iski putket naulaan

Titaanien päävalmentajan Max Waltherin mainitseman yhden hyökkääjän yllättävän aukon kotkalaismiehistöön teki Wilho Korpelan päätös lopettaa pelihommat ja keskittää jatkossa voimavaransa siviili- sekä työasioiden hoitamiseen.

– Korpela ilmoitti meille toissaviikon alussa aika lailla puskista, että tämä oli tässä ja pelihommat saavat sen myötä jäädä kokonaan pois herran arjesta, toteaa Titaanien manageri Juho Hannukainen.

– Kun sitten keskustelimme Wilhon kanssa perin pohjin asioista, kävi varsin nopeasti selväksi, ettei lopettamisajatus ollut tullut hänelle vain hetken mielijohteesta, vaan se oli kytenyt jo pidemmän aikaa niin sanotusti pinnan alla.

Kasvattiseuransa riveihin Lappeenrannan SaiPan U20 SM-miehistöstä vuoden 2022 keväällä palannut Korpela, 20, ehti ennen lopettamispäätöstään pukeutua puolentoista kauden aikana punanuttuun suomisarjakahinoiden merkeissä kaikkinensa 18 kertaa ja tekaista pelaamissaan peleissä kahdeksan (3+5) tehopistettä.

– Luonnollisesti olisimme halunneet Korpelan jatkavan pelaamistaan meillä kauden loppuun saakka, sillä hänelle oli kaavailtu roolia tulosyksiköistämme, mutta ymmärsimme samalla myös erittäin hyvin Wilhon omat tuntemukset sekä näkemykset lopettamispäätöksen taustalta ja täten purimme pelaajasopimuksemme lopulta erittäin hyvässä yhteisymmärryksessä, Hannukainen summaa.

– Iso kiitos Wilholle Titaaneissa viettämästään ajasta ja omakohtaisesta panoksestaan kasvattiseuransa hyväksi sekä luonnollisesti myös onnea ja menestystä jatkoon siviilielämän tarjoamien haasteiden parissa!