”Olimme käytännössä potkun tai kaksi perässä”

29.10.2023

Titaaneista ei ollut Pirkonsuon jäähallissa sunnuntaina mitellyssä Suomi-sarjan runkosarjaottelussa juurikaan vastusta kotikaukalonsa herrana ja hidalgona häärineelle JHT:lle. © Hannu Tilus – https://htphoto.1g.fi/
Titaaneista ei ollut Pirkonsuon jäähallissa sunnuntaina mitellyssä Suomi-sarjan runkosarjaottelussa juurikaan vastusta kotikaukalonsa herrana ja hidalgona häärineelle JHT:lle. © Hannu Tilus – https://htphoto.1g.fi/

Pirkonsuon jäähallissa kehnohkosti etenkin ensimmäisten 40 minuutin aikana esiintynyt Titaanit suoranaisesti antoi kotijoukkueena toimineelle JHT:lle paikan maksella syyskuun lopulta kertyneet kalavelkansa korkojen kera takaisin. Näin ollen punanuttujen kolmas perättäinen tappio Suomi-sarjan runkosarjassa päästiin kirjailemaan sunnuntaisen taiston päätteeksi tilastoihin 6-2 (3-0, 3-1, 0-1) –lukemien siivittämänä.

JHT – Titaanit 6-2 (3-0, 3-1, 0-1)

02:42 1-0 Niko Lång (Samuli Yliniva, Niklas Murto)
09:11 2-0 Konsta Jääskeläinen (Iiro Hietakangas, Jarno Palola) YV
12:59 3-0 Jani Nurkkala (Emmet Powell, Stevie O’Connor) YV VoM
27:25 4-0 Jarno Palola (Iiro Hietakangas, Emmet Powell)
28:41 5-0 Stevie O’Connor (Ville-Pekka Pietilä, Jani Nurkkala) YV
30:33 5-1 Jaami Jokinen (Eppu Oksanen, Simo Kauppinen)
38:37 6-1 Iiro Hietakangas (Konsta Jääskeläinen, Iiro Ojala)
45:25 6-2 Valtteri Tamminen (Santeri Salminen)

Maalivahdit:

JHT – Santeri Metsänen 11+14+10= 35 torjuntaa
Titaanit – Niko Tammi 8+17+10= 35 torjuntaa

Jäähyt:

JHT 5 x 2min= 10min
Titaanit 4 x 2min= 8min

Pohjois-Pohjanmaa ja tarkemmin ottaen Raahe sekä Kalajoki osoittautuivat Titaaneille lopulta liian vaikeiksi paikoiksi vierasvoittojen hakemiseen.

Lauantaina Raahessa kölimöykkyä ottamassa käyneet punanutut lähtivät toiveikkain mielin hakemaan Pirkonsuon jäähallista balsamia haavoilleen siellä majaansa pitävän JHT:n kustannuksella, mutta toiveet vierasvoiton ja tärkeiden sarjapisteiden ottamisesta völjyyn kaikkosivat kuitenkin varsin nopeasti, aivan kuten se kuuluisa suolikaasu Saharaan.

Kotkassa syyskuun lopulla Titaaneille häviämässä käynyt ja perjantaina niin ikään Raahe-Kiekolta selkäänsä saanut JHT oli nimittäin sen verran vihaisella sekä nälkäisellä pelipäällä, ettei kotkalaisvieraille jäänyt lopulta kuin sivuosan esittäjän rooli 6-2-lukemiin päättyneessä suomisarjakamppailussa.

– Olen todella pettynyt pelaamiseemme sekä siitä seuranneeseen ottelun lopputulokseen, summasi Titaanien päävalmentaja Max Walther tuntonsa verekseltään pelin päättymisen jälkeen.

– JHT oli juuri niin hyvä, kuin mitä etukäteen tiesimmekin sen olevan, mutta ei meillä siitä huolimatta ollut riittävää halua ja tiikerinsilmää omassa tekemisessämme, jotta olisimme olleet oikeasti valmiita laittamaan kaikkemme peliin sekä taistelemaan tasapäin ottelun voitosta.

Kalajokiset runttasivat vieraansa perinteiseen tyyliinsä jäänrakoon heti kamppailun avauskympin aikana, latomalla pelivälineen kahdesti titaanivahti Niko Tammen selän taakse.

Kun JHT täräytti vielä hetkeä myöhemmin jo 3-0-lukemat valotaululle onnistuneen ylivoimamyllyn päätteeksi, saattoi moni peliä paikan päälle seuraamaan tulleista katsojista odottaa pelin repeävän varsin rumaksi ja yksipuoliseksi näytökseksi.

Peruskanadalainen takaovimöyhennys jäi kuitenkin pelkäksi haaveiluksi Kalajoen sunnuntai-illassa, sillä Titaanit pystyi sen verran terästämään omian otteitaan, ettei junkkarirevohka kyennyt enää muuhun kuin vain tuplaamaan maalisaldonsa sekä päästämään siinä sivussa punanututkin muutamaan otteeseen täysosuman makuun.

– Taktisella puolella emme ottelua missään nimessä hävinneet, eikä JHT onnistunut mielestäni muutenkaan murtamaan pelitapaamme, Walther kommentoi.

– Maksoimme vain liian kovan hinnan kokemiemme takaiskujen kohdalla, jotka syntyivät hyvin pitkälti henkilökohtaisten virheidemme ja liiallisen sekä tarpeettoman riskien ottamisemme vuoksi.

Jos eivät kalajokiset kyenneet murtamaan Titaanien pelisapluunaa, niin tähän mennessä hyvin toimineesta kotkalaisten alivoimasta JHT teki aika lailla hakkelusta kolmen pakkopelipömpelinsä myötä.

– Oikeastaan ensimmäisen kerran kuluvalla kaudella alivoimapelaamisemme sakkasi oikein kunnolla ja siitä kunnia kaverin hyvin toimineelle pakkopelille, ”Mäkkäri” myönsi sen suurempia selittelemättä.

Kavennusosumat todella laiha lohtu

Titaanileirissä sunnuntaisen kamppailun alkuminuutit oli merkitty punakynällä joukkueen pelisuunnitelmaan, sillä ne kestämällä kuivin jaloin, ihan mikä vain olisi mahdollista.

Noh... eihän kyseinen päämäärä sitten täyttynyt sitten oikein edes vähää alusta, sillä JHT alkoi vaihdosta numero yksi lähtien myllyttämään tasaisen tappavalla tahdilla kiekkoa kohti titaanimaalia, aikomuksenaan kotkalaishäkkäri Niko Tammen yllättäminen mahdollisimman useaan otteeseen.

Kotiyleisö pääsikin sen ansiosta hurraamaan suosikkiensa osumia yhteensä kolmeen kertaan avauserässä, kun Niko Lång sekä ylivoimalla punavaloa sytytelleet Konsta Jääskeläinen ja Jani Nurkkala painoivat vuorotellen limpun vieraiden uuniin.

Sama tahti jatkui myös toisessa erässä ja vaikka Jaami Jokinen kavensikin maalilukemat 5-1:een ajassa 30:33, jäi se varsin laihaksi lohduksi punanuttujen kantilta katsottuna, kiitos JHT:n Jarno Palolan, Stevie O’Connorin ja Iiro Hietakankaan tekaisemien täysosumien.

– Tiesimme tasan tarkkaan JHT:n olevan fyysinen sekä aktiivinen joukkue, joka iskee heti ottelun alusta lähtien kovaa päälle ja pyrkii paineistamaan meitä, totesi Titaanien päävalmentaja Max Walther.

– Emme kuitenkaan pystyneet siihen haasteeseen vastaamaan oikeastaan ollenkaan ensimmäisessä saati toisessa erässä – olimme käytännössä potkun tai kaksi perässä ihan jokaisella pelin eri osa-alueella.

Viiden maalin takaa-ajoasema Kalajoella kolmanteen erään lähdettäessä olisi mille tahansa suomisarjalaiselle kutakuinkin ylittämätön vuori kiivettäväksi, eikä Titaanit tehnyt tässä asiassa poikkeusta.

Tottahan toki kotkalaiset onnistuivat sen verran kirkastamaan kolhiintunut kilpeään, jotta päätöserä kirjattiin lopulta punanuttujen hyväksi 0-1-lukemin, mutta kokonaismaalimääriin sillä oli kuitenkin vain kosmeettinen merkitys.

Tästä syystä titaanimiehistö ei liiemmin edes yltynyt ilakoimaan Valtteri Tammisen iskemää 6-2-kavennusta, sillä jo siinä kohtaa oli harvinaisen selvästi tiedossa, että tästä illasta ei ole kotiin viemisinä muuta kuin sitä legendaarista kokemusta.

– Viimeisessä erässä taistelimme sen, mitä oli enää taisteltavissa, vaikkemme siinä kohtaa tuloksesta enää pelanneetkaan, sanaili kotkalaiskäskyttäjä Walther naama peruslukemilla.

Titaanien tuplavieraspelireissu Pohjois-Pohjanmaalle sujui näin ollen varsin mollivoittoisissa sävelissä, sillä kotkalaisten pistepussi ei sisuksiinsa lisäystä saanut. Ainoastaan punanuttujen tappiosarake sai lisää merkitöntöjä osakseen, pudottaen samalla sarjasijoituksen muutaman pykälän verran alaspäin 7. sijalle.

Kotkalaisleirissä onkin seuraavaksi aika hieman pysähtyä, tehdä johtopäätökset missä mentiin mönkään ja luoda sen jälkeen suunnitelma, miten samoja virheitä ei enää vastaisuudessa toistettaisi, jotta Titaanit kykenisi mahdollisimman nopeasti palaamaan takaisin voittojen viitoittamalle tielle.

– Jatkossa jokaisen pelaajan pitää pystyä pelitilanteissa kaivamaan ja vaatimaan itseltään paremmin esiin se voittamiseen aina tarvittava tahtotila, jotta he ovat valmiita kamppailemaan ja taistelemaan täysillä koko ottelun ajan, ”Mäkkäri” paalutti.

– Tähän kun ensi viikolla pystymme, niin en näe mitään syytä sille, miksemme kykenisi parantamaan pelaamistamme ja taistelemaan taas tasapäin edessä olevien otteluiden voitoista.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Valokuvaus Hannu Tilus-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu ensi viikon keskiviikkona (1.11.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu Järvenpään Haukat.

Ottelu alkaa Vaasan Koulunäkki Areenalla kello 18:30 – liput kamppailuun maksavat 12 ja 8 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!