Titaanit ja Kiekkoympyrät solmivat yhteistyöseurasopimuksen

25.5.2015

Kiekkoympyrät ja Titaanit "nojaavat" jatkossa entistä tiiviimmin toistensa olkapäihin.
Kiekkoympyrät ja Titaanit "nojaavat" jatkossa entistä tiiviimmin toistensa olkapäihin.

II-divisioonassa pelaava Kotkan Titaanit (HK Titaanit ry) ja III-divisioonassa tahkoava Kiekkoympyrät (Haminan Kiekkoympyrät Edustus ry) ovat solmineet Suomen Jääkiekkoliiton kilpailusääntöjen mukaisen yhteistyöseurasopimuksen.

HK Titaanit ry:n puheenjohtaja Petteri Lehden ja Haminan Kiekkoympyrät Edustus ry:n puheenjohtaja Matti Suomen alulle panema sekä seurojen johtoryhmien keskenään neuvottelema sekä Suomen Jääkiekkoliiton virallisesti hyväksymä ja kilpailusääntöjen § 5.2. mukainen yhteistyöseurasopimus pitää sisällään mahdollisuuden pelaajien vapaaseen liikutteluun alkavalla kiekkokaudella niin Titaanien kuin Kiekkoympyröiden välillä aina pelaajasiirtojen takarajaan 15.2.2016 asti.

– Päätin tuossa yksi kaunis päivä jäähallien kulmilla kuulluista mielipiteistä huolimatta soittaa Matille ja kysyä kiinnostusta yhteistyöhön, eikä hän tosiaankaan lyönyt luuria korvaani, valottaa Lehti sopimuksen synnyn alkuvaiheita.

– Vaihtelimme siinä sitten taajaan mielipiteitämme ja aloimme samalla myös työstää asiaa eteenpäin ja näiden neuvotteluiden pohjalta saimme Jääkiekkoliiton vaatiman sopimuksen manööverit määräaikaan mennessä hoidettua.

– Tämä yhteistyö tulee aivan varmasti nostattamaan tunteita ja mielipiteitä puolesta sekä vastaan. Tässä on nyt kuitenkin ollut niin positiivinen ilmapiiri vireillä alusta lähtien ja mielihalut ovat kohdanneet molemmilla osapuolilla, että uskon vakaasti yhteistyömme onnistumiseen, Kiekkoympyröiden toiminnanjohtaja Kai Saarainen kommentoi.

Yhteistyöseurasopimuksen tärkeimpinä päämäärinä on Kaakon alueen kiekkoilun kehittäminen ja elävöittäminen. Samalla seurat haluavat taata Titaanien ja Kiekkoympyröiden omien juniorien pelaajapolkujen jatkumisen ja täten tulevaisuudessa pelipaikan saamisen jokaiselle pelaajalle.

– Haluamme yhdessä välittää selvän viestin alueen junioripelaajien suuntaan – jatkossa pelaajapolku on entistä yhtenäisempi ja toivottavasti sen myötä pelaajien tavoitteiden asettelu selkeytyy sekä helpottuu, toteaa Saarainen.

– Kunhan tämä touhu tästä nyt lähtee pikkuhiljaa toiminaan, niin toivon sen poikivan samalla myös lisää uskallusta ja halua junioripuolille mahdollisen yhteistyön virittelyyn, jatkaa Lehti.

– Toivottavasti pystymme näyttämään hyvää esimerkkiä, jotta muutkin tahot huomaavat, että tällä alueella kannattaa tehdä vähän laajempaa yhteistyötä.

Lisäksi tarkoituksena on turvata molempien seurojen toimintaedellytykset pitkän sarjakauden aikana ja tarjota pelaajille mahdollisuus peliajan saamiseen oman tasoisessaan sarjassa kummankin joukkueen tarpeiden mukaan.

– Meillä on yhteinen halu siihen, että tämän seutukunnan pelaajat saisivat jatkossa pelata sekä harjoitella oman tasonsa mukaisissa joukkueissa, jolla taas saisimme nostettua molempien seurojen tekemisen tasoa ja mahdollisesti tulevaisuudessa myös sarjatasoja pykälän verran ylöspäin, mietiskelee Lehti.

– Molemmat seurat kasaavat varmasti ensi kauden miehistönsä niin, etteivät ne ole täysin riippuvaisia tästä yhteistyöstä, kommentoi puolestaan Suomi jatkaen kuitenkin lähes samaan hengenvetoon:

– Tarvittaessa pystymme kuitenkin auttamaan toisiamme. Se on nimittäin nähty, että vaikka kauden alussa olisi vajaa 30 pelaajaakin ringissä, tulee pitkän talven aikana tilanteita loukkaantumisten ja muiden poissaolojen takia, ettei täyttä kolmea kentällistä meinaa saada peleihin jalkeille.

– Juurikin Matin mainitsemista syistä näen, että tämä yhteistyö on molempien etu, sillä nyt pelaajia pystytään liikuttelemaan lyhyellä varoajalla suuntaan tahi toiseen, paketoi Lehti koko homman juonen.

Pelaajien liikuttelusta tulevat vastaamaan molempien joukkueiden päävalmentajat – Titaanien Marko Oksanen sekä Kiekkoympyröiden Kai Vallema.

– Se on jo yhteisesti päätetty, että annamme valmentajien sopia keskenään nämä urheilullisen puolen asiat, paaluttaa Lehti saaden samalla hyväksyvät nyökkäykset haminalaisleiristä osakseen.

”Markkinoinnin kannalta loistava asia!”

Pelaajien siirtelyn lisäksi Titaanit ja Kiekkoympyrät aikovat tiivistää yhteistyötään myös markkinoinnin saralla.

– Molemmat seurat hoitavat totta kai jatkossakin omat taloutensa, mutta yhteisten ideoiden kehittelyn ja tapahtumien kautta pystymme varmasti markkinoimaan jääkiekkoa sekä seuratoimintaa entistä paremmin ulkopuolisille tahoille, sanailee Kiekkoympyröiden toiminnanjohtaja Kai Saarainen.

– Seurojen markkinoinnin kannalta tämä on loistava asia, sillä yhteistyö ja sen mukanaan tuomat asiat nostavat aivan varmasti myös jääkiekkoilun kiinnostavuutta tällä alueella, komppaa Titaanien managerinakin toimiva Petteri Lehti.

Seurat ovatkin jo lyhyessä ajassa saaneet viriteltyä mielenkiintoisia kuvioita edustusjoukkueidensa välille, joista näkyvimmät pöhinät tullaan näkemään kesän ja syksyn aikana pelattavien pelien saralla.

– Meillä on jo nyt suunnitteilla niin jalkapallon kuin jääkiekonkin saralla pelit Kiekkoympyröiden ja Titaanien välillä – eli kesällä iskemme yhteen viheriöllä ja sitten syyskuun alussa olisi tarkoitus pelata harjoitusottelu jäisellä kentällä, jonka tuotot ohjataan johonkin hyväntekeväisyyskohteeseen, Saarainen myhäilee.

– Saamme tällä yhteistyöllä varmasti viriteltyä sellaisia juttuja, joita kumpikaan ei omillaan saisi aikaiseksi. Nyt kun pelaamme niin sanotusti ”samaan pussiin”, niin se kiinnostaa saletisti enemmän paikallisia ja toivottavasti se samalla myös elävöittäisi kaikkinensa tämän alueen jääkiekkoilua, hymyilee Lehti.

Se on jo nyt molemmille osapuolille pläkkiselvä juttu, että mitä enemmän Titaanit ja Kiekkoympyrät pyörivät turuilla sekä toreilla ihmisten puheissa, sitä hedelmällisempää seurojen markkinointi tulee jatkossa olemaan.

– Mitä enemmän olemme ihmisten puheissa, sitä parempi juttu se on markkinoinnillisesti molemmille seuroille, myöntää Lehti.

– Kyllä tämä yhteistyöseurasopimus on markkinoinnillisestikin iso asia, sillä uskon ja toivon, että se tulee näkymään puolin ja toisin myös katsomoissa kiinnostuksen kasvamisena, sanoo Saarainen.

Nyt alulle pannusta Kotkan ja Haminan välisestä ”jääkiekkoliitosta” halutaan ehdottomasti tehdä jatkossa pidempiaikainen yhteistyöratkaisu.

– Mieli avoinna tässä olemme yhteistyötä lähteneet tekemään – potentiaalia siihen kyllä piisaa ihan yllin kyllin ja tottahan toki aika sen sitten lopulta näyttää, miten tämä setti tästä eteenpäin lutviutuu, Saarainen selventää kummankin osapuolen odotuksia sekä näkökantoja.

– Meillä on nyt hyvä opettelun täyteinen vuosi edessä, mutta jostainhan se on aina lähdettävä liikkeelle. Jos ja kun saamme tämän yhteistyön molempien osapuolten kannalta toimivaksi, niin miksei jatkoakin olisi luvassa?