Punanuttujen ”lounaslista” – tarjolla haukkaa ja pässiä!

31.10.2023

Voitonnälkää uhkuva Titaanit metsästää lisäapetta vatsalaukkuunsa seuraavaksi vastaan asettuvien Haukkojen ja SaPKon kustannuksella.
Voitonnälkää uhkuva Titaanit metsästää lisäapetta vatsalaukkuunsa seuraavaksi vastaan asettuvien Haukkojen ja SaPKon kustannuksella.

Aikamoisen peliruuhkan ja samalla myös orastavan tappioputken kourissa taiteileva Titaanit pyrkii oikaisemaan kurssinsa takaisin voittoisalle tielle sopivanlaisella levon sekä raa’an työnteon kombinaatiolla. Helpolla kotkalaispurren kokka ei kuitenkaan käänny takaisin voittoisten laineiden suuntaan, sillä siitä pitävät huolen kuluvalla kiekkoviikolla punanuttujen ”lounaslistalta” löytyvät suomisarjavihulaiset Järvenpään Haukat ja Savonlinnan Pallokerho.

Käynnissä olevan suomisarjakautensa erittäin positiivissävytteisesti aloittanut ja lähestulkoon kokoajan ylempään jatkosarjaan oikeuttavilla sijoituksilla keikkunut Titaanit on viimeisimmissä peleissä ajautunut pienoiseen tulokselliseen slumppiin.

Vaikka punanuttujen tilille onkin kirjattu tappiot niin Muik Hockeyn, Raahe-Kiekon kuin viimeisimpänä JHT:n kyydissä, ei kotkalaisjoukkueen päävalmentaja Max Waltherin puntti ole alkanut sen suuremmin vielä tutista.

– Viimeisestä kolmesta pelistä meidän olisi pitänyt kaksi ehdottomasti voittaa, mutta välillä se peliväline vain jääkiekossa pomppii kaverille, kun itse taas hakkaat päätäsi seinään, etkä saa mistään sisään, Walther tokaisee.

– Tässä ei todellakaan ole mihinkään panikointiin vielä minkäänlaista syytä, sillä runkosarjapelejä on vielä reilusti jäljellä, joten prosessimme jatkaa kulkuaan edelleen normaalisti eteenpäin.

Titaanien orastava tappioputki on siinä mielessä osunut varsin viheliäiseen kohtaan, sillä punanutut painiskelevat tällä hetkellä myös varsin vahvan otteluruuhkan keskellä, eikä sitä helpota yhtään jatkuva edestakaisin matkustaminen ympäri Suomea.

– Sarjan raadollisuus tulee tällaisten otteluruuhkien aikana hyvin esiin, varsinkin kun osa peleistä osuu vielä arkeen, jolloin pitäisi myös siviilipuolen työ- ja opiskelukuviot jaksaa hoitaa kunnialla, Walther tuumaa.

– Käynnissä oleva viikkokin on meidän kohdallamme aika lailla vuorotahtiin lepoa ja peliä – harjoittelupuoleen emme nyt luonnollisesti liiemmin voimavarojamme hukkaa, vaikka jäällä muutamaan otteeseen toki käymme.

Kotkalaisten onneksi nykyisen kaltaisen peliruuhka ja samalla myös matkustusrasitus helpottanevat huomattavasti marraskuun puolenvälin tietämillä, jolloin Titaaneilla alkaakin vuorostaan aikamoinen, aina ensi vuoden tammikuun puoleenväliin saakka kestävä, kotipeliputki.

– Marraskuun maaottelutauon jälkeen edessä on onneksi aiemmasta poikkeava jakso, sillä saamme pelata vain pelin viikossa ja kaiken lisäksi olla lähestulkoon täysin kotonamme aina tammikuun paremmalle puolelle saakka, ”Mäkkäri” sanailee.

– Pääsemme kyseisen ajanjakson aikana harjoittelemaan paljon sekä laadukkaasti, joka on mielestäni varsin harvinaista herkkua näin hektisen sarjakauden keskellä.

– Se tarjoaa meille oivan sauman lähteä kehittämään omaa pelaamistamme entistä parempaan formuun, sillä alkukauden aikana emme siihen puoleen ole hirveästi pystyneet panostamaan, kiitos ympäri Suomea tapahtuneen jatkuvan reissaamisen, titaanipiiskuri kommentoi.

”Meidän pitää taas alkaa löytää keinoja, joiden avulla voitamme pelejä”

Perättäisten tappioidensa myötä sarjataulukossa 7. sijalle valahtanut Titaanit on huipputasaisena syyskauden aikana velloneessa Suomi-sarjassa edelleen erittäin hyvissä kyttäilyasemissa.

Se on silti selvää, että voittoja pitäisi taas alkaa poimia omalle tilille, jottei kotkalaisjoukkueen tavoitteena oleva paikka ylemmässä jatkosarjassa alkaisi karata omien näppien ulottumattomiin.

Punanuttujen päämääränä onkin tehdä pikainen paluu voittojen viitoittamalle tielle kuluvan viikon kamppailuissaan, joissa kotkalaiset metsästävät ”lounaslautaselleen” haukkapalaa kuin pässipaistiakin.

Titaanit nimittäin mittelee voimiaan sekä Järvenpään Haukkojen että Savonlinnan Pallokerhon kanssa, eli tuloillaan on jälleen kerran kaksi tulikiven katkuista ja jännittävää kiekkokoitosta.

Ensimmäiseksi kotkalaisten puntariin astuukin Mikko Juutilaisen valmentama Haukat, joka on niin ikään aloittanut kautensa mukavahkossa vireessä, josta osoituksena on sarjataulukossa 6. sija.

– Haukat on hyvää suorahyökkäys- ja erikoistilannepeliä pelaava todella vaarallinen joukkue, toteaa Titaanien päävalmentaja Max Walther.

– Heidän heikkoutensa löytyvät sitä vastoin puolustuspäästä ja sinne meidän pitääkin pystyä iskemään, mutten tässä nyt kuitenkaan viitsi sen enempää paljastaa aikeitamme – se on joka tapauksessa selvää, että tiedämme tasan tarkkaan mitä meidän pitää tehdä, jotta Haukat tällä kertaa kaatuu.

Niin... tosiaankin, Haukathan kylvetti punanuttuja tuossa taannoin Järvenpäässä oikein olan takaa ja passitti kotkalaiset tylysti kotimatkalle 0-6-vierastappio niskassaan. Titaaniluotsi Waltherin mukaan kyseinen turpasauna ei enää kummittele punanuttujen mielissä, vaikka sen saantihetkellä se kirpaisikin aika hemmetisti.

– Tuskinpa se edeltävän pelin tulos enää kenenkään mielessä liiemmälti on, sillä siitä on jo vierähtänyt jokunen tovi, mutta luonnollisesti haluamme ihan jo senkin takia tasata puntit Haukkojen kanssa, ”Mäkkäri” paaluttaa.

– Se mitä kyseisen ottelun viimeisessä erässä meidän pelaamisessamme oikein tapahtui, on sitä vastoin hyvä muistaa, sillä kyseisenlaista romahdusta emme missään nimessä halua enää koskaan kokea.

Haukat siis majailee juurikin Titaanien yläpuolella sarjataulukossa ja on kiinni siinä viimeisessä mahdollisessa sijassa, jolta pyrähdetään ylempään jatkosarjaan eli toisin sanoen keskiviikkoiltana Vaasan Koulunäkki Areenalla mitellään hyvin pitkälti myyttinen kuuden pisteen ottelu.

– Fakta on se, että meidän pitää taas alkaa löytää keinoja, joiden avulla voitamme pelejä, mikäli haluamme parannella asemiamme sarjassa, Walther alleviivaa.

Jos on Haukoissa jo paljon pureskeltavaa, niin tuskin kovinkaan paljon helpommin kurkusta alas holahtaa myöskään lauantaille saakka kypsyteltävä pässipaisti.

Sarja-avauksessa Juho Nykäsen luotsaaman SaPKon kohdannut ja lopulta komeasti myös kaatanut Titaanit tullee saamaan hyvin suurella todennäköisyydellä vastaansa ”nahkansa luoneen” savonlinnalaisyhdistelmän, joka on selkeästi oppimassa jo suomisarjatalon tavoille.

Kaiken lisäksi sarjataulukossa 4. sijalle jo kivunnut SaPKo on tällä hetkellä yksi Suomen kolmanneksi korkeimman sarjatason parhaista kotijoukkueista, joten mitenkään hirveän helpohkoa paikkaa kohti kotkalaiset eivät ”härkäviikkonsa” päätteeksi linja-autonsa nokkaa suuntaa.

– SaPKo on jo varsin lyhyessä ajassa ehtinyt osoittaa olevansa yksi tämän sarjan laadukkaimmin valmennetuista ja vauhdikkainta jääkiekkoa pelaavista joukkueista, jonka ansiosta kovaa haastetta pukkaa jälleen kerran, punanuttupiiskuri aprikoi.

– Savonlinnassa on muutenkin todella hieno pöhinä päällä, kiitos pässipaitojen uuden tulemisen ja seuran Mestis-haaveiden, joten tuskinpa tästä sarjasta paljon siistimpää vieraspelipaikkaa lauantaisin löytyy, kuin mitä legendaarinen Talvisalo Garden oikein on.

SaPKo onkin tähän mennessä kerännyt selkeästi eniten yleisöä kotiotteluihinsa, eli Titaanit tulleekin mitä suurimmalla todennäköisyydellä saamaan todella lämpimän vastaanoton sekä tervetulotoivotukset savonlinnalaiselta kiekkoyleisöltä, joka on edeltävän kerran päässyt ihastelemaan punanuttulätkää kaukalossa keväällä 2009 silloisessa Mestiksen karsintasarjassa.

– Altavastaajana eittämättä lähdemme otteluun, joskin tarkoitus on siitä huolimatta pilata sekä SaPKon että heidän kannattajiensa lauantai-illan juhlamieli aivan totaalisesti, ”Mäkkäri” velmuilee.

– Se on joka tapauksessa saletti juttu, että meidän pitää onnistua omassa pelisuunnitelmassamme sekä pelaamisessamme maksimaalisen hyvin, mikäli aiomme voiton mukaamme Talvisalosta hakea ja sen me myös aiomme tehdä!

Titaanien ja Haukkojen välinen Suomi-sarjan runkosarjataisto polkaistaan Vaasan Koulunäkki Areenalla keskiviikkona (1.11.) käyntiin kello 18:30 alkaen.

Liput otteluun maksavat 12 ja 8 euroa – alle 7-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

Lauantaina (4.11.) punanutut puolestaan matkailevat SaPKon vieraaksi Savonlinnaan, jossa pelattava suomisarjakamppailu pyörähtää Talvisalon Mediatili Areenalla käyntiin kello 16:00 alkaen.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN TITAANIT KOTI- & VIERASVOITTOON!