Keskiviikkoillan kiekkokaruselli

1.11.2023

Titaanit onnistui keskiviikkoisen kiekkokarusellin aikana tarjoilemaan Haukoille ”omaa lääkettään”, kuten kuvassa kiekon järvenpääläisrysän ylähyllylle vispaavan Miika Herralan taidonnäytteestä on havaittavissa.
Titaanit onnistui keskiviikkoisen kiekkokarusellin aikana tarjoilemaan Haukoille ”omaa lääkettään”, kuten kuvassa kiekon järvenpääläisrysän ylähyllylle vispaavan Miika Herralan taidonnäytteestä on havaittavissa.

Suomi-sarjan runkosarjaottelua keskiviikkona isännöinyt Titaanit löi ensimmäisessä erässä sen verran syvälle luun järvenpääläisvieraidensa kurkkuun, ettei Haukat siitä oikeastaan enää koko jäljelle jääneen loppupelin aikana kunnolla toipunut. Se merkitsi lopulta sitä, että punanutut onnistuivat palaamaan takaisin voittoisalle polulle ja makselemaan kalavelkansa haukkaparvelle kunnolla takaisin 6-3 (5-0, 0-2, 1-1) –lukemiin päättyneessä kahinassa.

Titaanit – Haukat 6-3 (5-0, 0-2, 1-1)

02:09 1-0 Michael Pereira (Aleksi Kettunen, Oskari Laakkonen)
05:58 2-0 Simo Kauppinen (Eppu Oksanen, Petteri Paajanen) AV
08:13 3-0 Miika Herrala (Jaami Jokinen, Michael Pereira) VoM
08:58 4-0 Leevi Laine (Jaami Jokinen, Eppu Oksanen)
11:46 5-0 Eetu Vanhamaa (Santeri Salminen) YV

20:17 5-1 Santeri Seppälä (Niko Lottanen)
31:11 5-2 Aapo Malinen (Veeti Leipijärvi, Valtteri Peltonen)
56:37 6-2 Oskari Laakkonen (Eppu Oksanen, Eetu Vanhamaa) AV TM
57:34 6-3 Aapo Malinen (Vikke Terho, Juuso Hoikka) YV

Maalivahdit:

Titaanit – Atte Pulsa 13+13+13= 39 torjuntaa
Haukat – Matti Fingerroos 4+0+0= 4 torjuntaa (vaihto 08:13 / 3-0)
Haukat – Roope Koskinen 4+10+7= 21 torjuntaa (poissa 55:52-56:37 & 58:43-59:43)

Jäähyt:

Titaanit 12 x 2min + 1 x 10min= 34min
Haukat 5 x 2min + 1 x 5min + 1 x 20min= 35min

Vaasan Koulunäkki Areenalle ”pikkulauantain” kunniaksi saapuneista 333 katsojasta tuskin kovin moni poistui Kotkan marraskuisen koleaan iltaan tylsistyneenä. Syynä siihen oli punanuttujen kotiluolan uumenissa tarjoiltu kiekkokaruselli, jota ei kyllä kukaan voi edes vahingossa kutsua ikävystyttäväksi kamppailuksi.

– Ihmettelen, jollei tästä pelistä riitä huomisissa kahvipöydissä puheensorinaa pelin joko livenä tai Leijonat.tv:stä nähneiden kesken, vaikkei tämä kyllä meitä koutseja niinkään miellyttänyt, naurahti Titaanien päävalmentaja Max Walther verekseltään 6-3-voittolukemiin päättyneen kamppailun jälkimainingeissa.

Erityisesti ottelun ensimmäinen erä sisälsi nähtävää aivan koko rahan edestä, varsinkin jos peliä katseli punaisten kakkuloiden lävitse.

Titaanit kun tinttasi kumimuikun vieraaksi saapuneiden Haukkojen nuottaan peräti viisi kertaa, hassasi yhden rangaistuslaukauksen sekä sai jauhaa ylivoimalla lähes puolet avauserästä, kiitos järvenpääläispuolustaja Tuomas Tillin päähän kohdistuneesta taklauksesta ottaman 5+20 minuutin rangaistuksen ja muutaman muun pikkukakkosen.

– Olihan se kieltämättä kokonaisuudessan aika hurlumhei-jääkiekkoa, Walther hymähti.

– Jos tänä yönä tulee uni ennen kello kolmea, niin ihmettelen.

Punanutuilla oli ennen keskiviikkoillan koitosta varsin hyvin muistissa joukkueiden edellinen keskinäinen kamppailu, jossa Haukat pisti sen päätöserässä hyrskyn myrskyn ja nuiji kotkalaiset kotimatkalle 0-6-vierastappio niskassaan.

Sen myötä Titaanien avauserässä järvenpääläisille tarjoilema nuijanukutus oli erittäin oiva kuitti Mikko Juutilaisen luostaamalle haukkaparvelle sekä samalla muistutus siitä, ettei Vaasan Koulunäkki Areenalle kannata tulla vain katselemaan maailman menoa, koska kalenteriin on merkitty peli siellä pelattavaksi.

– Saimme loistavan startin otteluun ja vaikka olimme osittain onnekaita, niin mielestäni se onnikin pitää aina ansaita, kotkalaiskäskyttäjä Walther myhäili Michael Pereiran, Simo Kauppisen, Miika Herralan, Leevi Laineen ja Eetu Vanhamaan vuorotahtiin järjestämästä avauserän ”täysosumativolista”.

– Ei meille kyllä ole viime aikoina pahemmin kiekko pomppinut, joten joskus näinkin päin.

”Tärkein juttu oli se, että pystyimme ottamaan voiton”

Kun johdat peliä ensimmäisen kaksikymppisen jälkeen peräti viidellä maalilla, ei ole kovin tavatonta, että fokus olennaiseen saattaa hukkua, kuin se kuuluisa lämmin pörähdys Saharan autiomaahan.

Juuri näin kävi Haukkoja avauserässä 5-0-lukemin ryöpyttäneille punanutuille, joiden pelaaminen jäljelle jääneiden 40 minuutin aikana ei varmasti ollut alkuunkaan sitä, mitä kotkalaisvalmennus omalta joukkueeltaan odotti näkevänsä.

Titaanien onni onnettomuudessa oli kuitenkin se, etteivät järvenpääläisvieraat kahdesta toisen erän kavennusosumastaan huolimatta saaneet koneitaan kunnolla käyntiin, osittain punanuttujen kelvollisen puolustuspelaamisen ja pääosin maalivahtinsa Atte Pulsan esittämien varmaotteisten torjuntojen.

Kun kotkalaiset onnistuivat vielä pelaamaan tuttuun tapaansa jämäkkää alivoimaa, ei kotijoukkueen menoa liiemmälti haitannut edes se, että jäähyaition ovi kävi varsin taajaan tahtiin titaanipelaajien syyllistyessä toinen toistaan tyhmempiin rangaistuksiin.

– Ensimmäinen kymppi oli mielestäni jääkiekkoa, mutta sen jälkeiset 50 minuuttia puolestaan erikoistilanteita toistensa perään, eikä tasakentällisin liiemmälti päästy pelaamaan, tuumasi Titaanien päävalmentaja Max Walther.

Varsinkin taiston päätöserä oli varsinaista erikoistilanneshow’ta, sillä ottelun päätuomarina pilliin puhallellut Kevin Karenius jakoi yhteensä yhdeksän jäähytuomiota, joista valtaosa meni punanuttujen piikkiin.

– Vaikka vihellyslinja olikin tänään mitä oli, emme kyenneet siihen sopeutumaan oikeastaan missään vaiheessa ottelua ja ajatuksemme karkailivat välillä vähän liiaksikin pois olennaisesta, jonka myötä otimme läjän todella tyhmiä rangaistuksia, Walther tokaisi.

– Olimme aivan liian kurittomia ja se on asia, joka on käytävä joukkueen kanssa läpi – tuollaisella jäähymäärällä emme pelejä tule jatkossa voittamaan.

Yli- ja alivoimien lomassa pelivälinekin onnistuttiin muutamaan otteeseen pelaamaan kohteeseensa eli maaliverkon perukoille, sillä Titaanit iski reilut kolme minuuttia ennen täyttä aikaa 6-2-osuman tyhjänä ammottaneeseen haukkarysään Oskari Laakkosen toimesta.

Vieraat kuitenkin kykenivät vielä kertaalleen kuittaamaan takaisin, kun Aapo Malinen sai lusikoiden täysin vapaasti kotkalaismaalin edustalta illan toisen kihauksensa ja sinetöidä samalla värikkään taiston 6-3-päätöslukemat.

– Muutaman tappion jälkeen tärkein juttu oli se, että pystyimme ottamaan voiton itsellemme ja iso hatunnosto siitä joukkueelle, ”Mäkkäri” antoi tunnustusta omilleen.

– Tästä pelistä on muuten taas aika turhaa lähteä nostamaan mitään pelillisiä juttuja sen suuremmin framille, joskin erikoistilanteista saimme kyllä hyvää dataa, jonka pureksimme pelaajien kanssa palasiksi ja otamme niistä opin matkaamme.

Jos lämmitti kolmen tappion putken katkeaminen ja kotivoiton ottaminen kotkalaisluotsin mieltä, niin saman asian ajoi myös 39 kertaa kiekon tielle kahinan tiimellyksessä venyneen titaaniveskari Atte Pulsan mallikas iltapuhde.

– Pulsa pelasi jo edeltävässä Haukat-pelissä erinomaisesti ja hän vastasi tänäänkin todella loistavasti huutooni, punanuttupiiskuri Walther myhäili.

– Olen todella iloinen Aten puolesta, että hän sai ansaitun onnistumisen tililleen ja torjui meille voiton illan ottelusta.

Voittonsa myötä Titaanit ponnahti ääritasaisessa sarjataulukossa jälleen 3. sijalle, tosin muutaman ottelun enemmän lähimpiä kilpakumppaneitaan enemmän pelanneena.

Kotkalaiset eivät kuitenkaan pääse aivan vielä hengähtämään ja vetämään hetkellisesti lonkkaa, sillä punanuttujen ”härkäviikko” kruunautuu muutaman päivän päästä Savonlinnassa miteltävässä kamppailussa, jossa Talvisalon Gardenin kiuasta lämmittää lauantaisaunan merkeissä kukapa muukaan kuin kotijoukkue SaPKo.

– Saimme tästä voitosta varmasti tarvitsemaamme virtaa otteisiimme sekä lisää itseluottamusta onnistumisten eli tehtyjen maalien muodossa, joita tulemme eittämättä SaPKon vieraan tarvitsemaan, Walther kommentoi.

– Viime viikkojen kova rypistys tulee lauantain pelissä päätökseensä, joten tulemme lataamaan siihen kyllä aivan kaikemme, sillä sen jälkeen saamme itse kukin muutaman erittäin ansaitun huilipäivän jääkiekosta.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa SchalesPhoto-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu kuluvan viikon lauantaina (4.11.), kun punanutut matkustavat Savonlinnaan, jossa majaansa pitävä SaPKo isännöi Talvisalon Mediatili Areenalla kello 16:00 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Leijonat.tv-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.