Ympäri käydään yhteen tullaan!

10.11.2023

Tulevana lauantaina Talvisalon Mediatili Areenalla jälleen paukkuu sekä poksahtelee, kun Titaanit ja SaPKo vääntävät lyhyen ajan sisään toistamiseen Itä-Suomen kiekkoherruudesta. @ Teresa Vihavainen – https://www.instagram.com/vihavainenteresa/
Tulevana lauantaina Talvisalon Mediatili Areenalla jälleen paukkuu sekä poksahtelee, kun Titaanit ja SaPKo vääntävät lyhyen ajan sisään toistamiseen Itä-Suomen kiekkoherruudesta. @ Teresa Vihavainen – https://www.instagram.com/vihavainenteresa/

Vaikka muissa Suomen kiekkosarjoissa vietetään hyvin pitkälti maaottelutaukoa, ei sellaista hienoutta Suomi-sarjassa liiemmin tunneta. Tästä syystä Titaanit onkin niin sanotusti sorvin ääressä myös tulevana lauantaina, sillä punanutut suuntaavat linja-autonsa nokan toistamiseen lyhyen ajan sisään kohti Savonlinnaa ja iskevät jälleen Itä-Suomen herruuskamppailun merkeissä yhteen pelipaikkana toimivaa Talvisalo Gardenia hallinnoivan SaPKon kanssa.

Kalenterin kääntyessä lokakuulta marraskuulle pyörii ihmisten puheissa aina vuoden pimeimmän ja samalla synkimmän ajanjakson mukanaan tuoma väsymyksen tunne.

Myös jääkiekkoilussa ja erityisesti maailman kovimmassa amatöörisarjassa, eli tuttavallisemmin Suomi-sarjassa, pitkän sarjakauden aikana tulee tiettyjä osuuksia, jolloin ei kukaan ole aivan virkeimmillään ja jaksamisen kanssa on ongelmia.

Suomisarjataulukon 3. sijalla tällä haavaa köllöttelevästä punanutturevohkasta ei ainakaan suoraan myönnetä vähäisen auringonvalon saannin taikka pitkään kotkalaisjoukkueen kohdalla jatkuneen intensiivisen peli- saati matkustustahdin rassanneen hermoja taikka kuluttaneen liiaksi voimavaroja, vaikka niin voisikin ulkopuolisen silmin touhua katsoneena jopa odottaakin.

– Olemme viime aikoina pelanneet niin kovalla tahdilla pelejä ja samalla matkustelleet vähän väliä ympäri Suomea, ettei tässä ole oikein kukaan tainnut edes tajuta meneillään olevan vuoden synkimmän ajanjakson, naurahtaa Titaanien päävalmentaja Max Walther.

– Konkreettisesti en kuitenkaan voi sanoa sen [vuoden synkimmän ja raskaimman ajanjakson] näkyneen meidän kohdallamme oikein millään muotoa ja nythän meillä ensi viikosta lähtien muutenkin helpottaa, kun pääsemme aloittamaan kaikkinensa kuuden matsin mittaisen kotipeliputkemme.

Titaanit on tosiaankin tähän mennessä pelannut eniten otteluita (14) kaikista suomisarjajoukkueista sekä samalla myös viettänyt eniten aikaa tien päällä ja niellyt valtoimenaan kilometrejä vieraspeleihin matkaillessaan.

Ihan jo siitäkin syystä kotkalaisvalmennus oli päättänyt antaa niin itselleen, pelaajistoon kuin muullekin taustaryhmälle muutaman päivän ansaitun tauon edeltävän lauantain SaPKo-vierastaiston jälkeen, joka onkin osoittautumassa punanuttuluotsi Waltherin mukaan varsin oivalliseksi vedoksi.

– Kyllä se muutaman päivän mittainen huilitauko arjesta ja lajin parista näkyy tehneen varmasti aivan kaikille joukkueemme jäsenille erittäin hyvää, ”Mäkkäri” sanailee.

– Pelaajista varsinkin on välittynyt kuluneen viikon harjoituksissa hyvä ja positiivinen energia, joka taas enteilee hyvää tulevan viikonlopun SaPKo-kamppailua silmällä pitäen.

Jos Suomi-sarjaa mainostetaan hieman leikkisästi ja miksei myös ihan tosissaankin maailman kovimmaksi amatöörisarjaksi, niin sitä voidaan kuluvan syyskauden perusteella kutsua myös äärimmäisen tasaiseksi ja jännittäväksi lätkäsarjaksi.

Hurjassa vedossa olevan sarjakärki-Pyryn jälkeen, kun on nimittäin niin tiukkaa ja tasaväkistä vääntöä sarjasijoituksista, että heikkopäisempää sarjataulukon silmäilijää voi kyseinen meno jo hieman alkaa hirvittääkin, sillä sijoilla 2.–10. vaikuttavat joukkueet mahtuvat vain seitsemän pisteen sisään toisistaan.

Näin ollen oikein yksikään ylempään jatkosarjaan ja sitä myöten varmaan pudotuspelipaikkaan tähtäävä suomisarjalainen ei voi liiemmälti ohipelejä pelata, sillä silloin antaa aivan suotta muille kilpakumppaneille iskumahdollisuuden, jota voi olla jälkikäteen vaikea kuitata takaisin.

– Onhan se nyt eittämättä erinomainen asia, että sarja on äärimmäisen tasainen ja täten todella mielenkiintoinen, kun todella monella joukkueella on edelleen mahdollisuus pelata itsensä ylempään jatkosarjaan sekä kiinni varmaan pudotuspelipaikkaan, toteaa titaanipiiskuri Walther tyytyväisenä.

– Sen ansiosta jok’ikisellä pelillä on merkitystä, eikä pitkiin tappioputkiin ei kenelläkään ole varaa, sillä muuten juna ajaa pysäkin ohi, kun taas hieman pidemmällä voittoputkella voit käytännössä sementoida paikkasi terävimmässä kärjessä ja pudotuspeleissä.

”Kait sitä jokunen maalikin pitää tehdä...”

Titaanit onkin hyvin pitkälti siitä syystä onnistunut runkosarjan puolenvälin krouviin tultaessa keikkumaan mukana suomisarjataulukon kärkihaminoissa, sillä kotkalaisille ei ole osunut eteen pidempiä tappiomarsseja, vaan punanutut ovat kyenneet varsin tasaiseen tahtiin napsimaan tililleen niin pisteitä kuin voittojakin.

Viimeisin, erittäin arvokas, lisäys kotkalaisten pistepussukkaan tuli edeltävänä lauantaina Savonlinnassa, Titaanien venyttyä vahvana kotijoukkueena tunnettua SaPKoa vastaan aina voittolaukauskilpailuun saakka, jonka isännät lopulta veivät ehkä jopa ansaitustkin nimiinsä maalein 2-1.

Titaanien onnena onnettomuudessa oli kuitenkin se, että punanutuille tarjoutuu lyhyen ajan sisään uusi sauma pässipaitojen pataan pistämiseen, sillä Juho Nykäsen koutsaama savonlinnalaisyhdistelmä isännöi tulevana lauantaina jälleen kotkalaisvieraitaan legendaarisessa Talvisalo Gardenissaan.

– SaPKo on todella kurinalainen ja hyvin keskustaa puolustava jääkiekkojoukkue, joka haluaa myös pysyä paljon kiekossa – eli juuri sellainen visainen vastustaja, kuten osasimme aiemman keskinäisen kohtaamisemme sekä videoiden katselun perusteella odottaakin, tuumaa Titaanien päävalmentaja Max Walther tulevasta vihulaisesta.

– Sen tosin huomasimme jo viikko takaperin, että jos pässipaidat meinaamme kotiaskissaan kaataa, vaatinee se meiltä vähintään 150-prosenttista onnistumista ihan jokaisella pelin eri osa-alueella.

Titaanit ja SaPKo ovat kuluvan kauden aikana kohdanneet toisensa tähän mennessä jo kahteen otteeseen todella tiukoissa sekä vähämaalisissa tunnelmissa. Sama laulu lienee siis luvassa myös kolmannessa Itä-Suomen herruustaistossa, vai miten on herr cheftrainer Walther?

– Meillä on hieman flunssa-aalto ja muut poissaolot runnelleet viime päivien aikana pelaajistoamme, joten aivan yhtä hyvistä lähtökohdista emme kykene lähtemään pässilauman kaatoon, kuin mitä viikko sitten, ”Mäkkäri” tuumailee.

– Ihan jo sen vuoksi pelistä tullee varmasti hivenen erilainen, mitä aiemmista kohtaamisistamme, mutta siitä huolimatta vierasvoittoa lähdemme hakemaan ja lyömään kaiken osaamisemme tiskiin sen saavuttaaksemme.

Vaikkei Titaanit kaikkia haluttuja pelimiehiä ehkä saakaan rivistöönsä ja pässijahtiin, ovat askelmerkit vierasryöstön hakemiseen kotkalaisleirissä siitä huolimatta harvinaisen selvät.

– Emme tule omassa tekemisessämme muuttamaan yhtikäs mitään, ”Mäkkäri” painottaa.

– Pelisuunnitelmassamme kaikki lähtee aina liikkeelle puolustuksen kautta… niin ja kait sitä jokunen maalikin pitää tehdä, mikäli Talvisalosta mielii voiton mukaansa hakea!

Titaanit matkustaa lauantaina (11.11.) toistamiseen lyhyen ajan sisään Savonlinnassa sijaitsevalle Talvisalon Mediatili Areenalle, jossa kello 16:00 käyntiin polkaistavassa Suomi-sarjan runkosarjakoitoksessa punanuttujen vastustajaksi asettuu kotijoukkue SaPKo.