Vähän sinne päin...

11.11.2023

Titaanit oli Savonlinnassa lauantaina mitellyn kamppailun alusta aina sen loppuun asti luistimenpotkun verran SaPKon perässä. @ Teresa Vihavainen – https://www.instagram.com/vihavainenteresa/
Titaanit oli Savonlinnassa lauantaina mitellyn kamppailun alusta aina sen loppuun asti luistimenpotkun verran SaPKon perässä. @ Teresa Vihavainen – https://www.instagram.com/vihavainenteresa/

Isänpäivän etkokiekkoilut eivät olleet Savonlinnassa toistamiseen lyhyen ajan sisään vierailleille punanutuille mitkään kuluvan Suomi-sarjakauden onnistuneimmat. Lauantaista runkosarjataistoa Talvisalon Mediatili Areenallaan isännöinyt SaPKo nimittäin pisti ”vähän sinne päin”-asenteella liikkeellä olleen Titaanit nätisti povitaskuunsa ja nappasi voiton itselleen lopulta tylyihin 8-3 (1-0, 5-2, 2-1) –lukemiin päättyneestä kamppailusta.

SaPKo – Titaanit 8-3 (1-0, 5-2, 2-1)

19:28 1-0 Kasper Piitulainen (Joel Heiskanen, Joe Leinonen)
21:35 2-0 Eetu Nikkilä (Joonas Nykänen)
21:50 3-0 Kasper Tarvainen (Jesse Pesonen, Olli Heiskanen)
25:09 3-1 Eetu Laurinantti (Tuomas Lyytikäinen, Pekka Halonen)
28:09 4-1 Henri Rahkonen (Aatu Käkränen) VoM
35:40 4-2 Eppu Oksanen AV
36:40 5-2 Santeri Antikainen (Joe Leinonen, Oskar Myllys) YV
37:08 6-2 Jesse Pesonen (Eetu Nikkilä, Niklas Romppanen)
49:36 7-2 Kasper Piitulainen (Joel Heiskanen, Joe Leinonen)
57:21 8-2 Kasper Tarvainen (Niklas Romppanen, Olli Heiskanen) YV
59:34 8-3 Miika Herrala (Eetu Vanhamaa, Petteri Paajanen)

Maalivahdit:

SaPKo – Juho Ahopelto 5+6+13= 24 torjuntaa
Titaanit – Niko Tammi 5+13+5= 23 torjuntaa

Jäähyt:

SaPKo 6 x 2min= 12min
Titaanit 4 x 2min + 1 x 10min= 18min

Urheilussa ja varsin joukkuesellaisessa tulee pitkässä juoksussa ihan aina niin sanottuja ohipelejä. Sallittaviahan kyseiset tapahtumat eivät missään nimessä ikinä ole, mutta inhimillisiä ne siitä huolimatta joka tapauksessa ovat.

Titaanien kohdalle osui isänpäiväsunnuntaita edeltäneeseen iltaan juuri kuvatunkaltainen välipäivä, jonka ansioasta Savonlinnaan merkityn Suomi-sarjan runkosarjakamppailun olisi punanuttujen osalta voinut jättää pelaamatta sekä luovuttaa pisteet suoraan Talvisalon Mediatili Areenaa kotijoukkueen ominaisuudessa hallinnoinneen SaPKon haltuun.

– Tämä oli meiltä ehdottomasti kuluvan syyskauden heikoin esityksemme – olimme surkeita ihan jokaisella pelin eri osa-alueella, huokaisi Titaanien päävalmentaja Max Walther erittäin pettyneenä 8-3-lukemiin päättyneen ottelun jälkimainingeissa.

– Hävisimme tänään puhtaasti ja vain sekä ainoastaan asennepuolella – se on sellainen arvo, että siihen emme häviä koskaan ja sen takia se onkin ollut meillä framilla päivästä yksi alkaen.

Välillä kuitenkin vain tulee sellaisia hetkiä sekä päiviä, kun asenne ei yksinkertaisesti ole riittävä ja sen seurauksena sakkaavat sitten kaikki muutkin pelin kannalta tärkeät nyanssit.

– Pelaamisessamme ei ollut tunnetta saati kamppailuhalukkuutta eli toisin sanoen emme olleet hommissa, Walther alleviivasi.

– Kaikki tekemisemme oli vähän sinne päin – olimme paikalla Savonlinnassa, koska kalenteriimme oli merkitty peli siellä pelattavaksi ja siinä kaikki.

Titaanivalmennuksen harmistumisen ymmärtää varsin hyvin, sillä vain viikkoa aiemmin punanutut olivat käyneet tismalleen samassa paikassa pelaamassa oikeasti aivan pirun hyvän vieraspelin ja pistäneet SaPKon kutakuinkin pakettiin.

Juuri tästä syystä kotkalaisten peli-ilmeen ja asenteen heittelehtiminen sai punanuttupiiskurin enemmän kuin mietteliääksi.

– En nyt sanoisi, että tuska paistoi kasvoiltamme, mutta olimme mielestäni välinpitämättömiä ja heikkoja, ”Mäkkäri” murahti.

Suurimaalinen tappio suisti Titaanit jälleen pienimuotoiseen tulokselliseen slumppiin sekä pykälän alemmas sarjataulukossa. Päävalmentaja Walther halusi kuitenkin hetken puhalleltuaan toppuutella aiempaa paatostaan ja keskittyä katsomaan kokonaisuutta.

– Se täytyy tällaisessa tilanteessa toki aina ymmärtää, ettei yksittäisen pelin lopputulosta tai peliesitystä kukaan enää keväällä muista, sillä kiekkokausi on juoksutermejä käyttäen maratoni, kotkalaiskäskyttäjä tokaisi.

– Loppuviimeksi on se ja sama häviätkö pelisi 0-1 vaiko 0-10, sillä pisteitä et kummallakaan tuloksella saa.

”Ei tämä tappio meidän laivaamme missään nimessä kaatanut”

Jos oli Titaanien ja SaPKon välinen edellinen kohtaaminen tiukkaa sekä tasaista vääntöä alusta loppuun saakka, ei Isänpäivän etko-ottelua voinut kuvailla samoilla sanoilla, kuin oikeastaan sen ensimmäisen erän osalta.

Tosin siinäkin savonlinnalaiset olivat selkeästi kuskin paikalla ja punanutut pystyivät lähinnä hyvän tuurinsa ansiosta selviytymään tasalukemissa aina erän viimeiselle minuutille saakka, kunnes yksi epäonnistunut purkukiekko käynnisti tapahtumasarjan, joka päättyi lopulta SaPKo-kippari Kasper Piitulaisen tyhjiin lakaisemaan 1-0-täysosumaan.

Ajassa 19:28 syntyneen johtomaalinsa jälkeen pässipaidat eivät sitten enää taakseen liiemmälti katselleet, vaan antoivat täysillä mennä ja Titaanit putosi kyydistä aivan täysin.

Punanuttujen lähinnä seuraillessa tapahtumia kaukalossa, iski kotijoukkue heti toisen erän alkuun kaksi salamamaalia, repäisten Eetu Nikkilän ja Kasper Tarvaisen onnistumisten myötä eron jo kolmen kihauksen mittaiseksi.

Kotkalaisten pienimuotoinen piristyminen tapahtui muutamaa minuuttia myöhemmin, kun vieraiden nelosvitja värkkäsi 3-1-kavennuksen, kiitos Eetu Laurinantin loppuun asti pelaamisen ja terävän laukauksen, jolle SaPKon maalissa seissyt Juho Ahopelto ei yrityksestään huolimatta voinut yhtikäs mitään.

Ilo tuloksen tiivistymisestä jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä isännät onnistuivat lähestulkoon heti perään lisäämään vettä myllyyn, kun ex-titaanihyökkääjä Henri Rahkonen täräytti pelivälineen ohi titaanivahti Niko Tammen ja muutti lukemat Talvisalo Gardenin valotaululle jo 4-1:een.

Vaikka punanutut onnistuikin vielä kuittaamaan Rahkosen osuman Eppu Oksasen läpiajosta taituroimalla alivoimamaalilla, ei SaPKo antanut kotkalaisille enää mitään saumoja nousta mukaan pelin voittotaisteluun, iskemällä vielä kumimuikun kahdesti toisen erän loppuun titaanirysään Santeri Antikaisen sekä Jesse Pesosen toimesta.

Näin ollen kamppailun kolmannesta kaksikymppisestä tulikin lähinnä ajan pelailua pois digitaaleista, mutta sen verran savonlinnalaisilla oli vielä nälkää jäljellä, että titaanihäkkäri Tammi joutui vielä kahteen otteeseen putsailemaan kiekkoa pois selkänsä takaa.

SaPKon illan seitsemännen osuman täräytti jälleen täysin vapaaksi sektoriin unohtunut Piitulainen, kun taas 8-2-maalin kirjautti puolestaan nimiinsä ylivoimalla maalin takakulmalta tyhjiin herkuttelemaan päässyt Pesonen.

Viimeisen sanan Titaanit toki peliin vielä sai sanottua Miika Herralan toimesta, joka kieputteli jo voitonsäveliä urkuhinsa viriteelleen pässipaitaviisikon nippuun 26 sekuntia ennen päätössummerin soimista ja sujautti kiekon taidokkaasti SaPKo-vahti Ahopellon patjan alta häkkiin.

Lopulta 8-3-lukemiin päättynyt Itä-Suomen herruustaisto ei liiemmin riemunkiljahduksia titaanileirissä aiheuttanut, sillä sen verran selvästi halukkaampi SaPKo punanuttuja lauantai-iltana kotikaukalossaan oli.

– SaPKo oli tehokas ja otti täysin ansaitun voiton, mutteivät he missään nimessä noin paljoa meitä parempia olleet, kuin mitä lukemat antavat ymmärtää, summasi Titaanien päävalmentaja Max Walther oman näkemyksensä.

Kotkalaisluotsin mukaan varsin kuvaavaa pelille oli se, ettei Titaanit kyennyt käyttämään omia momentum-hetkiään alkuunkaan hyödykseen, vaan käytännössä sössi hetkittäisen otteen pelistä lähes välittömästi takaisin vastustajalle.

– Kun saimme pelin aikana pieniä valonpilkahduksia maalien merkeissä, emme osanneet niitä oikealla tavalla käyttää hyödyksemme, vaan käytännössä jok’ikinen kerta helähti sen jälkeen välittömästi omiin, Walther mietiskeli.

Suurinumeroinen tappio SaPKolle merkitsi punanuttujen kannalta sitä, että kahden ottelun mittainen pisteputki kääntyi kahden ottelun mittaiseksi tappioputkeksi ja samalla savonlinnalaiset kipusivat sarjataulukossa Titaanien edelle 3. sijalle.

Vaikka kyseessä olikin varsin kirvelevällä tavalla tullut häviö, ei titaanipiiskuri halunnut lähteä sen suuremmin suomimaan omiensa pelaamista julkisesti.

– Ei tämä tappio meidän laivaamme missään nimessä kaatanut, mutta samanlainen touhu ei jatkossa ole millään muotoa hyväksyttävää, ”Mäkkäri” kommentoi.

– Juttelemme joukkueen kanssa alkuviikosta asiat halki ja käymme rauhassa hommat läpi sekä pidämme normaalia hieman pidemmän videopalaverin.

SaPKoa vastaan käytyihin tuplavieraspeleihin päättyi samalla myös punanuttujen matkustelu kuluvan kalenterivuoden puolella, sillä seuraavaksi kotkalaisilla on edessään peräti kuuden kotiottelun mittainen putki, joista neljä pelataan vielä ennen joulutauon alkua.

Kyseisissä koitoksissa Titaaneille tarjoutuukin todella oiva mahdollisuus tuloskuntonsa parantamiseen sekä laivansa kääntämiseen taas kohti voittoisia vesiä ja siihen punanuttuleirissä myös eittämättä pyritäänkin.

– Ensi viikolla alkaa meidän kuuden ottelun mittainen kotipeliputkemme ja siihen meidän onkin sitten ladattava oikein kunnolla, jotta peli-ilmeemme ja energiamme näkyisi positiivisina asioina jälleen myös kaukalon puolella, titaaniluotsi Walther paalutti.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu tasan viikon päästä lauantaina (18.11.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu jyväskyläläispumppu Liikunnan Riemu.

Ottelu alkaa Vaasan Koulunäkki Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 12 ja 8 euroa.

Kyseessä on Titaanien, Kotka Steam Breweryn ja Opiskelijayhdistys Metelin yhteistyössä järjestämä Opiskelijaottelu, jonka myötä peliin on ilmainen sisäänpääsy joko opiskelijakorttia näyttämällä tai opiskelijahaalarit päällä!

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!