”Haluamme ehdottomasti palata takaisin voittokantaan!”

17.11.2023

Eetu Vanhamaan ja muun titaanimiehistön on syytä iskeä työhaalarit jälleen niskaansa, jotta edessä siintävästä kotipeliputkesta jäisi käteen muutakin, kuin pelkkiä känsiä.
Eetu Vanhamaan ja muun titaanimiehistön on syytä iskeä työhaalarit jälleen niskaansa, jotta edessä siintävästä kotipeliputkesta jäisi käteen muutakin, kuin pelkkiä känsiä.
Opiskelijayhdistys METELI ry – Opiskelijoita ja hauskanpitoa varten!
Opiskelijayhdistys METELI ry – Opiskelijoita ja hauskanpitoa varten!
Kotka Steam Brewery – Fresh by the Sea!
Kotka Steam Brewery – Fresh by the Sea!

Oma maa mansikka, muu maa mustikka. Juuri tällä tavoin ajattelee varmasti peräti kuuden pelin mittaisen kotiputkensa Suomi-sarjassa tulevana lauantaina Vaasan Koulunäkki Areenallaan aloittava, paluuta takaisin voittokantaan hamuava ja tällä hetkellä sarjajumbona majailevan jyväskyläläisen Liikunnan Riemun vastaansa Opiskelijaottelu –teemalla miteltävässä taistossa saava Titaanit.

SaPKolle viime lauantaina kärsityn ansaitun ja varsin suurinumeroisen tappion jälkeen titaanileirissä on keskitytty haavojen nuolemiseen sekä samalla asioiden läpikäymiseen niin palaverien kuin myös videosulkeisten avustuksella.

Punanuttujen päävalmentajan Max Waltherin mukaan kotkalaisjoukkueen keskenään pitämät juttutuokiot ovat osoittaneet sen, että kaikki tiedostavat mikä meni Savonlinnassa vikaan, eikä kyseistä ohipeliä ole näin ollen todellakaan sivuutettu vain pelkästään olkia kohauttamalla.

Sen myötä titaanimiehistö onkin asetellut itselleen erittäin selkeät tavoitteet sen suhteen, miten ennen 17. päivä joulukuuta alkavaa joulutaukoa edeltävä rypistys tullaan suoriutumaan, mikäli kaikki tähdet vain suinkin asettautuvat punanuttujen haluamiin asentoihin.

– Meillä on kasassa sen verran fiksu ryhmä, että kaikki kyllä tasan tarkkaan tietävät mikä on homman nimi ja mitkä ovat realiteetit eli toisin sanoen siis mitä meidän pitää tehdä, jotta touhu alkaa taas rokata halutulla tavalla, Walther toteaa.

– Sen voin sanoa, että töitä saamme tosiaankin tehdä, mikäli meinaamme siihen [joukkueen yhteisesti asettamaan välitavoitteeseen] yltää, mutta jos siinä onnistumme, tulemme kevättä silmällä pitäen olemaan varsin hyvässä vauhdissa.

Kuten todettua, ei tappio SaPKolle kotkalaisten purtta liiemmin keikuttanut, mutta luonnollisesti se pienimuotoiset laineet kylkiin täräytti. Kuluvan kauden Suomi-sarjassa, kun yksittäisilläkin otteluilla on varsin suuri merkitys, kiitos sarjan tasaisuuden ja ristiinpelaamisen, eikä pitkiin tappioputkiin ole täten liiemmälti varaa, mikäli keväällä aikoo pelata muutakin kuin vaikkapa flipperiä.

– Pelien merkitystä on kyllä korostettu ja varsinkin nyt niiden merkitys nouseekin arvoon arvaamattomaan, kun pelaamme loppuvuoden aikana sen verran harvakseltaan, titaaniluotsi Walther selventää.

– Siitä syystä vajavaisia lähtöjä tai ohipelejä ei kyllä missään nimessä saisi enää tulla, sillä uutta mahdollisuutta asioiden korjaamiseen joudumme jatkossa aina vähintään sen viikon verran sitten odottelemaan.

Jos pelaa Titaanit varsin harvalla tahdilla tulevien viikkojen aikana pelejä, tullaan niistä jokainen näkemään punanuttujen kotihallina toimivassa Vaasan Koulunäkki Areenassa. Kotkalaisten ohjelmassa kun on peräti kuuden ottelun mittainen kotipeliputki, joka kestänee aina vuoden 2024 paremmalle puolelle asti.

– Hienoa päästä lauantaina aloittamaan varsin odotettu kotipeliputki, sillä olemme pelanneet tuloksellisesti huomattavasti paremmin kotona kuin mitä vieraissa, ”Mäkkäri” hihkaisee tyytyväisenä.

– Lisäksi meille avautuu nyt myös hyvä sauma käyttää tulevat viikot harjoitteluun, kun etenkin matkustusrasitus jää vähiin.

Punanuttujen saldo kotikaukalosta on tosiaankin selkeästi mieluisampi vieraisiin verrattuna, joten kotkalaisille tarjoutuukin todella hyvä mahdollisuus asemiensa paranteluun sekä sarjataulukossa että myös yhtenä Suomi-sarjan parhaimmista kotijoukkueista.

– Nälkää meillä kyllä piisaa yllin kyllin samaten kuin näyttöhalujakin – tarkoituksemme onkin todistaa aivan kaikille, että olemme paljon parempi joukkue, kuin mitä edeltävä pelimme SaPKoa vastaan osoitti, titaanikäskyttäjä Walther paaluttaa.

– Haluamme ehdottomasti myös palata mitä pikimmiten takaisin voittokantaan ja pysyä siinä niin ikään pitkään kiinni!

Fyysistä ja viihdyttävää jääkiekkoa

Titaanien vajaan kahden kuukauden mittaisen ja kuusi kamppailua sisällään pitävän kotipeliputken avaa koitos Suomi-sarjan pahnanpohjimmaisen eli Liikunnan Riemun isäntänä.

Kotkalaiset ovat kuluvalla kaudella jo kertaalleen saaneet tuta minkälainen orkesteri jyväskyläispumppua valmentavalla Saku Pihalla on johdettavanaan, joten mitään yllätyksiä punanuttujen eteen lauantaisessa kahinassa tuskin tulee.

– Emme missään nimessä mitään heikkoa vastustajaa saa vastaamme, vaan pikemminkin päin vastoin, kommentoi Titaanien päävalmentaja Max Walther.

– Riemu on isokokoinen ja fyysinen joukkue, joka tykkää kamppailla kovaa – heiltä löytyy riveistään myös tälle sarjatasolle nippu hyviä pelimiehiä, jotka pystyvät omilla henkilökohtaisilla taidoillaan ratkomaan pelejä.

Vaikka Riemun syysmarssi ei olekaan sujunut tuloksellisesti kovin kaksisesti, on titaanimiehistön syytä napittaa palttoonsa aivan ylös asti kiinni, koska oletus helposta iltapuhteesta on tunnetusti kaikkien munausten äiti.

– Helppoa peliä meidän on täysin turha odottaa, vaikka sarjajumbo vieraaksemme saapuukin, Walther sanailee.

– Riemulla on aivan varmasti vain yksi suunta mielessä ja se on ylöspäin, joten lähtökohtaisena altavastaajana heidän on luonnollisesti varsin helppoa lähteä meitä haastamaan.

Oman mielenkiintoisen lisänsä lauantai-iltaiseen kiekkokeitokseen lyö se fakta, jotta Riemu on viimeiseen kolmeen ja puoleen viikkoon pelannut vain yhden vaivaisen ottelun, kun taas Titaanit on tahkonnut tasaiseen tahtiin pelejä pois päiväjärjestyksestä.

– Onhan se meille eittämättä etu, että pelirytmimme on selkeästi kaveria parempi – ihan jo sen myötä meidän pitää saada pelitempomme heti alusta lähtien niin kovalle tasolle, ettei Riemu pysy menossamme mukana, ”Mäkkäri” alleviivaa.

Koska Titaanit saa viikonlopun ainoassa kamppailussaan vastaansa Jyväskylän yliopiston jääkiekkojoukkueen, on suorastaan luonnollista, että pelin oheisteemaksi on valittu Opiskelijaottelu, jonka toteutuksesta yhdessä punanuttujen kanssa vastaavat XaMK:n Opiskelijayhdistys METELI ry sekä paikallinen pienpanimo Kotka Steam Brewery.

Peliin on siis odotettavissa yleisöä varsin mukavahkosti, sillä siellä missä on tarjolla haalarimerkkejä, urheiluviihdettä ja halpoja virvokkeita, on yleensä aina sankoin joukoin myös opiskelijoita aikaansa viettämässä.

Opiskelijoiden ohella kotkalaiset odottavat myös vakiokannattajiensa ja muidenkin jääkiekkoilun ystävien saapuvan Vaasan Koulunäkki Areenan lehtereille seuraamaan eteläkymenlaakson värikkäintä ja kovatasoisinta lätkää, sillä yleisöhän se on nimenomaan, joka tunnelman otteluihin aina omilla toimillaan loppuviimeksi luo.

– Uskoisin ihmisten kyllä löytävän tiensä lehtereille, kunhan pystymme etenkin kotikaukalossamme pelaamaan kovaa, fyysistä ja viihdyttävää jääkiekkoa, tuumaa punanuttupiiskuri Walther.

– Saamme nyt käynnistyvän kotipeliputkemme ohessa vastaamme toinen toistaan kovempia vihulaisia, joten ne voittaaksemme ja tasaisessa sarjassa sijoituksia totta kai parantaaksemme meidän pitää pystyä lyömään illasta toiseen parastamme pöytään, jotta kannattajamme saisivat ottelulippuihin sijoittamilleen euroille ansaitsemaansa katetta!

Titaanien ja Riemun välinen Suomi-sarjan runkosarjakamppailu polkaistaan Vaasan Koulunäkki Areenalla lauantaina (18.11.) käyntiin kello 17:00 alkaen.

Lauantaisen Opiskelijaottelun isäntinä toimivat Opiskelijayhdistys METELI ry sekä Kotka Steam Brewery, jonka myötä opiskelijakorttia näyttämällä tai opiskelijahaalarit päällä sisäänpääsy on ilmainen.

Liput peliin maksavat 12 ja 8 euroa – alle 7-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN TITAANIT KOTIVOITTOON!