”Omien kannattajiemme edessä on aina kunnia-asia päästä pelaamaan”

1.12.2023

Vaasan Koulunäkki Areenan lauantai-illassa on mitä suurimmalla todennäköisyydellä luvassa erittäin kamppailuvoittoinen ja vähämaalinen jännitysnäytelmä.
Vaasan Koulunäkki Areenan lauantai-illassa on mitä suurimmalla todennäköisyydellä luvassa erittäin kamppailuvoittoinen ja vähämaalinen jännitysnäytelmä.

Mitä lähemmäs joulua mennään, sitä suuremmaksi jännitys aina nousee ja sitä tärkeämmiksi käyvät myös vääjäämättömästi vähentyvät Suomi-sarjan runkosarjakamppailut. Titaanien kohdalla katseet kiinnittyvät tulevaan lauantai-iltaan, jolloin punanutut mittelevät Vaasan Koulunäkki Areenallaan voimiaan vieraaksi saapuvan Raahe-Kiekon kanssa kuluvan kauden toisessa keskinäisessä kohtaamisessa, jota tuskin kumpikaan osapuoli haluaa toiselle hävitä.

Suomi-sarjan runkosarjataulukon ylemmässä kastissa tähän mennessä käytännössä koko kuluneen syyskauden päivystänyt Titaanit ei edeltävissä koitoksissaan ole esiintynyt lähimainkaan sillä tasolla, jolla kotkalaisjoukkue parhaimmillaan on pystynyt päävalmentajansa Max Waltherin alaisuudessa suorittamaan.

Punanuttupiiskuri olikin kaksi viikkoa takaperin Liikunnan Riemusta otetusta 5-3-kotivoitosta huolimatta varsin nyrpeänä, sillä titaanimiehistön pelaaminen ei ollut alkuunkaan sitä, mitä sen kaiken järjen mukaan olisi pitänyt olla.

Walther toki myönsi pisteiden lämmittävän, mutta penäsi samalta kaikilta punanutuilta pienimuotoista itsetutkiskelua sekä mietintätuokiota sen suhteen, miksi ja ennen kaikkea millä tavoin tätä hommaa on ylipäänsä 5-6 iltana viikossa järkeä tehdään.

– Kävimme pelaajien kanssa hyvähenkisiä ja ennen kaikkea rakentavia keskusteluja siitä, mikä tekemisessämme edeltävissä otteluissa on oikein mättänyt, titaaniluotsi toteaa.

– Halusin tällä toimenpiteellä eritoten johtavien ja kokeneempien pelaajien astuvan esiin sekä kertovan näkemyksiään erinäisistä asioista – sieltä tulikin todella hyviä nostoja, joita sitten pureskelimme porukalla.

– Se on selvää, ettei mikään asia pelkästään yhdellä keskustelulla etene yhtikäs mihinkään, vaan puheiden on näyttävä jatkossa tosipaikan tullen myös tekoina, Walther alleviivaa.

Varsinkin Riemu ja miksei myös SaPKo-saagan jälkimmäisessä kamppailussa punanuttujen pelaamisesta puuttui raa’an työnteon ohella asenne, jolla mentäisiin pakon niin sanelemana vaikka läpi harmaan kiven – eli juurikin ne elementit, joilla Titaanit on kyennyt tiukkoja pelejä kääntämään omiin nimiinsä.

– Itselläni on kuluneen viikon harjoitusten perusteella usko erittäin vahvana sille, että joukkue otti onkeensa yhteisistä keskusteluistamme ja kaikki ymmärsivät kokonaistilanteen sekä sen missä tällä hetkellä menemme, ”Mäkkäri” tuumaa.

– Toivoa siis sopii, että se sama tekeminen tullee näkymään myös jäljellä olevissa loppuvuoden peleissämme, sillä tarvitsemme vielä rutkasti pisteitä yltääkseemme tavoitteisiimme ja niitä olisikin kolmesti vielä ennen joulutaukoa jaossa.

Suomi-sarjan tasaisuuden vuoksi ohipeleihin ei ole oikein yhdelläkään ylempään jatkosarjaan hamuavalla joukkueella varaa, sillä muutama perättäinen tappio voi suistaa junan raiteiltaan ja sarjasijoituksen jopa karsintaviivan alle.

Titaanileirissä tämä asia tiedostetaan erittäin hyvin ja kun niistä ohipeleistäkin on vielä varsin tuoreita kokemuksia, luulisi viestin sekä opin menneen perille ihan jokaiselle punanutun, oli se sitten kaukalossa tai vaihtoaitiossa, päälleen pukevalle taholle.

– Eihän se lataaminen ja itsesi niin sanotusti ylärajoille pumppaaminen jok’ikiseen otteluun mikään helppo tehtävä kieltämättä ole, kotkalaiskäskyttäjä Walther mietiskelee.

– Vieraissa varsinkin vaikeuksia aina silloin tällöin esiintyy, mutta omien kannattajiemme edessä on sitä vastoin aina kunnia-asia päästä pelaamaan, joten ihan jo sen myötä valmius- ja energiatasot pitäisi joka kerta kyetä pumppaamaan mahdollisimman ylös.

Kalavelkojen maksun aika

Kuten todettua on Suomi-sarja ollut kuluvalla kaudella jopa yllättävänkin tasainen, jos sarjataulukosta kumittaa pois aivan terävimmän kärjen (Pyry & LeKi) sekä pahnan pohjan (Riemu).

Jäljelle jäävät muut yhdeksän joukkuetta mahtuvat nimittäin vain yhdeksän pisteen sisään toisistaan ja se jos mikä onkin varmasti lisännyt eri puolilla maata mielenkiintoa Suomen kolmanneksi korkeinta sarjatasoa kohtaan.

Debyyttisesonkiaan niin Suomi-sarjassa kuin edustason joukkueen päävalmentajana vetävä Max Walther onkin jo ehtinyt päästä varsin hyvin jyvälle sarjan tasosta sekä siinä pelaavista joukkueista ja ennen kaikkea siitä, mikä klassisesti lopulta jyvät akanoista erottelee.

– Suomi-sarjaa kun ylipäätään silmäilee, niin varsin nopeasti käy ilmi, että tämä on äärimmäisen tasainen sarja sekä varsin kotivoitto-merkkinen, Walther selventää omaa näkemystään.

– Isoimmat erot joukkueiden välillä tulevat juurikin siinä, että ne ketkä pystyvät napsimaan vierasvoittoja ja -pisteitä, ovat erittäin vahvoilla kärkisijoja setvittäessä.

Titaanien kohdalla jo pelatut pelit ovat jakautuneet kuuteen kotimatsiin sekä kymmeneen matkapeliin. Vaasan Koulunäkki Areenalla punanutut ovat voittaneet yhtä vaille kaikki koitoksensa ja hävinneet ainoastaan jatkoajalla Muik Hockeylle.

– Luonnollisesti olen todella tyytyväinen meidän tulokselliseen tekemiseemme kotikaukalossamme, ”Mäkkäri” myhäilee.

– Se on mielestäni isoin arvo, että mahdollisten tappioidenkin jossain välissä osuessa kohdalle, vierasjoukkueet eivät helpolla pisteitä meiltä matkaansa hae ja siinä olemme tähän mennessä onnistuneet erittäin hienosti.

Vieraskaukaloissa punanuttujen marssitahti ei taas ole ollut edes lähellekään samanlaista, sillä puseroon on tarttunut Huntersin ja Riemun päänahkojen ohella vain yksi lisäpiste SaPKolle kärsitystä jatkoaikahäviöstä eli suoria tappioita on koossa kaikkinensa seitsemän kappaletta.

Lienee siis sanomattakin selvää, että kotipelien tuloksen tekeminen ei saa hirveämmin notkahdella tai sitten vastavuoroisesti vuodenvaihteen jälkeen vieraissa otteiden on terästäydyttävä oikein huolella, mikäli Titaanit aikoo runkosarjan päätteeksi kirjailla nimensä kuuden parhaan joukkoon sekä ylempään jatkosarjaan.

Seuraavaksi kotkalaisten kotivirettä testaamaan saapuva Raahe-Kiekko on ihan jo selkeästi piristyneen pelaamisensa myötä todella hyvä mittari Titaaneille, sillä Timo Elfvingin luotsaama ryhmä perustaa oman pelaamisensa hyvin pitkälti samoille elementeille, kuin mitä punanututkin.

– Raahe-Kiekko on erittäin laadukas jääkiekkojoukkue, jolla on todella tiukka työmoraali erityisesti puolustuspelaamisensa suhteen, kehaisee Walther lauantai-iltaista vihulaista.

Jo se, että vastakkain asettuu kaksi hyvin samankaltaista ja -tyylistä joukkuetta, luo oman lisämausteensa padassa porisevaan kiekkokeitokseen.

Kun tähän lisätään vielä titaaninäkökulmasta katsottuna se fakta, että”Ratsumiehet” kaatoivat lokakuun lopulla Raahessa vierailleet kotkalaiset 3-2-lukemin, on ilmassa vahvaa revanssin haun tuntua.

– Viimeksi Raahe-Kiekkoa vastaan vieraissa pelatessamme hakkasimme päätä varsin lahjakkaasti seinään 60 minuutin ajan, emmekä lopulta pisteitä mukaamme saaneet, vaikka mielestäni parempi joukkue olimmekin, Walther kommentoi.

– Ihan jo sen myötä meillä on kyllä isosti nälkää punttien tasaukseen, varsinkin kun kaikki tiedostavat kuinka suuri merkitys tässä sarjassa yksittäisillä peleillä ja niissä jaossa olevilla pisteillä oikein on.

Milläinen iltapuhde on siis hallin lehtereille saapuville joukkueiden kannattajille sekä muille lätkänälästä kärsiville luvassa, monsignor Walther?

– Mitä oletettavimmin kova kamppailupeli sieltä on jälleen tuloillaan, jonka myötä tietynlainen kypsyys ja nöyryys oikeissa hetkissä sekä luonnollisesti tehokkuus maalipaikoissa tulevat nousemaan arvoon arvaamattomaan!

Titaanien ja Raahe-Kiekon välinen Suomi-sarjan runkosarjakamppailu polkaistaan Vaasan Koulunäkki Areenalla lauantaina (2.12.) käyntiin kello 17:00 alkaen.

Liput peliin maksavat 12 ja 8 euroa – alle 7-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN TITAANIT KOTIVOITTOON!