Lisää ”omavalmisteista” rautaa rajalle

9.6.2015

Yksivuotisen sopimuksen tehnyt Ville Myyryläinen oli viime kaudella Titaanien neljänneksi paras pistemies.
Yksivuotisen sopimuksen tehnyt Ville Myyryläinen oli viime kaudella Titaanien neljänneksi paras pistemies.

Titaanimiehistö saa lisävahvistusta niin maalivahti-, puolustus- kuin hyökkäysosastolleenkin.

Titaanit on jatkanut ”Rautaliiga”-miehistönsä vahvistamista tekemällä yksivuotiset pelaajasopimukset omien kasvattiensa Niilo Pussisen, Markus Laakson ja Ville Myyryläisen kanssa. Kukin edellä mainitusta kolmikosta kuului jo viime kaudella Titaanien edustusjoukkueen pelaajavahvuuteen.

Syksyllä kolmannen sesonkinsa punanutussa aloittava Laakso, 22, summasi Titaanien takalinjoilla pelaamissaan yhteensä 28 II-divisioonan runkosarja- ja pudotuspelikoitoksessa tililleen yhdeksän (2+7) tehopistettä.

Kotkalaisjoukkueen päävalmentaja Marko Oksanen odottaa isokokoisen ja sulavasti liikkuvan puolustajan parantavan viime kauden aikana kasvaneen kokemuksensa myötä otteitaan kuin se kuuluisa sika juoksuaan.

– Laakso on vielä nuori pelaaja, vaikka hänellä onkin jo ihan sopivasti kokemusta vyöllä – odotuksissamme on, että Markus pystyy alkavalla kaudella ottamaan seuraavan askeleen pelaajan eteenpäin ja sen seurauksena parantamaan entisestään suoritustasoaan, titaanipiiskuri kommentoi.

Myyryläisellä, 21, on vyöllään kokemusta titaanipaidassa pelaamisesta jo viideltä edelliskaudelta. Pienikokoinen ja liukasliikkeinen hyökkääjä kuului viime sesongilla punanuttujen tehokkaimpien pelimiesten joukkoon, takomalla kaiken kaikkiaan 30 II-divisioonan runkosarja- ja pudotuspelikamppailussa tehot 11+13.

– Myyryläinen on pelaajana todellinen työmyyrä sanan varsinaisessa merkityksessä, sillä hän antaa jok’ikinen hetki kaikkensa joukkueen eteen, toteaa Oksanen.

– Villeen pätevät vähän samat sanat kuin Markukseen, eli uskomme hänen pystyvän nousemaan yhden pykälän kovemmalle tasolle ja ottamaan suuremman roolin kantaakseen.

Sopimuskolmikon kuopus, parasta aikaa armeijaa käyvä 19-vuotias, maalivahti Pussinen on kahtena edelliskautena tehnyt muutamia esiintymisiä Titaanien edustusmiehistön maalilla, toimien kuitenkin pääasiallisesti seuran A-nuorten kiistattomana ykkösveskarina.

Päättyneellä kaudella Pussinen kirjautti tililleen kolme pelattua II-divisioonaottelua, jonka lisäksi nuorukainen tilkitsi yhteensä 32 torjumassaan Titaanien A-nuorten Mestis- ja Suomi-sarjapelissä veräjänsä suun 91,25 prosentin varmuudella.

– Pussinen on seuran lupaavimpia nuoria kykyjä ja hän on näyttänyt edelliskausilla A-nuorten maalin suulla pystyvänsä pelaamaan kovia pelejä isossa roolissa, suitsuttaa päävalmentaja Oksanen.

– Sen myötä uskallamme odottaa Niilolta aina vain parempia ja kypsempiä otteita – hän tuo oivan lisän maalivahtiosastollemme.

”Joukkueen runko hyvällä mallilla”

Titaaneilla on nyt julkaistujen nimien myötä kasassa yhteensä 15 pelaajasopimusta syyskuun puolivälin jälkeen käyntiin polkaistavalle II-divisioonakaudelle 2015–2016.

– Joukkueen runko alkaa olla jo varsin hyvällä mallilla, joten voimme rauhallisin mielin katsella jatkossa ympärillemme, myhäilee Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen tyytyväisenä.

– Meillä on edelleen tässä omalla kylällä tukku pelaajia, joista olemme kiinnostuneita.

Meneillään olevan kesäkuun aikana punanutuilla on vielä edessä vajaat pari viikkoa yhteistä joukkueharjoittelua, ennen kuin pelaajat siirtyvät juhannuskarkeloiden seurauksena omatoimiselle harjoittelujaksolle.

Titaaniluotsi Oksasen mukaan ”tuntosarvet” ovat pelaajamarkkinoiden osalta pystyssä, mutta mitään pakottavaa tarvetta ei vielä ainakaan tässä vaiheessa valmistautumisjaksoa ulkopaikkakuntalaisten pelaajien kalasteluun.

– Tottahan toki seurailemme myös muiden kuin oman paikkakunnan pelaajiemme tilanteita ja puntaroimme samalla onko meillä mahdollisesti tarvetta lähteä merta edemmäs kalaan, Oksanen mietiskelee.

– Se on kuitenkin selvä juttu, että olemme edelleen rakentamassa vahvasti oman seutukunnan pelaajista koostuvaa joukkuetta, kuten jo nyt tehdyistä sopimuksista varmasti käy ilmi.