Täydellinen viikonloppu!

7.1.2024

Kyllähän se kieltämättä pistää hymyilyttämään, kun peli kulkee ja voittoja etenkin kotikaukalossa tulee kuin sieniä sateella!
Kyllähän se kieltämättä pistää hymyilyttämään, kun peli kulkee ja voittoja etenkin kotikaukalossa tulee kuin sieniä sateella!

Titaanien paluu joulutauolta sujui juuri niin, kuin kotkalaisjoukkue oli sen etukäteen suunnitellutkin lutviutuvan. Punanutut onnistuivat nimittäin kairaamaan kevätkauden avausviikonlopustaan pussukkaansa täydet kuusi sarjapistettä, kun sunnuntaina Vaasan Koulunäkki Areenalla vieraillut S-Kiekkokin pehmeni isäntiensä käsittelyssä aivan täysin, kaatuen lopulta parempansa edessä varsin tyylipuhtaasti tantereeseen maalein 5-0 (0-0, 2-0, 3-0).

Titaanit – S-Kiekko 5-0 (0-0, 2-0, 3-0)

28:31 1-0 Petteri Paajanen VoM
33:24 2-0 Eetu Vanhamaa (Vili Kolsi, Veeti Kaplas) YV
50:26 3-0 Miika Herrala (Leevi Laine, Santeri Salminen)
56:10 4-0 Vili Kolsi (Simo Kauppinen, Eetu Vanhamaa)
59:59 5-0 Simo Kauppinen (Petteri Paajanen) TM


Maalivahdit:

Titaanit – Niko Tammi 12+4+13= 29 torjuntaa
S-Kiekko – Topi Salokannas 13+11+6= 30 torjuntaa (poissa 57:07-58:37 & 58:48-59:59)

Jäähyt:

Titaanit 4 x 2min +  2 x 10min= 28min
S-Kiekko 5 x 2min= 10min

Tuskinpa sitä kuluvaa kiekkovuotta olisi paljon paremmin voinut aloittaa, kuin millä tavoin Titaanit hyökkäsi takaisin peleille kotikaukalonsa uumenissa.

Punanutut onnistuivat nimittäin pätkimään kumpaisenkin Vaasan Koulunäkki Areenalla Suomi-sarjan runkosarjakoitoksen merkeissä vierailleen vastustajansa halki, poikki sekä pinoon ja lisäämään näin ollen omaan pistepussukkaansa kaikki jaossa olleet kuusi täkyä.

Lähestulkoon täydellisesti sujuneen viikonlopun myötä median tentattavaksi saapuikin silmin nähden onnellinen sekä samalla äärimmäisen tyytyväinen titaanipiiskuri Max Walther.

– Olen todella ylpeä koko joukkueesta ja siitä tavasta, miten se pystyi suorittamaan koko kuluneen viikonlopun ajan, Walther myhäili.

Titaanit kun pisti istumaan sekä perjantaina Kotkassa käväisseen Huntersin että myös kiekkoviikon päätteeksi Kymenlaakson helmenä tunnetun merenrantakaupungin maisemia pitkästä aikaa ihailemassa käyneen seinäjokispumppu S-Kiekon.

– Ansaitsimme mielestäni aivan täysin tarjolla olleet kuusi sarjapistettä, sillä olimme valmiit maksamaan niistä vaaditun hinnan ja teimme myös niin ikään riittävän suuren työmäärän pisteiden eteen, ”Mäkkäri” selvensi näkökantaansa.

Titaanien perättäisten kotivoittojen takeena oli eittämättä kotkalaisten tiivis ja nöyrä koko joukkueen puolustuspelaaminen, johon viimeisenä lukkona häärinyt ja vain yhden kiekon selkänsä taakse 120 minuutin yhteishutkimisensa aikana päästänyt punanuttuhäkkäri Niko Tammi.

– Olemme yhtä poikkeusta lukuunottamatta pystyneet pitämään omiin päästettyjen maalien määrät kotikaukalossamme aika siedettävinä ja välillä, kuten tänään, jopa erinomaisina, Walther totesi.

– Tiivis puolustuspelaaminen yhdistettynä huikeaan maalivahtityöskentelyyn kertoo mielestäni juuri siitä työmäärästä, jonka molemmissa peleissä teimme – vaikkei tekemisessämme ollutkaan kovin paljoa järkeä mukana, niin sydäntä ja taisteluhenkeä oli sitten sitäkin enemmän.

Lopulta varsin tylyin 5-0-lukemin takaisin lakeuksille passitettu S-Kiekko ei viiden maalin erosta huolimatta päästänyt Titaaneita missään nimessä helpolla voitonsyrjään kiinni, vaan suoranaisesti pakotti kotkalaiset iskemään kaikki voiman- ja tahdonrippeensä askiin aina sunnuntai-illan päätössummerin soimiseen saakka.

– S-Kiekolle on kyllä rehdisti nostettava hattua siitä, minkälaisen vaateen he löivät meidän suuntaamme etenkin fyysisyyden ja kamppailupelaamisen saralla, punanuttuluotsi Walther sanaili.

– Numerot eivät mielestäni kerro koko totuutta tämäniltaisesta ottelussa, sillä saimme vääntää aivan tosissamme alusta aina loppuun asti seinäjokiset kaataaksemme, eivätkä he missään nimessä antaneet meille yhtikäs mitään ilmaiseksi.

”Ei meillä jatkossakaan ole varaa minkäänlaiseen ulospuhallukseen”

Titaanien ja S-Kiekon välinen taisto tarjoili aivan varmasti jo ensimmäisestä erästä lähtien vastinetta lipun hintaan Vaasan Koulunäkki Areenalle peliä seuraamaan saapuneille kolmelle ja puolellesadalle katsojalle.

Varsinkin kamppailun avauserässä nähtiin ajoittain ihan rehtia pohojammaalaasta vääntöä sekä painia niin kaukalon kulmissa kuin avojäälläkin, sillä kumpikaan osapuoli ei halunnut antaa tuumaakaan toiselle periksi taistelussa kaukalon määräysvallasta.

Titaanit oli kotijoukkueena ehkäpä himppasen verran kuitenkin niskan päällä ja oikeastaan vain epätarkkuus ja epäonni maalipaikoissa sekä vastavuoroisesti S-Kiekon rysää tukkineen Topi Salokankaan torjunnat pitivät maalilukemat muuttumattomina tauolle mentäessä.

Toiseen erään punanutut pystyivät iskemään isomman vaihteen silmään, eikä kiihtynyttä menoa haitannut edes Valtteri Tammisen alkuhetkillä nappaama 2+10 minuutin rangaistus selästä taklaamisesta.

Kotkalaiset saivat oikeastaan vain entisestään lisää virtaa hienosti sujuneesta alivoiman tapostaan, joka toimikin vähän kuin esisoittona ajassa 28:31 rävähtäneelle titaanikippari Petteri Paajasen aivan seinäjokisnuotan oikeaan yläkulmaan laukomalle 1-0-osumalle.

Kun vielä Eetu Vanhamaa lisäsi isäntien johdon kahteen maaliin vajaat viisi minuuttia myöhemmin onnistuneen ylivoimamyllytyksen päätteeksi, väreili ilmassa vahvasti jo näköpiirissä siintänyt euforia kotivoiton mukanaan tuomasta hyvänolontunteesta.

S-Kiekko ei kuitenkaan ollut valmis antautumaan vielä näin vähästä ja seinäjokisille tarjoutuikin mitä parhain sauma tulla takaisin mukaan voittotaisteluun kolmannen erän avauspuolikkaan aikana, Titaanien sorruttua muutamiin varsin hölmöihin rangaistuksiin.

Vieraiden harmi oli kuitenkin se, että punanutut eivät edelleenkään suostuneet miesvajauksella pelatessaan antautumaan ja kun vielä kotkalaismaalillakin maanmainiosti teutaroinut Niko Tammikin sanoi kerta toisensa jälkeen sen kuuluisan viimeisen sanan ja se oli vielä jok’ikinen kerta ei, alkoivat vitsit seinäjokisleirissä olla varsin vähissä.

– Alivoimapelaamisemme oli läpi koko kuluneen viikonlopun todella kurinalaista ja aktiivista – sitä se on toki ollut koko käynnissä olevan kaudenkin ajan oikeastaan vain joulukuun muutamaa notkahdusta lukuunottamatta, antoi Titaanien päävalmentaja Max Walther tunnustusta vastapuolen pakkopelejä tunnollisesti tappaneille pelaajilleen.

– Olemme alivoimapelaamisen paremmaksi hiomiseen käyttäneet harjoituksissa paljon aikaa sekä voimavaroja, josta tulokset ovat nähtävillä, ja samaa tulemme tekemään myös jatkossa.

Lopullisesti toivo Titaanien kaatamisesta alkoi Kari Salosen johtamien joukkojen mielissä murentua vajaat 10 minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Miika Herrala pääsi nautiskelemaan Leevi Laineen silkkaa seksiä olleesta esityöstä maalilukemat jo 3-0:aan.

Kun vielä hetkeä myöhemmin Vili Kolsi pääsi puttaamaan kahden miehen ylivoimalla Simo Kauppisen kermaisesta tarjoilusta illan neljännen punanuttutäysosuman, oli pelin loppu pelkkää kosmetiikkaa, vaikka S-Kiekko toki vielä hanakasti yrittikin murtaa titaanivahti Tammen haaveet nollapelistä vetämällä oman pussarinsa Salokankaan vaihtoon sekä hakien kuudella kenttäpelaajalla sunnuntai-illan ”esikoistaan”.

Tässä tavoitteessaan seinäjokiset eivät kuitenkaan onnistuneet saati olleet edes kovin lähellä sen toteutumista, mutta Titaanit sitä vastoin kävi vielä kertaalleen pölisyttelemässä vastapuolen maaliverkkoa, kun 4-0-osuman syöttänyt Kauppinen kirmasi upottamaan kumimuikun sekuntia ennen summerin soimista tyhjänä ammottaneeseen S-Kiekon rysään.

– Pystyimme pelaamaan todella kypsän ja ehjän kolmannen erän – siitä olen ehdottoman tyytyväinen, suitsutti kotkalaiskäskyttäjä Walther omiensa pelaamista pelin viimeisen kaksikymppisen aikana.

Titaaneille toinen perättäinen kotivoitto tiesi sitä, että kotkalaiset nostivat pistemääränsä Suomi-sarjan runkosarjassa 35:een ja vankistivat näin otettaan sarjataulukon 5. sijasta.

Mitään ei ole kuitenkaan vielä ratkaistu suuntaan tahi toiseen, sillä otteluita on joukkueesta riippuen jäljellä vielä kahdeksasta kuuteen, eli punanuttujenkin on vielä kerättävä tililleen lisää pinnoja varmistaakseen tällä hetkellä hallussa oleva ja niin ikään titaanimiehistön tavoitteena oleva paikka kuuden parhaan joukossa runkosarjassa sekä siitä seuraava piljetti ylempään jatkosarjaan ja pudotuspeleihin.

– Työt jatkuvat luonnollisesti tästä ensi viikolla taas täydellä teholla, eli vaikka nyt kaksi peliä putkeen voitimmekin, ei meillä jatkossakaan ole varaa minkäänlaiseen ulospuhallukseen, muistutti ”Mäkkäri” omaa joukkuettaan liiallisen muhevoinnin aina sisällään pitävästä sudenkuopasta.

Se on joka tapauksessa selvää, että aimo annoksen lisää energiaa ja buustia omaan tekemiseensä nyt napsimistaan kotivoitoista saanut Titaanit hyppää tulevana viikonloppuna pitkästä aikaa tien päälle varsin hyvistä lähtökohdista.

– Pääsemme pitkästä aikaa pelaamaan vieraissa ja uskon kyllä vakaasti, että matkapeleistä on nyt kotiin tuotavana muitakin kuin pelkkiä tappioita, sillä olemme joukkueena kasvaneet aivan varmasti tässä kuluneiden kahden kuukauden aikana niin henkisesti, fyysisesti kuin pelillisestikin selkeästi paremmaksi kokonaisuudeksi, titaaniluotsi Walther paalutti.

– Saamme aivan varmasti vääntää sekä kääntää tulevissa pohojammaan peleissämme oikein huolella, sillä vastaan asettuu kaksi hyvävireistä joukkuetta, jotka meidän tapaan hamuavat paikkaa kuuden parhaan joukossa runkosarjassa.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa SchalesPhoto-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu ensi viikon lauantaina (13.1.), kun punanutut matkustavat Uuteenkaarlepyyhyn, jossa majaansa pitävä Muik Hockey isännöi Komarov Arenalla kello 16:00 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Leijonat.tv-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.