”Tärkeintä on pystyä kaivamaan framille ne voittavat asiat”

11.1.2024

Punanutut vääntävät edessä olevana viikonloppuna (13.–14.1.) tosissaan peistä jaossa olevista sarjapisteistä sekä Lapun Virkiän että Uusikaarlepyyn kiekkoylpeyden Muik Hockeyn kanssa!
Punanutut vääntävät edessä olevana viikonloppuna (13.–14.1.) tosissaan peistä jaossa olevista sarjapisteistä sekä Lapun Virkiän että Uusikaarlepyyn kiekkoylpeyden Muik Hockeyn kanssa!

Keväisen rypistyksensä Suomi-sarjan ihmeellisessä maailmassa voittoisasti avannut Titaanit pääsee pitkästä aikaa mittaamaan pelillistä tasoaan myös vieraissa, kun kotkalaiset suunnistavat tulevan viikonlopun mittaiselle Pohjanmaan reissulle. Luvassa onkin kaksi todella isoa koetinkiveä Muik Hockeyn sekä Virkiän muodossa, joten nyt jos koskaan olisi punanuttujen kyettävä kaivamaan matkakamppailuissa framille otteluita omiin nimiin kääntävät pelilliset asiat.

Siitä on kaikkinensa 55 päivää, kun Titaanit on viimeksi pelannut suomisarjaottelun jossain muualla kuin kotoisalla Vaasan Koulunäkki Areenallaan.

Nyt kuitenkin vajaan kahden kuukauden mittainen kotoilu tulee päätökseensä, kun punanutut hyppäävät lauantaiaamuna kukonlaulun aikaan Skippy-bussinsa renkaiden päälle ja suunnistavat kohti Pohjanmaata ja siellä vuorenvarmasti vesi kielellä kotkalaisten kohtaamista odottelevia Muik Hockeyta ja Virkiää.

Titaanileirissä pitkästä aikaa ”tien päälle” pääsyä odotetaankin jo varsin innolla, sillä lähtökohdat viikonlopun (13.–14.1.) mittaiselle reissulle ovat sangen herkulliset, kiitos loistavasti sujuneen kotipelijakson, joka tuotti punanutuille viisi suoraa voittoa kuudesta mahdollisesti sekä maukkaat 15 sarjapistettä.

– Kuuden kotiottelun mittainen putkemme antoi meille todella paljon pelillisiä asioita, joita voimme hyödyntää jatkossa ja joita meidän pitää myös eritoten ottaa mukaan matkakamppailuihimme, rupattelee Titaanien päävalmentaja Max Walther levolliseen tyyliinsä.

– Määrällisesti emme vajaan kahden kuukauden mittaisen kotiotteluletkumme aikana niin hirveästi kuitenkaan ole päässeet pelejä pelamaan, joten siinäkin mielessä on nyt hyvä juttu, että tahti alkaa taas kiihtyä kevättä kohden mentäessä.

Itselleen loistavat asetelmat runkosarjan päätösneljännekselle lähdettäessä pedanneet kotkalaiset ovat erityisesti kotikaukalossaan olleet kuluvalla kaudella herroja ja hidalgoja sekä kyenneet kurinalaisella puolustus- ja loistavalla maalivahtipelaamisellaan kaatamaan lähestulkoon jokaisen vastaan asettuneen vihulaisensa.

Mitään taikatemppuja voittaminen Suomi-sarjassa ei siis edelleenkään vaadi, mutta se on selvää, että Vaasan Koulunäkki Areenalla nähtyjen tekojen toistamisen onnistuminen vieraissa huutaa vielä vähän extralatinkia aivan kaiken tekemisen päälle.

– Olemme paljon pelaajien kanssa puhuneet siitä, ettei meidän todellakaan tarvitse vieraisiin lähteä mitään pelillisiä hienouksia esittämään saati muuttamaan mitään omasta tekemisestämme, Walther kommentoi.

– Tärkeintä on pystyä kaivamaan framille ne voittavat asiat, joihin muun muassa erittäin säntillinen puolustus- ja mahtava maalivahtipelaamisemme kuuluu, ja uskoa siihen, että ne toimivat vieraskaukaloissakin.

Jos on Titaanit ollut kutakuinkin timanttia kotonaan, niin vierassaldosta ei voi kyllä samaa sanoa. Ei olekaan ihme, että punanutut suoranaisesti janoavat parannusta tien päällä pelaamiseensa, sillä vain kaksi voittoa ja seitsemän pistettä kymmenestä pelatusta vieraspelistä ei ole alkuunkaan sitä mitä kotkalaiset ovat itseltään odottaneet.

– Kyllähän me ehdottomasti haluamme parantaa vieraspelaamistamme – nyt pääsemmekin sitten oikein oivallisesti mittaamaan kykyjämme, kun saamme tulevana viikonloppuna kaksi erittäin laadusta joukkuetta vastaamme, ”Mäkkäri” summaa.

– Uskon ja toivon, että olemme niin henkisesti, fyysisesti kuin pelillisestikin kasvaneet todella paljon edellisestä reissupelistämme, joten ihan jo sen myötä olemme varmasti kypsempiä pelaamaan myös vieraissa.

Ihan jo siitäkin syystä matkapeleistä olisi hyvä alkaa raapia omaan reppuun muutakin kuin pelkkää kokemusta, sillä jaossa olevat pisteet auttaisivat huomattavasti Titaaneita tavoitteensa, eli runkosarjassa kuuden parhaan joukkoon selviytymistä ja pääsyä ylempään jatkosarjaan, lunastamista, sillä pelkillä kotipeleistä saatavilla täkyillä sitä ei välttämättä ole mahdollista toteuttaa.

– Tiedostamme harvinaisen selvästi mistä asioista nyt runkosarjan lopulla pelataan ja mitä meidän pitää pystyä peleissä tekemään ne voittaaksemme, titaaniluotsi Walther alleviivaa.

– Sen myötä haluamme siirtää kotikaukalossamme nähdyn kokonaisuuden hallinnan vierasaskeihinkin, jotta niitä voittoja ja pisteitä alkaisi myös niistä irrota aiempaa selkeästi kiivaampaan tahtiin.

Hellurei hellurei, vääntö on hurjaa...

Kuten todettua, ei Titaaneita ole Suomi-sarjassa nähty vieraissa pelaamassa sitten marraskuun puolenvälin armon vuonna 2023.

Etukäteen sarjaohjelman julkistamisen hetkellä hienoista päänpyörittelyäkin aiheuttanut pitkä tauko vieraspeleissä ja massiivinen perättäisten kotitaistojen sarja, on kuitenkin tällä hetkellä kääntymässä lähes täydellisesti punanuttujen eduksi, kiitos kivikovan kotisaldon (yhdeksän voittoa 11:sta mahdollisesta).

– Onhan tuo tämän kauden sarjaohjelma ollut meidän kannaltamme katsottuna hieman kummallinen, sillä siitä on jo varsin pitkä aika, kun viimeksi olemme päässeet pakkaamaan kamat linja-autoon ja suunnistaneet vieraspaikkakunnalle pelaamaan, sanailee Titaanien päävalmentaja Max Walther.

– Toisaalta saimme luotua kahden kuukauden mittaisesta kotijaksostamme todella hyvän niin laadukkaan harjoittelun kuin pelillisesti hyvin sujuneiden otteluidenkin muodossa, mutta kyllä sitä on kieltämättä kiva taas päästä vähän vieraissakin pyörähtelemään ja olemaan joukkueen kanssa yhdessä reissun päällä.

Esimakua tulevasta Pohjanmaan ”painiturneesta” edeltävässä kotipelissään saanut Titaanit tiedostaa tasan tarkkaan, että luvassa on, jos ei nyt aivan Suomen kansallislajina tunnettua painia, niin ainakin sitten kunnon vääntöä vähintään 120 minuutin eli kahden täysimittaisen kiekkomatsin ajan.

– S-Kiekko antoi meille viime sunnuntaina erittäin hyvän vaateen siitä, minkälaisia fyysisiä taisteluita on Pohjanmaalla odotettavissa, Walther toteaa ja jatkaa samaan hengenvetoon:

– Kamppailupelaaminen nousee muutenkin aina kevään mittaan suureen arvoon, joten kyllähän meidän pitää kyetä sitä pelillistä osa-aluetta parantamaan ja näin tavoitella nousujohteista kehityskaarta myös silläkin saralla.

Vastaan edessä olevan viikonloppuna asettuvat Muik Hockey (3. sija / 39 pistettä) ja Virkiä (7. sija / 30 pistettä) taistelevat punanuttujen kanssa kuuden parhaan joukkoon sijoittumisesta runkosarjassa, joten se on pläkkiselvää, etteivät jaossa olevat sarjapisteet ole Uudestakaarlepyystä saati Lapualta kovin helpolla lähdössä kotkalaisten matkaan.

– Nämä tulevat vieraspelit ovat meille ennen kaikkea jälleen loistavia mahdollisuuksia, eikä meidän pidä niitä missään nimessä lähteä ”naru kaulassa” pelaamaan, ”Mäkkäri” evästää omiaan.

– Keskittyminen on suunnattava nyt nimenomaan niihin asioihin, joihin voimme itse vaikuttaa ja meidän on pyrittävä jättämään kaikki turhanpäiväinen hapatus pois repertoaaristamme, jotta voittaminen ja pisteiden harjaaminen myös vieraista mahdollistuisi.

– Fokuksemme onkin sen seurauksena tällä hetkellä ainoastaan lauantaissa sekä Muik Hockeyssa ja sitten kun kyseinen peli on pelattu, voimme vasta alkaa kääntää katseita sunnuntaita sekä Virkiää kohti, punanuttupiiskuri paaluttaa.

Titaanit matkustaa lauantaina (13.1.) Uuteenkaarlepyyhyn, jossa majaansa Komarov Arenalla pitävä Muik Hockey isännöi kello 16:00 käyntiin polkaistavaa Suomi-sarjan runkosarjakamppailua.

Sunnuntaina (14.1.) punanutut puolestaan hyökkäävät Lapualle ja testaavat Lapuan Energia Areenalla vieraitaan kestitsevän Virkiän kotivireen kello 16:00 alkaen miteltävässä suomisarjataistossa.