”Voittaminen on tällä hetkellä ainoa asia, mikä meitä kiinnostaa”

25.1.2024

Vaasan Koulunäkki Areenalla rytisee oikein huolella tulevana viikonloppuna, kun Titaanit mittelee kotikaukalonsa uumenissa voimiaan perättäisinä iltoina vieraaksi saapuvien Huntersin sekä SaPKon kanssa.
Vaasan Koulunäkki Areenalla rytisee oikein huolella tulevana viikonloppuna, kun Titaanit mittelee kotikaukalonsa uumenissa voimiaan perättäisinä iltoina vieraaksi saapuvien Huntersin sekä SaPKon kanssa.
Otteluisäntänä 26.1.2024 – Flowplus Oy!
Otteluisäntänä 26.1.2024 – Flowplus Oy!
Otteluisäntänä 27.1.2024 – Sunilan Sisu ry!
Otteluisäntänä 27.1.2024 – Sunilan Sisu ry!

Suomi-sarjan runkosarjaa on Titaanien osalta pelaamatta enää neljä vaivaista ottelua, joiden aikana kotkalaisten tulisi varmistaa sijoittumisensa kuuden parhaan joukkoon tavoitteenaan olevan ylemmän jatkosarjapaikan lunastaakseen. Kaksi vielä pelaamatta olevista koitoksista mitellään tulevana viikonloppuna, kun punanutut isännöivät Vaasan Koulunäkki Areenalleen vieraaksi saapuvia ja ennakolta erittäin tuttuja vihulaisyhdistelmiä Porvoon Huntersia sekä Savonlinnan Pallokerhoa.

Pelit vähenee ja soppa sakenee, totesi aikanaan jo entinen kotitalouskokkikin. Näin se homma menee myös Suomi-sarjassa, jossa kierros kierrokselta lähestytään runkosarjan päätöstä ja jakoa ylempään sekä alempaan jatkosarjaan suunnistaviin joukkueisiin.

Titaanien kohdalla peli on harvinaisen pläkkiselvä. Punanutut ovat tällä hetkellä sarjassa 6. sijalla 36 pisteen kokonaissaldonsa ansiosta, eli juuri sillä viimeisellä mahdollisella, jolla ylempään jatkosarjaan pääsee mukaan.

Eroa pahimpiin takaa-ajajiin eli kolmikkoon Haukat, Riemu ja Raahe-Kiekko on viisi pistettä, joka tarkoittaa aika pitkälti sitä, että kahdella suoralla voitolla kotkalaiset ovat niin sanotusti kuivilla.

Sen myötä Titaanien päävalmentajan Max Waltherin tokaisu tuoreimpia kuulumisia punanuttuleirin taholta kysyttäessä, ei ole kovin suuri ihme:

– Voittaminen on tällä hetkellä ainoa asia, mikä meitä kiinnostaa ja totta kai myös se, että olemme runkosarjan päätteeksi kuuden parhaan joukossa, Walther naulaa.

Voittaminen, tuo varsinkin joukkueurheilun tavoiteilluimmista asioista. Helppoahan se yleensä missään mielessä ole ja aina vain vaikeammaksi sen tekee, jos kulloinkin vastaan asettuva vihulainen on niin ikään samalla mielellä liikenteessä.

Juuri kyseisellä fiiliksellä osaisi perjantaina Kotkaan maaseutumatkailevan ja sarjassa 10. sijalla 27 pisteen turvin majailevan Huntersin olevan, sillä Titaanien ”rakas paikallisvastustaja” janoaa mitä suurimmalla todennäköisyydellä isosti lisää pisteitä pussukkaansa, jottei tällä haavaa jopa karsintapeikon halauksen uhka pääsisi konkretisoitumaan.

– Turha meidän on keskittyä siihen, miten Hunters on pelannut tai mikä heidän sarjasijoituksensa tällä hetkellä on, ohittaa Walther kyselyt perjantai-iltaisesta vastuksesta.

Vaikka paikalliskamppailut ovatkin aina oma maailmansa pystynevät punanutut ammentamaan omaan pelaamiseensa lisävoimaa ja -uskoa joukkueiden aiemmista, käynnissä olevan kauden, keskinäisistä kohtaamisista, joista kumpikin on kovan väännön päätteeksi kääntynyt kotkalaisten nimiin.

– Meidän on pidettävä focus omassa tekemisessämme sekä pystyttävä pitämään se siinä koko viikonlopun ajan aina ensimmäisestä vaihdosta viimeiseen saakka, ”Mäkkäri” toteaa ykskantaan.

– Kaiken muun on sitä vastoin oltava aivan täysin toissijaista ja keskittymisemme on nimenomaan suunnattava vain ja ainoastaan omaan juttuumme.

Huntersin kanssa painiskeltuaan Titaanit pääsee suuntaamaan katseensa kohti toista jo erittäinkin tutuksi tullutta vihulaistaan, kun sarjataulukossa 4. sijaa miehittävä ja täten viisi pistettä punanuttujen edellä oleva legendaarinen Savonlinnan Pallokerho saapuu lauantain ratoksi pelaamaan kotkalaisjoukkueen edeltäjänä toimineen Sunilan Sisun-teemalla kestittävää kamppailua.

Sisusta aika tarkalleen 50 vuotta takaperin Titaaneiksi erkaantunut kotkalainen jääkiekkoilu viettänee näin ollen komeaa juhlavuotta, jonka vietto aloitetaan ”paluulla juurille”, kunnioittamalla perinteitä niin paikalle kutsuttujen entisten pelaajien sekä toimihenkilöiden että punanuttujen päällensä pelissä vedettävien pelipaitojen avulla.

– Toivottavasti se [Sisu-teema] tuo sopivanlaista lisäpöhinää pelitapahtumaan ja katsojia halliin, mutta meidän tekemiseen ylimääräinen häly ei saa vaikuttaa millään muotoa, titaaniluotsi Walther sanailee.

SaPKon kohtaaminen on Titaaneille kaikenlaisen oheishärpäkkeen ohella muutenkin varsin maukas tilaisuus, sillä kotkalaiset suoranaisesti janoavat päästä kalavelkojen maksuun, pässien puskettua punanutut joukkueiden edellisessä kohtaamisessa tylysti kumoon.

– Vaikka kyseessä onkin vain yksittäinen peli, on se sarjasijoituksien kannalta molemmille joukkueille iso matsi ja me haluamme ihan edeltävänkin SaPKo-kohtaamisen myötä pistää puntit tasoihin savonlinnalaisten kanssa, Walther alleviivaa.

Puolustuksen kautta

Kuten todettua, on Titaaneilla kaikki edelleen omissa käsissä, eikä sitä faktaa muuksi muuta edes se, että punanutuilla on alla kolme perättäistä ja toinen toistaan kirvelevämpää tappiota.

– Ei meillä tässä mikään hätä ole päällä, vaikka viime peleissä turpaan on tullutkin, Titaanien päävalmentaja Max Walther kommentoi levolliseen tyyliinsä.

Titaanit tosiaankin onnistui aloittamaan kuluvan kalenterivuotensa kamppailut kotivoitoilla Huntersista sekä S-Kiekosta, mutta sen jälkeen vierailut Muik Hockeyn ja Virkiä kotihalleihin ja viime perjantain Pyry-isännöinti ovat tuottaneet täppiä ainoastaan kotkalaisten häviö-ruutuun.

– Meillä oli jokaisessa häviämässämme pelissä mahdollisuus käyttää tilaisuutemme hyödyksemme ja tulla niistä voittajana ulos, muttemme sitä pystyneet tekemään, Walther tokaisee.

– Nyt se mahdollisuus pitää sitten vain jatkossa oikeasti käyttää hyödyksi, mikäli aiomme täyttää tavoitteenamme olevan pääsyn mukaan Suomi-sarjan ylempään jatkosarjaan.

Kuvaavaa kuluvan kauden Suomi-sarjan runkosarjalle on ollut se, että marginaalit joukkueiden välillä ovat kierroksesta toiseen olleet todella pieniä ja kuka vain on kyennyt hyvänä päivänään kampeamaan kenet tahansa kumoon taistelussa otteluiden voitoista.

Sen myötä ja ihan jo yleisen kiinnostavuudenkin kannalta päätöskierrosten kamppailut ja korkeat panokset ovatkin mitä parhainta mainosta Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelattavalle jääkiekolle.

– Nämä jäljellä olevat runkosarjaottelut ovat vähän kuin jo “pudotuspelejä”, sillä panokset ovat kaikilla paikkakunnilla todella isot, ”Mäkkäri” tuumaa.

Jotta Titaanit kykenisi poikkaisemaan orastavan tappioletkunsa sekä palaamaan takaisin voittokantaan ja pitämään asemansa sarjataulukossa, on kotkalaisten pystyttävä palaamaan kotikaukalossa tuttuun moodiinsa, joka näkyy suoraan päästettyjen maalien määrässä.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan siis punanuttujen on lähdettävä pelaamaan omaa peliään puolustuksen kautta niin Huntersia kuin SaPKoakin vastaan.

– Olemme edeltävissä otteluissamme laskeneet keskimääräistä selvästi enemmän kiekkoja omaan maaliimme, joten siinäpä se syy lyhykäisyydessään on, mistä häviömme ovat loppujen lopuksi johtuneet, kotkalaiskäskyttäjä Walther selventää.

– Puolustus- ja maalinestopelaaminen ovat ilman muuta sellaisia pelillisiä osa-alueita, joihin meidän pitää perjantaina ja lauantaina keskittää isosti voimavarojamme, mikäli haluamme palata Huntersin sekä SaPKon kustannuksella takaisin voittojen viitoittamalle tielle!

Titaanien ja Huntersin välinen suomisarjataisto polkaistaan Vaasan Koulunäkki Areenalla perjantaina (26.1.) käyntiin kello 18:30 alkaen.

Perjantaisen ”paikallispelin” otteluisäntänä toimii Flowplus Oy.

Liput kamppailuun maksavat 12 ja 8 euroa – alle 12-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

Lauantaina (27.1.) Titaanit puolestaan mittelee Vaasan Koulunäkki Areenalla voimiaan Kotkaan saapuvan SaPKon kanssa suomisarjaottelussa, joka aloitetaan kello 17:00.

Lauantaisen koitoksen otteluisäntänä toimii punanuttujen edeltäjä Sunilan Sisu, jonka sinikeltaisessa pelipaidassa Titaanit illan kahinassa esiintyy.

Liput peliin maksavat 12 ja 8 euroa – alle 12-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN TITAANIT KOTIVOITTOIHIN!