Jalkapalloillen omatoimijaksolle

26.6.2015

Titaanien ja Kiekkoympyröiden pelaajat kirmasivat tiistai-iltana kumimuikun sijasta nahkakuulan perässä.
Titaanien ja Kiekkoympyröiden pelaajat kirmasivat tiistai-iltana kumimuikun sijasta nahkakuulan perässä.

Syyskuun puolivälin jälkeen alkavaan II-divisioonakauteen 2015–2016 tiiviisti kesäharjoittelun voimalla valmistautuva Titaanit siirtyi tiistai-iltana yhteistyöseuransa Kiekkoympyröiden kanssa mitellyn jalkapallokamppailun jälkeen hyvillä mielin reilun kuukauden mittaiselle omatoimijaksolle.

Husulan urheilukentällä tiistaina pelattu ”Kaakon futisderby” Titaanien ja Kiekkoympyröiden välillä oli monessakin mielessä tärkeä virstanpylväs, sillä kyseinen porukalla suoritettu pallon potkiskelu kauniissa suvi-illassa oli ensimmäinen virallinen tapahtuma seurojen keväällä solmiman yhteistyösopimuksen puitteissa.

– Tämä tapahtuma oli tosiaankin yhteistyömme ensimmäinen askel, jonka aikana pelaajat tulivat varmasti toisilleen aiempaa enemmän tutuiksi, virkkoi Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

– Sen myötä tulevaisuudessa heidän liikuttelunsa joukkueiden välillä tulee olemaan asteen tai parin verran helpompaa, kun kaverit tuntevat jo toinen toisensa muualtakin kuin pelkästään kaukalon puolelta.

Peli oli myös punanuttujen yhteisten kesätreenien päätöstapahtuma, joten jo sen puolesta jokainen Titaanien harjoitusringissä läpi alkukesän mukana ollut pelimies pystyi hyvillä mielin jättämään nurmelle hikipisaran jos toisenkin tiukan harjoitusrupeaman päätöksen kunniaksi.

Leppoisassa tunnelman ja yllättävän paljon katsojia kentän laidalle keränneen kamppailun tärkein anti täyttyi titaaniluotsi Oksasen mukaan todella mainiosti.

– Futispelihän oli kaikkinensa hyvähenkinen ja leikkimielinen tapahtuma – aivan niin kuin sen pitikin olla, Oksanen kommentoi.

– Mielestäni itse peli oli pojille hyvää vaihtelua vähän jopa puuduttavankin kesäharjoittelun vastapainoksi ja tästä on kaikkien hyvä lähteä sekä kesän että omatoimijakson viettoon.

Oksasen hyväntuulisuuden ymmärtää, sillä Titaanien kesäringissä olleet noin 20 pelaajaa ovat näyttäneet valmentajalleen olevansa enemmän kuin valmiita tekemään kovasti töitä, jotta seurajohdon asettama nousutavoite muuttuisi kauden päätteeksi odotuksista konkretiaksi.

– Harjoituksissa on ollut hyvä henki ja tekemisen meininki sekä sopivanlainen kilpailutilanne kokoajan päällä, suitsutti Oksanen.

– Myös osanotto on ollut hyvällä tasolla, jopa sellaistenkin pelaajien osata, joilla ei vielä sopimusta meidän kanssamme ole.

– Joukkueesta näkee, että kaikilla kavereilla on kova halu tehdä töitä ja rakentaa sen avulla vahva pohja alkavalle kaudelle, titaanipiiskuri myhäili tyytyväisenä.

”Kokonaisuus näyttää tällä hetkellä erittäin hyvältä”

Tiistai-illan futiskahinaan päättynyt ja kaiken kaikkiaan seitsemisen viikkoa kestänyt kesätreenijakso sujui titaanimiehistön osalta erinomaisen hyvin.

Punanuttujen päävalmentaja Marko Oksasen joukkueelleen luoma monipuolinen ja mielekäs harjoitusohjelma palveli varmasti jokaista mukana ollutta pelaajaa, sillä kovan treenirääkin vastapainoksi oli välillä vuorossa aina hieman leppoisampaakin menoa.

– Joukkue ansaitsee tässä kohtaa kesää kyllä pienen hengenvetotauon, sillä se on tehnyt todella hyvin töitä, totesi Oksanen ykskantaan.

– Tosin… eihän se omatoimijakso nyt mitään pelkkää lepoa kuitenkaan ole!

Titaanien on määrä palata joukkueharjoituksiin heinäkuun viimeisellä viikolla ja mennä ensimmäisen kerran jäälle elokuun alussa. Tähän väliin jäävien reilun neljän viikon ajalle kotkalaiskäskyttäjällä on olemassa selkeä ohjeistus pelaajilleen.

– Pojat pääsevät nyt vähän lataamaan akkujaan, keskittämään ajatuksiaan muualle ja olemaan erossa toisistaan, mikä on mielestäni erityisen tärkeä asia, Oksanen mietiskeli.

Sopivassa määrin niin keppiä kuin porkkanaa joukkueelleen harjoitusten ja pelien lomassa tunnetusti tarjoava titaaniluotsi halusi kuitenkin muistuttaa pelaajia siitä, mikä on omatoimijakson kaikkein perimmäinen tarkoitus.

– Totta kai jokainen huolehtii seuraavan kuukauden aikana myös omasta fyysisestä kunnostaan niin hyvin kuin mahdollista, Oksanen paalutti.

– Odotan, että joukkue ilmestyy heinäkuun lopulla todella fressissä kuosissa takaisin hallille, josta alkaakin sitten se täysipainoinen työnteko kohti syyskuussa alkavaa sarjakautta.

Pelaajien ohella myös valmennus- ja muu seurajohto pystyy viettämään kesäänsä varsin levollisin mielin, sillä Titaanit on saanut vuodenaikaan nähden joukkueen rakentamisensa jo varsin hyvälle mallille.

Keskiviikkona julkistettujen nimien myötä punanutuilla on tällä hetkellä kasassa yhteensä 18 pelaajasopimusta, joiden lisäksi harjoitusvahvuudessa on vielä liuta pelaajia, jotka mielivät mukaan nousuhaluja uhkuvaan kotkalaismiehistöön.

– Kokonaisuus näyttää kaikkinensa tällä hetkellä erittäin hyvältä, kommentoi päävalmentaja Oksanen Titaanien pelaajatilannetta.

– Olemme edenneet suunnitelmiemme mukaan, eikä tässä kohtaa kesää vielä tarvitse tuon enempää nimiä sopimuspapereissa edes olla.

Mahdollisista ulkopuolelta Titaaneihin tulevista pelaajista Oksasella oli myös selkeä näkemys takataskussaan.

– Tietenkin olemme hereillä, mikäli jokin meitä kiinnostava ja joukkueeseemme sopiva pelimies sattuu kohdalle, mutta emme tässä kohtaa kautta kovinkaan aktiivisesti pelaajia etsi, titaanipiiskuri tuumi jatkaen lähes samaan hengenvetoon:

– Meillä on rosterissa vielä niin paljon omia pelaajia, jotka kärkkyvät sopimusta sekä pelipaikkaa joukkueesta, että katsotaan nämä tapaukset rauhassa läpi ja mietitään sitten sen jälkeen onko meillä vielä tarvetta ulkopuolisille avuille.

Titaanien ja Kiekkoympyröiden välisen ”Kaakon futisderbyn” kuvakavalkadi on katsottavissa Pekka Vainion pelikuvat-sivustolta.

 

TITAANIEN KAUSIKORTIT OVAT MYYNNISSÄ KAUDELLE 20152016!

OLE NOPEA JA VARAA OMASI!