Punanutut näyttivät porvoolaisille kaapin paikan!

26.1.2024

Titaanien maalihain Simo Kauppisen vain 20 sekuntin pelaamisen jälkeen lyömät alkutahdit siivittivät punanutut lopulta kolmanteen perättäiseen voittoon Seiskatien herruustaistoissa!
Titaanien maalihain Simo Kauppisen vain 20 sekuntin pelaamisen jälkeen lyömät alkutahdit siivittivät punanutut lopulta kolmanteen perättäiseen voittoon Seiskatien herruustaistoissa!

Titaanit osoitti perjantai-iltana Vaasan Koulunäkki Areenalla mitellyssä kuluvan kiekkokauden kolmannessa Seiskatien herruustaistossa Huntersille lopulta todella tylysti kaapin paikan. Punanutut nimittäin nappasivat tililleen kolmannen voittonsa porvoolaisista sekä samalla myös huipputärkeät kolme sarjapistettä selkein 6-2 (3-2, 3-0, 0-0) –lukemin.

Titaanit – Hunters 6-2 (3-2, 3-0, 0-0)

00:20 1-0 Simo Kauppinen (Vili Kolsi, Oskari Laakkonen)
05:08 1-1 Miika Runsala (Jesse Poussu, Eetu Matilainen)
08:47 2-1 Erkka Huttunen (Santeri Salminen, Vili Kolsi)
09:37 3-1 Vili Kolsi (Jaami Jokinen, Santeri Salminen) VoM

19:59 3-2 Leevi Hyypiä (Aleksi Laitinen)
21:55 4-2 Rene Hiekkataipale (Eetu Vanhamaa)
23:56 5-2 Miika Herrala (Santeri Salminen, Erkka Huttunen) SR
29:46 6-2 Michael Pereira (Miika Herrala, Eppu Oksanen) YV


Maalivahdit:

Titaanit – Niko Tammi 9+8+18= 35 torjuntaa
Hunters – Henrik Virro 7+0+0= 7 torjuntaa (vaihto 09:37 / 3-1)
Hunters – Riku Törnqvist 7+18+6= 31 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 4 x 2min= 8min
Hunters 6 x 2min= 12min

Kuluvan kauden kolmas Seiskatien herruustaisto ei tuonut muutosta jo aiemmin vallalla olleeseen marssitahtiin.

Kolmen perättäisen tappion jälkeen takaisin voittokantaan palaamaan onnistunut Titaanit nimittäin näytti erittäin tylysti ”paikallisvastustajalleen” Porvoon Huntersille, missä se kuuluisa kaappi joukkueiden välillä seisoo, eikä antanut vierailleen lopulta suuriakaan saumoja ottelun voittotaistelussa.

Punanutut latoivat kahteen ensimmäiseen erään kuusi kiekkoa vieraidensa rysään ja kun Hunters pystyi siihen vastaamaan vain kahdella kavennuksella, meni touhu päätöserässä varsin odotetusti aikamoiseksi pelailuksi.

Titaaneille 6-2-voiton myötä tulleet kolme sarjapistettä olivat kutakuinkin kultaakin kalliimmat, sillä kotkalaiset kisaavat tiukasti paikasta ylemmässä jatkosarjassa, jota voitto porvoolaisista helpotti huomattavasti.

– Asetimme tämän viikonlopun tavoitteeksemme kuusi pistettä ja se on nyt ainoa mikä meitä kiinnostaa, totesi Titaanien päävalmentaja Max Walther taiston tauottua.

Kotkalaiskäskijän mukaan peräti viisi täusosumaa sisällään pitänyt ensimmäinen kaksikymppinen oli Titaaneilta ihan kohtalainen suoritus, vaikkakin Huntersin sekunti ennen erätaukoa tekaisema 3-2-kavennus miehen mieltä hieman kaihersikin.

– Saimme erittäin hyvän lähdön peliin ja siihen olen todella tyytyväinen, Walther kommentoi viitaten Simo Kauppisen vain 20 sekuntin jälkeen sivaltamaan 1-0-maaliin.

Vaikka Hunters onnistuikin kapteeninsa Miika Runsalan toimesta kuittaamaan pelin tasoihin reilun viiden minuutin tahkoamisen jälkeen, iski Titaanit entisestään isompaa vaihdetta silmään ja passitti lopulta pelin porvoolaismaalilla aloittaneen Henrik Virron vaihtoaition puolelle ajassa 9:37 syntyneen kolmannen kotkalaisrysän jälkeen.

Titaanien onnistui kahdella keskialueen kiekonriistosta lähteneellä komealla vastahyökkäyksellä naulata limppu kummallakin kerralla vastapuolen rysään Erkka Huttusen ja Vili Kolsin toimesta, joka sai porvoolaisvalmennuksen reagoimaan sekä korvaamaan Virron maalitolppien välissä Riku Törnqvistillä.

Isännät olivat mitä ilmeisimmin jo vähän kuin tuudittautuneet siihen, että ensimmäiselle erätauolle lähdetään mukavassa kahden maalin johtoasemassa, mutta Huntersin Leevi Hyypiä oli eri mieltä ja taituroi lopulta väkisin vain sekunti ennen summerin soimista Huntersille arvokkaan pukukoppimaalin.

– Vähän kieltämättä harmittaa se kaverin erän loppuun tekemä 3-2-osuma, sillä kellossa oli enää 10 sekuntia jäljellä kun meillä oli kiekko hyökkäyspäässä ja yhdeksän sekuntia myöhemmin se on meidän omassa maalissa, ”Mäkkäri” mietiskeli.

– Tietynlainen nöyryys ja kypsyys jäi hieman uupumaan avauserän edetessä sekä varsinkin kyseisessä tilanteessa.

Toisaalta Hyypiän naulaama 3-2-maali taisi toimia Titaaneille myös sopivanlaisena sytykkeenä, sillä toiseen erään pukuhuoneensa suojista hyökkänneet punanutut olivat mitä ilmeisimmin yhdessä päättäneen pudottaa Huntersin kelkastaan aivan täysin.

Juuri siltä tapahtumat kaukalon puolella sitten näyttivätkin, sillä punanutut suoranaisesti dominoivat peliä heti avausvaihdoista lähtien sekä iskivät lisää vettä kiukaalle Rene Hiekkataipaleen 4-2- ja Miika Herralan 5-2-osumien myötä.

Porvoolaisia ei auttanut edes pääpiiskuri Pekka Siikalan ajassa 23:56 ottama aikalisä, sillä niin vahvasti Titaanit peliä vei, ettei vieraille jäänyt kuin se kuuluisa varaviulunsoittajan rooli.

Kun vielä Michael Pereira onnistui kikkailemaan ylivoimapelin päätteeksi jo illan kuuden punanuttunyytin kamppailun puolivälin krouvin tietämillä, alkoi peliä seuraamaan saapuneille 222 katsojalle viimeistään valjeta se fakta, että tänäänkin Titaanit on Seiskatien herra ja hidalgo.

– Onnistuimme erätauolla nostamaan energiatasomme ylös ja aloimme pelata meille ominaista peliä, jonka seurauksena Hunters jäi aivan täysin jalkoihimme, myhäili titaaniluotsi Walther tyytyväisenä.

– Teimme todella komeita maaleja ja olimme muutenkin pirun tehokkaita paikoissamme, jonka lisäksi pystyimme hienosti rytmittämään pelaamistamme sekä saimme luotua hyökkäystä hyökkäyksen perään.

”Kyllä tuossa joukkueessa luonnetta piisaa”

Titaanien teutaroidessa kukkona tunkiolla ja vyöryttäessä hyökkäyksiä valtoimenaan kohti vastapuolen päätyä, jäi punanuttujen puolustaminen odotetusti hieman vähemmälle.

Hieman liian kovalla innolla lisäosumia hakeneiden kotkalaisten onneksi maalivahti Niko Tammi oli kuitenkin hereillä tolppiensa välissä sekä onnistui pysäyttämään Huntersin muutamat todella vaaralliset vastaiskut, joiden toisenlainen lopputulema olisi hyvinkin voinut vielä vaikka kääntää koko pelin suunnan.

– Tammi oli taas kerran mies paikallaan maalinsa suulla ja onneksi hän torjui tänään ne ratkaisevat tilanteet, summasi Titaanien päävalmentaja Max Walther helpottuneena.

– Pelaamisen jänteemme pitää silti kestää ja puolustusvalmiutemme on oltava siitä huolimatta kokoajan kovaa luokkaa, vaikka pelin hallinta olisikin aivan täysin hallussamme – nämä asiat ovatkin meille ilmiselviä kehityskohteen paikkoja.

Kuten todettua, ei ottelun kolmannesta erästä enää 6-2-tilanteen myötä mitään kovinkaan suurta spektaakkelia saatu aikaiseksi.

Titaanien vähän kuin jo säästeltyä voimiaan lauantaiseen koitokseen, pääsi Hunters jollain tapaa peliin mukaan sekä laukomaan kahta aiempaa erää selkeästi hanakammin kiekkoa kohti kotkalaisten maalia.

Vieraiden kannalta harmillista oli kuitenkin se, että ne vedot lähtivät pääosin sektorin ulkopuolelta, eikä sellaisilla Tammen kaltaista maalivahtia kovin helpolla ohiteta, eikä niin tapahtunut nytkään.

– Otimme päätöserän alkuun muutaman rangaistuksen ja teimme muutenkin hieman liiaksi vääriä valintoja, joiden avulla Hunters pääsi pelin päälle, tokaisi Walther.

Jos punanutut olivat jo suurimman kiimansa kadottaneet lisämaalien tekemiseen, löytyi asennetta kuitenkin vielä yllin kyllin oman maaliverkon suojaamiseen ja tämän pisti merkille myös kotkalaiskäskyttäjä Waltherkin.

– Se lämmitti isosti mieltä, että vaikka johdimmekin peliä 6-2, niin silti siellä mentiin surutta kiekon tielle ja otettiin viidestä kuuteen blokkia vielä viimeisilläkin minuuteilla, ”Mäkkäri” hymyili.

– Kyllä tuossa joukkueessa luonnetta piisaa yllin kyllin ja se on kevättä kohti mentäessä erinomainen asia.

Vaikkei Titaaneilla kolmannessakaan erässä ollut sen suurempaa hädän päivää, päätti punanuttupiiskuri ottaa aikalisän rapiat 10 minuuttia ennen täyttä aikaa ja saada tällä tavoin hivenen rakoilleet rivit järjestykseen.

– Halusin rauhoittaa tilanteen – kävin aikalisällä joukkueelle läpi, ettei meillä ole tässä mitään hätää, vaan nyt pitää taas pistää työhaalarit takaisin niskaan sekä mennä sovittuihin asioihin kiinni, niin varmasti tulemme tästä pelistä voittajan ulos, Walther paljasti neuvonpitotuokionsa sisällön.

Niinhän siinä sitten myös kävi, että Titaanit tuli voittajana pois kauden kolmannestakin ”paikallistaistosta” ja osoitti Huntersille, että Seiskatie on tosiaankin tulipunainen kolmen keskinäisen ottelun piste-erolla 9-0 sekä maalierolla 13-5.

Makeasta porvoolaisten kurmootuksesta huolimatta punanuttuleirissä katseita oli pelin päätyttyä ehditty jo alkaa kääntää kohti lauantaista juhlailtaa sekä SaPKon kohtaamista.

Titaanipiiskuri Waltherin mukaan tuloillaan on hieno tapahtuma, jossa punanuttujen fokuksen täytyy kuitenkin säilyä vain ja ainoastaan olennaisessa kaikesta ympärillä vellovasta humusta huolimatta.

– Meidän pitää luonnollisesti pystyä nauttimaan ja aistimaan juhlapelin atmosfääriä sekä saada siitä virtaa, mutta keskittymisemme tulee kuitenkin olla vain ja ainoastaan pelaamisessa, eikä missään muussa, ”Mäkkäri” alleviivasi.

– Kyllä me sillä mentaliteetilla huomiseen peliin lähdemme, että aivan kaikki jää kaukaloon, mitä suinkin vain on jätettävissä!

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa SchalesPhoto-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna lauantaina (27.1.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu Savonlinnan Pallokerho.

Lauantaisen kamppailun otteluisäntänä toimii punanuttujen edeltäjä Sunilan Sisu, jonka sinikeltaisessa pelipaidassa Titaanit illan koitoksessa esiintyy.

Ottelu alkaa Vaasan Koulunäkki Areenalla kello 17:00 – liput peliin maksavat 12 ja 8 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN SINIKELTANUTUT KOTIVOITTOON!