”Tavoitteemme on lyödä jyväskyläläisiltä niskat poikki”

1.2.2024

Edessä siintävä ja samalla kuluvan kiekkokauden viimeinen Suomi-sarjan runkosarjaviikonloppu määrittää Titaanien kohtalon taistelussa viimeisestä vielä jaossa olevasta paikasta ylempään jatkosarjaan.
Edessä siintävä ja samalla kuluvan kiekkokauden viimeinen Suomi-sarjan runkosarjaviikonloppu määrittää Titaanien kohtalon taistelussa viimeisestä vielä jaossa olevasta paikasta ylempään jatkosarjaan.

Vieraskaukaloihin edessä siintävän ja samalla kuluvan kiekkokauden viimeisen Suomi-sarjan runkosarjaviikonlopun aikana suunnistava Titaanit tietää harvinaisen selvästi, mitä Max Waltherin johtamalta kotkalaismiehistöltä vaaditaan, jotta sen välitavoitteena oleva paikka ylemmässä jatkosarjassa voidaan lyödä lopullisesti kirjoihin ja kansiin. Yksi piste mukaan joko perjantaina Haukoilta tai lauantaina LeKiltä ja homma on sillä selvä.

Taistelu Suomi-sarjassa kiristyy äärimmilleen kuluvan viikon lopulla, kun runkosarjan viimeiset kamppailut pelataan eri paikkakunnilla pois päiväjärjestyksestä.

Itselleen varsin oivalliset asetelmat edeltävän viikonlopun peliesityksillä sekä kotiotteluidensa lopputuloksilla pedannut Titaanit pääsee lähtemään jäljellä oleviin ”kohtalon kahinoihinsa” erittäin kirkkain mielin, sillä kaikki on edelleen aivan täysin punanuttujen omissa kätösissä.

– Viime viikonloppu oli meiltä kohtalaisen hyvä suoritus, vaikkemme täyttä kuuden pisteen pottia kyennetkään haltuumme ottamaan, Titaanien päävalmentaja Max Walther toteaa.

Kotkalaiset ovat ennen kahta viimeistä kamppailuaan 6. sijalla sarjataulukossa ja kaikkinensa kuuden pisteen mittaisella karkumatkalla ainoasta potentiaalisesta uhkaajastaan, eli kaksi sijaporrasta alempana olevasta Liikunnan Riemusta, jolla on niin ikään vielä kaksi peliä pelaamatta.

– Kyllä me edelleen lisää pisteitä tarvitsemme ja niitä aiomme myös seuraavista peleistämme ottaa, jotta paikka kuuden parhaan joukossa sekä ylemmässä jatkosarjassa saa lopullisen sinettinsä, paaluttaa Walther itsevarmana.

– Emme nimittäin missään nimessä halua jättää kohtaloamme muiden kilpakumppaniemme varaan tai luottaa sokeasti siihen, että Riemu sössisi omat saumansa.

Punanutut voivat lopettaa spekuloinnit viimeisen vielä jaossa olevan ylemmän jatkosarjapaikan kohtalosta hyvin yksinkertaisella tavalla – ottaa jo perjantai-iltana Järvenpään K-Rauta Areenalla pelattavasta kahinasta haltuunsa edes yksi jaossa olevista kolmesta pisteestä.

Mikäli Titaanit tässä onnistuu, ei Riemun jäljellä olevilla Raahe-Kiekko- ja Muik Hockey-taistoilla ole enää mitään muuta merkitystä, kuin jyväskyläläisten oman pistesaldon parantelu alempaan jatkosarjaan sekä siellä tarjolla oleviin kahteen pudotuspeleihin oikeuttavaan sijaan.

– Ainoa tavoitteemme edessä siintävälle viikonlopulle on ottaa minimissään se yksi piste ja tehdä se jo mielellään Haukkojen vieraana sekä lyödä näin kuvainnollisesti jyväskyläläisiltä niskat poikki taistelussa paikasta ylempään jatkosarjaan, ”Mäkkäri” selventää punanuttujen suunnitelmien sisältöä.

– Luonnollisesti sitä valmentajana aina haluaisi aina nähdä oman joukkueensa pelaamisessa niitä harjoiteltuja ja yhteisesti sovittuja pelillisiä juttuja, mutta tässä kohtaa on aivan se ja sama millä tyylillä haussa oleva piste tilillemme tulee – pääasia kun nimenomaan on, että se tulee!

Vaihto, erä ja peli kerrallaan kohti yhteistä päämäärää

Vaikka Titaanit ei välttämättä tarvitse sitä yhtäkään vaivaista pistettä tulevan viikonlopun kamppailuistaan varmistaakseen paikkansa kuuden parhaan joukossa runkosarjassa ja täten ylemmässä jatkosarjassa, eivät kotkalaiset aio tyytyä pelkästään matkustamaan vieraspaikkakunnille vain pelkästä maaseutumatkailun ilosta.

Punanuttujen tavoitteena on pistää niin suomisarjataulukon 7. sijalla majaileva ja Mikko Juutilaisen luotsaama Haukat kuin myös sarjakärki-Pyryn perässä kakkosena killuva sekä Mikko Sulosen käskemä LeKikin kylmästi pötkölleen, siihen kuuluisaan omaan peliinsä visusti luottaen.

– Se nyt on sanomatta selvää, että lähdemme ilman muuta voittamaan kumpaakin ensi viikonlopun vierasotteluamme ja jauhamaan niissä molemmissa sitä omaa juttuamme, aivan kuten olemme nousujohteisesti läpi koko kuluvan kauden pystyneet tekemään, kommentoi Titaanien päävalmentaja Max Walther varsin yksiselitteiseen sävyyn.

Tapa, jolla perättäisille ryöstöretkilleen suunnistava kotkalaisrevohka meinaa aikeensa toteuttaa, on kotkalaispiiskuri Waltherin mukaan jokaiselle punanutun pläkkiselvä.

– Meidän pitää uskoa yhdessä siihen pelisapluunaan, jota olemme jo elokuun alusta saakka joukkueena rakentaneet ja näin kun teemme sekä Järvenpäässä että Lempäälässä, siivittää se meidät aivan varmasti myös kumpanakin iltana voitonsyrjään kiinni, ”Mäkkäri” sanailee.

Titaanien viimeinen runkosarjaurakka alkanee siis Suomen Monte Carlonakin tunnetusta Järvenpäästä sekä tarkemmin ottaen siellä sijaitsevasta jylhästä ja perinteitä huokuvasta K-Rauta Areenasta, jossa isäntänä esiintyvä Haukat pitää kotipesäänsä.

Toisilleen erittäin tutut kiistakumppanukset ovat kuluvalla kaudella taittaneet keskenään peistä jo kahteen otteeseen ja kumpikin osapuoli on pystynyt voittamaan kotipelinsä selvällä erolla vastustajaansa nähden.

Vaikka aiemmat kahinat ovatkin pitäneet sisällään kahmalokaupalla täysosumia, ei titaanikäskijä Walther usko samanlaista maali-iloittelua nyt kuitenkaan nähtävän.

– Meidän on ennen kaikkea pystyttävä vieraissakin puolustamaan viisaasti ja riittävän jämäkästi kaukalon jokaisella osa-alueella sekä oltava tarpeeksi tehokkaita omissa maalipaikoissamme, jotta voittoaikeemme ”haukanpesässä” olisi mahdollista toteuttaa.

– Haukat tulee aivan varmasti tiivistämään omaa pelaamistaan sitten keskiviikkoisen Hunters-hurlumhein (toim. huom. kyseinen ottelu päättyi järvenpääläisten kotivoittoon peräti maalein 10-7) ja ihan jo senkin myötä odotuksissa on varsin vähämaalinen kamppailu.

Haukkojen kanssa leikkisästi jäädytetyllä hiekkalaatikolla telmittyään saa Titaanit vastaansa yhden Suomen kolmanneksi korkeimman sarjatason kovimmista ellei jopa sen kaikkeista kovimman nipun, kun Pirkanmaan sydämessä Lempäälässä pönöttävällä Kiekkobussi Areenallaan päivystävä LeKi hyppää punanuttujen kanssa saman askin uumeniin.

Saukkopaidat eivät ole vielä käynnissä olevan sarjakauden aikana suostuneet kotkalaisten pillin mukaan tanssimaan, sillä joukkueiden kaksi aiempaa taistoa on kumpikin merkitty päätössummerin pärähtämisen jälkeen LeKin nimiin.

Helpolla ei Titaanit siis tälläkään kertaa tule lempääläisten päänahkaa itselleen ottamaan.

– Emme ole uhranneet vielä yhtäkään ajatusta LeKin suuntaan – me nimittäin menemme päivä kerrallaan eteepäin, joten ajatuksemme ovat vain ja ainoastaan seuraavassa ottelussamme, Walther tokaisee.

– Katsotaan siis Haukkojen kanssa käydyn välienselvittelyn jälkeen mikä on homman nimi ja käännetään sitten vasta katseet kohti lauantaista Lempäälän koitosta.

Titaanit matkustaa perjantaina (2.2.) Järvenpäähän, jossa majaansa K-Rauta Areenalla pitävä Haukat isännöi kello 18:50 käyntiin polkaistavaa suomisarjakamppailua.

Lauantaina (3.2.) punanutut puolestaan hyökkäävät Lempäälään ja testaavat Kiekkobussi Areenalla vieraitaan kestitsevän LeKin kotivireen kello 17:00 alkaen miteltävässä Suomi-sarjan runkosarjan päätöstaistossa.