Fyysinen vääntö kääntyi LeKin nimiin

3.2.2024

Lempäälän lauantaissa maireat 47 kertaa vastapuolen kutien eteen ehtinyt Niilo Pussinen oli kuin koko hurjasti taistellut ja kaikkensa taiston aikana antanut titaanimiehistö pienoiskoossa.
Lempäälän lauantaissa maireat 47 kertaa vastapuolen kutien eteen ehtinyt Niilo Pussinen oli kuin koko hurjasti taistellut ja kaikkensa taiston aikana antanut titaanimiehistö pienoiskoossa.

Titaanit paketoi Suomi-sarjan runkosarjarupeamansa LeKiä vastaan lauantai-iltana Lempäälässä vähän jo pudotuspelihenkiseksikin äityneessä taistelussa. Fyysinen ja tasainen kamppailu, jossa välillä hieman jopa tanssahdeltiinkin ilman hanskoja, kääntyi lopulta päätöserässä Kiekkobussin Areeenan isännille lempääläishyökkääjä Ville Pelttarin kahdella todella taidokkaalla ohjuriosumalla, jonka myötä pelin päätöslukemat päästiin täten kirjailemaan muotoon 4-3 (2-1, 0-2, 2-0).

LeKi – Titaanit 4-3 (2-1, 0-2, 2-0)

00:37 1-0 Oliver Etula (Tuukka Hietamäki, Joni Hassinen)
13:35 1-1 Eetu Laurinantti (Eetu Vanhamaa, Kevin Reinsalu)
17:15 2-1 Tuukka Hietamäki (Oliver Etula, Ville Pelttari)
34:48 2-2 Miika Herrala
37:58 2-3 Eppu Oksanen (Miika Herrala)
50:38 3-3 Ville Pelttari (Joni Hassinen) SR
51:43 4-3 Ville Pelttari (Tuukka Hietamäki, Oliver Eetula) VoM

Maalivahdit:

LeKi – Olli Mustonen 11+15+6= 32 torjuntaa
Titaanit – Niilo Pussinen 17+19+11= 47 torjuntaa (poissa 59:47-60:00)

Jäähyt:

LeKi 1 x 2min + 1 x 5min + 1 x 20min= 27min
Titaanit 2 x 2min + 1 x 5min + 1 x 20min= 29min

Edeltävänä iltana Järvenpäässä paikkansa Suomi-sarjan ylemmässä jatkosarjassa sekä samalla myös pudotuspeleissä sinetöinyt Titaanit lähti lauantaina paketoimaan runkosarjarupeamaansa vielä kotkalaisille voittamattomaksi osoittautuneen Lempäälän Kisan kotiluolaan.

Kiekkobussi Areenalla nähtiinkin lopulta ehkäpä kuluvan kauden tasaväkisin vääntö joukkueiden välillä, jonka ratkaisu nähtiin lopulta legendaarisen ”pelimiesten kympin” eli kamppailun kolmannen erän viimeisen kymmenminuuttisen aikana, kotijoukkueen Ville Pelttarin pöllyteltyä kahdesti punanuttujen maaliverkkoa.

Hurjasti taistellut titaanimiehistö kun ei Pelttarin tekosiin kyennyt enää vastaamaan, kirjailtiin erittäin fyysinen ja varsin värikäskin taistelu lopulta LeKin nimiin maalein 4-3.

– Pieni pelko persuksissa oli siitä, kun eilen varmistimme paikkamme ylemmässä jatkosarjassa, että tuleeko tämänpäiväisestä pelistä klassinen ulospuhallus, kommentoi Titaanien päävalmentaja Max Walther.

– Sitä [ulospuhallusta] ei kuitenkaan missään nimessä tullut, vaan koko joukkueelta nähtiin äärettömän hieno taistelu aina pelin alusta ihan sen hamaan loppuun saakka.

Titaanit tosiaankin pisti kaikkensa tiskiin ja onnistui varsinkin toisen erän tiimellyksessä pistämään vahvan vihulaisensa selkä seinää vasten. Ihan jo senkin myötä oli harmillista, ettei kotkalaisten puristus riittänyt aivan loppuun saakka ja palkinto kovasta uurastuksesta jäi näin puuttumaan.

– Tulos luonnollisesti harmittaa, sillä meillä oli omat saumamme pelin voittamiseen, muttemme kyseisessä tempussa lopulta onnistuneet, Walther mietiskeli.

– Tämä oli meille kitkerästä tappiosta huolimatta äärimmäisen hieno ja ennen kaikkea todella tärkeä kokemus ihan jo kevättäkin ajatellen.

Vaikka ketutus viimemetreillä käsistä livenneestä voitosta ja tarjolla olleista kolmesta sarjapisteestä oli luonnollisesti päällimmäisenä tunteena punanuttujen keskuudessa, pystyi titaanipiiskuri Walther siitä huolimatta antamaan rehdin sekä oikeutetun tunnustuksen lauantai-illan vastustajalle.

– LeKi on niin laadukas joukkue, että he kyllä käyttävät tarjotut saumat hyödykseen, jollet itse pysty ihan kokoajan olemaan niin sanotusti ytimessä ja hoksottimiset ylhäällä, ”Mäkkäri” tuumasi.

– Olen tainnut jo aiemminkin sanoa, että on LeKi minun papereissani tämän sarjan ehdoton mestarisuosikki numero yksi, eikä näkökantani tämänkään illan jälkeen kyllä muuksi muuttunut.

”Tämä oli meiltä erittäin jämäkkä esitys”

Vaikka Titaanit olikin vain vajaat 22 tuntia aiemmin pelannut tiukan ja raastavan vieraspelin Järvenpäässä sekä kuluttanut siihen ymmärrettävästi varsin isolla kädellä voimavarojaan, ei se näkynyt oikeastaan mitenkään Lempäälän ”lauantaisaunassa”.

Toki LeKi onnistui heti ensimmäisessä vaihdossa pääsemään johtoasemaan Oliver Etulan lauottua kiekon titaanimaalia vartioineen Niilo Pussisen selän taakse vain 37 sekuntin pelaamisen jälkeen, mutta jos tuon pienen kauneusvirheen jättää pois laskuista, olivat kotkalaiset totisesti tulleet paikalle taistelemaan viimeiseen hengenvetoon saakka runkosarjan päätöskierroksen ottelun voitosta.

Oman pikantin lisänsä toisistaan mittaa ottaneiden osapuolten iltapuhteisiin toi päätuomarina pilliin aina silloin tällöin hönkineen Lassi Silvánin valikoima linja, jossa lähinnä vihellettiin vain kuolleet, jos toki välillä edes niitäkään, kun muuten tas pelaajien annettiin tehdä kaukalossa lähestulkoon mitä milloinkin päähän pälkähti.

– Tänään nähtiin todella kovavauhtinen ottelu, jossa kyllä todellakin sattui ja tapahtui – kaukalossa olivat vallalla aika lailla pelkät vankilasäännöt, hymähti Titaanien päävalmentaja Max Walther sen enempää tuomarointiin kantaa ottamatta.

Titaanit kykeni avauserässä nousemaan 1-1-tasalukemiin läpiajoon vähän kuin tyhjästä porhaltaneen Eetu Laurinantin osumalla, mutta tasalukemissa tauolle kotkalaiset eivät päässeet, sillä isäntien ykköspyssynä läpi koko kuluneen kauden häärinyt Tuukka Hietamäki napautti lempääläisten illan toisen nyytin muutama minuutti ennen summerin soimista.

LeKi mitä ilmeisimmin oletti, että punanutut masentuivat riittävästi Hietamäen 2-1-maalista ja lähtivät keskimmäisen kaksikymppisen aikana vähän kuin leikkimään vieraidensa kanssa, pitäen tosin titaanimaalia vartioineen Pussisen kokoajan varpaillaan tulittamalla kiekkoa lähes jatkuvalla syötöllä kohti kotkalaishäkkäriä.

Titaanit sitä vastoin löysi omaan hyökkäyspelaamiseensa selkeästi aiempaa terävämmät työkalut ja täräyttikin kaksi kertaa nokitusten LeKi-veskari Olli Mustosen kanssa päässeiden Miika Herralan sekä Eppu Oksasen toimesta kumimuikun kahdesti nuottaan, siirtyen vähän kuin varkain ja eritoten äänekkään kotiyleisön harmiksi 2-3-johtoasemaan.

– Olen äärimmäisen ylpeä omasta joukkueestani – kaivoimme Lempäälässä esiin aivan kaikki fyysiset ja henkiset voimavaramme, emmekä suostuneet luovuttamaan missään vaiheessa kamppailua, vuolaita kiitoksia omille suojateilleen jakanut ”Mäkkäri” totesi.

Taiston tuoksinassa sattuneiden kolhujen myötä omaa rosteriaan kokoajan kaventamaan joutuneet punanutut eivät vahvan toisen erän jälkeen saaneet edes tauon aikana täytettyä enää riittävästi energiatankkejaan ja kun päätöserässä myös kotkalaisten tiivis puolustusmuurikin alkoi rakoilla, käytti LeKi häikäilemättömällä tavalla hyödykseen kovan rummutuksensa avaamat maalintekosaumat.

Tasaisen kamppailun ratkaisu näyteltiinkin lopulta vain 65 sekuntin sisällä ja pääosan esittäjän viitan nappasi harteilleen sama mies eli Ville Pelttari, joka ensiksi teki täydellisen maskin siirretyn rangaistuksen aikana titaanivahti Pussisen eteen sekä ohjasi sen jälkeen taidokkaasti ilmasta Joni Hassisen viivasta toimittaman kiekon reppuun.

Seuraavassa vaihdossa Pelttari kopioi temppunsa lähes yksi yhteen, ohjaten tällä kertaa tosin vielä korkeammalta pelivälineen taas Pussisen ulottumattomiin. Ehkäpä joku toinen tuomari olisi voinut viheltää kyseisessä tilanteessa korkean mailan ja hylätä osuman, mutta näillä mentiin tässäkin kohdassa.

Titaaneille jäi Pelttarin illan toisen henkilökohtaisen onnistumisen jälkeen aikaa reilut kahdeksan minuuttia kiriä peli jälleen tasalukemiin, mutta kun siihen varsin väsyneen oloinen kotkalaisrevohka ei enää kyennyt, nakuteltiin aikakirjoihin LeKin voittolukemiksi 4-3.

– Siihen nähden, että jouduimme pelin aikana tapahtuneiden loukkaantumisten seurauksena pelaamaan noin 45 minuuttia kolmella kentällisellä, tämä oli meiltä erittäin jämäkkä esitys, sanaili titaanipiiskuri Walther, sivuten näin leikin kesken erinäisten vammojen vuoksi joutumaan jättäneiden Toni-Pekka Hämäläisen ja Leevi Laineen sekä nyrkkitappelussa isäntien Väinö Österlundilta sen suurempia selittelemättä karusti käkättimeensä ottaneen Michael Pereiran kohtaloita.

– Meiltä loppui aika selkeästi bensa tankista kolmannessa erässä, kun taas LeKi sai jauhaa tasaisen tappavaan tahtiin neljällä kentällisellä läpi pelin ja onnistuikin sen avulla homman nimiinsä lopulta kääntämään.

Niukasta maalin tappiosta huolimatta kotkalaispurren ohjastana toimiva Max Walther näki puseroon tarttuneen muutamien ruhjeiden ja henkisten kolhujen ohella myös paljon hyvää sekä jatkossa hyväksikäytettävää materiaalia.

– Saimme hyvää oppia keväälle siitä, minkälaisia nämä pelit tulevat olemaan ja kuinka pieniin asioihin ne loppuviimeksi tiukoissa paikoissa ratkeavat, Walther tokaisi.

Suomi-sarjan runkosarja jätti näin ollen Titaanien käteen kaikkinensa 43 pistettä ja 6. sijan sekä paikan niin ylemmässä jatkosarjassa kuin myös pudotuspeleissä.

Ensi viikonloppuna käyntiin polkaistavassa jatkosarjassa punanutuilla on vielä hyvä mahdollisuus parannella osakkeitaan taulukossa sekä napata itselleen vaikkapa kotietu pleijareihin, mutta tarkemmat suunnitelmat sekä tavoitteet kotkalaiset lyövät Waltherin mukaan lukkoon vasta pienimuotoinen lepotauon jälkeen.

– Meillä on ollut tässä viimeiset viikot päällä todella kova kuorma niin fyysisesti kuin henkisesti, joten on ihan hyväkin ottaa muutama päivä vain ja ainoastaan huilin kannalta, ennen kuin alamme sitten keskittyä tuleviin jatkosarjakarkeloihin, ”Mäkkäri” paalutti.

– Ennen pudotuspelien alkua on luvassa vielä ”viisi kenraaliharjoitusta”, eli ei muuta kuin ensi viikolla sitten katse kirkkaana niitä kohti!

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan ylemmässä jatkosarjassa alkaa ensi viikon perjantaina (9.2.), kun punanutut isännöivät Kotkaan vieraaksi saapuvaa Savonlinnan Pallokerhoa Vaasan Koulunäkki Areenalla kello 18:30 käynnistyvässä ottelussa.

Liput kamppailuun maksavat 12 ja 8 euroa – alle 7-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN TITAANIT KOTIVOITTOON!