Suomi-sarjan parhaan valmentajan titteli Max Waltherille!

19.2.2024

Titaanien päävalmentaja Max Walther on valittu vuoden suomisarjaluotsiksi. @ Kari Koski – https://kkofotografi.com/
Titaanien päävalmentaja Max Walther on valittu vuoden suomisarjaluotsiksi. @ Kari Koski – https://kkofotografi.com/

Suomi-sarjan kuluvan kauden 2023–2024 parhaat on valittu. Suomen Jääkiekkoliitto julkisti myöhään maanantai-iltana runkosarjassa esitettyjen otteiden ja menestyksen sekä suomisarjaseurojen äänestyksen perusteella tehdyt valinnat.

Hienon kauden jo tähän mennessä pelannut ja katseitaan pikkuhiljaa kohti 28. helmikuuta starttaavia Suomi-sarjan pudotuspelejä kääntänyt Titaanit sai palkintojen julkistamisen myötä komean tunnustuksen hyvin tehdystä työstä, sillä punanuttujen pääpiiskurina toimiva Max Walther valittiin muiden seurojen äänestämänä vuoden valmentajaksi!

– Täytyy kyllä sanoa, että kyseinen valinta löi hiukan ällikällä, mutta kyllähän se totta kai todella mahtavalta tuntuu ja nöyränä, kiitollisena sekä ylpeänä otan sen vastaan, Walther kommentoi valintaansa pienimuotoinen hämmennyksen häivähdys äänessään.

– Valinnan arvoa nostaa eritoten, että se tulee muiden seurojen valmentajien äänestämänä, sillä Suomi-sarjassa on muitakin todella kovia ja osaavia valmentajia, joita vastavuoroisesti arvostan itse erittäin paljon.

Waltherin, 26, vankka kädenjälki sekä yhdessä muun valmennus- ja taustaryhmänsä kanssa tekemä määrätietoinen duuni on siivittänyt Titaanit selkeästi parhaimpaan menestykseensä, sitten syksyllä 2016 alkaneen viimeisimmän suomisarjastinttinsä.

– Ei mestaruuksia saati tällaisia palkintoja kukaan ikinä yksin voita, kotkalaiskäskyttäjä alleviivaa.

– Kiitos menestyksestä kuuluu eittämättä myös pelaajistolle, muulle valmennus- ja taustaryhmälle sekä koko Titaanien seuraorganisaatiolle – yhdessä me tämän palkinnon loppuviimeksi kuitenkin voitimme.

Runkosarjassa 6. sijoittuneet ja paikkansa sekä ylemmässä jatkosarjassa että samaan syssyyn pudotuspelien puolivälierävaiheessa varmistaneet kotkalaiset ovat osoittaneet aivan kaikille, että pienikin voi olla kaunista ja tiiviillä joukkuepelaamisella sekä yhteen hiileen puhaltamisella on edelleen paikkansa jääkiekkoilussa.

Se lienee kaikesta huolimatta selvää, etteivät punanutut aio todellakaan tyytyä vielä tähän, vaan nälkä on perinteiseen tapaan kasvanut, itseluottamuksen ohella, syödessä ja pelkkä pudotuspeleihin pääsy ei ole riittävä herkkupala sen tyydyttämiseen.

– Tulevana lauantaina kotikaukalossa miteltävän ”kenraaliharjoituksen” jälkeen alkavat ne tosipelit, joiden takia olemme koko kauden töitä paiskineet ja jotka ovat päivästä yksi alkaen olleet tavoitteenamme, vuoden suomisarjaluotsi toteaa ykskantaan.

– Pudotuspelit ovat hienoa aikaa aivan kaikille ja niistä pitää pystyä täysin rinnoin nauttimaan – vaikka haastajana pleijareihin lähdemmekin, emme tosiaankaan aio tyytyä vain pelkkään osallistumiseen, vaan tarkoituksemme on oikeasti menestyä ja mennä niin pitkälle, kuin suinkin vain on mahdollista!

 

SUOMI-SARJAN PARHAAT 2023–2024:

   
PALKINTOPALKINNON SAAJASEURA
Paras maalivahtiPatrik KoivistoMuik Hockey
Paras puolustajaNiko KuivaniemiPyry Hockey
Paras hyökkääjäJoshua KossilaVirkiä Hockey
Paras valmentajaMax WaltherTitaanit


Suomen Jääkiekkoliiton julkaisema uutinen suomisarjakauden 2023–2024 parhaiden valinnoista löytyy täältä.