Kauppisen ruoska päätti trillerin!

18.2.2024

Niko Tammen lukuisat torjunnat sekä Simo Kauppisen ja Miika Herralan täysosumat takasivat Titaaneille makean vierasryöstön Komarov Arenalta. © Hannu Tilus – https://htphoto.1g.fi/
Niko Tammen lukuisat torjunnat sekä Simo Kauppisen ja Miika Herralan täysosumat takasivat Titaaneille makean vierasryöstön Komarov Arenalta. © Hannu Tilus – https://htphoto.1g.fi/

Voittaminen on keskimäärin mukavampaa puuhaa, kuin häviäminen. Etenkin kun sen tekee paikassa, jossa sama temppu on edellisen kerran onnistunut syksyllä 2019. Titaanit nimittäin haki sunnuntai-iltana Uudestakaarlepyystä 2-3 (0-1, 0-0, 2-1, 0-1) –jatkoaikavoiton Simo Kauppisen ruoskamaisen äkkikuolemasivalluksen seurauksena ja lannisti näin aivan täysin sekä Komarov Arenan äänekkään yleisön että kotijoukkue Muik Hockeyn.

Muik Hockey – Titaanit 2-3 ja (0-1, 0-0, 2-1, 0-1)

19:58 0-1 Simo Kauppinen (Rene Hiekkataipale, Elias Huovinen)
48:06 1-1 Esko Gröhn (Christoffer Seppelin, Patrik Koivisto) YV
52:39 2-1 Linus Vesterlund
58:46 2-2 Miika Herrala (Leevi Laine, Michael Pereira)
64:07 2-3 Simo Kauppinen (Miika Herrala, Eppu Oksanen) VoM


Maalivahdit:

Muik Hockey – Patrik Koivisto 14+3+8+1= 26 torjuntaa
Titaanit – Niko Tammi 11+18+16+3= 48 torjuntaa

Jäähyt:

Muik Hockey 3 x 2min + 1 x 10min= 16min
Titaanit 6 x 2min= 12min

Lauantaina Lapualla kova taistelun jälkeen polvistunut Titaanit oli Härmän Kylpylässä hyvin nukutun yön vähän kuin uudestisyntynyt, hyökätessään tulta päin Komarov Arenan huutomyrskyssä.

Virkiä-pelissä tulleiden taisteluhaavojen myötä Valtteri Tammisen huoltojoukkojen puolelle menettäneet punanutut eivät antaneet entisestään kaventuneen rosterinsa haitata tekemistään Uudenkaarlepyyn kiekkotsembaloissa, vaan se toimi pikemminkin vain lisävirtana ja näyttöhaluna kotkalaisille.

Sunnuntai-illan ottelua isännöinyt Muik Hockey saikin karvaasti kokea Titaanien voitonnälän sekä suoranaisen vimman nahoissaan, sillä kolmannen kerran kuluvalla kaudella ”lisäajalle” venynyt kamppailu kääntyi vihdoin ja viimein punanuttujen nimiin Simo Kauppisen ajassa 64:07 ruoskamaisella sivalluksella iskemällä 2-3-äkkikuolemaosumalla.

Ei ollutkaan kovin suuri ihme, että hymyt olivat kotkalaisleirissä taiston tauottua varsin herkässä.

– Tjooh... kotimatkamme pituus lyheni huomattavasti, kun Kauppisen jatkoajalla ampuma kiekko pölähti Muik Hockey maaliverkkoon, murjaisi Titaanien valmentaja Mika Torvinen hymynkare suupielessään.

Titaanien nappaaman jatkoaikavoiton arvoa nosti Torvisen mukaan eittämättä se, että peli oli huomattavankin paljon kovatasoisempi, kuin mitä edellisiltana Lapualla.

– Tämä iltainen peli oli huomattavan paljon fyysisempi ja kovatempoisempi, mitä lauantainen Lapuan kamppailu, titaaniluotsi summasi.

Jos olivat pelin vaade ja vastapuolen antama haaste eri tasolla viikonlopun aiempaan taistoon, osoittivat myös punanutut sen, ettei titaani niin vain taitu, vaikka sille painetta oikein huolella iskisikin päälle.

– Taistelutahto ja halu voittaa olivat tänään mielestäni ne pelin meidän hyväksemme ratkaisseet asiat, Torvinen kertasi.

– Jokainen pelaaja pisti itsensä jälleen aivan täysillä likoon yhteisen hyvän eteen – oli hienoa huomata, että joukkueelta löytyi vielä se yksi lisävaihde laatikosta, kun sitä oikeasti tarvittiin.

Titaanit tosiaankin osoitti etenkin kevään kivikovissa karkeloissa eli pudotuspeleissä aina arvoon arvaamattomaan kohoavaa venymiskykyään, kivuttuaan Linus Vesterlundin kolmannen erän puolenvälin jälkeen täräyttämättän 2-1-maalin jälkeen vielä uudemman kerran tasoihin ennen täyttä aikaa ja kirmattua lopulta jatkoilla voitonsyrjään kaksin käsin kiinni.

– Tämä peliesitys oli mielestäni erittäin hyvä osoitus joukkueemme sitkeydestä, jonka avulla pystyimme nousemaan vielä takaa aina voittoon saakka, Torvinen myhäili.

”Pelaajat päättivät, että tätä peliä ei todellakaan hävitä”

Titaanit ja Muik Hockeyn välinen kamppailu oli Uudenkaarlepyyn sunnuntaissa juuri niin tasaista sekä tiukkaa vääntöä, kuin mitä joukkueiden väliset aiemmatkin taistot olivat olleet.

Kun vielä ottelun päätuomarina tuomioita jaellut Alexandr Baryshev antoi poikien pelata, eikä viheltänyt pois kuin selkeät rikkeet, meni kahina oikein kunnon pudotuspelityyppiseksi vääntämiseksi eli juuri sellaiseksi rehdiksi taisteluksi, josta aivan varmasti kumpikin osapuoli hyötyi isosti kulman takana odottavia pleijareita silmällä pitäen.

Molempien miehistöjen onnistuttua hienosti puolustamaan omaan maaliaan ja maalivahtien, Muik Hockeyn Patrik Koiviston sekä Titaanien Niko Tammen, poimittua kutakuinkin kaikki kudit varusteidensa suojiin, nousivat yksittäisen virheet pelin ratkaisun kannalta varsin suuriin rooleihin.

Erityisesti illan ensimmäisessä kihauksessa uusikaarlepyyläisten viisikko saa pitkään tuijotella peiliin, sillä yksinään isäntien maalin edessä häärinyt Simo Kauppinen onnistui koko kaukalossa kirmanneen muikkuparven keskeltä iskemään punanutuille arvokkaan ”pukukoppiosuman”, digitaalien pysähtyessä Komarov Arenalla aikaan 19:58.

Kauppisen avauserän viimeisillä hetkillä laukoman 0-1-maalin jälkeen seuraavaa punavalon vilkuttelijaa saatiinkin sitten jokunen tovi odotella, sillä kamppailun viides kotkalaisrangaistus avasi riittävän sauman, toisessa erässä peräti neljä pakkopelipaikkaansa hukanneelle, Muik Hockeylle niitata peli tasalukemiin.

Kyseistä 1-1-osumaa tuskin olisi mitä suurimmalla todennäköisyydellä syntynyt, mikäli pienimuotoinen sekaannus kotkalaisten siniviivalle ei olisi avannut Esko Gröhnille paraatiovia läpiajoon ja hanskansa miehen terävän kudin eteen vain osittain saaneen Tammen ohittamiseen.

Pitkään suoranaista puolustustaistelua käynyt Titaanit ei ollut kunnolla ehtinyt vielä edes toipua Gröhnin iskusta, kun jälleen helähti.

Nyt asialla oli puolestaan isäntien Linus Vesterlund, joka onnistui siniviivan päällä katkaisemaan kotkalaisten epäonnistuneen purkuyrityksen, polkaisemaan itsensä muutaman potkun verran lähemmäs parhainta maalintekosektoria ja täräyttämään aikamoisella laaserilla telkän pönttöön sekä aivan järjettömän sambarallin Komarov Arenalla käyntiin.

Niin 235-päinen uusikaarlepyyläisyleisö kuin varmasti kotijoukkuekin oletti tässä kohtaa homman olevan purkissa, mutta mitä vielä. Takaiskuista sisuuntunut titaanimiehistö keräsi uudemman kerran rivinsä kasaan ja väänsi väellä sekä voimalla homman uudemman kerran tasoihin Miika Herralan ajassa 58:46 naulaamalla 2-2-nyytillä.

– Pelaajat kokosivat hienosti itsensä 2-1-maalin jälkeen ja selkeästi päättivät, että tätä peliä ei todellakaan hävitä, totesi Titaanien valmentaja Mika Torvinen tyytyväisenä.

Aina jatkoajalle asti venynyt kamppailu sai lopulta Titaanien kannalta parhaan mahdollisen päätöksen, kun Herralan oman maalin kulmalta lähettämä pitkä pystysyöttö tavoitti suoraan vaihtoaitiosta hyökkäykseen kirmanneen Simo Kauppisen, joka pelivälineen lapaansa saatuaan pyrähti siniviivan yli, viritti kanuunansa ja pamautti kumimuikun voimalla nuottaan ohi täysin voimattoman uusikaarlepyyläishäkkäri Patrik Koiviston.

Kauppisen äkkikuolemaosuma aloitti välittömästi punanuttujen villin juhlinnan, joka oli omiaan masentamaan entisestään voiton viime metreillä näpeistään menettänyttä kotijoukkuetta.

– Saimme vyöllemme lisää hyvää dataa Muik Hockeysta, jonka suurella todennäköisyydellä tulemme vielä kevään aikana uudelleen kohtaamaan, ja muutenkin todella mainion pudotuspeleihin valmistavan ottelun, Torvinen sanaili.

Suomi-sarjan ylemmässä jatkosarjassa sunnuntai-iltaisen kierroksen jälkeen edelleen 6. sijaa miehittävä Titaanit voi vielä nousta yhden askelman ylemmäs, mikäli kotkalaiset voittavat tulevana lauantaina LeKin kotikaukalossaan ja SaPKo häviää kummankin jäljellä olevan ottelunsa saamatta niistä enempää kuin yhden pisteen.

Näin ollen punanuttujen puolivälierävastus tullee mitä suurimmalla todennäköisyydellä olemaan 3. sijan itselleen jo sementoinut Muik Hockey, joten jo siinäkin mielessä sunnutainen vierasryöstö oli kotkalaisille, kuin se kuuluisa nyrkki vastapuolen silmään.

– Kyllähän tämäniltainen voitto nostatti selkeästi itseluottamustamme ja antoi entisestään lisää uskoa omaan tekemiseemme kun näimme, että myös Muik Hockey on omalla pelaamisellamme kaadettavissa, kotkalaiskäskyttäjä Torvinen kommentoi.

Vielä ei kuitenkaan ole aika mennä asioiden edelle, sillä Titaaneilla on pelaamatta yksi ylemmän jatkosarjan kamppailu, jossa punanutut saavat Vaasan Koulunäkki Areenalleen vieraita Lempäälästä eli sarjakakkosena päivää paistattelevan LeKin.

– LeKi tullee ensi lauantaina Kotkassa tarjoamaan meille vähintään yhtä kovan sekä hyvän vastuksen, kuin mitä Muik Hockey tänään – ehkäpä jopa vielä asteen tai kahden verran kovemmankin, Torvinen aprikoi.

– Saamme myös siitä pelistä aivan varmasti erittäin hyvän sparrin, jonka avulla olemme sitten taas entistä valmiimpia sen jälkeen eteen tulevassa pudotuspelimaailmassa meille tarjolla oleviin haasteisiin!

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanit paketoi Suomi-sarjan ylemmän jatkosarjaurakkansa ensi viikon lauantaina (24.2.), kun punanutut iskevät yhteen Kotkaan vieraaksi saapuvan LeKin kanssa.

Ottelu alkaa Vaasan Koulunäkki Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 12 ja 8 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!