Titaanien päävalmentaja vaihtuu kuluvan kauden jälkeen

25.2.2024

Ensi viikolla starttaavat Suomi-sarjan pudotuspelit jäävät tällä haavaa Max Waltherin viimeiseksi palvelukseksi Titaaneille. @ Kari Koski – https://kkofotografi.com/
Ensi viikolla starttaavat Suomi-sarjan pudotuspelit jäävät tällä haavaa Max Waltherin viimeiseksi palvelukseksi Titaaneille. @ Kari Koski – https://kkofotografi.com/

Vastikään Suomi-sarjan vuoden valmentajaksi valittu Max Walther siirtyy uusien haasteiden pariin kuluvan kauden 2023–2024 päätteeksi.

Titaanit komeasti 6. sijalle sekä Suomi-sarjan runko- että ylemmässä jatkosarjassa luotsannut Max Walther ei jatka punanuttujen peräsimessä tulevalla kiekkokaudella 2024–2025.

Kotkalaisseuran kanssa viime kesäkuussa 1+1-vuotisen valmentajasopimuksen tehnyt Walther, 26, jättää näin ollen optionsa käyttämättä ja siirtyy Titaaneita selkeästi suuremman sekä samalla tunnetumman seuran palvelukseen.

– Onhan tämä tietenkin meidän seuramme kannalta katsottuna harmillista, ettemme saa pitää hienoa työtä tehnyttä Waltheria täällä yhtä kautta pidempää, toteaa punanuttujen taustayhdistyksen HK Titaanit ry:n puheenjohtaja Aapo Lampinen.

– Ymmärrämme kuitenkin täysin sen, miksi Max halusi tarttua muualta tarjottuun tilaisuuteen, sillä se on selkeää eteenpäin menoa hänen omalla urallaan ja taas yksi iso askel kohti herran tavoitteena olevaa ammattivalmentajan pestiä.

Ensi viikolla (28.2.) alkaviin Suomi-sarjan pudotuspeleihin täyttä häkää valmistautuva Titaanit olisi luonnollisesti halunnut pitää loistavaa työtä kotkalaisjoukkueen peräsimessä kuluvalla kaudella tehneen ja vastikään Suomen kolmanneksi korkeimman sarjatason vuoden valmentajaksi Jääkiekkoliiton taholta valitun Waltherin päävalmentajanaan myös jatkossa, mutta nyt kuitenkin on uuden käskijän etsiminen edessä.

– Meillä oli totta kai vahva halu ja aikomus jatkaa hyvin sujunuttua yhteistyötä Waltherin kanssa ensi kaudellakin, mutta kun se ei nyt ole mahdollista, muuttaa se odotetusti meidän tulevan sesongin suunnitelmiamme varsin radikaalisti, Lampinen tuumaa.

– Maxin tilalle on nyt esittävä mitat täyttävä korvaaja ja työ kyseisen kaverin löytämiseksi onkin jo seuramme taustalla aloitettu – toivottavasti pystyisimme kertomaan uuden päävalmentajamme nimen huomattavasti aiemmin kuin mitä viimeksi, jottei ensi kauden joukkueen rakentaminen sen vuoksi kärsisi.