Oikein passeli ”kenraaliharjoitus”

24.2.2024

Titaanit päätti Suomi-sarjan ylemmän jatkosarjan komean 6-2-kotivoittoon lauantai-iltana Vaasan Koulunäkki Areenalla Ladies Night –teemahengessä vierailleesta LeKistä!
Titaanit päätti Suomi-sarjan ylemmän jatkosarjan komean 6-2-kotivoittoon lauantai-iltana Vaasan Koulunäkki Areenalla Ladies Night –teemahengessä vierailleesta LeKistä!

Suomi-sarjassa ei ole kuluvalla kaudella enää yhtään vastustajaa, jota Titaanit ei olisi kepittänyt. Kyseinen fakta varmistui lauantai-iltana Kotkassa mitellyssä ylemmän jatkosarjan päätöskamppailussa, jossa punanuttujen vieraaksi Vaasan Koulunäkki Areenalle 505 katsojan kera saapunut LeKi polvistui lopulta parempansa edessä erittäin viihdyttävien vaiheiden jälkeen maalein 6-2 (2-1, 2-1, 2-0).

Titaanit – LeKi 6-2 (2-1, 2-1, 2-0)

03:25 0-1 Oliver Etula (Tuomas Tiitinen, Ville Pelttari)
10:07 1-1 Aleksi Kettunen (Eppu Oksanen, Jaami Jokinen) AV
19:30 2-1 Vili Kolsi (Simo Kauppinen)
22:58 3-1 Veeti Kaplas (Eetu Vanhamaa, Aleksi Kettunen) VoM

26:48 3-2 Juho Painilainen (Juuso Papinsaari, Aku Kinnari)
27:55 4-2 Eetu Laurinantti (Simo Kauppinen, Rene Hiekkataipale)
49:28 5-2 Eetu Laurinantti (Eetu Vanhamaa, Aleksi Kettunen) YV
58:09 6-2 Simo Kauppinen (Niko Tammi, Eppu Oksanen) AV TM


Maalivahdit:

Titaanit – Niko Tammi 10+21+30= 61 torjuntaa
LeKi – Olli Mustonen 10+9+11= 30 torjuntaa (poissa 57:04-58:09 & 58:29-60:00)

Jäähyt:

Titaanit 4 x 2min= 8min
LeKi 3 x 2min= 6min

Suomi-sarjan ylempi loppusarja pelattiin lauantai-iltana Kotkassa päätökseen sekä kotijoukkueena Vaasan Koulunäkki Areenan kapeassa kaukalossa kuluvan kiekkokauden ennätysyleisönsä (505 katsojaa) edessä esintyneen Titaanien että vierailevana yhdistelmänä Ladies Night –teemailtaa kunnioittaneen LeKin toimesta.

Kuten ennakkotietojen myötä olettaa saattoi, ei ottelusta mitään spektaakkelia lopulta syntynyt, kiitos lempääläisten panoksettomuuden ja punanuttujen vähäisten sijoitussaumojen parantelun, mutta varsin viihdyttävä kuusikymmenminuuttinen siitä joka tapauksessa tuli.

Titaanilasien läpi katsottuna ehkäpä illan suurin mielenkiinto piilikin siinä, onnistuvat kotkalaiset kampittamaan vihdoin ja viimein myös LeKin sekä kirjauttamaan näin sen viimeisen puuttuvan vihulaisensa päänahan ”metsästysseinälleen” meneillään olevan suomisarjakauden 2023–2024 osalta.

Kyseisessä tavoitteessaan punanutut myös komeasti onnistuivatkin, sillä alussa johtoon kirmannut lempääläisvieras polvistui lopulta voittoa selvästi enemmän janonneen titaanimiehistön edessä maalein 6-2.

– Totta kai sitä on aina voitetun pelin jälkeen hyvä fiilis päällänsä, sillä voitostahan tässä aina loppuviimeksi kuitenkin pelataan, tokaisi Titaanien päävalmentaja Max Walther verekseltään taiston tauottua.

– LeKi oli ennen tätä iltaa ainut vastustaja Suomi-sarjassa, jota emme olleet pystyneet voittamaan, joten tottahan toki heidän kaatamisensa tuo meille entisestään lisää buustia tuleviin pudotuspelikoitoksiin sekä ihan arkiseen työntekoonkin.

Vaikka itse kamppailu olikin varmasti katsojien ja miksei myös osaltaan pelaajienkin mieleen, ei se titaanipiiskuri Waltherin mukaan tasollisesti yltänyt lähellekään sitä, mihin molemmat joukkueet parhaimmillaan kykenevät.

– Emme olleet pelillisesti saati mentaalipuolella itse aivan topissa ja samaa voi kyllä sanoa myös LeKistä, Walther summasi.

– Se oli mielestäni jopa varsin luonnollistakin, sillä kaikki tiesivät pudotuspelien olevan jo ovella, eikä siinä kohtaa kukaan halua enää ottaa turhia kolhuja taikka loukkaantumisia kontolleen.

Jos ei pelin taso kotkalaiskäskyttäjän makuhermoja liiemmin kutitellut, niin sitä vastoin punanuttujen tehokkuus maalipaikoissa ja ratkaisurintaman laajuus saivat miehen hymyilemään tyytyväisenä.

– Kuusi tehtyä ja vain kaksi päästettyä maalia, jonka ohella saimme jälleen nostettua leveällä rintamalla onnistujia framille – siihen olen todella tyytyväinen, ”Mäkkäri” myhäili.

Titaanien tulittaessa tasaiseen tahtiin, kaksi kertaa per erä, limppu lempääläisnuottaan pysyi myös isäntien oma rysä varsin hyvin varjeltuna.

Tokihan LeKi pommitti eritoten toisessa ja kolmannessa erässä valtoimenaan kiekkoa kohti titaanivahti Niko Tammen vartioimaa maalia, mutta punavalo ei siitä huolimatta suostunut palaamaan kotijoukkueen veräjän takana kuin vain kahdesti koko illan aikana.

– Puolustimme tänään mielestäni varsin hyvin, vaikka tokihan LeKillä oli paikkoja, joista he olisivat voineet tehdä enemmänkin kuin kaksi maalia, Walther analysoi.

– Sen lisäksi olimme jälleen erittäin tehokkaita, josta kuusi kiekkoa vastapuolen repussa kertoo omaa faktakieltään.

Titaanien voitto LeKistä ei muuttanut enää kotkalaisten asemia Suomi-sarjan ylemmän jatkosarjan sisällä, joten punanutut lähtevät ensi viikolla alkaviin pudotuspeleihin 6. sijalta ja täten vieraskaukalosta käsin.

Vaikkei kotkalaisten tavoitteena ollut 4. sija lopulta omaan laariin löpsähtänytkään, ei se titaaniluotsi Waltheria liiemmin harmittanut, sillä kokonaisuus oli hänen papereissaan kaikkinensa selkeästi plussan puolella.

– Neljättä sijaa sekä pudotuspelien kotietua ylemmästä jatkosarjasta toki haimme ja vaikkemme niitä saaneetkaan, olen siitä huolimatta tyytyväinen näiden viiden jatkosarjapelin antiin, etenkin kun katsoo minkälaisilla kokoonpanoilla olemme joutuneet ne läpi tarpomaan, Walther sanaili.

– Mielestäni se [l. anti] kertoo juurikin siitä haluamastamme nousujohteisuudesta – pystyimme ylemmässä jatkosarjassa voittamaan enemmän pelejä, kuin mitä taas hävisimme.

Herkistelyt on nyt herkistelty

Titaanien sekä LeKin välisestä, kuluvan suomisarjakauden kolmannessa, kamppailusta ei taaskaan vauhtia saati vaarallisia tilanteita puuttunut ja se sai aivan varmasti ottelua Ladies Night –teemahengessä seuraamaan saapuneet katsojat viihtymään Vaasan Koulunäkki Areenan istuimillaan.

Oman sijoituksensa sarjassa jo aiemmin sementoinut LeKi tuli pelin alkuun hivenen isäntiään vahvemmin ja onnistuikin siirtymään reilun kolmen minuutin pelaamisen jälkeen 0-1-johtoon Oliver Etulan komealla ohjurilla.

Titaanit ei aikaisesta oman pään kuparisensa rikkoutumisesta kuitenkaan häkeltynyt, vaan alkoi hitaasti, mutta sitäkin varmemmin iskeä lisää pökköä pesään ja se näkyikin lopulta selkeimmin hallin valotaululle ruuvattuina kotkalaisonnistumisina.

Punanutut ennättivät nimittäin vielä avauserän aikana siirtyä tappiolta etulyöntiasemaan, kun ensiksi Aleksi Kettunen karkasi kesken LeKin pakkopelin napauttamaan läpiajonsa päätteeksi hallitun 1-1-alivoimatasoituksen ja siihen päälle vain 30 sekuntia ennen taukosummerin soimista Vili Kolsi lakaisi Simo Kauppisen hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen roskat säkkiin sekä Titaanit 2-1-johtoon.

Viihdyttävä ja vauhdikas päästä päähän soljuva jääkiekko oli homman nimi toisessakin erässä, joka noudatteli maalien teon suhteen suht samaa kaavaa, kuin mitä aiempi kaksikymppinen.

Nyt tosin Titaanit avasi hanat ajassa 22:58, kun Veeti Kaplas oli maalin kulmalla hereillä ja sai lusikoitua oman laukauksensa tolpasta kimmonneen riparikiekon varmasti verkon perukoille.

LeKi ehti muutama minuutti myöhemmin kaventaa maalilukemia Juho Painilaisen lusikoitua vastahyökkäyksestä Juuso Papinsaaren vihaisen kudin paluukiekon Niko Tammen ulottumattomiin, mutta kotkalaiset kuittasivat lähes välittömästi ”vastapalloon” Eetu Laurinantin jysäyttäessä siniviivan tuntumasta pelivälineen ohi maskissa olleen LeKi-veskari Olli Mustosen.

– Pelin laatu ei tänään ollut aivan niin korkea, kuin mitä olimme etukäteen ajatelleet sen olevan, totesi Titaanien päävalmentaja Max Walther.

Jos yllätti pelin laatu isäntien pääpiiskurin, niin varmasti osaltaan yllätti punanuttujen sitkeys ja himo kotivoiton ottamiseen myös vierasjoukkue LeKin.

Kolmas erä, mikäli sitä ei joko livenä tai Leijonat.tv:n kautta todistanut, voi tilastojen valossa näyttää aikamoiselta lempääläismyllyltä, muttei se sitä kuitenkaan kaiken aikaa ollut.

LeKi kyllä tulitti pikkumustaa joka puolelta hyökkäysaluettaan kohti kotkalaisten maalia, mutta mitään merkittävää vieraat eivät saaneet aikaiseksi. Lähimpänä maalintekoa saukkopaidat kävivätkin vasta aivan pelin lopussa pelatessaan kuudella kenttäpelaajalla, mutta Tammi torjui senkin kvartettiyrityksen pois päiväjärjestyksestä.

Titaanit sitä vastoin keskittyi määrän sijasta laatuun ja iski kiekon vielä kahteen otteeseen vastapuolen pussukkaan.

Jo toisessa erässä maalin makuun päässyt Laurinantti kruunasi hienon iltapuhteensa sujauttamalla päätöserän puolivälin krouvin tietämillä joukkueensa viidennen täysosuman hyvin pyörineen ylivoimamyllyn päätteeksi.

Viimeisen voitelun vieraille tarjoili puolestaan Simo Kauppinen, joka sammutti lopullisesti valot LeKin voittohaaveilta nakkaamalla kumimuikun tyhjänä ammottaneeseen lempääläisnuottaan vajaat kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa.

Summerin päättäessä lauantai-iltaisen kahinan, seisoivat Vaasan Koulunäkki Areenalla paljon puhuneet 6-2-lukemat, jotka merkitsivät sitä, että Titaanit päätti Suomi-sarjan ylemmän jatkosarjan komeaan voittoon ja onnistui näin ollen ottamaan vyölleen myös himoitsemansa LeKin päänahan.

Titaaniluotsi Waltherin kotkalaisten peliesitys oli ihan mukiinmenevä, vaikkei se yltänytkään sille tasolle, jolla hän sen haluaisi illasta ja ottelusta toiseen olevan. Joka tapauksessa punanutut saivat LeKin kustannuksella pelattua itselleen hyvän fiiliksen ja itseluottamusta asteen tahi pari nostattaneen taiston ennen ensi viikolla alkavia pudotuspelejä.

– Olisihan se [peliesitys] voinut olla napsun parempikin, mutta kyllä tämä silti ihan hyvä ”kenraaliharjoitus” meille oli, ”Mäkkäri” tuumasi.

SaPKon voitettua samaan aikaan pelatussa pelissä Virkiän, varmistui Titaanien jääminen ylemmässä jatkosarjassa 6. sijalle ja saavan puolivälierissä vastaansa Uusikaarlepyyn ylpeyden Muik Hockeyn.

– Nautitaan tämä ilta tästä saavutuksesta, otetaan hyvät asiat mukaan sekä korjattavat asiat syyniin, huilataan huomenna ja maanantaina käännetään sitten fokus kohti Muik Hockeyn kohtaamista sekä aletaan toden teolla valmistautua ensi keskiviikkona starttaavan puolivälieräsarjan avauskoitokseen, kotkalaiskäskyttäjä perkasi tulevaa suunnitelmaansa.

Se, että Titaanien vastustajaksi asettuu juurikin Jani Tuomivirran luotsaama Muik Hockey, ei vetänyt kotkalaisleirissä mieliä matalaksi.

Uusikaarlepyyläisten vahvuus tiedetään erittäin hyvin ja helppoa puolivälieräsarjaa tuskin kukaan odottaa, mutta sitä vastoin kaikki ovat aivan varmasti myös yhtä mieltä siitä, että kehitteillä on oikein kunnon vääntö, jossa ne ratkaisevat pienet asiat nousevat keskiöön.

– Olemme kolme kertaa tähän mennessä ehtineet toistemme kanssa peistä taittaa ja jokainen näistä kamppailuista on venynyt lisäajalle, kommentoi Titaanien päävalmentaja Max Walther.

– Aiemmat keskinäiset kohtaamisemme ovat olleet kovia sekä rehtejä vääntöjä, jotka eivät ole jättäneet yhtikäs ketään kylmäksi, sillä niistä ei tunnetta ole liiemmälti puuttunut ja tuskinpa tämä trendi tulee muuttumaan jatkossakaan yhtikäs mihinkään.

– Ihan jo senkin perusteella olisi varsin hölmöä olettaa saati sanoa tulossa olevan varsin epätasaisen puolivälieräsarjan – tasainen taisto on tulossa ja pelit tulevat ratkeamaan jälleen todella pieniin marginaaleihin, ”Mäkkäri” alleviivasi.

Näin ollen ei siis tarvitse kovin suuri ennustaja olla, jos lähtee veikkaamaan, ettei Titaanien sekä Muik Hockeyn välinen puolivälieräsarja mene suoraan kolmessa pelissä poikki ja niin Vaasan Koulunäkki Areenalla kuin vastavuoroisesti Komarov Arenallakin tullaan näkemään aikamoiset tsembalot sekä kaukalon että katsomonkin puolella.

– Uuteenkaarlepyyhyn ja Komarov Arenalle on aina mukava mennä – siellä on pieni kaukalo, hieman jopa hämyinen ja kylmä atmosfääri sekä äänekäs kotiyleisö, eli kaikkinensa juuri ”meidän näköinen pubi”, punanuttupiiskuri Walther naurahtaa.

– Luistelu- sekä kamppailuvalmius tullevat nousemaan erittäin isoon arvoon sarjan edetessä ja niillä osa-alueilla meidän pitää eritoten olla valmiita Muik Hockey oikein toden teolla jok’ikisessä vaihdossa haastamaan!

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa SchalesPhoto-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan pudotuspelien puolivälierissä alkaa ensi viikon keskiviikkona (28.2.), kun punanutut matkustavat Uuteenkaarlepyyhyn, jossa majaansa pitävä Muik Hockey isännöi Komarov Arenalla kello 18:30 alkavaa ja ”paras viidestä” –systeemillä pelattavan ottelusarjan avausosaottelua.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Leijonat.tv-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.