Titaanit jäi telineisiin

28.2.2024

Uudessakaarlepyyssä keskiviikkona miteltyä puolivälieräsarjan avausosaottelu oli lähestulkoon alusta aina loppuun saakka yhtä kotijoukkueen juhlaa. @ Kari Koski – https://kkofotografi.com/
Uudessakaarlepyyssä keskiviikkona miteltyä puolivälieräsarjan avausosaottelu oli lähestulkoon alusta aina loppuun saakka yhtä kotijoukkueen juhlaa. @ Kari Koski – https://kkofotografi.com/

Suomi-sarjan pudotuspelit ovat vähän kuin pitkän matkan juoksukilpailu. Se joka alussa hosuu, se lopussa väsyy. Titaanit ei keskiviikkoisessa puolivälieräsarjansa avauksessa Uudenkaarlepyyn Komarov Arenalla liiemmin alussa hosunut, vaan jäi totaalisesti telineisiin. Kotijoukkue Muik Hockey sen sijaan pisti heti ison vaihteen silmään ja rallatteli lopulta tylyyn 7-1 (5-0, 1-0, 1-1) –voittoon.

Muik Hockey – Titaanit 7-1 (5-0, 1-0, 1-1)

07:11 1-0 Kasper Holm (Marcus Wik)
09:05 2-0 Marcus Wik (Esko Gröhn) VoM
11:05 3-0 Simon Gädda (Valtteri Kotanen, Erik Backlund)
12:17 4-0 Emil Blomqvist (Linus Vesterlund)
14:55 5-0 Christoffer Seppelin (Esko Gröhn, Juho Arminen) YV
38:11 6-0 Jonatan Pajala (Juho Arminen, Esko Gröhn)
50:57 7-0 Christoffer Seppelin (Juho Arminen, Simon Gädda)
58:06 7-1 Vili Kolsi (Ilmari Karhapää, Eppu Oksanen) YV

Maalivahdit:

Muik Hockey – Patrik Koivisto 8+14+5= 27 torjuntaa
Titaanit – Niko Tammi 19+11+0= 30 torjuntaa (vaihto 40:00 / 6-0)
Titaanit – Niilo Pussinen 0+0+15= 15 torjuntaa


Jäähyt:

Muik Hockey 3 x 2min + 1 x 5min + 1 x 20min= 33min
Titaanit 3 x 2min= 6min

Kauden odotetuin aika eli pudotuspelit polkaistiin keskiviikkoillan hämärtyessä Suomi-sarjassa käyntiin yhteensä neljällä eri paikkakunnalla.

Punanuttukannattajien katseet kääntyivät luonnollisesti kohti läntistä Suomea ja tarkemmin ottaen Pohjanmaan maakunnassa sijaitsevaa Uuttakaarlepyytä, jossa Titaanit aloitti oman mestaruuspokaalijahtinsa kivikovana kotijoukkueena tiedetyn Muik Hockeyn vieraana.

Uusikaarlepyyläisten ja kotkalaisten keskinäisestä puolivälieräsarjasta povattiin ennakkoon todella tasaista tahtojen taistelua, sillä olivathan joukkueen runko- sekä ylemmän jatkosarjan aikana iskeneet kolmesti jo yhteen ja kaikki kohtaamiset olivat venyneet joko jatkoajalle tai voittolaukauskilpailuun saakka.

Noh... tällä kertaa kyseinen tasaisuus säilyi joukkueiden välillä noin reilun viiden minuutin verran, kunnes kotijoukkue otti tahtipuikon tylysti haltuunsa ja pyyhkäisi Titaanit sen verran tylysti tieltään, etteivät punanutut meinanneet pelin päättymisen jälkeen löytää kunnolla edes kaukalosta pukuhuoneensa suojiin haavojaan nuolemaan.

Muik Hockey nimittäin takoi avauserässä reiluun seitsemään minuuttiin viisi maalia, ratkaisten pelin kutakuin välittömästi ensikättelyiden jälkeen ja siirtyen näin puolivälieräsarjassa johtoon otteluvoitoin 1-0.

– Tämä peli ratkesi hyvin pitkälti avauserän tapahtumiin, tiivisti Titaanien päävalmentaja Max Walther aatoksensa kotkalaisten kannalta erittäin karuihin 7-1-tappiolukemiin päättyneen taiston tauottua.

– Olimme ensimmäiset viisi minuuttia vielä ihan hyvin kiinni omassa pelisuunnitelmassamme, mutta sen jälkeen pakettimme levisi kuin ne kuuluisat Jokisen eväät.

Titaanien pelaaminen ja aivoitukset tosiaankin menivät lähes täydelliseen umpisolmuun uusikaarlepyyläishyökkääjä Kasper Holmin onnistuttua ottelun avausmaalin teossa ajassa 7:11, jonka jälkeen punanuttupussari Niko Tammi joutui sellaisen tulituksen kohteeksi, että huhheijaa sentään.

Tammen taisteltua lähes yksinään tuulimyllyjä vastaan, nakuttivat isännät rumputulensa tuoksinassa vielä neljä kertaa kiekon kotkalaisten verkkoon ennen erätaukosummerin sointia. Hurjaan kannustusvireeseen tuttuun tapaansa herännyttä kotiyleisöä hemmottelivat toinen toistaan komeammilla täysosumilla Marcus Wik, Simon Gädda, Emil Blomqvist sekä Christoffer Seppelin.

– Muik Hockey oli todella hyvä ja osin onnekaskin, mutta silti täysin ansaitusti – me taas tyydyimme lähinnä seuraamaan vierestä mitä kaveri tekee ja olimme muutenkin erittäin heikkoja kautta linjan, huokaisi titaanipiiskuri Walther pettyneenä.

Jopa isäntien takomia maaleja enemmän pelissä pisti silmään se, että Muik Hockey oli oikeasti tullut kaukaloon näyttämään, että heidän kotipubissaan ei yksikään vieras hypi silmille edes vähää alusta.

Titaanit taas oli tullut lähinnä tutkailemaan mikä meininki Uusikaarlepyyn keskiviikkoillassa oikein on, eikä se pelkkä tilanteiden sivusta seuraaminen vain riittänyt Jani Tuomivirran ja Jukka Kotasen luotsaaman sekä liekittämän ”muikkuparven” kyydissä lopulta yhtikäs mihinkään.

– Tiesimme kyllä tasan tarkkaan miten fyysinen ja kamppailuvoimainen joukkue Muik Hockey on, muttemme siitä huolimatta pystyneet siihen vaateeseen oikein millään muotoa tänään vastaamaan, ”Mäkkäri” mietiskeli.

– Asenteesta, uskalluksesta ja halusta se homma on hyvin pitkälti pudotuspeleissä loppuviimeksi aina kiinni ja ne osa-alueet meidän pitää saada jatkossa ehdottomasti kovemmalle tolalle.

Jos Muik Hockey suoranaisesti taklasi ja röyhi luonteen kotkalaisilta pois avausosaottelussa, niin samaten kotijoukkue niin ikään luisteli klassisesti jalat punanuttujen alta.

– Myös luistelu- ja pelitempo pitää nostaa huomattavasti lähemmäs vastapuolen tasoa, sillä muuten jäämme Komarov Arenan tulitikkuaskissa armotta jalkoihin, Walther summasi.

– Huomiselle riittää siis aika paljon pohdiskeltavaa niin valmennukselle kuin myös pelaajistollemmekin.

”Se on aivan yksi lysti häviätkö pelin 1-0 vaiko 7-0”

Ensimmäisen erän tyrmäyksen jälkeen olikin kyse enää lähinnä siitä, saako Titaanit omaan pelaamiseensa oikein minkäänlaista tatsia ja miten paljon Muik Hockey taas haluaa vieraitaa kurmoottaa.

Pieni sauma punanutuille jopa toisen erän alkupuoliskolla tarjoutuikin päästä edes jollain tapaan pelin voittotaisteluun mukaan, kun uusikaarlepyyläispuolustaja Ville Saukko taklasi laidan läheisyydessä Titaanien Miika Herralaa numeroihin ja lähti sen jälkeen isoista ovista 5+20 minuutin rangaistus niskassaan.

Kotkalaiset eivät kuitenkaan saaneet koko viiden minuutin pakkopelinsä aikana mitään mainittavaa aikaiseksi, kun taas kotijoukkue kippasi vielä toisen erän lopulla hieman lisää jääkylmää vettä Titaanien niskaan Jonatan Pajalan survottua jo illan kuudennen Muik Hockey-merkkisen täysosuman.

Punanuttuvalmennus haki päätöserään pienimuotoista piristysruisketta ja samalla lepoaikaa täysin yksin maalinsa suulle jätetylle Niko Tammelle, vaihtamalla tolppien väliin Niilo Pussisen.

Kyseinen peliliike ehkä jollain tapaa vieraita hivenen tsemppasikin, mutta myös Muik Hockey nosti selkeästi jalkansa kaasulta ja alkoi säästellä omia voimiaan seuraavan päin kamppailuun.

Sen myötä kolmannesta erästä ei sitten enää mitään suurta spektaakkelia saatukaan aikaseksi, mutta kertaalleen kuitenkin kummassakin päädyssä maaliverkko vielä pölisi.

Jo ensimmäisessä erässä punanuttuja kurittanut Christoffer Seppelin sinetöi hienon iltapuhteensa koko kentän sooloon ja ovelaan laukaukseen, joka yllätti täysin niin titaanikenttäpelaajat kuin maalivahti Pussisenkin ja siirsi isännät jo 7-0-johtoasemaan.

Lopulta punanututkin pääsivät tilastoihin muuten kuin vain jäähyjen muodossa, kun Vili Kolsi onnistui tinttaamaan ajassa 58:06 ottelun todella laihaksi lohduksi jääneen 7-1-kavennuksen miesylivoiman turvin.

Kolsin onnistuminen ei kuitenkaan muuttanut sitä faktaa muuksi, että Muik Hockey korjasi puolivälieräsarjan avausosasta komean kotivoiton itselleen ja siirtyi näin ollen kuskin pukille taistelussa paikasta semifinaalivaiheeseen.

– Meillä oli tänään kaukalossa hieman liian paljon kahden kerroksen väkeä – mikäli se johtui jännittämisestä tai liiallisesta puristamisesta, niin nyt sen pitää jatkossa olla sitten takanapäin, kommentoi Titaanien päävalmentaja Max Walther.

– Torstain peliin pitää ihan jokaisen pystyä nostamaan tasoaan pykälällä, jollei jopa kahdellakin.

Vaikka Titaanit sai aika karuhkoa kölimöykytystä uusikaarlepyyläisiltä heti pudotuspelien lähtölaukauksessa, ei yksittäinen ottelu pitkissä sarjoissa ratkaise hommia vielä oikeastaan yhtikäs mihinkään.

Nyt tärkeimmäksi asioiksi kotkalaisten kohdalla nousevatkin ne, miten hyvin punanutut ottavat tästä niivityksestä opikseen, käsittelevät tappion ja jättävät sen taakseen, kokoavat rivinsä sekä hyökkäävät vajaan 24 tunnin päästä uudemman kerran askiin arvokas vierasryöstö päämääränään.

– Pudotuspelit on nyt vasta aloitettu ja sarja Muik Hockeylle 1-0, eli mitään ei tosiaankaan ole vielä ratkaistu suuntaan tai toiseen, Walther tokaisi.

– Se on muutenkin aivan yksi lysti häviätkö pelin 1-0 vaiko 7-0, kun siitä ei silti saa kuin sen yhden kiinnityksen välieräpaikkaan.

– Huomenna meillä on jälleen uusi mahdollisuus avata oma voittotilimme tämän kevään pudotuspeleissä ja siitä lähdetään liikkeelle, että sen myös teemme, lyömme sarjan tasoihin sekä pääsemme sitten kotikaukalossamme hakemaan katkaisua näille kekkereille, ”Mäkkäri” päätti tarinointinsa.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan pudotuspeleissä jatkuu heti huomenna torstaina (29.2.), kun punanutut iskevät uudemman kerran Uudessakaarlepyyssä sijaitsevalla Komarov Arenalla yhteen kello 18:30 käynnistyvässä puolivälieräsarjan 2. osaottelussa yhteen kotijoukkue Muik Hockeyn kanssa.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Leijonat.tv-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.