Punanutuilla iso vuori kiivettävänä

29.2.2024

Toinen perättäinen rökäletappio Muik Hockeya vastaan käytävässä puolivälieräsarjassa veti Titaanien päävalmentajan Max Waltherin vakavaksi.
Toinen perättäinen rökäletappio Muik Hockeya vastaan käytävässä puolivälieräsarjassa veti Titaanien päävalmentajan Max Waltherin vakavaksi.

Tilanne on tällä hetkellä juuri se, minkä Titaanit nykyisellä tekemisellään ansaitsee. Turha sitä tilannetta on kuitenkaan vielä alkaa sen enempää surkutella, sillä puolivälieräsarja on edelleen kesken. Iso vuori punanutuilla on kuitenkin jatkossa kiivettävänä, sillä Muik Hockey oli myös torstaisessa Suomi-sarjan pudotuspelitaistossa selkeästi kotkalaisia parempi, napaten itselleen toisen kiinnityksen välieräpaikkaan maalein 8-1 (3-0, 3-1, 2-0).

Muik Hockey – Titaanit 8-1 (3-0, 3-1, 2-0)

05:43 1-0 Linus Vesterlund (Carl-Axel Braskén, Arttu Kiviluoma) YV
10:44 2-0 Emil Blomqvist (Arttu Kiviluoma) VoM
16:23 3-0 Juho Arminen (Simon Gädda, Jonatan Pajala)
30:29 4-0 Jonatan Pajala (Juho Arminen, Esko Gröhn)
34:54 5-0 Kasper Holm (Esko Gröhn, Tobias Åkerman)
36:47 5-1 Santeri Salminen (Jaami Jokinen, Atte Grön)
38:50 6-1 Sebastian Rajala (Felix Nyfors, Linus Vesterlund)
43:12 7-1 Kasper Holm (Emil Blomqvist)
53:08 8-1 Jonatan Pajala (Joakim Lindqvist, Esko Gröhn)

Maalivahdit:

Muik Hockey – Patrik Koivisto 9+5+18= 32 torjuntaa
Titaanit – Niko Tammi 6+18+6= 30 torjuntaa

Jäähyt:

Muik Hockey 3 x 2min= 6min
Titaanit 1 x 2min= 2min

Eipä ollut yksi, Härmän Kylpylässä vietetty, yö saati vielä seuraava aamupäiväkään muuttanut Titaanien ja Muik Hockeyn välisen puolivälieräsarjan voimasuhteita yhtikäs mihinkään.

Komarov Arenan huutomyrskyssä kiekkoiltu 2. osaottelu noudatteli lähes identtiseen tapaansa edeltävänä iltana pelattua peliä, joskin nyt uusikaarlepyyläisten punanuttunuottaan iskemät täysosumat jakautuivat aiempaa hieman tasaisemmin kolmen erä yhteyteen.

Se oli kuitenkin taas lähes alusta alkaen pläkkiselvää, että Muik Hockey vie ja Titaanit vikisee, eikä kotkaisille ole jaossa kuin hopeaa sekä lämmintä kättä.

– Olimme edelleen aivan kaikessa kaveria perässä ja näin ollen tulos oli juurikin nähdynlainen, totesi Titaanien päävalmentaja Max Walther varsin hiljaisella äänellä 8-1-lukemiin päättyneen pelin jälkimainingeissa.

Oletus nimittäin oli, että eilinen 7-1-tappio oli vain kauneusvirhe joukkueiden välisessä saagassa punanuttujen kannalta katsottuna, mutta mitä vielä.

Muik Hockey oli, jos ei yhtä hyvä, niin ehkäpä vielä piirun verran parempi sekä tylympi, kun taas kotkalaiset eivät olleet onnistuneet muuttamaan omassa tekemisessään oikeastaan yhtikäs mitään.

Torstaisessa kamppailussa avausmaali syntyi jopa hieman aiemmin, kuin mitä edeltävänä iltana ja sen jälkeen show olikin sitten oikein kunnolla valmis alkamaan, eikä punanutuille ollut taaskaan muuta, kuin kauhuelokuvan sivunäyttelijän rooli tarjolla.

Uusikaarlepyyläiset läimivät hieman jopa alistuneenkin oloisia vieraitaan oikealta ja vasemalta, edestä sekä takaa, pommittaen samalla pikkumustaa valtoimenaan kohti titaanimaalilla päivystänyttä Niko Tammea.

Osa kudeista löysi luonnollisesti tiensä Tammen selän taakse, murentaen maalisummerin törähdys kerrallaan entistä enemmän sekä punanuttuhäkkärin että samalla myös muun kotkalaisjoukkueen itseluottamuksen rippeitä.

– Teimme tänään taas aivan järkyttävän määrän henkilökohtaisia virheitä sekä kiekollisina että kiekottomina, Walther harmitteli.

– Muik Hockey on niin äärimmäisen laadukas joukkue, että he kyllä käyttävät meidän lähestulkoon suoraan lapaan tarjoamat saumansa hyödykseen.

Selittelyille ei kieltämättä ole jäänyt kahdessa nyt pelatussa puolivälierätaistossa liiemmälti tilaa, sillä niin selkeästi parempi, valmiimpi ja halukkaampi on kotijoukkueena kaukalossa temmeltänyt Muik Hockey ollut.

Kotkalaisleirissä onkin iso mietinnän paikka sen suhteen, millä ilveellä uhkaavasti kohti kesälomaa lipuvan punanuttupaatin suunta saadaan käännettyä taas kohti voittoisia vesiä.

– Ei tässä ole mitään yksittäistä pelillistä syytä, minkä voisi näiden tappioiden jälkeen nostaa tikun nokkaan – kyllä meidän pitää parantaa tekemistämme aivan kaikessa mahdollisessa, ”Mäkkäri” sanaili.

Titaanipiiskuri Waltherin mukaan aivotyö ja asioiden läpi käyminen sekä kurssin kääntäminen käynnistetään jo torstai-illan kotimatkan alkaessa, sillä kaikki jäljellä oleva aika ennen lauantaista 3. osaottelua aiotaan käyttää maksimaalisesti hyödyksi.

– Tulemme aivan varmasti käyttämään jokaisen tunnin, minuutin ja miksei sekuntinkin kellosta siihen pohdintaan sekä asioiden läpi käymiseen, jotta olisimme seuraavassa pelissä valmiita ottamaan itsellemme ensimmäisen kiinnityksen välierävaiheeseen, Walther paalutti.

– Tällä hetkellä olemme tosin siitä [ensimmäisestä kiinnityksestä] kyllä kieltämättä aika helvetin kaukana, eikä sen ottaminen tule missään nimessä olemaan helppoa, mutta se on niin ikään täysin varmaa, ettemme luovuta tätä leikkiä ilman taistelua loppuun asti.

Uskoa parempaan huomiseen

Muik Hockey ehti torstaisessa kamppailussa mennä taas oikein kunnolla menojaan, ennen kuin Titaanit pääsi ensimmäistä kertaa mukaan maalitilastoihin.

Uusikaarlepyyläisten maalikimarasta ensimmäisten vajaan 35 minuutin aikana vastasivat sekä samalla hienosti tunnelmaa luonutta faniryhmäänsä ja muuta Komarov Arenan yleisöä villitsivät Linus Vesterlund, Emil Blomqvist, Juho Arminen, Jonatan Pajala ja Kasper Holm.

Titaanisentteri Santeri Salmisen tekemä 5-1-kavennus toisen erän lopulla toi muuten varsin synkkään iltaan pienen valonpilkahduksen, joka kuitenkin pakeni pimeyteen vain muutamaa hetkeä myöhemmin Sebastian Rajalan täräytettyä isännät jälleen viiden maalin mittaiselle karkumatkalle.

Tällä kertaa kotkalaisvalmennus ei vaihtanut Niko Tammea koko ottelun aikana pois maalinsa suulta, joten mies joutui vielä viimeisen kaksikymppisen aikana vastaanottamaan sekä Holmin että Pajalan toiset onnistumiset takaiskumaalien muodossa.

Ei ollutkaan kovin suuri ihme, että Titaanien päävalmentaja Max Walther sai jälleen hakemalla hakea plus-merkkisiä asioita oman joukkueensa suorituksesta.

– Jos jotain positiivista näistä Uudessakaarlepyyssä pelatuista peleistä haluaa hakea, niin U20-joukkueestamme mukaan pudotuspelijunan kyytiin hypännyt Atte Grön on pakko nostaa esiin, antoi Walther tunnustusta ensimmäisiä luistimenpiirtojaan edustusmiehistön mukana vetelevälle hyökkääjälupaukselleen.

– Atte on ottanut hienosti paikkansa pelaavassa kokoonpanossamme ja vaikka hän onkin päässyt näkemään vielä varsin tylyn puolen käynnissä olevasta pudotuspelisarja, on herra siitä huolimatta tuonut oman arvokkaan panoksensa mukaan touhuumme.

Kahden nyt pelatun puolivälierämatsin, vallalla olevan 0-2-otteluvoittotappiotilanteen sekä maalieron 2-15 myötä selityksiä ei liiemmin tarvitse keksiä sille, miksi Titaanit on enää yhden häviön päässä kesäloman alkamisesta.

Nyt kotkalaisvalmennus ja -joukkueen on yhdessä tuumin kehitettävä ne ratkaisut sekä toimintamallit sille, miten hommaa aletaan kääntää takaisin oikeille urille ja pureksittava sen jälkeen pala palalta Muik Hockeyn tarjoilemat tappion karvaat kalkit sekä iskettävä sitten täydellä raivolla ”tulta päin”, kun kiekko lauantaina putoaa ensimmäisen kerran Vaasan Koulunäkki Areenan jäähän puolivälieräsarjan 3. osaottelun alkamisen merkiksi.

Se kun luulisi olevan jo kaikille selvää, että enää ei mikään muu riitä jatkamaan punanuttujen kuluvan kiekkokauden yhteistä taivalta kuin pelkästään voittaminen ja vielä useamman kerran (toim. huom. kolmesti) putkeen.

– Kaikilla on varmasti juuri nyt takki aika tyhjä, joten lepo tulee nyt olemaan ystävämme ja kunnon yöunien jälkeen on sitten aika yhdessä istua alas ja analysoida tilanne sekä sitä kautta lähteä rakentamaan sotasuunnitelmaamme lauantaille, ”Mäkkäri” alleviivasi.

Kyseisen pläänin kasaamista ei helpota tipan vertaa se fakta, että Titaanit tuskin saa ketään nyt jo riveistä poissaolleista pelaajistaan mukaan taisteluun ja sama kohtalo on niin ikään edessä torstaisen kamppailun avauserässä itseään loukanneen ja pelin kesken jättäneen Eetu Laurinantin kohdalla.

– Apuja ei ikävä kyllä ole mistään luvassa tähän sarjaan – toivottavasti saamme raavittua jalkeille edes sen kolmen kentällisen verran pelaajia kotiotteluumme, tuumasi titaaniluotsi Walther.

Vaikkeivät punanutut saisi jalkeille täyttä nivaskaa, on se siitä huolimatta satavarmaa, että helpolla Muik Hockey ei tule Vaasan Koulunäkki Areenalla pääsemään saati vain pelkästään rallattelemalla hoitamaan tietään välieriin.

Titaanimiehistö on kahden ”lumipesun” jälkeen sen verran ärsytetty revohka, että nyt jos koskaan tullaan Kotkassa näkemään eläimellistä taistelua elämästä ja kuolemasta vielä vähintään 60 minuutin verran.

– Me emme missään nimessä aio luovuttaa ilman todellista taistelua ja mikäli lähtömme tulevien päivien aikana koittaa, niin sen lähdön pitää ehdottomasti tulla saappaat jalassa loppuun saakka taistellen, Walther naulasi.

– Emme voi enää peliäkään tässä puolivälieräsarjassa hävitä, joten aivan kaikkemme tulemme kyllä tekemään, ettei meillä kesäloman aloitus koita vielä lauantaina saati ihan hetkeen muutenkaan.

Kotkalaiskäskyttäjä lähettääkin samalla painavan viestin ihan kaikkien titaanisydäntä tunnustavan ja punanuttujen värejä ylväästi yllään kantavan kannattajan suuntaan, sillä aivan kaikenlainen tuki tullee viikonloppuna olemaan enemmän kuin tarpeen.

– Vaikka olemmekin nyt otteluvoitoissa 0-2-tappiolla, niin tarvitsemme siitä huolimatta läpi koko kuluneen kauden meitä hienosti tukeneen kotiyleisömme tuen taaksemme, joten toivottavasti myös heiltä löytyy edelleen uskoa parempaan huomiseen ja lehterit täyttyisivät sen myötä lauantain pelissä oikein huolella, Walther summasi.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan pudotuspeleissä jatkuu kuluvan viikon lauantaina (2.3.), kun Muik Hockey saapuu punanuttujen vieraaksi Kotkassa pelattavaan puolivälieräsarjan 3. osaotteluun.

Kamppailu alkaa Vaasan Koulunäkki Areenalla kello 17:00 – liput peliin maksavat 12 ja 8 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!