Titaani ei todellakaan taitu!

2.3.2024

Kuten punanuttusoturi Elias Huovisen olemuksesta on havaittavissa, titaani ei todellakaan taitu! @ Kari Koski – https://kkofotografi.com/
Kuten punanuttusoturi Elias Huovisen olemuksesta on havaittavissa, titaani ei todellakaan taitu! @ Kari Koski – https://kkofotografi.com/

Titaanit palasi lauantaisessa Suomi-sarjan puolivälieräsarjan 3. osaottelussa sille tasolle, jota punanutuilta on kuluvalla kaudella totuttu näkemään. Kotkassa vieraillut Muik Hockey sai todellakin kokea nahoissaan isäntiensä parantuneen pelivireen, jonka myötä kotkalaiset laittoivat Vaasan Koulunäkki Areenansa rokkaamaan ja nappasivat arvokkaan ensimmäisen kiinnityksen semifinaalivaiheeseen pääsyyn, kellistäen uusikaarlepyyläisvihulaisensa lopulta maalein 4-1 (0-0, 0-0, 4-1).

Titaanit – Muik Hockey 4-1 (0-0, 0-0, 4-1)

43:16 1-0 Elias Huovinen (Miika Herrala) SR
51:46 1-1 Esko Gröhn (Christoffer Seppelin, Juho Arminen) YV
54:35 2-1 Simo Kauppinen (Miika Herrala, Eppu Oksanen) YV VoM
58:15 3-1 Miika Herrala (Niilo Pussinen) TM
58:26 4-1 Santeri Salminen TM


Maalivahdit:

Titaanit – Niilo Pussinen 7+9+8= 24 torjuntaa
Muik Hockey – Patrik Koivisto 9+7+8= 24 torjuntaa (poissa 57:24-58:15 & 58:22-58:26)

Jäähyt:

Titaanit 3 x 2min= 6min
Muik Hockey 5 x 2min + 1 x 10min= 20min

Eihän se kieltämättä mikään kovin helppo paikka ole, kun joudut lähtemään pudotuspelisarjan jo mahdollisesti katkaisevaan peliin allasi kaksi suurinumeroista vierastappiota, joissa et oikein kummassakaan ole saanut edes kunnolla hippaa vastustajastasi.

Juuri nämä olivat lähtökohdat punanuttunäkökulmasta katsottuna lauantai-iltana Vaasan Koulunäkki Areenalla pelattuun puolivälierien 3. osaotteluun Muik Hockeyn isäntänä.

Titaanit ei olisi kuitenkaan Titaanit, mikäli se olisi heittänyt homman läskiksi ja vain kiltisti alistunut kohtaloonsa sekä päästänyt uusikaarlepyyläsvieraansa rallatellen semifinaalivaiheeseen.

Kotkalaiset päättivät viimein pistää kovan kovaa vastaan ja näyttää aivan kaikille suomisarjajääkiekkoa seuraaville, etteivät he ole niin huonoja, kuin mitä Uudessakaarlepyyssä aikaiseksi saadut tulokset kaikessa karuudessaan osoittivat.

– Palaveerasimme joukkueen kanssa paljon ennen tämäniltaista ottelua ja pelaajat ottivat niistä keskustelutuokioista hyvin koppia, joka on mielestäni loistava juttu, selvensi Titaanien päävalmentaja Max Walther miehistönsä valmistautumisen kommervenkkejä otteluun.

– Nämä kekkerit kun ovat kuitenkin aina loppuviimeksi pelaajien paikkoja näyttää mikä se koko pitkän kauden mittainen tulos oikein on.

Punanutut tosiaankin todistivat sen, että mikään ei ole ohi, ennen kuin lihava leidi kajauttaa ilmoille viimeiset laulunvärssynsä ja iskivät mitä osuvimmin luun syvälle Muik Hockeyn kurkkuun, kaventamalla ottelusarjan 1-2-tilanteeseen makealla sekä ennen kaikkea ansaitulla 4-1-kotivoitollaan.

– Sarja heräsi takaisin henkiin meidän kannaltamme katsottuna, Walther myhäili.

– Pelaajat pelasivat nyt toisilleen ja joukkueelleen enemmän kuin mitä itselleen – juuri niin sen pitää mennäkin, mikäli pudotuspeleissä haluaa jotain voittaa ja siitä olen erityisen ylpeä.

Titaanit onnistui nyt pitämään Muik Hockeyn aiempien koitosten hurjan alkuryöhän aisoissa ja hallitsemaan muutenkin kaukalon tapahtumia sekä pitämään fokuksensa kokoajan olennaisessa.

Edes aikamoista parranpärinää avauserän lopulla aiheuttanut hylätty maali, ei saanut punanuttujen junaa suistumaan raiteiltaan, vaan pikemminkin vain kasvatti kotkalaisjoukkueelle lisää näyttämisen halua, joka poiki viimeisen kaksikymppisen aikana sitten sen kaikkien titaani-ihmisten haluaman lopputuleman.

– Tämä oli meiltä erittäin sitkeä ja hieno taistelu, jonka aikana jokainen erä kääntyi jossain määrin meidän laariimme, ”Mäkkäri” tokaisi tyytyväisenä.

– Olisi ollut mielestäni vääryys, mikäli emme olisi voittaneet, sillä olimme nyt se parempi joukkue kaukalossa ja siitä luonnollisesti erittäin iso hatunnosto jätkille.

Titaanien paremmuus näkyi parhaiten juurikin siinä, että nyt Muik Hockey ei kyennyt enää luistelu- ja pelitemponsa sekä fyysisyytensä avulla tekemään vastustajastaan lilliputtia.

Punanutut kun itse ottivat aloitteet omiin käsiinsä, pyrkivät olemaan jatkuvalla syötöllä aktiivisia sekä antamaan iskun iskusta ja vielä vähän päällekin aivan kuin näyttääkseen, että meidän kotihallissamme ei mikään ”muikkuparvi” hypi silmille.

– Emme olleet oikeastaan missään vaiheessa pieniä, siteerasi Walther osuvasti erään entisen leijonakapteenin tunnetuksi tekemään sanontaa.

– Pelin sisällä tulee toki aina heikkoja hetkiä ja sekavia pätkiä, mutta se on hyvän joukkueen merkki, miten nopeasti pystyt ne hetket sekä pätkät käsittelemään ja siirtymään niistä oikeilla keinoilla eteenpäin.

– Sen takia meillä juuri onkin tietyt pelisuunnitelmat olemassa, jotta voimme köysissä ollessamme nojata niihin ja niiden huonojen vaiheiden purkaminen niiden avulla olisi myös mahdollisimman sujuvaa, punanuttupiiskuri sanaili.

Ei mitään hävittävää

Vaasan Koulunäkki Areenalle lauantai-iltana jalkautuneet vajaat 400 katsojaa saivat todistaa todella viihdyttävää ja jännittävää näytöstä, joka sai arvolleen sopivan ratkaisun vasta sen päätöserässä.

– Mentaliteettimme tälle päivälle oli se, ettei meillä ole enää mitään hävittävää ja kaikki pitää nyt viimeistään lyödä tiskiin – niin me myös teimmekin, totesi Titaanien päävalmentaja Max Walther.

Oman huolenaiheensa ennakkoon kotkalaisvalmennukselle tuottanut kapeahko pelaajarosteri näytti, ettei se ole määrä, vaan nimenomaan laatu mikä merkkaa, painaen kokoajan hullunraivolla vieraidensa päälle kuin se yleinen syyttäjä konsanaan.

Titaanit onnistuikin iskemään Muik Hockeylle oivan haasteen tiskiin nimenomaan uusikaarlepyyläisten omilla eväillä ja se jos mikä teki pelistä entistä viihdyttävämpää seurattavaa.

– Pelaamisemme oli erittäin tasapainoista koko pelin ajan ja varsinkin kun vain kolmella kentällisellä puskimme menemään, niin ei siinä pelaajatkaan ehtineet miettiä turhia, vaan jäältä vaihtoaitioon tullessaan se oli käytännössä hörppy vettä, hetki hapenottoa ja keskittymistä kohti seuraavaa vaihtoa, Walther tuumasi.

Vaikkei hyväksyttyjä täysosumia kummankaan osapuolen taholta nähtykään ensimmäisten 40 peliminuutin aikana, oli varsinkin kamppailun keskimmäinen kaksikymppinen Titaanien suoranaista näytöstä ja vain oikeastaan Patrik Koiviston torjunnat uusikaarlepyyläisveräjän suulla pitivät maalilukemat muuttumattomina.

– Kyseessä oli varmasti yksi meidän kuluvan kauden parhaimmista toisista eristä ja etenkin sen loppu oli meiltä todella hyvää sekä fiksua jääkiekkoa, ”Mäkkäri” summasi.

Kun vielä kaukalon toisessa päädyssä titaaninuottaa suojannut Niilo Pussinen haastoi virkaveljensä oikein kunnon sotaan ottelun parhaan häkkärin tittelistä, eivät vieraatkaan saaneet oikein mitään mainittavaa omien painostushetkiensa lomassa aikaiseksi.

Lopulta taiston avausmaali näki kuitenkin odotetun päivänvalonsa ja vieläpä varsin osuvan tekijän toimesta, sillä Titaanit siirtyi ajassa 43:16 ensimmäisen kerran johtoasemaan käynnissä olevan puolivälieräsarjan aikana, kun duunarihyökkääjä ja kotkalaisseuran oma kasvatti Elias Huovinen esitti kikkapussistaan sellaisent tempun, että oksat pois!

Miika Herralan keskialueen taistelun ja loppuun asti pelaamisen ansiosta vähän hyökkäyssiniviivan ylittämisen jälkeen kiekkoon käsiksi päässyt Huovinen jatkoi porhallustaan kohti Muik Hockeyn maalia, yllättäen lopulta Koiviston etuyläkulmaan suuntautuneella rystykudillaan.

Kumimuikun lävähtäessä yläläskiin ja räjäyttäen samalla koko halllin aivan järkyttävään ilonmylvintään liukui maalintekijä itse voimalla päin laitaa, ollen siitä kuitenkaan moksikaan saaden päälleen koko muun kaukalossa samaan aikaan kirmanneen titaaniviisikon.

Ensiarvoisen tärkeän avausmaalin jälkeen Titaanit pyrki lyömään lisää pökköä pesään ja tekemään täten lisää pesäeroa uusikaarlepyyläisiin, mutta yritys meni hivenen liian yli, johtaen punanutut perättäisiin rangaistuksiin.

Ensimmäisen alivoiman kotkalaiset vielä kestivät, mutteivät enää toista, jonka aikana Muik Hockey sahasi näyttävästi punanuttujen alivoimanelikon halki, poikki sekä pinoon Esko Gröhnin sivaltaessa lopulta pelivälineen Pussisen ulottumattomiin.

Vieraiden 1-1-osuman jälkeen näytti hetken aikaa siltä, että Titaanien korttitalo uhkaa luhistua, mutta sitten Tobias Åkermanin todella tyhmä rangaistus antoi valtit jälleen punanuttujen käsiin.

– Tasoituksen jälkeen meille sattui muutama huono vaihto peräjälkeen, mutta saimme muun valmennuksen ja johtavien pelaajien yhteispelillä pumpattua koko joukkueen takaisin raiteilleen ja iskemään uudelleen vastaan, Walther kommentoi.

Kotkalaiset kykenivätkin makselemaan omalla miesylivoimallaan potut pottuina vierailleen, kun Eppu Oksasen ja Miika Herralan pystyyn pistämän syöttöklinikka pisti koko Muik Hockey-alivoiman pyörryksiin pedaten Simo Kauppisen paikan tökätä limppu uuniin ja Titaanit jälleen johtoon.

Uudemman kerran edelle maalilukemissa päässeet kotkalaiset eivät enää suostuneet millään hinnalla luopumaan hankkimastaan edusta ja vaikka Muik Hockey reilut pari minuuttia ennen päätössummerin soimista aikalisän sekä maalivahtinsa Patrik Koiviston vaihtoaition puolelle ja haki kuudella kenttäpelaajalla tasoitusta, ei sitä siitä huolimatta enää nähty, kiitos Niilo Pussisen huipputorjuntojen sekä muun titaanimiehistön erittäin urhautuvan oman maalin suojaamisen.

Toisessa päässä kaukaloa maaliverkko sitä vastoin pölähti vielä kahdesti, kun Herrala ja Santeri Salminen ujuttivat vuorollaan vulkaanisen kuminpalasen tyhjänä ammottaneeseen uusikaarlepyyläisrysään, käynnistellen samalla katsomon ja kotijoukkueen vaihtoaition puolella ansaittuja voittobileitä.

Pelin päättyessä loistavasti läpi kamppailun ääntä pitänyt yleisö palkitsi titaanimiehistön hurjilla suosionosoituksilla, johon punanutut luonnollisesti vastasivat omilla rakkauden osoituksillaan.

– Kyllä sen todellakin tänään aisti, että pelaamme nyt kotiyleisömme edessä – katsomon puolelta tuleva tuki on meille todella iso voimavara ja sen näkee ihan jo tuloksistammekin, hymyili titaanikäskyttäjä Walther.

Titaanien onnistui näin ollen kaventaa puolivälieräsarjan voitot 1-2-lukemiin, jonka seurauksena vajaan vuorokauden päästä käytävässä 4. osaottelussa kotkalaisille tarjoutuu jo erittäin hyvä sauma koko leikin tasoittamiseen.

– Meillä olisi huomenna tosiaankin paikka tasoittaa tämä puolivälieräsarja ja se on tällä hetkellä myös ainoa ajatuksemme, joten jokainen ihminen, joka vain suinkin hallille saapuu, auttaa meitä sen päämäärän toteuttamisessa, heitti ”Mäkkäri” lisää bensaa kotkalaisen kiekkoyleisön liekkeihin.

– Tulkaa siis ihmeessä paikalle peliä seuraamaan ja kannustamaan meitä, sillä nämä pelit ovat nimenomaan parasta mitä kevät voi jääkiekkoihmisille tarjota!

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun kuvakavalkadit ovat katsottavissa SchalesPhoto- ja KKo Fotografi-sivustoilta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan pudotuspeleissä jatkuu heti huomenna sunnuntaina (3.3.), kun Muik Hockey saapuu punanuttujen vieraaksi Kotkassa pelattavaan puolivälieräsarjan 4. osaotteluun.

Kamppailu alkaa Vaasan Koulunäkki Areenalla kello 17:00 – liput peliin maksavat 12 ja 8 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!