The Last Dance

15.3.2024

Titaanit suuntaa lauantaina kuluvan kiekkokauden ”viimeiseen tanssiinsa” Savonlinnaan vain yksi yhteinen päämäärä mielessään – just win, baby! @ Kari Koski – https://kkofotografi.com/
Titaanit suuntaa lauantaina kuluvan kiekkokauden ”viimeiseen tanssiinsa” Savonlinnaan vain yksi yhteinen päämäärä mielessään – just win, baby! @ Kari Koski – https://kkofotografi.com/

Viimeinen tanssi, sitä vaille valmis on Titaanien kiekkokausi mallia 2023–2024. Välieräsarjansa kirvelevään tappioon edellisiltana päättäneet punanutut lähtevät lauantaina hakemaan hienolle yhteiselle rupeamalleen sen ansaitsemaa kruunua Talvisalon Mediatili Areenalta, jossa kotkalaiset saavat Suomi-sarjan pudotuspelien pronssiottelussa vastaansa Savonlinnan Pallokerhon.

Häviäjän osa ei tunnesti ole ikinä kovin häävi, etenkään jos sen leiman saa otsalohkoonsa pudotuspelien välierävaiheessa ja unelma mestaruudesta kaikkoaan pierun lailla Saharaan.

Juuri näin kävi suurella sydämellä omassa välieräsarjassaan urhoollisesti ennakkosuosikki Pyryä haastaneelle Titaaneille, joka joutui torstai-iltana kotikaukalossaan toteamaan nokialaiset paremmikseen otteluvoitoin 1-3 ja heittämään haaveensa mestaruusjuhlista romukoppaan.

– Totesin jo ennen välieräsarjan alkua meidän olevan totaalinen altavastaaja, joten siihen nähden onnistuimme kyllä tekemään siitä erittäin hienon sekä samalla tiukan väännön, josta Pyry ei todellakaan helpolla finaaleihin tietään selvittänyt, toteaa Titaanien päävalmentaja Max Walther pettymykseen päättyneen välieräsarjan jälkeisenä aamuna.

Vaikka kaikki varmasti odottivatkin hallitsevana Suomi-sarjan mestarina sekä kuluvan kauden runko- ja ylemmän jatkosarjan ykkösenä leikkiin lähteneen Pyryn marssivan finaaleihin, eivät kotkalaiset totisesti helpolla vihulaisiaan neljän tiukan taiston mittaiseksi venyneessä pudotuspelisarjassa päästäneet.

– Pelasimme välierissä neljä todella laadukasta jääkiekko-ottelua, jotka olivat oikeastaan ensimmäistä koitosta lukuunottamatta niitä kuuluisia “maalin pelejä”, Walther summaa.

– Se oli kaikkinensa hieno ja kova ottelusarja, josta parempi meni eittämättä jatkoon, aivan kuten näissä “paras viidestä” –systeemillä pelattavissa pudotuspelisarjoissa on aina tapana käydä.

Titaanien ei todellakaan tarvitse hävetä tipan vertaa esiintymisiään Pyryä vastaan, vaan ennemminkin olla ylpeiä siitä, miten hienosti punanutut pistivät nokialaiset pinteeseen sekä oikeasti ansaitsemaan paikkansa LeKin kaveriksi finaalisarjaan.

– Kun katsoo missä olimme vielä syksyllä Pyryyn nähden, pystyimme nyt oikeasti heidät haastamaan sekä iskemään ajoittain kanveesiinkiin – siitä olen äärettömän tyytyväinen ja ylpeä, ”Mäkkäri” tuumaa.

– Olimme tuttuun tapaamme jälleen sitkeitä kuin tilliliha, mutta sen lisäksi olisimme tarvinneet hieman lisää leveyttä kokoonpanoomme, jotta olisimme kyenneet Pyryn kolme kertaa kaatamaan.

Titaaniluotsin äänestä on kuultavissa selkeästi se, miten suuri pettymys finaalipaikan karkaaminen käsistä oikein on, joten tarkempi selonteko kuluneesta kaudesta on ihan jo siitäkin syystä parempi jättää hamaan tulevaisuuteen, kunnes pelit ovat kokonaan ohi ja kaikki ovat sen jälkeen ehtineet vetää kunnolla happea.

– Sen suurempaa erittelyä ei tässä kohtaa oikein osaa saati edes viitsi vielä alkaa tehdä, sillä suuri harmitus on edelleen päällimmäisenä mielessä, joten asioiden purkaminen ja analysointi saavat kyllä jäädä tulevien viikkojen to-do –listalle, Walther komppaa.

Halu ratkaisee

Suomi-sarjan pudotuspelien ottelutahtia on turuilla ja toreilla arvosteltu kuluvan kevään aikana todella runsaasti.

Onhan se kieltämättä kyllä niinkin, että hieman pidemmillä pelien välisillä lepotauoilla kamppailuista saisi varmasti vielä laadukkaampia otatuksia, varsinkin kun ottaa huomioon, että kyseessä on ennen kaikkea amatöörisarja, jossa pelaajat ja toimihenkilöt joko opiskelevat tai käyvät töissä pelihommien ohella.

Suurta lepoaikaa välieräsarjansa hävinneille Titaaneille sekä SaPKolle ei ennen lauantaista pronssiotteluakaan jäänyt, joten kaikenlaiset keinot hyvän fiiliksen ja energiatasojen ylläpitämiseksi on aivan varmasti otettu molemmissa joukkueissa käyttöön.

– Eipä tässä hirveämmin mitään poppaskonsteja ole käytettävissä, kommentoi Titaanien päävalmentaja Max Walther uteluihin, millä ihmeellä väsymys saadaan oikaistua ennen kauden paketoivaa pronssitaistoa.

– Tarkoitus on saada energiat aivan tappiin niin henkisesti kuin fyysisestikin sekä ennen kaikkea nauttia yhdessä nämä tulevat pari päivää, jonka kruunuksi tulemme vielä kerran lyömään aivan kaikkemme likoon, jotta “viimeinen tanssimme” päättyisi iloisiin voittotunnelmiin pronssimitalit kaulassamme.

Titaanien peliin valmistautuminen kulkee kotkalaisluotsin sanojen mukaan ”tuttuja latuja pitkin”, eli enää tässä kohtaa on turha alkaa muuttamaan oikeastaan yhtikäs mitään hyväksi havaitusta ja todistetusti toimivasta linjasta.

– Käymme perjantaina ihan jo fysiologisestakin näkökulmasta katsottuna normaalisti yhdessä palauttelemassa joukkueen kanssa hallilla sekä hieman jäälläkin pyörimässä, Walther selventää suunnitelmiaan.

– Sen lisäksi tulemme varmasti keskustelemaan pelaajiston, valmennuksen ja muun taustaryhmämme kesken sekä luomaan positiivista ilmapiiriä, mikä meillä on kyllä muutenkin ollut todella vahvasti läsnä koko kuluneen kauden.

Lauantaina Talvisalon Mediatili Areenalla vastaan luisteleva ja Juho Nykäsen koutsaama SaPKo on Titaaneille erittäin tuttu vastustaja, sillä ovathan joukkueet ehtineet kohdata toisensa jo peräti viisi kertaa ennen kaiken käynnissä olevan kiekkosesongin osalta päättävää pronssimatsia.

Pässipaidoilla on punanuttuihin nähden hienoinen etu siinä, että savonlinnalaiset ovat saaneet huilata ja valmistautua viimeiseen taistoonsa muutaman päivän kotkalaisia enemmän sekä pääsevät hakemaan pronssin väristä loppuhuipennusta kotikaukalostaan käsin odotettavasti suurilukuisen kotiyleisönsä edessä.

– Ei se SaPKon lepoetu mielestäni nyt niin ratkaisevan suuri ole, jotta se vaikuttaisi oikein yhtikäs mihinkään – kumpikin osapuoli tiedostaa, että lauantaina on vielä yksi iso peli pelattavana, jonka molemmat haluavat luonnollisesti voittaa, ”Mäkkäri” alleviivaa oman näkemyksensä.

– Olemme Talvisalossa kahdesti tällä kaudella vierailleet ja onnistuneet varsinkin siinä ensimmäisessä pelaamaan todella hyvän vieraspelin, kun taas jälkimmäinen meni meiltä aivan penkin alle, joten ilman muuta tarkoituksemme on nyt iskeä SaPKolle se luu syvälle kurkkuun kotiyleisönsä edessä.

Missään tuoreimmassa kunnossa SaPKo saati etenkään Titaanit eivät pääsee pronssia metsästämään, mutta niinhän se tuppaa aina keväisin olemaan.

Nyt jos koskaan se kuuluisa halu voittaa ja tahto tehdä asiat vielä paremmin kuin mitä vastapuoli, nousevat arvoon arvaamattomaan pelin parempaa osapuolta ratkottaessa.

– Lauantain kamppailu tulee ratkeamaan hyvin pitkälti siihen, kumpi osapuoli on onnistunut latamaan energiavarastonsa paremmin täyteen ja jaksaa sen myötä painaa hommia sekä tehdä ne pienetkin pelilliset asiat mahdollisimman huolellisesti, titaanipiiskurina viimeisen kerran vaihtoaitioon asteleva Walther paaluttaa.

– Niin ikään halulla on suuri merkitys eli kumpi askiin liukuvista joukkueista oikeasti haluaa sitä voittoa ja pronssimitaleita enemmän sekä on valmis vielä kerran lyömään aivan kaikkensa likoon, tullee pelin myös nimiinsä viemään.

– Tuskinpa Talvisalo Gardenissa mitään pelillisiä hienouksia on puolin tahi toisin luvassa, mutta taistelua kyllä aivan varmasti sitäkin enemmän, Walther tokaisee loppukaneetikseen.

Titaanit matkustaa lauantaina (14.3.) kuluvan kauden viimeiseen koitokseensa Savonlinnaan, jossa majaansa Talvisalon Mediatili Areenalla pitävä SaPKo isännöi kello 16:00 alkaen käyntiin polkaistavaa Suomi-sarjan pudotuspelien pronssiottelua.
 

LÄHDE KANNUSTAMAAN PUNANUTUT VIERASVOITTOON!