Titaanit nitisti Nikkarit harjoitusavauksessa

15.8.2015

Harjoituspelirupeaman avauskoitos Riihimäellä päättyi titaanijuhliin.
Harjoituspelirupeaman avauskoitos Riihimäellä päättyi titaanijuhliin.

No niin… se on sitten harjoituspelit rysäytetty Titaanien osalta käyntiin varsin mukavalla tavalla, sillä lauantaina maaseutumatkailua harrastaneet kotkalaiset hakivat Riihimäeltä mukaansa 4-6 (1-2, 1-2, 2-2) –vierasvoiton kamppailua isännöineistä Peltosaaren Nikkareista.

Nikkarit – Titaanit 4-6 (1-2, 1-2, 2-2)

04:26 0-1 Ville Myyryläinen (Joonas Saarilehto) YV
12:39 0-2 Joni Jokila (Joni Kainulainen)

14:19 1-2 Alex Milhouse (Henry Huhtala)
25:51 2-2 Topi Mäki (Alex Milhouse, Jaakko Häti)
27:04 2-3 Joni Kainulainen (Juho Saarilehto)
35:49 2-4 Joakim Mickos (Jani Vilkas)
49:58 2-5 Topi Paappanen VoM
51:15 2-6 Santeri Kunttu

51:47 3-6 Henry Huhtala
58:03 4-6 Alex Milhouse (Andreis Kostjukovs)

Maalivahdit:

Nikkarit – Lasse Leeger 9+10+19= 38 torjuntaa (poissa 59:50-59:55)
Titaanit – Eero Vilkas 9+4+0= 13 torjuntaa (vaihto 30:31 / 2-3)
Titaanit – Henri Saarenmaa 0+3+5= 8 torjuntaa


Jäähyt:

Nikkarit 4 x 2min= 8min
Titaanit 2 x 2min= 4min

Titaanien ja Riihimäellä majaansa pitävien Peltosaaren Nikkarien välinen harjoituspelikauden avaus oli juuri sellaista pelaamista, jota vuodenaikaan nähden vain odottaa saattoi.

Molempien joukkueiden pelaajat laukkasivat kaukalossa, kuin ensilaitumille päässeet nuoret oriit, joille tärkeintä tuntui olevan vain päästellä pihalle puuduttavien kesä- ja jääharjoitusten kasaamia paineita.

Järki ja maltti loistivat sen myötä poissaolollaan kutakuinkin koko 60 minuutin pelaamisen ajan, mutta se tuskin hirveämmin haittasi kummaankaan miehistön valmennusta saati Riihimäen jäähallille peliä pällistelemään saapuneita reilua 100 silmäparia.

– Kyllähän tämä aika perinteinen harjoituspelikauden avaus oli. Kaukalossa nähtiin vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta pelin hienoudet olivat vielä hakusessa, virkkoi Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

Se oli joka tapauksessa selvästi havaittavissa, että sinisissä paidoissa pelannut vierasjoukkue vei selkeästi terävämmän liikkeensä avulla peliä, kun taas keltapaitainen isäntä pyrki fyysisyydellään horjuttamaan kotkalaisten rivejä.

Ottelutapahtumien hallinta poiki Titaaneille myös kaksi osumaa avauserässä, kun koko kentän soolon ylivoimalla esittänyt Ville Myyryläinen ja kapteenin C-kirjainta rintamuksessaan kantanut Joni Jokila onnistuivat ohittamaan Nikkarit-veräjää vartioinut Lasse Leeger tarkoilla laukauksillaan.

Isännät heräsivätkin taistoon kunnolla mukaan vasta 0-2-tilanteessa ja ei aikaakaan, kunnes jenkkihyökkääjä Alex Milhouse käytti kotkalaisten oman pään sekoilun hyödykseen ja kavensi vieraiden etumatkan yhteen osumaan.

Ensimmäisen erän erikoisuuksiin kuului myös se, että taukoa lähdettiin viettämään hieman etuajassa, sillä digitaalit pysähtyivät aikaan 17:58 kaukalon laitapleksin sanoessa itsensä irti Paavo Viinikaisen painavan kudin ansiosta.

Nikkareille tauko näytti tuoneen sopivasti lisää virtaa, kun taas Titaanit ei heti toisen erän alkuun ollut täysin hereillä ja puolittaisen vaihtovirheen seurauksena läpiajoon kirmannut Topi Mäki pääsi yllättämään kotkalaismaalilla pelin aloittaneen Eero Vilkkaan.

”Enemmän positiivisia, kuin negatiivisia asioita”

Vieraat eivät kuitenkaan kotijoukkueen onnistuneesta kiristä hätkähtäneet, vaan lisäsivät tuntuvasti pökköä pesään ja menivät sen myötä menojaan.

Titaanit värkkäsikin tasaisen tappavalla tahdilla lisäosumia aikakirjoihin, kun Joni Kainulainen, Joakim Mickos, Topi Paappanen ja Santeri Kunttu napauttivat vuorollaan pelivälineen riihimäkeläisveskari Lasse Leegerin selän taa.

Oma tilaisuutensa maalintekoon avautui myös titaanipuolustaja Marko Puhakalle, joka singahti kuin gaselli konsanaan läpiajoon, tullakseen takaapäin rikotuksi rangaistuslaukauksen arvoisesti.

Puhakan rankkariyritys kuivui kuitenkin kokoon, Leegerin pidettyä patjansa tiiviisti yhdessä puikkoja kohti suuntautuneen laukauksen edessä.

Neljän maalin johtoasema sekä selkeä pelin hallinta olivat omiaan höllentämään Titaanien yritystä päätöserän viimeisen kympin aikana ja Nikkarit onnistuikin tästä syystä kaunistelemaan maalilukemia pariin otteeseen.

Kotiyleisön riemuksi maalintekijöiden listaan merkittiin Henry Huhtalan ja Alex Milhousen nimet, nikkarihyökkääjien ammuttua kumimuikun Vilkkaan tilalle titaanimaalille taiston puolivälissä vaihdetun Henri Saarenmaan ulottumattomiin.

4-6-kavennusta lähemmäs kotijoukkue ei kuitenkaan enää päässyt ja sen seurauksena harjoituskauden avauskoitos päättyi summerin soidessa sininuttuisen kotkalaismiehistön voitonjuhliin.

Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen oli pelin jälkeen varsin leppoisalla tuulella ja syykin oli selvä – voittaminen on aina mukavampaa, kuin häviäminen.

– Tärkeintä oli tänään saada eka peli alle ja vaikkeivät odotusarvot kovin kummoiset etukäteen olleetkaan, niin maistuuhan se voittaminen totta kai aina hyvältä, titaaniluotsi veisteli tyytyväisenä.

– Sanoin joukkueelle pelin jälkeen, että sen tekemisessä oli havaittavissa selkeästi enemmän positiivisia, kuin negatiivisia asioita.

Oksasen mieltä lämmitti erityisesti se, että kesän aikana Kotkaan muualta siirtyneet pelimiehet näyttivät heti olevansa vahvistuksia Titaaneille.

– Ensinnäkin uusien pelaajien esiintyminen oli kautta linjan ihan mukavaa nähtävää, titaanipiiskuri sanaili.

Myös vieraiden esittämä terävä luistelu ja kiekon liikuttaminen antoivat viitteitä valmennuksen joukkueeltaan haluamasta pelisuunnitelmasta.

– Sen lisäksi hakemamme pelinopeus toimi ajoittain juuri niin hyvin, kuin se vain tässä vaiheessa kautta voi toimia, Oksanen kommentoi.

– Haluan valmentajana nähdä joukkueeltani liikkuvaa ja aktiivista pelaamista – sitä se aivan varmasti pystyy sekä tulee myös kauden aikana esittämään.

Titaanien seuraavat harjoitusottelut pelataan tasan viikon päästä lauantaina (22.8.) Ilona Areenalla kello 11:00 alkaen miteltävässä Kymen Sanomat –turnauksessa.

Kaikki turnauksen ottelut käsittävä ranneke maksaa 5 euroaTERVETULOA!