Kymen Sanomat –turnaus Titaanien heiniä!

22.8.2015

Titaanit sai pitkän lauantaipäivän päätteeksi tuulettaa Kymen Sanomat –turnauksen mestaruutta.
Titaanit sai pitkän lauantaipäivän päätteeksi tuulettaa Kymen Sanomat –turnauksen mestaruutta.

Ilona Areenalla lauantaina pelattu Kymen Sanomat –turnaus oli alusta loppuun asti isäntäjoukkue Titaanien heiniä. Punanutut poimivat jokaisen Kotkassa vierailleen vastustajansa päänahat ja nappasivat sen turvin nimiinsä kotiturnauksensa ykkössijan.

Kymen Sanomat –turnaus oli kaikille siihen osallistuneille joukkueille – Titaanit, HC Giants, HCK Salamat ja H.K.H. – kova koko päivän mittainen rypistys, jonka aikana kunkin pelaajanipun kestävyys joutui kunnon puntariin.

Parhaiten kolmen ”minipelin” urakasta selvisi Titaanit, joka nappasi jokaisesta pelaamastaan koitoksesta suoran kolmen pisteen voiton plakkariinsa ja kruunattiin sen myötä Kymen Sanomat –turnauksen mestariksi ennen toiseksi tullutta H.K.H.:ta.

– Voitosta tässä aina pelataan ja kivaa puuhaahan se pidemmän päälle on – oman turnauksen voitto oli juuri se, mitä me tästä päivästä haimmekin, myhäili punanuttujen päävalmentaja Marko Oksasen pitkän päivän päätteeksi.

Titaanien oli tarkoitus kierrättää turnauksen aikana pelaamissaan peleissä laajaa pelaajarosteriaan sekä samalla keskittyä löytämään jo sarjapelejä silmällä pitäen hyvin yhteen pelaavia ketjuyhdistelmiä ja mahdollisia tutkapareja.

Pelillisten asioiden jäädessä tarkoituksellisesti taka-alalle, pääsi kotkalaisvalmennus sitä vastoin hymyilemään tyytyväisenä juuri ennakkoon seurannan alla olleiden juttujen onnistuessa varsin mainiosti.

– Löysimme turnauksen aikana hyvin toimivia koostumuksia ja pelaajapareja, selvensi Oksanen.

– Nämä pelit antoivat valmennukselle paljon tietoa siitä, mihin meidän kannattaa jatkossa panostaa ja mitä asioita tulee viedä eteenpäin.

Myös pelaajasopimusta Titaaneihin metsästävien kaverien otteet lämmittivät kokenutta kotkalaispiiskuria.

– Ilman sopimuksia olevista pelaajista näkemyksenne entisestään vahvistuivat – tiedämme nyt aika pitkälti kenet kaikki haluamme riveissämme pitää, Oksanen kommentoi viitaten Henri Saukkosen, Joakim Mickosin, Jani Vilkkaan ja Jalmari Lekanderin peliesityksiin turnauksen aikana.

Nousujohteisuus menestyksen tae

Titaanit oli tarkoituksellisesti merkinnyt turnauskokoonpanoonsa reilut 20 kenttäpelaajaa, joita valmennus pääsi pelien aikana pyörittämään kaukalon puolella mielensä mukaan.

Tämä peliliike tepsikin kuin lämmin veitsi voihin, jokaiseen punanuttujen vastustajaan, sillä sekä H.K.H., HCK Salamat että HC Giants jäivät nimenomaan liikkeessä kotkalaisten jalkoihin.

– Meillä oli iso ryhmä pelaajia mukana turnauksessa ja se alkoi näkyä päivän mittaan entistä enemmän, totesi Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

– Me jaksoimme painaa jokaisessa pelissä hyvällä asenteella ja jalalla, kun taas pienemmillä pelaajakatrailla matkassa olleiden vastustajien liike alkoi pelien edetessä hiipua.

Titaanit avasi turnausurakkansa kaatamalla tiukkojen vaiheiden jälkeen H.K.H.:n maalein 3-2 (1-2, 2-0). HCK Salamat puolestaan polvistui punanuttujen edessä 3-1 (1-0, 2-1) –lukemin, kun taas päätöspelissä vastaan asettunut HC Giants jäi selkeimmin kotkalaisten jalkoihin 7-1 (3-0, 4-1) –tulokseen päättyneessä kamppailussa.

– Kyllä tämä oli meiltä nousujohteinen turnaus ja siihen pitää olla ehdottomasti tyytyväinen, titaanikäskyttäjä makusteli naama näkkärillä.

– Ensimmäinen peli oli ehkä se kovavauhtisin, vaikkei sitten taas pelillisesti mikään kummoinen suoritus – toisessa meidän pakettimme ei toiminut täyttä aikaa ihan niin kuin olisin sen halunnut toimivan.

– Kolmas peli oli meiltä erittäin positiivinen suoritus. Kun vastustajalta loppui liike, meillä se taas jatkui normaaliin tapaan, jonka myötä teimme sovitut asiat loppuun asti ja se tuotti hyvän lopputuloksen, Oksanen sanaili.

Titaanit on nyt pelannut neljä harjoitusottelua ja voittanut ne kaikki. Ei siis ole kovin suuri ihme, että punanuttuvalmennus on varsin tyytyväinen tällä hetkellä käytössä olevaan pelaajamateriaaliinsa.

– Meidän joukkueemme alkaa olla aikalailla siinä kuosissa, jolla lähdemme sarjapeleihin, Oksanen sanoi ja jatkoi samaan hengenvetoon:

– Jotain hienosäätöä voi toki vielä tapahtua ja toki myös pitkän kauden aikana muutoksia pelaajistoon tulee ihan aina.

Sarjapelien alkuun on aikaa tasan neljä viikkoa, jonka punanutut aikovat käyttää harjoitteluun sekä pelaajaporukan hiomiseen entistä tiiviimmäksi kokonaisuudeksi.

– Meillä on noin kuukausi aikaa harjoitella sekä pelata siinä lomassa vielä neljä harjoituspeliä, joka on mielestäni sopiva määrä, kotkalaisluotsi mietiskeli.

– Uskon, että kiekon pudotessa kuukauden päästä jäähän sarjapelin merkeissä, on tämä joukkue enemmän kuin valmis.
 

KYMEN SANOMAT –TURNAUKSEN TULOKSET:

Titaanit H.K.H.3 – 2
HCK Salamat HC Giants1 – 2 vl
Titaanit  HCK Salamat3 – 1
H.K.H. HC Giants3 – 2
HCK Salamat H.K.H.4 – 11
Titaanit HC Giants7 – 1

 

KYMEN SANOMAT –TURNAUKSEN KUNNIATAULUKKO:

1.) Titaanit
2.) H.K.H.
3.) HC Giants
4.) HCK Salamat


Kymen Sanomat –turnauksen kuvakavalkadi katsottavissa Pekka Vainion kuvat-sivustolta.

Titaanien seuraava harjoitusottelu pelataan ensi viikon torstaina (27.8.), kun punanutut matkaavat Järvenpäähän, jossa vastaan asettuu kello 18:50 alkavassa koitoksessa Haukat.