KooKoo-65 luopuu sarjapaikastaan

24.8.2015

Titaanien ja KooKoo-65:sen kohtaamiset olivat aina omanlaisiaan spektaakkeleja. © Jorma Jyrkilä
Titaanien ja KooKoo-65:sen kohtaamiset olivat aina omanlaisiaan spektaakkeleja. © Jorma Jyrkilä

Titaanien paikallisvastustaja, kouvolalainen KooKoo-65, on ilmoittanut Suomen Jääkiekkoliitolle luopuvansa II-divisioonan sarjapaikastaan.

Miesten II-divisioonan lohko 1 (Etelä) joukkuemäärä supistuu yhdellä, sillä kouvolalainen KooKoo-65 luopuu sarjapaikastaan. Tämä tarkoittaa siis sitä, että runkosarja tullaan vetämään läpi yhdeksän joukkueen voimin kaudella 2015–2016.

– ”Rakkaan vihollisen” putoaminen pelistä pois on totta kai erittäin harmillinen juttu. Paikallispelit tuovat omat säväyksensä pitkään kauteen, sillä ne ovat aina hienoja tapahtumia niin jäällä kuin katsomossakin, toteaa Titaanien joukkueenjohtaja Juho Hannukainen.

KooKoo-65 ilmoitti Suomen Jääkiekkoliitolle, ettei sillä ole resursseja ottaa osaa II-divisioonakarkeloihin, jonka myötä kouvolalaisjoukkueen pelit on poistettu lohko 1:sen sarjaohjelmasta.

– Etenkin meille KooKoo-65:sen poistuminen on jo ihan matkustamisenkin näkökulmasta huono juttu, sillä se oli selkeästi lähin vastustajamme, Hannukainen harmittelee.

– Myös kannattajille tämänkaltainen muutos on varmasti ikävä takaisku, koska sekä Kotkasta että Kouvolasta on vuosien saatossa matkannut aina paljon porukkaa katsomaan keskinäisiä kohtaamisiamme.

Sen myötä II-divisioonan lohko 1:sen runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta jatkaa keväällä taisteluaan pudotuspeleissä, kun taas viimeiseksi, eli 9. sijalle, jäänyt miehistö lähtee taistelemaan sarjapaikkansa puolesta aina yllätyksellisissä karsintakamppailuissa.

Runkosarjan ottelumäärä pienenee

KooKoo-65:sen luopuminen tarkoittaa myös sitä, että II-divisioonan lohko 1:sen runkosarjassa tullaan kaudella 2015–2016 pelaamaan kaiken kaikkiaan 24 ottelua, jotka saadaan kasaan jäljelle jääneiden yhdeksän joukkueen kohdatessa kertaalleen toisensa niin kotona kuin vieraissa.

Tähän päälle joukkueet on jaettu kahteen maantieteelliseen välisarjalohkoon (GrIFK, Haukat, HCK Salamat, KJT Miehet & Viikingit / HC Giants, NASKI, PEPO & Titaanit), joissa ne kohtaavat toisensa niin ikään vielä kaksi kertaa.

– Ottelumäärän pieneneminen ei meidän mielestämme ole hyvä juttu, mutta näillä mennään, sanoi aikanaan eräs takatukan omistanut entinen jokeripomokin, sanailee punanuttujen joukkueenjohtaja Juho Hannukainen.

Jotta välisarjalohkon 2 joukkueet saisivat kasaan halutut 24 ottelua, on Suomen Jääkiekkoliitto päättänyt, että joulutauolle (14.12.) lähdettäessä nelikon korkeimmalle sarjataulukossa sijoittunut saa valita vastustajansa kahteen lisäotteluun.

Mikäli Titaanit on korkeimmalla, saa se siis päättää isketäänkö ”ylimääräiset ottelut” vuodenvaihteen jälkeen joko HC Giantsia, NASKIA:a tai PEPO:a vastaan.

– Kyseinen järjestely on siinä mielessä rehti, että nyt vain ja ainoastaan omat otteet kaukalossa ratkaisevat, eikä kenenkään tarvitse jälkikäteen purnata epäreilusta kohtelusta, Hannukainen kommentoi.

II-divisioonan runkosarja käynnistyy syyskuun 19. päivä, jolloin Titaanit iskee Ilona Areenalla yhteen hollolalaisen HC Giantsin kanssa kello 16:00 alkaen.

Titaanien otteluohjelma II-divisioonan runkosarjassa kaudella 2015–2016 löytyy täältä.
 

TITAANIEN KAUSIKORTIT OVAT MYYNNISSÄ KAUDELLE 20152016!

OLE NOPEA JA VARAA OMASI!