Aapo Lampisesta Titaanien päävalmentaja!

2.7.2024

Titaaneissa pitkään niin pelaajana kuin seuran taustayhdistyksen puheenjohtajanakin toiminut Aapo Lampinen nähdään jatkossa työhaalarit päällä punanuttumiehistön päävalmentajana.
Titaaneissa pitkään niin pelaajana kuin seuran taustayhdistyksen puheenjohtajanakin toiminut Aapo Lampinen nähdään jatkossa työhaalarit päällä punanuttumiehistön päävalmentajana.

Keväällä Suomi-sarjan pronssia juhlinut Titaanit on kiinnittänyt päävalmentajakseen pitkään punanuttua päällään niin kaukalon kuin seuran taustavoimienkin puolella kantaneen Aapo Lampisen.

Keväästä saakka uutta päävalmentajaa etsinyt Titaanit on vihdoin ja viimein löytänyt etsimänsä.

Punanutut edeltävän suomisarjakauden 2023–2024 päätteeksi hienosti pronssille luotsanneen ja sittemmin Helsingin Jokerien U20-miehistön valmennusryhmään siirtyneen Max Waltherin korvaa kotkalaisjoukkueen vaihtopenkin takana yksivuotiseen sopimukseen puumerkkinsä sorvannut Aapo Lampinen.

– Keskustelimme ja neuvottelimme kevään sekä kesän aikana monen eri, paikallisen kuin ulkopaikkakuntalaisenkin, tahon kanssa mahdollisesta päävalmentajan pestin vastaanottamisesta, mutta aina jokin seikka tai muu este tuli eteen, kun nimiä olisi pitänyt alkaa papereihin vedellä, toteaa Titaanien managerina ja joukkueenjohtajana häärivä Juho Hannukainen.

– Eihän se kieltämättä mikään ideaalitilanne taaskaan ollut, että päävalmentajan nimen saaminen sopimuspapereihin kesti näin kauan – uskon meidän siitä huolimatta löytäneen Maxin tilalle kaikin puolin mitat täyttävän ja ennen kaikkea paikalliselle jääkiekkoväelle entuudestaan erittäin tutun kaverin.

Kotkaan ensimmäisen kerran keväällä 2012 pelaajana jalkautunut ja kiekkoilijan uransa lopulta viiden vuoden titaanirupeaman jälkeen keväällä 2017 paketoinut Lampinen, 38, on toiminut edeltävien viiden kauden 2019–2024 ajan punanuttujen taustayhdistyksen HK Titaanit ry:n puheenjohtajana.

Täysin pystymetsästä Lampinen ei titaanimiehistön peräsimeen tartu, sillä mittavan pelaajauransa sekä sen aikana hankitun tietotaidon ja vankan näkemyksen ohella hän on toiminut Titaanien U20-joukkueen valmentajana kaudella 2014–2015 sekä tehnyt edelliskausina aina tarvittaessa tuurauskeikkoja myös edustusjoukkueen valmennusryhmän mukana.

– Kyllähän sitä valmentamista on tullut pelihommien loppumisen jälkeen mietittyä ja seuran puolelta on aiemminkin tullut kyselyä, mutta vasta nyt elämäntilanteeni töiden ja opiskelujen suhteen on sellainen, että se [valmennuspestin solmiminen] oli mahdollista toteuttaa, Lampinen selventää.

– Tarkoitus on, että valmennan Titaaneita vain tämän alkavan kauden, vaikkei mikään periaatteessa jatkamistakaan estä, mikäli hommat sujuvat kaikkien osapuolten haluamalla tavalla.

”Tarkoitus on rakentaa sellainen valmennusryhmä sekä joukkue, joilla on mahdollisuus pärjätä”

Heinä-elokuun vaihteessa takaisin jääharjoittelun pariin hyppäävä Titaanit viettää 50-vuotisjuhliaan alkavalla suomisarjakaudella 2024–2025, sillä kotkalaisseura on aikanaan perustettu edeltäjänsä Sunilan Sisun jääkiekkotoimintojen jatkajaksi keväällä 1974.

– Seuran juhlakausi asettaa totta kai aina omanlaisensa menestysodotukset, eikä loistavasti sujunut viime kevät varmasti ole niitä madaltanut, kommentoi punanuttujen manageri ja joukkueenjohtajaa Juho Hannukainen.

– Tietenkin haluamme seurana jatkaa siitä mihin keväällä jäimme ja tarkoitus on rakentaa päävalmentajallemme Aapo Lampiselle avuksi sellainen valmennusryhmä sekä joukkue, joilla on mahdollisuus pärjätä Suomi-sarjassa.

Lampisen itsensä mukaan hyppääminen edelliskauden parhaaksi valmentajaksi valitun Max Waltherin tyhjäksi jättämiin saappaisiin ei liiemmin hirvitä, eikä hän ole muutenkaan aikeissa lähteä sen suuremmin muuttamaan hyväksi havaittua sekä toimivaa pelisapluunaa.

– Titaanit menestyi viime kaudella pitkälti tiiviin puolustamisen ja hyvän maalivahti- sekä joukkuepelaamisen kombinaatiolla, joka tulee myös minun aikanani olemaan kaiken tekemisen keskiössä, Lampinen sanailee.

– Omalla pelaajaurallani tykkäsin itse toki paljon enemmän hyökätä, kuin vain pelkästään puolustaa, joten ehkäpä hyökkäyspelaamisen saralle pystyn tuomaan joitakin uusia jippoja ja kuvioita.

Lampisen siirtyessä Titaanien puheenjohtajan toimesta päävalmentajan virkaan, on kotkalaisseuralle odotettavissa uusia tuulia myös taustaryhmän puolelle.

– Kun lupauduin ottamaan päävalmentajan pestin vastaan, tein samalla myös seuran taustaryhmälle ja muulle hallitukselle selväksi, että kaksoisroolia en halua saati edes pysty hoitamaan samaan aikaan, vaan uusi henkilö on löydettävä tilalleni puheenjohtajan nuijaa heiluttamaan, uunituore punanuttuluotsi summaa.

– Olemme päävalmentajan metsästämisen ohella pyrkineet saamaan lisää hartioita myös seuran taustalle sekä samalla tuoretta verta myös hallitustyöskentelyyn ja sen suhteen tällä hetkellä näyttää ihan kohtalaisen hyvältä, jotta meillä olisi uusi puheenjohtaja nimettynä ennen sarjakauden alkua, Hannukainen komppaa.
 

TITAANIEN KAUSIKORTIT OVAT MYYNNISSÄ KAUDELLE 20242025!

OLE NOPEA JA VARAA OMASI!